RFI BUG?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Martin Meijer

Martin Meijer

24/04/2007 16:59:00
Quote Anchor link
Beste mensen, ik heb te horen ekregen dat in een source van mij een RFI bug zit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?PHP
$page
    =    substr($_GET['page'],0,3);
$page1    =    substr($_GET['page'],0,7);

if( ($page == "../") OR ($page == "ima") OR ($page == "inc") OR ($_GET['page'] == "./") OR ($_GET['page'] == "../") OR ($page    ==    "../") OR ($page1    ==    "http://") OR ($_GET['page']    ==    "/etc/passwd") OR ($_GET['page']    ==    "style/style.css") ) {
    include("errors/error.php"); // Error
    } else {
if ( !empty ( $_GET['page'] ) AND isset ( $_GET['page'] ) ) {
  if ( file_exists ( $_GET['page'] ) ) {
        include $_GET['page']; // Page self
        } else {
        include("errors/error.php"); // Error
        }
    }
else {
      include("home.php"); // Index
//    }

    }
    }
}

?>


Is de code bij mij, ik werk verder op de site met mod_rewrite.

Wat is hier fout aan?

En wat kan je tegen RFI bugs doen, en wat is het precies?
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 18:36:45
 
- SanThe -

- SanThe -

24/04/2007 17:04:00
Quote Anchor link
Martin Meijer schreef op 24.04.2007 16:59:
RFI bug

En wat mag dat zijn?
 
Marien xD

Marien xD

24/04/2007 17:05:00
Quote Anchor link
Ik gok op: Remote File Injection (maar zelf nog nooit gehoord..)
 
Martin Meijer

Martin Meijer

24/04/2007 17:10:00
Quote Anchor link
ja inderdaad ik denk dat dat het is, maar ik weet zelf ook niet precies van hoe en wat het nu is daarom vraag ik het hier even.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

24/04/2007 17:22:00
Quote Anchor link
Geef eens een link, denk wel dat ik de fout zie...
 
Benny Lava

Benny Lava

24/04/2007 17:27:00
Quote Anchor link
Waarom gebruik je hier geen switch bij, als je toch veel dingen wilt filteren?
Weet je ook zeker dat alleen die dingen geselecteerd worden.

Edit:

Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Benny Lava
 
Marien xD

Marien xD

24/04/2007 17:32:00
Quote Anchor link
Ik gebruik voor grote vergelijkingen altijd: in_array(). dat werkt helemaal goud, gewoon een array vullen met informatie en die op deze manier vergelijken met de input...
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

24/04/2007 17:35:00
Quote Anchor link
Inderdaad roep in deze pagina maar eens page=index.php op als dit script zich in index.php bevind... En daar heb je je oneindige loop. Dus even nog een or toevoegen met als page = index.php error weergeven...

Edit:
Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Martin Meijer

Martin Meijer

24/04/2007 17:37:00
Quote Anchor link
Maar goed, het gaat mij om de RFI wat kan ik ertegen doen?
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

24/04/2007 17:37:00
Quote Anchor link
Martin Meijer schreef op 24.04.2007 17:37:
Maar goed, het gaat mij om de RFI wat kan ik ertegen doen?


Nog een or toevoegen en daar index.php neerzetten

Edit:
Waar slaat dit op? if ( !empty ( $_GET['page'] ) AND isset ( $_GET['page'] ) ) { !empty is het zelfde als isset... Omdat die ! voor empty staat. Zo die !empty of isset kan je zelfs nog weghalen ook.


Edit:
SplaakgeGeblek
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Martin Meijer

Martin Meijer

24/04/2007 17:40:00
Quote Anchor link
@mebus, or? Ik zal het zometeen eens testen, ze hebben weer de database gedropt.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

24/04/2007 17:43:00
Quote Anchor link
Jammer genoeg geef je je website niet, dan kan ik het aantonen. Maareh, je kan ook externe websites includen, of 'terug' in de directory structuur en (afhankelijk van je besturingssysteem) allemaal files openen.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

24/04/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Zo pagina's die ge-include mogen worden in een array zetten en dan met in_array kijken of $_GET['page'] in die array staat...

Edit:
SplaakGeblek
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

24/04/2007 17:48:00
Quote Anchor link
Of standaard alles uit een bepaalde map halen, en een controle met is_file() erbij proppen.
 
Martin Meijer

Martin Meijer

24/04/2007 17:52:00
Quote Anchor link
Dat heb ik ook, maar het komt denk ik door mod_rewrite ook.

Want alles wordt gecontroleerd of het is_file() maar dan als file_exisits(), of kan je met is_file beter beveiligen.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/04/2007 17:55:00
Quote Anchor link
Martin Meijer schreef op 24.04.2007 17:40:
ze hebben weer de database gedropt.

Dat is weer een heel ander probleem: MySQL-Injection?
 
Martin Meijer

Martin Meijer

24/04/2007 17:57:00
Quote Anchor link
:P nee daar heb ik geen last meer van, die worden onderschept.

http://en.wikipedia.org/wiki/Remote_File_Inclusion

Is iets meer over RFI, hopelijk dat jullie een oplossing weten hiervoor?
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

24/04/2007 18:00:00
Quote Anchor link
Er zijn voor jouw al meerdere oplossingen gegeven hoor... Of ben ik nouw scheel?
 
Martin Meijer

Martin Meijer

24/04/2007 18:08:00
Quote Anchor link
Minn excuses, maar ik ben niet thuis hierin, dus het zou fijn zijn om gewoon antwoord te krijgen op de vraag die ik stel.

En als ik het niet gezien heb.... dan zou ik het zeer op prijs stellen dat iemand mij een goede uitleg geeft over dit gebeuren en hoe dit op te lossen?

Zit de oplossing in de link die ik gezet heb? Of heef tiemand hier de oplossing gegeven?

Het is de enigste bug nog op mijn site..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

24/04/2007 18:17:00
Quote Anchor link
Dit is 1:

Quote:
Inderdaad roep in deze pagina maar eens page=index.php op als dit script zich in index.php bevind... En daar heb je je oneindige loop. Dus even nog een or toevoegen met als page = index.php error weergeven...


Dit is 2:

Quote:
Zo pagina's die ge-include mogen worden in een array zetten en dan met in_array kijken of $_GET['page'] in die array staat...


En dit is 3:

Quote:
Of standaard alles uit een bepaalde map halen, en een controle met is_file() erbij proppen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Martin Meijer

Martin Meijer

24/04/2007 18:22:00
Quote Anchor link
Mijn excuses voor als ik he tniet goed begrepen heb!

Erg bedankt voor de extra uitleg!

Ik zie inderdaad de loop

Met de is_file() moeten dan alle bestanden van de website in 1 map staan, of maakt het niet uit in welke map deze zich bevinden. Ik heb op de site een complete mappen structuur.

Ik denk dat de tweede een goede oplossing kan zijn, die fraai simpel te implementeren is.

Corrigeer mij aub als ik het fout heb gezien?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.