session hijacking,, wat houdt dit in?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/10/2012 18:04:59
Quote Anchor link
Hi all,

Ik weet dat het mogelijk is om sessies over te nemen, maar kunnen die ratten die dat doen ook de waarden van session vars aanpassen.
Ben er altijd vanuit gegaan van wel, maar is dat paranoia?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:47:04
 
Jaron T

Jaron T

07/10/2012 18:19:19
Quote Anchor link
sessie hijacking is geen sessie overnemen maar een sessie faken. deze sessie wordt dus aangemaakt met inhoud naar keuze en naar jouw server gestuurd.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

07/10/2012 18:25:02
Quote Anchor link
ik heb er ook niet veel verstand van maar bedoel je zoiets als:

localhost/index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$_SESSION
['id_gebruiker'] = 2313;

?>


en stel, rabobank gebruikt ook de sessie $_SESSION['id_gebruiker'], dat die dan al bestaat ofzo?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/10/2012 18:25:24
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/10/2012 18:47:21
Quote Anchor link
Concluderend: ik ben niet paranoide :-P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 22:40:49
Quote Anchor link
In een van de aanbevelingen op de wiki pagina (link van SanThe) om sessie hijacking te voorkomen staat:

Door het gebruik van lange willekeurige getallen of strings als sessiesleutel.

Weet iemand wat daarmee wordt bedoeld?
 
Reshad F

Reshad F

07/10/2012 23:13:37
Quote Anchor link
@ozzie ik denk dat ze ermee een salt bedoelen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 23:30:55
Quote Anchor link
ja, maar ik bedoel eigenlijk... wat bedoelen ze nu precies? dat je de sessie-id in de cookie moet vervangen door een of andere lange string die dan fungeert als sessie key?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2012 23:49:09
Quote Anchor link
Ik vond dit wel een aardige turtorial
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 08:57:58
Quote Anchor link
Zoiezo altijd een nieuwe sessie-id genereren wanneer een gebruiker aanlogt, dat is zeker een aanrader.

Ik ben nu bezig met een stukje code, die het sessie-id koppelt aan het IP adres van de gebruiker en opslaat in een database. Telkens als de sessie nodig is wordt gekeken of het juiste sessie-id gekoppeld is met het IP adres, zoniet wordt de toegang geweigerd.

Zodra de gebruiker uitlogd, wordt deze entry verwijderd uit de database, en een nieuwe aangemaakt wanneer er weer ingelogd wordt. Dit maakt het al stukken lastiger om gebruik te maken van sessie hijacking.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 09:15:42
Quote Anchor link
Chris, ik vrees dat je de plank hier een beetje mis slaat. Het is geen goed idee om te controleren op IP-adres. Een IP-adres is namelijk niet (meer) persoonsgebonden.

Als iemand in een trein zit en met zijn/haar mobieltje jouw site bezoekt, zal het ip-adres telkens wisselen (dit is namelijk gekoppeld aan de telefoon zendmasten). In jouw situatie zal iemand die per trein reist dus continue worden uitgelogd.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2012 09:28:08
Quote Anchor link
@Ozzie: Je hoeft niet in een trein te zitten.

Ik heb het ooit getest. Bij de geteste mobieltjes wisselde het ip bij elke internet aktiviteit.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 09:33:13
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 09:15:42:
Chris, ik vrees dat je de plank hier een beetje mis slaat. Het is geen goed idee om te controleren op IP-adres. Een IP-adres is namelijk niet (meer) persoonsgebonden.

Als iemand in een trein zit en met zijn/haar mobieltje jouw site bezoekt, zal het ip-adres telkens wisselen (dit is namelijk gekoppeld aan de telefoon zendmasten). In jouw situatie zal iemand die per trein reist dus continue worden uitgelogd.



Ozzie,

Voor normaal gebruik is dit ook niet aan te raden, echter dit is voor een bedrijfsweb applicatie. Dit zal alleen vanaf vaste pc’s thuis en intern bij het bedrijf gebruikt worden. In de situaties die ik zelf heb nagebootst werkt dit perfect voor waar ik het nodig heb.

Ik heb mijn eigen nog niet verdiept in een concrete beveiliging voor het normale gebruik.

P.S. de plank mis slaan doe je niet zo snel hoor, dat noemen ze trail and error ;)
Gewijzigd op 08/10/2012 09:34:23 door Chris PHP
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

08/10/2012 09:35:29
Quote Anchor link
Dat heb ik ooit is meegemaakt op xfire. Ineens was heel de school ingelogd op mijn account. Daar werd ik toch niet blij van.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 09:43:05
Quote Anchor link
Chris NVT op 08/10/2012 09:33:13:
P.S. de plank mis slaan doe je niet zo snel hoor, dat noemen ze trail and error ;)

Ah ja, je snapt wat ik bedoel ;-)

Als het vaste ip's zijn dan kan jouw oplossing, alleen kon ik er dat in 1e instantie niet uit afleiden.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 09:45:22
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 09:43:05:
Chris NVT op 08/10/2012 09:33:13:
P.S. de plank mis slaan doe je niet zo snel hoor, dat noemen ze trail and error ;)

Ah ja, je snapt wat ik bedoel ;-)

Als het vaste ip's zijn dan kan jouw oplossing, alleen kon ik er dat in 1e instantie niet uit afleiden.


Het hoeven geen 'vaste' ipadressen te zijn. Een pc wisselt geen ip adressen, dit gebreurd alleen na het rebooten. En dan ook alleen wanneer de DHCP lease verloopt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 09:50:43
Quote Anchor link
Ik bedoel vaste tijdens gedurende de sessie.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 09:51:08
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 09:50:43:
Ik bedoel vaste tijdens gedurende de sessie.


Dat heeft een pc altijd ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 09:51:40
Quote Anchor link
Ja, maar een mobieltje niet :)
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 10:04:23
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 09:51:40:
Ja, maar een mobieltje niet :)


Klopt, ze moeten straks met IPv6 gewoon elk apparaat/abbonement een fixed IP geven.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 10:12:40
Quote Anchor link
Dat zou mooi zijn inderdaad. Ik heb alleen geen flauw idee of zoiets technisch mogelijk is.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.