sessions

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Stefan H

stefan H

04/05/2012 15:04:33
Quote Anchor link
hallow

ik ben bezig met een site waar een aantal pgina's kunnen worden bezocht door leden

nu heb ik al een registratie formulier waar niks de gegevens in de datbase komen
nu heb ik een form om in te loggen maar hoe maak ik hier nu een sessie van als de leden in willen login en hoe maak ik dan een pagina dat alleen mensen kunnen zien als ze ingelogd zijn

heb ik daarvoor een nieuwe database nodig / tabel om de sessie's in op te slaan ?

ik hoop dat iemand mij kan helpen

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 07:02:02
 
Chris PHP

Chris PHP

04/05/2012 15:08:14
Quote Anchor link
Hoeveel kennis heb je in PHP? Je zit natuurlijk met verschillende aspecten zoals beveiliging, juiste afhandelingen, etc.

Ik gok niet superveel, want sessies worden niet in een db opgeslagen maar op de server. Tevens een sessie cookie met de sessie ID erin. Alle gegevens die je in een sessie zet, worden dus op de server opgeslagen.
Gewijzigd op 04/05/2012 15:09:31 door Chris PHP
 
Stefan H

stefan H

04/05/2012 15:09:25
Quote Anchor link
niet heel veel ben wel al een aardig tijd bezig met mezelf erin verdiepen maar loop hier nu even op vast het is lastig een een juist begin te vinden voor deze stap
 

04/05/2012 15:21:46
Quote Anchor link
Heel simpel voorbeeld om je pagina alleen te laten zien aan leden. (boven elke pagina zetten wat beveiligd moet zijn voor niet leden)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();
if (!isset($_SESSION['gebruikersnaam']))
{

header('Location: index.php');
}

elseif(!isset($_SESSION['wachtwoord']))
{

header('Location: index.php');
}

?>
 
Chris PHP

Chris PHP

04/05/2012 15:22:04
Quote Anchor link
Het is wel belangrijk vooral met inlog systemen dat je de beveiliging goed hebt.

Dus gebruik maken van mysql_real_escape_string, htmlspecialchars, etc. Let ook goed op wat je in je sessie zet! Want ondanks dat de sessie op de server wordt opgeslagen, kan de sessie nog wel gehijacked worden!

Dus sla nooit wachtwoorden op in sessies, of andere gevoelige info zoals email adressen, etc.

Er zijn verschillende mogelijkheden om pagina's af te schermen voor mensen die niet ingelogd zijn. je kunt controleren met een if statement of er een bepaald veld in de sessie is ingevult die alleen aangemaakt wordt bij het inloggen.

Dus is het veld ingevult, laat hij de pagina zien. Zoniet redirect hij naar een andere pagina.

Pagina's die gebruik moeten maken van een sessie moet altijd helemaal bovenaan staan (voordat er maar 1 wordtje HTML of andere PHP code komt)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php session_start(); ?>
en dan de HTML.

Om informatie in en uit een database te krijgen moet je connectie maken met je database, je database selecteren en vervolgens een query draaien om data erin te zetten of eruit te halen.

Zit er hier iets tussen wat je bekend in de oren klinkt?

Toevoeging op 04/05/2012 15:23:52:

@Daan, ik raad nooit aan om een wachtwoord op te slaan in een sessie!
 

04/05/2012 15:23:58
Quote Anchor link
Chris NVT op 04/05/2012 15:22:04:
Dus sla nooit wachtwoorden op in sessies, of andere gevoelige info zoals email adressen


Hij heeft gelijk scrap die laatste sessie met wachtworod maar:p
Heb zin aan het weekend.



Toevoeging op 04/05/2012 15:31:05:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if(isset($_POST['gebruikersnaam']) && isset($_POST['wachtwoord'])
{

$_SESSION['gebruikersnaam'] = ($_POST['gebruikersnaam']);
}


?>


Als je zo een sessie start bij het inloggen is sessie met wachtwoord niet is nodig.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/05/2012 16:20:10
Quote Anchor link
Lijkt me wel raadzaam om te controleren of gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn. Zo niet; hoef je geen sessie aan te maken.
 
Chris PHP

Chris PHP

07/05/2012 07:46:31
Quote Anchor link
@Obelix:

Hij gaf aan in zijn eerste post een login form te hebben. Ik ging er dus vanuit dat hij al een methode had om user & ww te checken.

Vandaar dat ik het niet in mijn post had gezet.

@Daan:

Jou stukje code is niet geldig om een gebruikersnaam en wachtwoord te checken. Met die methode kan iedereen met elk willekeurig ww en naam inloggen.

Hij kijkt namelijk alleen of ze niet leeg zijn, maar controleerd niet of de ingevoerde gegevens wel kloppen.

Als je de inlog gegevens uit een bestand haalt, include deze dan in je inlog script en controleer de gegevens.

Hieronder een simpel voorbeeldje.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($_POST['gebruikersnaam'] == $usrname && $_POST['wachtwoord'] == $pwd) {

$_SESSION['usr'] = $usrname;
}
else { echo "Sorry, je inlog gegevens zij niet juist"; }
?>


Als je de gegevens in een database hebt staan zul je eerst een query moeten draaien, je kunt dan gelijk in de query de $_POST['gebruikersnaam'] en $_POST['wachtwoord'] zetten. Zorg wel dat je ze filtered voordat je ze doorgeeft!

Ik raad eerder aan het zo te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$usr
= mysql_real_escape_string ($_POST['gebruikersnaam']);
$md5pwd = mysql_real_escape_string (md5 ($_POST['wachtwoord']));
?>

En dan dus $usr en $md5pwd in je string zetten zodat alles gefiltered en enigzins beveiligd is voordat het ingevoerd wordt.
Gewijzigd op 07/05/2012 07:57:17 door Chris PHP
 
Erwin H

Erwin H

07/05/2012 09:21:14
Quote Anchor link
Chris NVT op 07/05/2012 07:46:31:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$md5pwd
= mysql_real_escape_string (md5 ($_POST['wachtwoord']));
?>


De mysql_real_escape_string is hier overbodig. Eventuele rare characters worden er al uitgehaald in md5(). md5() geeft namelijk een hexadecimaal nummer terug, daar kunnen dus nooit characters in zitten die je SQL query op zijn kop zetten.
 
Chris PHP

Chris PHP

07/05/2012 09:36:56
Quote Anchor link
Erwin H op 07/05/2012 09:21:14:
Chris NVT op 07/05/2012 07:46:31:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$md5pwd
= mysql_real_escape_string (md5 ($_POST['wachtwoord']));
?>


De mysql_real_escape_string is hier overbodig. Eventuele rare characters worden er al uitgehaald in md5(). md5() geeft namelijk een hexadecimaal nummer terug, daar kunnen dus nooit characters in zitten die je SQL query op zijn kop zetten.



Klopt, maar ik heb mijn eigen aangewent alle invoer die door gebruikers wordt aangeleverd richting databases op deze manier te strippen. Ongeacht of ik het ww nu hash of niet, zo voorkom je dat je het op plekker per ongeluk vergeet.

Tevens kan het geen kwaad, om dit te gebruiken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/05/2012 14:23:15
Quote Anchor link
Waar ik meestal op let:
Als je een getal verwacht, kan je beter casten dan escapen.
Niet alleen beschermt je dit tegen injection, maar het zal ook mySQL-fouten verminderen.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
= "SELECT ... FROM users
WHERE
  username = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['username']) . "'
  OR
  points = "
. (int) $_POST['points'] . "
"
;
?>


(zie ook intval() en floatval() op php.net )
Gewijzigd op 07/05/2012 14:24:37 door Kris Peeters
 
Stefan H

stefan H

08/05/2012 21:13:50
Quote Anchor link
ik heb onderstaande code gevonden en natuurlijk bewerkt maar begrijp niet hoe ik hier in verder moet zoals staat bij verdere verwerking hoe ga ik hier nu verder hoop dat iemand mij kan helpen

alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    session_start();
    
    if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')        // Controle of er op de knop is gedrukt.
    {
              
        if(!empty($_POST['email']) AND !empty($_POST['wachtwoord'])) // Controle of alles is ingevult.
        {
            include_once 'config.php';            // Connectie met database.
    
            $email    = mysql_real_escape_string($_POST['email']);  // Gevaren voor sql injectie weren dmv. mysql_real_.......
            $wachtwoord        = mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']);  
            $sql = ("SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='". $email . "' AND wachtwoord='" . $wachtwoord . "'"); // Selecteer user waar de gebruiker overeenkomt met ingevoerde pas
            $uitvoer = mysql_query($sql);
            
            $controle = mysql_num_rows($uitvoer); //Uitvoer van inlog
                if($controle != 1)
                {

                    //VERDERE VERWERKING. (DIT is aanjou, bijv. sessie ofziets?
                }
    
        }
        }

     php?>
 

08/05/2012 21:26:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if($controle != 1)
                {
                    //VERDERE VERWERKING. (DIT is aanjou, bijv. sessie ofziets?
                }

Dus als er 1 resultaat uitkomt, voer je deze niet uit... Je moet die uitroepteken daar weghalen, en een verwerking er in zetten. bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['email'] == $email;
Gewijzigd op 08/05/2012 21:27:16 door
 
Stefan H

stefan H

08/05/2012 21:31:51
Quote Anchor link
oke dus zoiets als dit


$controle = mysql_num_rows($uitvoer); //Uitvoer van inlog
if($controle != 1)
{
$_SESSION['email'] == $email;
//VERDERE VERWERKING. (DIT is aanjou, bijv. sessie ofziets?
}

}
}
php?>

maar kan ik er van uitgaan dat de session is gestart of zie ik dit nu verkeerd
en staat de session start(); hier goed of moet hij ook boven de php tag staan

alvast bedankt
 

08/05/2012 21:47:59
Quote Anchor link
Ten eerste, GA PHP leren.

De session_start() start een sessie, en deze moet aan het begin van je document staan. Als ik het goed heb wordt daarmee een session cookie verzonden en de sessie aangemaakt. Deze moet op elke pagina waarop je de sessie gebruikt, helemaal aan het begin, maar na de ?<php tags komen.

Daarnaast moet je kijken naar je verwerking en foutcontrole. Als er nu een fout optreed, zal de gebruiker niks te zien krijgen.

Als laatste:
if($controle != 1)
moet
if($controle = 1)
zijn!!!
 
Stefan H

stefan H

08/05/2012 21:56:42
Quote Anchor link
martin,
oke ja ik weet het moet php leren en hoop zo van andere mensen ook veel te leren dit is alleen weer een nieuw stuk voor mij en hoop hier wat nieuws te leren

maar ik hang dus de complete code aan mijn inlog form en zet dan op de pagina's die beveiligd moeten zijn session start(); kan ik daarna de email checken en eventueel een if statement zetten voor als er geen sessie is en door verwijzen naar de inlog pagina ?

hoop dat jij me want kan leren
 

08/05/2012 22:04:15
Quote Anchor link
Ik denk dat je het beste iets als dit door kan lezen en uit kan gan puzzelen, zo ben ik ook wel eens bezig geweest. Het betreft hier een redelijk goed systeem met redelijke beveiliging.

http://www.phphulp.nl/php/script/beveiliging/login-system-v101/511/

PS lees ff de reacties ivm een aantal fouten
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2012 23:00:34
Quote Anchor link
Martin Essink op 08/05/2012 21:47:59:
Als laatste:
if($controle != 1)
moet
if($controle = 1)
zijn!!!


Dan wel met dubbel == graag.
if($controle == 1)
 

09/05/2012 09:33:12
Quote Anchor link
Martin Essink op 08/05/2012 22:04:15:
http://www.phphulp.nl/php/script/beveiliging/login-system-v101/511/

PS lees ff de reacties ivm een aantal fouten


Script is wel acht jaar oud, he?
 
Chris PHP

Chris PHP

09/05/2012 09:44:31
Quote Anchor link
Stefan H op 08/05/2012 21:31:51:
oke dus zoiets als dit


$controle = mysql_num_rows($uitvoer); //Uitvoer van inlog
if($controle != 1)
{
$_SESSION['email'] == $email;
//VERDERE VERWERKING. (DIT is aanjou, bijv. sessie ofziets?
}

}
}
php?>

maar kan ik er van uitgaan dat de session is gestart of zie ik dit nu verkeerd
en staat de session start(); hier goed of moet hij ook boven de php tag staan

alvast bedankt


Wat SanThe zegt over je if ($controle = 1), tevens zie ik nog een foutje.

@Martin, als je een voorbeeld geeft, geef dan een correct voorbeeld. Nu maak je de zelfde fout als de TS. Je kijkt nu of $_SESSION['email'] gelijk is aan $email i.p.v. dit toe te wijzen.

Je laat in je if statment (als $controle 1 is) nu weer controleren of $_SESSION['email'] gelijk is aan $email, want hier gebruik je == (betekent is gelijk aan).

Ik neem aan dat je hier het email adres wil opslaan in een sessie en niet controleren?

Hieronder je gecorrigeerde 'test' script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 $controle
= mysql_num_rows($uitvoer); //Uitvoer van inlog
                if($controle == 1)
                {

        $_SESSION['email'] = $email;
                    //VERDERE VERWERKING. (DIT is aanjou, bijv. sessie ofziets?
                }
    }
    }

?>


Let wel dat deze $controle functie die je nu uitvoerd alleen maar werkt met 1 record! Als je in de toekomst of verder in je site meerdere rows/records tegelijk gaat invoegen of bewerken dan zal mysql_num_rows(); welleens meer dan 1 row/record kunnen bevatten.

Dat betekent dus dat hij niets doet aangezien $controle dan niet gelijk is aan 1 maar misschien wel a 2 of 10. Net hoeveel records tegelijk je update/invoert.
Gewijzigd op 09/05/2012 09:54:02 door Chris PHP
 
Erwin H

Erwin H

09/05/2012 09:52:07
Quote Anchor link
En uhm, betekent dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$wachtwoord
        = mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']);  
$sql = ("SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='". $email . "' AND wachtwoord='" . $wachtwoord . "'");
?>

dat je wachtwoorden niet geencrypt opslaat? Dat is natuurlijk ook een enorme no-no. Gebruik voor wachtwoorden altijd een encryptie functie.
Leesvoer hierover:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/encryption-functions.html
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.