sha256 vs bcrypt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »
Maarten van Rijssel

Maarten van Rijssel

20/10/2016 14:58:14
Quote Anchor link
Hallo.

Ik wil graag duidelijkheid. Ik gebruik al een poosje sha256 hash methode + salt en dat bevalt mij prima. Ik heb van meerdere mensen gehoord dat dat veilig genoeg is. Echter hoor ik ook mensen die zeggend dat sha256 absoluut niet veilig is en dat je per se bcrypt moet gebruiken omdat anders je webapplicatie heel makkelijk te hacken is.

Ik weet het dus niet meer. Kan iemand mij dus vertellen wat echt beter is? En dan graag niet alleen je mening ook graag bewijs. En als de een beter is, is de andere dan per definitie slecht en onveilig?

Gr. Maarten
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 05:56:32
 
Pg Vincent

Pg Vincent

20/10/2016 15:11:40
Quote Anchor link
Tsja, wat is "veilig"? Als je de hash functie gebruikt om wachtwoorden te hashen, dan gaat een hacker echt niet proberen je hash te reverse-engineren, die gaat gewoon aan de voorkant snuffelen of hij het wachtwoord kan meelezen. Het wachtwoord is uiteindelijk het zwakste punt in de schakel.

Dus waar wi je jezelf tegen beveiligen?
 
Maarten van Rijssel

Maarten van Rijssel

20/10/2016 15:19:10
Quote Anchor link
100% is bijna onmogelijk. Waar ik voor wil zorgen is dat sql injecties niet meer mogelijkzijn en mocht tog iemand in de db komen hij geen wachtwoorden kan kraken
 
Pg Vincent

Pg Vincent

20/10/2016 15:44:31
Quote Anchor link
SQL injecties kun je voorkomen door overal en altijd alleen te werken met "prepared statements".
Maar het is veel waarschijnlijker dat er ergens in je code een bug zit die de hashes zichtbaar kan maken, b.v. door een var_dump() die iets meer dumpt dan je zou willen. de database zelf heeft als het goed opgezet is gewoon geen toegang van buitenaf, dus daar komt een hacker dan echt niet in buiten jouw code om.
 
Maarten van Rijssel

Maarten van Rijssel

20/10/2016 15:54:19
Quote Anchor link
Ik gebruik alleen var_dump als ik iets wil testen en verder nooit dus dat zit wel goed. En ik maak gebruik van prepared statements. Al met al prima beveiliging.
 
Pg Vincent

Pg Vincent

20/10/2016 16:11:27
Quote Anchor link
Nou, ho, dat is geen beveiliging he, dat zijn twee "niet lekken". Als je ergens een exception werpt die door een of andere instelling een stack-trace dumpt, dan ben je nog veel verder van huis. Je moet wel echt maatregelen nemen om te zorgen dat php op geen enkele manier iets kan weergeven wat niet de bedoeling is. Jou zou b.v. niet de eerste zijn die een debug log in zijn document root schrijft, waar "voor het gemak" ook het password in wordt geschreven, maar is vergeten om die URL vanuit de webserver te blokkeren....

Je moet dus zorgen dat jouw systeem niets vrijgeeft, dat niemand data uit je systeem kan peuteren, en als laatste komt pas het versleutelen van de data in de database.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/10/2016 18:29:09
Quote Anchor link
>> Waar ik voor wil zorgen is dat sql injecties niet meer mogelijk zijn

Dit heeft niets te maken met welke encryptie methode je werkt. Zoals Vincent al aangeeft moet je dit voorkomen bij het schrijven naar de database. Prepared statements is maar één van de mogelijkheden waarmee je de kans op SQL injectie probeert te beperken of uit te sluiten.

>> en mocht togch iemand in de db komen hij geen wachtwoorden kan kraken.
Goed punt. Gebruik in dit geval liever BCrypt. SHA(256) is makkelijker te kraken. Overigens is het voor jouw website of database dan al te laat. Maar je voorkomt dan misschien dat de hacker het wachtwoord van je gebruikers gaat gebruiken op andere diensten zoals hun gmail account bijvoorbeeld.
 
Pg Vincent

Pg Vincent

21/10/2016 09:20:05
Quote Anchor link
"SHA(256) is makkelijker te kraken."

En kort googlen leert dat dat is omdat het SHA algorythme heel snel is als je het draait op een GPU. Als in: miljoenen/miljarden pogingen per seconde snel. Zwakke wachtwoorden zijn dus zo gehackt, en ook je salt zal sterk moeten zijn.
 
Maarten van Rijssel

Maarten van Rijssel

21/10/2016 09:23:40
Quote Anchor link
De salt wordt bij mij gegenereerd op basis van de licentie code die de applicatie heeft. Dus die is bij elke applicatie verschillend
 
Pg Vincent

Pg Vincent

21/10/2016 09:51:19
Quote Anchor link
Bon, maar de hacker gaat de hash aanvallen met rainbow-tables, dat zijn lange lijsten van woorden en kreten die mensen vaak gebruiken. Als jouw wachtwoord is "oliebol" en je salt is "563" zodat de hash wordt gemaakt van "oliebol563" dan hoeft een hacker de rainbow tabel maar 563 keer te proberen om jouw wachtwoord te vinden. Als je de salt toepast als "o5lie6bo3l" dan werkt de rainbow table niet meer en moet hij brute-force dingen gaan proberen, wat weer langer duurt als je afdwingt dat er hoofdletters en leestekens worden gebruikt.
 
Maarten van Rijssel

Maarten van Rijssel

21/10/2016 10:20:41
Quote Anchor link
Ja das waar idd. De salt is nu een serial key. 4x een combinatie van letters en cijfers met een streepje ertussen. Lijkt me al weer beter dan 563
 
Willem vp

Willem vp

21/10/2016 14:55:43
Quote Anchor link
Pg Vincent op 21/10/2016 09:51:19:
Bon, maar de hacker gaat de hash aanvallen met rainbow-tables, dat zijn lange lijsten van woorden en kreten die mensen vaak gebruiken. Als jouw wachtwoord is "oliebol" en je salt is "563" zodat de hash wordt gemaakt van "oliebol563" dan hoeft een hacker de rainbow tabel maar 563 keer te proberen om jouw wachtwoord te vinden.

Iets met een klok en een klepel die de plank misslaan. ;-)

Een salt is er juist voor om te voorkomen dat er uberhaupt een rainbow table kan worden gebruikt. Bovendien hoeft een rainbow table in dit voorbeeld niet "563x geprobeerd te worden" (wat dat dan ook moge betekenen). Als het gecrypte wachtwoord bekend is (omdat iemand bijvoorbeeld toegang heeft weten te krijgen tot je database) is ook je salt bekend. Maar dat is helemaal niet erg, want omdat de indringer waarschijnlijk geen rainbow table heeft liggen die met die salt is gemaakt, zal hij een dictionary attack of misschien zelfs wel een brute force attack moeten uitvoeren. Om die reden is het dus ook geen probleem als de salt bekend is, zolang elk wachtwoord maar met een unieke salt is gehasht.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/10/2016 15:01:31
Quote Anchor link
Pg Vincent op 20/10/2016 15:44:31:
SQL injecties kun je voorkomen door overal en altijd alleen te werken met "prepared statements".

Hier ben ik het niet helemaal mee eens.

De/een eerste cruciale stap in het voorkomen van SQL injectie is begrijpen hoe dit ontstaat.

Vervolgens dien je er voor te zorgen dat alle DATA delen in je SQL op de juiste manier worden ge-escaped.

Prepared statements zijn een middel hiertoe. Maar wederom dien je te snappen hoe prepared statements werken en hoe je hier veilig mee omgaat. Ik heb hier (of ergens anders) iemand serieus prepared statements zien gebruiken waarbij superglobal-variabelen werden geconcateneerd aan een querystring. Het (verkeerd) gebruik van prepared statements kan nog veel catastrofaler zijn dan andere oplossingen omdat het je een vals gevoel van veiligheid kan geven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.