sha256 vs bcrypt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »
Maarten van Rijssel

Maarten van Rijssel

20/10/2016 14:58:14
Quote Anchor link
Hallo.

Ik wil graag duidelijkheid. Ik gebruik al een poosje sha256 hash methode + salt en dat bevalt mij prima. Ik heb van meerdere mensen gehoord dat dat veilig genoeg is. Echter hoor ik ook mensen die zeggend dat sha256 absoluut niet veilig is en dat je per se bcrypt moet gebruiken omdat anders je webapplicatie heel makkelijk te hacken is.

Ik weet het dus niet meer. Kan iemand mij dus vertellen wat echt beter is? En dan graag niet alleen je mening ook graag bewijs. En als de een beter is, is de andere dan per definitie slecht en onveilig?

Gr. Maarten
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:01:49
 
Pg Vincent

Pg Vincent

20/10/2016 15:11:40
Quote Anchor link
Tsja, wat is "veilig"? Als je de hash functie gebruikt om wachtwoorden te hashen, dan gaat een hacker echt niet proberen je hash te reverse-engineren, die gaat gewoon aan de voorkant snuffelen of hij het wachtwoord kan meelezen. Het wachtwoord is uiteindelijk het zwakste punt in de schakel.

Dus waar wi je jezelf tegen beveiligen?
 
Maarten van Rijssel

Maarten van Rijssel

20/10/2016 15:19:10
Quote Anchor link
100% is bijna onmogelijk. Waar ik voor wil zorgen is dat sql injecties niet meer mogelijkzijn en mocht tog iemand in de db komen hij geen wachtwoorden kan kraken
 
Pg Vincent

Pg Vincent

20/10/2016 15:44:31
Quote Anchor link
SQL injecties kun je voorkomen door overal en altijd alleen te werken met "prepared statements".
Maar het is veel waarschijnlijker dat er ergens in je code een bug zit die de hashes zichtbaar kan maken, b.v. door een var_dump() die iets meer dumpt dan je zou willen. de database zelf heeft als het goed opgezet is gewoon geen toegang van buitenaf, dus daar komt een hacker dan echt niet in buiten jouw code om.
 
Maarten van Rijssel

Maarten van Rijssel

20/10/2016 15:54:19
Quote Anchor link
Ik gebruik alleen var_dump als ik iets wil testen en verder nooit dus dat zit wel goed. En ik maak gebruik van prepared statements. Al met al prima beveiliging.
 
Pg Vincent

Pg Vincent

20/10/2016 16:11:27
Quote Anchor link
Nou, ho, dat is geen beveiliging he, dat zijn twee "niet lekken". Als je ergens een exception werpt die door een of andere instelling een stack-trace dumpt, dan ben je nog veel verder van huis. Je moet wel echt maatregelen nemen om te zorgen dat php op geen enkele manier iets kan weergeven wat niet de bedoeling is. Jou zou b.v. niet de eerste zijn die een debug log in zijn document root schrijft, waar "voor het gemak" ook het password in wordt geschreven, maar is vergeten om die URL vanuit de webserver te blokkeren....

Je moet dus zorgen dat jouw systeem niets vrijgeeft, dat niemand data uit je systeem kan peuteren, en als laatste komt pas het versleutelen van de data in de database.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/10/2016 18:29:09
Quote Anchor link
>> Waar ik voor wil zorgen is dat sql injecties niet meer mogelijk zijn

Dit heeft niets te maken met welke encryptie methode je werkt. Zoals Vincent al aangeeft moet je dit voorkomen bij het schrijven naar de database. Prepared statements is maar één van de mogelijkheden waarmee je de kans op SQL injectie probeert te beperken of uit te sluiten.

>> en mocht togch iemand in de db komen hij geen wachtwoorden kan kraken.
Goed punt. Gebruik in dit geval liever BCrypt. SHA(256) is makkelijker te kraken. Overigens is het voor jouw website of database dan al te laat. Maar je voorkomt dan misschien dat de hacker het wachtwoord van je gebruikers gaat gebruiken op andere diensten zoals hun gmail account bijvoorbeeld.
 
Pg Vincent

Pg Vincent

21/10/2016 09:20:05
Quote Anchor link
"SHA(256) is makkelijker te kraken."

En kort googlen leert dat dat is omdat het SHA algorythme heel snel is als je het draait op een GPU. Als in: miljoenen/miljarden pogingen per seconde snel. Zwakke wachtwoorden zijn dus zo gehackt, en ook je salt zal sterk moeten zijn.
 
Maarten van Rijssel

Maarten van Rijssel

21/10/2016 09:23:40
Quote Anchor link
De salt wordt bij mij gegenereerd op basis van de licentie code die de applicatie heeft. Dus die is bij elke applicatie verschillend
 
Pg Vincent

Pg Vincent

21/10/2016 09:51:19
Quote Anchor link
Bon, maar de hacker gaat de hash aanvallen met rainbow-tables, dat zijn lange lijsten van woorden en kreten die mensen vaak gebruiken. Als jouw wachtwoord is "oliebol" en je salt is "563" zodat de hash wordt gemaakt van "oliebol563" dan hoeft een hacker de rainbow tabel maar 563 keer te proberen om jouw wachtwoord te vinden. Als je de salt toepast als "o5lie6bo3l" dan werkt de rainbow table niet meer en moet hij brute-force dingen gaan proberen, wat weer langer duurt als je afdwingt dat er hoofdletters en leestekens worden gebruikt.
 
Maarten van Rijssel

Maarten van Rijssel

21/10/2016 10:20:41
Quote Anchor link
Ja das waar idd. De salt is nu een serial key. 4x een combinatie van letters en cijfers met een streepje ertussen. Lijkt me al weer beter dan 563
 
Willem vp

Willem vp

21/10/2016 14:55:43
Quote Anchor link
Pg Vincent op 21/10/2016 09:51:19:
Bon, maar de hacker gaat de hash aanvallen met rainbow-tables, dat zijn lange lijsten van woorden en kreten die mensen vaak gebruiken. Als jouw wachtwoord is "oliebol" en je salt is "563" zodat de hash wordt gemaakt van "oliebol563" dan hoeft een hacker de rainbow tabel maar 563 keer te proberen om jouw wachtwoord te vinden.

Iets met een klok en een klepel die de plank misslaan. ;-)

Een salt is er juist voor om te voorkomen dat er uberhaupt een rainbow table kan worden gebruikt. Bovendien hoeft een rainbow table in dit voorbeeld niet "563x geprobeerd te worden" (wat dat dan ook moge betekenen). Als het gecrypte wachtwoord bekend is (omdat iemand bijvoorbeeld toegang heeft weten te krijgen tot je database) is ook je salt bekend. Maar dat is helemaal niet erg, want omdat de indringer waarschijnlijk geen rainbow table heeft liggen die met die salt is gemaakt, zal hij een dictionary attack of misschien zelfs wel een brute force attack moeten uitvoeren. Om die reden is het dus ook geen probleem als de salt bekend is, zolang elk wachtwoord maar met een unieke salt is gehasht.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/10/2016 15:01:31
Quote Anchor link
Pg Vincent op 20/10/2016 15:44:31:
SQL injecties kun je voorkomen door overal en altijd alleen te werken met "prepared statements".

Hier ben ik het niet helemaal mee eens.

De/een eerste cruciale stap in het voorkomen van SQL injectie is begrijpen hoe dit ontstaat.

Vervolgens dien je er voor te zorgen dat alle DATA delen in je SQL op de juiste manier worden ge-escaped.

Prepared statements zijn een middel hiertoe. Maar wederom dien je te snappen hoe prepared statements werken en hoe je hier veilig mee omgaat. Ik heb hier (of ergens anders) iemand serieus prepared statements zien gebruiken waarbij superglobal-variabelen werden geconcateneerd aan een querystring. Het (verkeerd) gebruik van prepared statements kan nog veel catastrofaler zijn dan andere oplossingen omdat het je een vals gevoel van veiligheid kan geven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.