Spaghetti

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »

Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

08/01/2012 13:09:09
Quote Anchor link
Oké, jongens dit klinkt misschien raar maar ik ben het er helemaal mee eens. Ik ben zelf ook ongeveer 2 maanden bezig met php en inderdaad wil je als het niet lukt snel een code van internet halen . Dit komt vooral doordat elke tutorial die er is niet goed uitlegt.
Voorbeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo 'Hello';

?>

Staat erbij 'zo begin je je eerste php code'.
Er staat niet bij waarom je ; gebruikt aan het eind van een regel.
Daarom snap ik nu ook bepaalde dingen nog niet eens precies.(ik ben nog steeds beginner)

Ik vind het eigenlijk wel een goed idee om een wiki te maken.

Hoop dat dit doorgaat want kan mijn echte basis dan denk ik nog een stuk verbeteren.
En dit zal een hoop beginners extra helpen.
Gewijzigd op 08/01/2012 13:28:28 door Bas van de Steeg
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:27:59
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2012 13:19:57
Quote Anchor link
@Bas: de basis van iedere programmertaal begint met het tonen van de tekst "Hello world!" op het scherm. Dit is meestal het eerste wat in ieder (basis) leerboek of tutorial wordt uitgelegd. Het is zeg maar het allereerste wat je leert.

Een soort van kreet "Hallo wereld!", we zijn er... de allereerste code is gelukt!

Met ; sluit je een instructie af. Doe iets;

(Ik zie dat je tussen echo'Hello'; geen spatie zet. Gebruikelijk is om dat wel te doen, dus echo 'Hello'; Jeschrijftnormaalgesprokenooknietallesaanelkaarwantdatleestnietzofijn.)
Gewijzigd op 08/01/2012 13:20:22 door Ozzie PHP
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

08/01/2012 13:25:41
Quote Anchor link
@ozzie wat ik bedoel is gewoon dat het niet duidelijk uitgelegt is en die spatie die ik vergeten ben komt door telefoon spatie toets werkt niet goed meer :) Maar ik heb het gewoon wat overdreven uitgelegt.
Gewijzigd op 08/01/2012 13:27:45 door Bas van de Steeg
 
Jeroen VD

Jeroen VD

08/01/2012 13:28:08
Quote Anchor link
Bram Boos op 08/01/2012 12:00:14:
Edit
Nog een leuke aanvulling is dit topic. Er wordt een normale, duidelijke vraag gesteld waar niks mee is. Er wordt een antwoord gegeven waar ook niks mis mee is maar zodra de TS zegt dat die het toch liever anders doet krijgt die de wind van voren. In plaats van een grote mond geven kun je beter uitleggen wat daarvan de voor/nadelen zijn zodat er een discussie start, daar is het forum voor. Niet alleen vragen en antwoorden maar ook delen van ervaringen.


over noppes homeland heb ik ook wat klachten als ik het zo mag zeggen. zie hier het desbetreffende topic. ik heb een vraag, waar een gevorderde programmeur een eenvoudig antwoord op kan geven. ik kon dat niet zomaar op internet vinden (zoals al gezegd is, zijn de meeste tutorials ontoegankelijk). en vervolgens krijg ik de wind van voren. als dan andere gebruikers een bruikbaar antwoord geven hebben die het al helemaal gedaan!
uiteindelijk is er nog een goede discussie ontstaan (mijn dank, het heeft me echt geholpen) en is het probleem opgelost.

ik schrijf dit niet om noppes homeland helemaal zwart te maken. ik, als beginnend programmeur en middelbaar schoolstudent, weet nog lang niet alles over een taal als php. dit kost tijd, en het moet op een goede manier aangeleerd worden. gelukkig zijn er veel mensen die mij helpen indien nodig, en dit op een goede manier doen. maar er zijn ook mensen die alleen maar overal tegenaan schoppen zonder een zinnige bijdrage te leveren. mede daarom pleit ik ook voor een soort van php wiki, waarin de brede basis op een goed manier wordt uitgelegd. wanneer de gemiddelde beginner volgens die goede basis begint, wordt het algemene niveau automatisch een stuk hoger.
 
Wouter J

Wouter J

08/01/2012 13:30:20
Quote Anchor link
Ik ben nooit zo'n voorstander van een wiki, dat kan iedereen namelijk bewerken. Ik denk dat het beter is om de gene die goed in PHP zijn en goed kunnen uitleggen deze wiki kunnen bewerken. En dan is het misschien beter om het goed te integreren met de tutorials die we nu hebben.
Je moet de talenten gebruiken van de ervaren mensen. Joren bijv. vind ik erg goed in tutorials schrijven voor beginners, dat zou mij nooit lukken, en Pim en Niels zijn weer goed om het uit te leggen voor de mensen meer ervaring tot vell ervaring hebben.

Misschien moeten we een apart 'tutorialteam' maken die tutorial gaat schrijven. Deze mensen krijgen dan wat meer mogelijkheden bij een tutorial, bijv. het bewerken van een tutorial na 7 dagen, en kunnen daardoor de tutorial sectie flink verbeteren.

Ook ben ik het totaal eens met Bram over de reacties hier op het forum. Ik merk ook bij mezelf dat dat de laatste tijd wat chagrijnig over komt. We hebben hier allemaal zo iets van 'dat weet je toch' en 'doe het zo en dit moet je aanpassen en dat, enz.'. Misschien moeten we ons weer even inbeelden hoe we het vroeger, toen wij met die vragen zaten, wilden. Dat we zo ons antwoord gaan geven en dat we daardoor beginners vriendelijk en beter helpen en dat we andere dingen die niet met het topic te maken hebben via PM oplossen.

Ik wil wel melden dat de topics van bijv. Ozzie PHP altijd geweldig zijn. Die stelt lekkere discussie vragen en daarin zie ik ook dat de ervarenen goed en normaal aan het discussiëren zijn. Ik denk dat meer van deze topics bij dragen aan de sfeer van zo'n site, en als we dan de manier zoals we daar reageren ook toepassen als een beginner een vraag stelt denk ik dat we een heel eind op weg zijn naar een opnieuw vrolijke en gezellige community.
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

08/01/2012 13:32:50
Quote Anchor link
@Jeroen
Dat heb ik dus netzo.
Ook met school enzo, ook bedankt dat je wat ik bedoel wat duidelijker hebt uitgelegt.
@Wouter
Tutorialteam is inderdaad een goed, dat lijkt mij wel iets. Dan kunnen verschillende mods aan de zelfde futurisme werken. Zo kan de tutorial alleen maar duidelijker worden.
Gewijzigd op 08/01/2012 13:37:55 door Bas van de Steeg
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2012 13:40:24
Quote Anchor link
Wouter J op 08/01/2012 13:30:20:
Ik wil wel melden dat de topics van bijv. Ozzie PHP altijd geweldig zijn. Die stelt lekkere discussie vragen en daarin zie ik ook dat de ervarenen goed en normaal aan het discussiëren zijn.

* Ozzie glundert * :)
 
Pim -

Pim -

08/01/2012 16:48:41
Quote Anchor link
Leuk dat er een discussie ontstaat :-). Ik zal spoedig uitgebreider reageren.
 
Eddy B

Eddy B

08/01/2012 16:53:11
Quote Anchor link
Jeroen & Iedereen: Dit topic is niet bedoelt om over specifieke personen te discussiëren. Als dit wel het geval word, wordt het topic gesloten. Gelieve er dus volledig mee te stoppen.
 
Pim -

Pim -

08/01/2012 16:55:00
Quote Anchor link
En dat zou ik zonde vinden...
 
Jeroen VD

Jeroen VD

08/01/2012 17:03:02
Quote Anchor link
Eddy, zoals ik al zei, ik probeer hier niet iemand specifiek zwart te maken. ik probeer alleen maar te laten zien dat er gewoon slecht wordt gereageerd op beginners hoofdzakelijk omdat de basis niet wordt begrepen. mijn excuses als dat verkeerd is doorgekomen
 
Eddy B

Eddy B

08/01/2012 17:06:14
Quote Anchor link
Jeroen: Dat is natuurlijk geen probleem, maar er is geen reden dat je dan een specifiek lid moet uitzoeken als voorbeeld. Als je verder er nog op wilt ingaan kan je me een bericht sturen.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

08/01/2012 17:16:07
Quote Anchor link
ik zal er voortaan op letten
 
Jens erd

Jens erd

08/01/2012 17:36:56
Quote Anchor link
Naar mijn idee wordt hier inderdaad een goed punt gemaakt wordt. Ik denk dat het gebruik van een wiki toch wel een positieve impuls zal geven aan de website. Ik zou bijvoorbeeld graag meewerken aan een enorme tutorial voor beginners, maar ik heb geen zin en tijd om dat in mijn uppie te moeten doen. Ik heb dingen die ik goed kan en dingen waarvan ik weet dat anderen het beter beheersen, en ik denk dat we dat allemaal hebben. Dat kun je combineren door het gebruik van een wiki, en ik denk dat zoiets de website kwalitatief echt helpt.

Ook bij het nieuws-systeem zal zoiets uiteindelijk wel helpen. een simpel formulier waarin gebruikers aanpassingen kunnen aan het nieuwsbericht doen zorgt ervoor dat er daadwerkelijk on-topic gereageerd kan worden in plaats van steeds dezelfde correcties. Dan kunnen we allemaal een duit in het zakje doen om de website kwalitatief te helpen.

Ik denk dat je het kaf van het koren kunt scheiden door gewoon een rangensysteem (Beginner, gevorderd, expert) in te voeren. Iedereen vanaf gevorderd geef je schrijfrechten in de wiki, beginners alleen leesrechten. Heb je de beginners-wiki helemaal gelezen dan krijg je bevoegdheden om topic's te posten, enzovoort. Zomaar een idee hoor, misschien dat het helemaal niet werkt.
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/01/2012 17:39:45
Quote Anchor link
Zoals op Stackoverflow.com dus :p
 
Wouter J

Wouter J

08/01/2012 17:43:23
Quote Anchor link
Jens Erd:
Ik denk dat je het kaf van het koren kunt scheiden door gewoon een rangensysteem (Beginner, gevorderd, expert) in te voeren. Iedereen vanaf gevorderd geef je schrijfrechten in de wiki, beginners alleen leesrechten.

Dit lijkt me wel een idee. Alleen hoe bepaal je wanneer je een iemand naar de volgende rang mag?
Ik bedoel wie is hier nou op PHPhulp een expert en wie is nou een gevorderd? En tussen beginner en gevorderd zit een wereld van verschil, misschien nog een extra rang erbij?
En het ligt er ook aan wie, er zijn hier mensen die OO expert zijn maar ook mensen die HTML en CSS expert zijn. Geef je deze dezelfde rang, of geef je ze een andere rang?

Of moeten we zo iets maken als op sitemasters.be? Een systeem waarbij je als je een topic hebt opgelost (en dus een vinkje bij je bericht hebt) punten erbij krijgt en dat je opgeven moment een andere rang krijgt (Bijv. HTML beginners, lid, Grafische Guru, enz.)?

En systeem waarbij je de oplossing kan weergeven, dus zoals op sitemasters maar ook op stackoverflow, lijkt me ook wel een goed idee.

Zomaar wat tips voor Bas.
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/01/2012 17:51:05
Quote Anchor link
Haha, en hier eindigd het dan ook vrees ik want Bas doet er niets mee :)

Maar dat zou inderdaad wel een ideale sitautie zijn. En dan meteen als iemand een script toevoegd in de script library dat dit een git repo wordt en mensen met een bepaalde rang code kunnen aanpassen. Dan hoeven scripts niet verwijderd te worden maar verbeterd ;)
 
Eddy B

Eddy B

08/01/2012 17:58:20
Quote Anchor link
@Kees: Dat is natuurlijk onzin, Bas reageert misschien niet veel maar geeft wel degelijk om de inhoud en kwaliteit van de website.
 
Wouter J

Wouter J

08/01/2012 18:00:30
Quote Anchor link
@Eddy, bas geeft er wel om. Maar uit geschiedenis is al gebleken dat Bas nieuwe ideeën heeeeeel traag invoert. Het kan nog we een jaartje of meer duren voordat dit idee erdoor is...

@Kees, die github repro vind ik een beetje overdreven maar de rest kan er goed bij. Een rangsysteem is dus eigenlijk heel goed om te gebruiken.

Ik zal Bas een mailtje sturen met een link naar dit topic, dan leest hij onze goede ideeën tenminste, kan hij zelf bepalen wat hij ermee doet.
 
Eddy B

Eddy B

08/01/2012 18:01:25
Quote Anchor link
Wouter, doe geen moeite. Alle moderators hebben een bericht ontvangen over het topic.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.