username availability check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

21/04/2011 20:02:44
Quote Anchor link
hallo

ik ben ent begonnen met een beetje PHP mySQL voor mijn profielwerkstuk maar loop nu tegen een probleempje aan.

ik krijg de volgende error
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting '(' in /home/a4665314/public_html/registration.php on line 12



dit is de code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
     {

     if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
             {

            $con =mysql_connect("$hostname","$username","$password");
            if (!$con)
                     {

                     die('could not connect: ' . mysql_error());
                     }

            mysql_select_db("$username", $con);
            if EXISTS (SELECT username FROM users WHERE username=$_POST['username'])
                 {

                 echo "username already in use";
                 }

            if EXISTS (SELECT email FROM users WHERE email=$_POST['email'])
                 {

                 echo "email already in use";
                 }

            else
                    {
                    $sql="INSERT INTO users (username, password, email)
                    VALUES('$_POST[username]','$_POST[password]','$_POST[email]')"
;

                    if (!mysql_query($sql,$con))
                          {

                          die('Error: ' . mysql_error());
                          }

                         echo "registration completed";
                    }
            }

        echo "the passwords do not match";
        }

else echo "invalid data";
?>


ik weet niet of het op deze manier kan werken. maar het lijkt mij van wel

alvast bedankt
Gewijzigd op 21/04/2011 20:04:24 door Marijn Struijlaart
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:33:02
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2011 20:15:25
Quote Anchor link
Tja, als jij zo maar zaken gaat verzinnen bij het if statement dan kan je dit soort meldingen verwachten.

wat probeer je hier in vredesnaam te doen:
if EXISTS (

php variabelen dien je niet te quoten!!

En kijk op php.net van hoe het wel moet
http://www.php.net/mysql_query
http://www.php.net/mysql_error
http://www.php.net/mysql_fetch_assoc
Gewijzigd op 21/04/2011 20:17:50 door Noppes Homeland
 
Jasper DS

Jasper DS

21/04/2011 20:19:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
if ($_POST['username'] && $_POST['password'] && $_POST['password2'] && $_POST['email'] )
{

    if ($_POST['password' ]== $_POST['password2'])
    {

        if(($con =mysql_connect($hostname,$username,$password)) === false)
        {

            echo 'MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        else if ((mysql_select_db($username, $con)) === false)
        {

            echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        
        $sql_get_username = "SELECT username
                             FROM users WHERE username= '"
.$_POST['username']."'
                            "
;
        if(($result_get_username = mysql_query($sql_get_username)) === false)        
        {

            echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        else if(mysql_num_rows($result_get_username) == 1)
        {

            echo 'email already in use';
        }

        else
        {
            $sql_get_mail = "INSERT INTO users (username, password, email)
                             VALUES('"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."')
                            "
;

            if (!mysql_query($sql_get_mail))
            {

                 echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';        
            }

            else
            {
                echo "registration completed";
            }    
        }
    }

    else
    {
        echo 'the passwords do not match';
    }
}

else
{
    echo 'invalid data';
}

?>


- Juiste quotes gebruiken
- nette foutafhandelingen
- codeer netjes
- spring mooi in
- let op sql injectie!

(note: script is snel verbeterd, fouten voorbehouden. Het is het idee wat telt)
Gewijzigd op 21/04/2011 20:21:45 door Jasper DS
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 11:31:29
Quote Anchor link
ik krijg nu een nieuwe error. weet niet waardoor het komt (ik ben ook pas net begonnen)

dit is nu het script. zit nog geen emailadres check bij, wel of het uberhaupt geldig is


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
function isValidEmail($email)
        {

    $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
    if (eregi($pattern, $email))
             {

       return true;
       }

    else
             {
       return false;
       }  
        }

        
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
{

    if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
    {

              if (!isValidEmail($_POST['email']))        
             {

                         echo "The email: ".$_POST['email']." is invalid";
             }

             else
             {
            
           $con =mysql_connect("$hostname","$username","$password");
           if (!$con)
           {

              die('could not connect: ' . mysql_error());
           }

           mysql_select_db("a4665314_cricity", $con);
  
                     $sql_get_username = "SELECT username FROM users WHERE username = '".$_POST['username']"' ";
                    
                     if(($result_get_username = mysql_query($sql_get_username)) === false)        
             {

                    echo 'er ging iets mis';
             }

                    
                     if(mysql_num_rows($result_get_username) == 1)
                     {

                                 echo "username already in use";
                     }

                     else
                     {
               $sql_get_username="INSERT INTO users (username, password, email) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['username'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."')";
      
               if (!mysql_query($sql,$con))
               {

                       die('could not insert data into database: ' . mysql_error());
               }

               echo "registration completed";
                     }
                }
    }

    else echo "the passwords do not match";
}

else echo "invalid data";
?>


als ik nu probeer om een bestaande gebruikersnaam in te vullen krijg ik deze error in line 33

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in line 33
Gewijzigd op 22/04/2011 11:32:10 door Marijn Struijlaart
 

22/04/2011 11:34:57
Quote Anchor link
Het is wel leuk om gewoon code van een tutorial over te kopiëren, maar daar leer je niks van.
Begin eerst eens simpel met php.
Hint: operators.
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 11:47:01
Quote Anchor link
ik heb het tot nu toe allemaal zelf geschreven eigenlijk. alleen die username check en die functie deels voor isvaldemail heb ik overgenomen, maar snap het denk ik wel
 

22/04/2011 11:48:38
Quote Anchor link
Tja, toch zou ik als ik jou was even terug gaan naar het begin.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/04/2011 11:50:57
Quote Anchor link
Of even kijken naar het voorzetje van PHP Jasper.
 

22/04/2011 11:52:51
Quote Anchor link
Bas Kreleger op 22/04/2011 11:50:57:
Of even kijken naar het voorzetje van PHP Jasper.


Nee, eerst leren.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/04/2011 11:55:45
Quote Anchor link
Daar lijkt mij juist een hoop uit te leren.
 

22/04/2011 12:16:58
Quote Anchor link
Nee, want dat klopt ook al niet...
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 14:29:10
Quote Anchor link
ik denk dat ik nu wat heb. de username doet het iig. maar het rare is dat het emailadres wel dubbel kan worden gebruikt, heeft dat iets te maken met speciale tekens ofzo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php
function isValidEmail($email)
        {

    $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
    if (eregi($pattern, $email))
             {

       return true;
       }

    else
             {
       return false;
       }  
        }

        
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
{

    if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
    {

              $password= md5($_POST['password']);
             $username = $_POST['username'];
             $email = $_POST['email'];
            
              if (!isValidEmail($_POST['email']))        
             {

                         echo "The email: ".$_POST['email']." is invalid <br />";
             }

             else
             {
            
           $con =mysql_connect("","","");
           if (!$con)
           {

              die('could not connect: ' . mysql_error());
           }

           mysql_select_db("", $con);
                    
                     $checkuser = mysql_query("SELECT username FROM users WHERE username='$username'");
                     $username_exist = mysql_num_rows($checkuser);
                    
                     $checkemail = mysql_query("SELECT email FROM users where email='$email'");
                     $emailname_exist = mysql_num_rows($checkemail);
                    
                     if ($username_exist >0)
                     {

                             echo "username already in use <br />";
                             unset($username);
                            include 'index.htm';
                     }

                     if($email_exist > 0)
                     {

                                  echo "email already in use <br />";
                                 unset($email);
                                include 'index.htm';
                     }

                     else
                     {
                $query = "INSERT INTO users (username, password, email) VALUES('$username', '$password', '$email')";
                                mysql_query($query) or die(mysql_error());
                                mysql_close();
                                    
                echo "registration completed";
                     }
                }
    }

    else echo "the passwords do not match";
}

else echo "invalid data";
?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/04/2011 15:20:17
Quote Anchor link
Eregi is vervallen; http://nl3.php.net/eregi
Je kopieert onnodig variabelen.
Zorg voor foutafhandeling in je query's
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 18:41:50
Quote Anchor link
ja dat moet ik nog doen. weet ik, maar doe ik later even. doe nu eerst het werkzame zodat ik het overzicht houdt.
is er nog iets van een andere simpele manier om hoofdletter te negeren?
 
Jasper DS

Jasper DS

22/04/2011 20:05:15
Quote Anchor link
Nogmaals, gebruik geen die als foutafhandling!
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

22/04/2011 23:47:05
Quote Anchor link
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 12:31:46
Quote Anchor link
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Hmm, geen idee.. Ik zal het nog eens checken of Karl moet het ons zeggen.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/04/2011 13:32:50
Quote Anchor link
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Geen nette if() en SQL-Injection lek.
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 14:16:59
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/04/2011 13:32:50:
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Geen nette if() en SQL-Injection lek.


Ja, er is inderdaad een sql lek.. Verder zou ik de volledige if-else constructie anders doen maar dat is de keuze ven de TS
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

23/04/2011 14:48:59
Quote Anchor link
maar even on-topic. weet iemand waarom die email-check niet werkt maar de username wel?
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 15:14:01
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 22/04/2011 15:20:17:
Eregi is vervallen; http://nl3.php.net/eregi
Je kopieert onnodig variabelen.
Zorg voor foutafhandeling in je query's


+

- zorg voor nette foutafhandeling -> geen or die!
- codeer netjes
Gewijzigd op 23/04/2011 15:15:15 door Jasper DS
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.