username availability check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

21/04/2011 20:02:44
Quote Anchor link
hallo

ik ben ent begonnen met een beetje PHP mySQL voor mijn profielwerkstuk maar loop nu tegen een probleempje aan.

ik krijg de volgende error
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting '(' in /home/a4665314/public_html/registration.php on line 12



dit is de code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
     {

     if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
             {

            $con =mysql_connect("$hostname","$username","$password");
            if (!$con)
                     {

                     die('could not connect: ' . mysql_error());
                     }

            mysql_select_db("$username", $con);
            if EXISTS (SELECT username FROM users WHERE username=$_POST['username'])
                 {

                 echo "username already in use";
                 }

            if EXISTS (SELECT email FROM users WHERE email=$_POST['email'])
                 {

                 echo "email already in use";
                 }

            else
                    {
                    $sql="INSERT INTO users (username, password, email)
                    VALUES('$_POST[username]','$_POST[password]','$_POST[email]')"
;

                    if (!mysql_query($sql,$con))
                          {

                          die('Error: ' . mysql_error());
                          }

                         echo "registration completed";
                    }
            }

        echo "the passwords do not match";
        }

else echo "invalid data";
?>


ik weet niet of het op deze manier kan werken. maar het lijkt mij van wel

alvast bedankt
Gewijzigd op 21/04/2011 20:04:24 door Marijn Struijlaart
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 00:05:20
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2011 20:15:25
Quote Anchor link
Tja, als jij zo maar zaken gaat verzinnen bij het if statement dan kan je dit soort meldingen verwachten.

wat probeer je hier in vredesnaam te doen:
if EXISTS (

php variabelen dien je niet te quoten!!

En kijk op php.net van hoe het wel moet
http://www.php.net/mysql_query
http://www.php.net/mysql_error
http://www.php.net/mysql_fetch_assoc
Gewijzigd op 21/04/2011 20:17:50 door Noppes Homeland
 
Jasper DS

Jasper DS

21/04/2011 20:19:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
if ($_POST['username'] && $_POST['password'] && $_POST['password2'] && $_POST['email'] )
{

    if ($_POST['password' ]== $_POST['password2'])
    {

        if(($con =mysql_connect($hostname,$username,$password)) === false)
        {

            echo 'MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        else if ((mysql_select_db($username, $con)) === false)
        {

            echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        
        $sql_get_username = "SELECT username
                             FROM users WHERE username= '"
.$_POST['username']."'
                            "
;
        if(($result_get_username = mysql_query($sql_get_username)) === false)        
        {

            echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        else if(mysql_num_rows($result_get_username) == 1)
        {

            echo 'email already in use';
        }

        else
        {
            $sql_get_mail = "INSERT INTO users (username, password, email)
                             VALUES('"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."')
                            "
;

            if (!mysql_query($sql_get_mail))
            {

                 echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';        
            }

            else
            {
                echo "registration completed";
            }    
        }
    }

    else
    {
        echo 'the passwords do not match';
    }
}

else
{
    echo 'invalid data';
}

?>


- Juiste quotes gebruiken
- nette foutafhandelingen
- codeer netjes
- spring mooi in
- let op sql injectie!

(note: script is snel verbeterd, fouten voorbehouden. Het is het idee wat telt)
Gewijzigd op 21/04/2011 20:21:45 door Jasper DS
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 11:31:29
Quote Anchor link
ik krijg nu een nieuwe error. weet niet waardoor het komt (ik ben ook pas net begonnen)

dit is nu het script. zit nog geen emailadres check bij, wel of het uberhaupt geldig is


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
function isValidEmail($email)
        {

    $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
    if (eregi($pattern, $email))
             {

       return true;
       }

    else
             {
       return false;
       }  
        }

        
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
{

    if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
    {

              if (!isValidEmail($_POST['email']))        
             {

                         echo "The email: ".$_POST['email']." is invalid";
             }

             else
             {
            
           $con =mysql_connect("$hostname","$username","$password");
           if (!$con)
           {

              die('could not connect: ' . mysql_error());
           }

           mysql_select_db("a4665314_cricity", $con);
  
                     $sql_get_username = "SELECT username FROM users WHERE username = '".$_POST['username']"' ";
                    
                     if(($result_get_username = mysql_query($sql_get_username)) === false)        
             {

                    echo 'er ging iets mis';
             }

                    
                     if(mysql_num_rows($result_get_username) == 1)
                     {

                                 echo "username already in use";
                     }

                     else
                     {
               $sql_get_username="INSERT INTO users (username, password, email) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['username'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."')";
      
               if (!mysql_query($sql,$con))
               {

                       die('could not insert data into database: ' . mysql_error());
               }

               echo "registration completed";
                     }
                }
    }

    else echo "the passwords do not match";
}

else echo "invalid data";
?>


als ik nu probeer om een bestaande gebruikersnaam in te vullen krijg ik deze error in line 33

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in line 33
Gewijzigd op 22/04/2011 11:32:10 door Marijn Struijlaart
 

22/04/2011 11:34:57
Quote Anchor link
Het is wel leuk om gewoon code van een tutorial over te kopiëren, maar daar leer je niks van.
Begin eerst eens simpel met php.
Hint: operators.
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 11:47:01
Quote Anchor link
ik heb het tot nu toe allemaal zelf geschreven eigenlijk. alleen die username check en die functie deels voor isvaldemail heb ik overgenomen, maar snap het denk ik wel
 

22/04/2011 11:48:38
Quote Anchor link
Tja, toch zou ik als ik jou was even terug gaan naar het begin.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/04/2011 11:50:57
Quote Anchor link
Of even kijken naar het voorzetje van PHP Jasper.
 

22/04/2011 11:52:51
Quote Anchor link
Bas Kreleger op 22/04/2011 11:50:57:
Of even kijken naar het voorzetje van PHP Jasper.


Nee, eerst leren.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/04/2011 11:55:45
Quote Anchor link
Daar lijkt mij juist een hoop uit te leren.
 

22/04/2011 12:16:58
Quote Anchor link
Nee, want dat klopt ook al niet...
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 14:29:10
Quote Anchor link
ik denk dat ik nu wat heb. de username doet het iig. maar het rare is dat het emailadres wel dubbel kan worden gebruikt, heeft dat iets te maken met speciale tekens ofzo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php
function isValidEmail($email)
        {

    $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
    if (eregi($pattern, $email))
             {

       return true;
       }

    else
             {
       return false;
       }  
        }

        
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
{

    if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
    {

              $password= md5($_POST['password']);
             $username = $_POST['username'];
             $email = $_POST['email'];
            
              if (!isValidEmail($_POST['email']))        
             {

                         echo "The email: ".$_POST['email']." is invalid <br />";
             }

             else
             {
            
           $con =mysql_connect("","","");
           if (!$con)
           {

              die('could not connect: ' . mysql_error());
           }

           mysql_select_db("", $con);
                    
                     $checkuser = mysql_query("SELECT username FROM users WHERE username='$username'");
                     $username_exist = mysql_num_rows($checkuser);
                    
                     $checkemail = mysql_query("SELECT email FROM users where email='$email'");
                     $emailname_exist = mysql_num_rows($checkemail);
                    
                     if ($username_exist >0)
                     {

                             echo "username already in use <br />";
                             unset($username);
                            include 'index.htm';
                     }

                     if($email_exist > 0)
                     {

                                  echo "email already in use <br />";
                                 unset($email);
                                include 'index.htm';
                     }

                     else
                     {
                $query = "INSERT INTO users (username, password, email) VALUES('$username', '$password', '$email')";
                                mysql_query($query) or die(mysql_error());
                                mysql_close();
                                    
                echo "registration completed";
                     }
                }
    }

    else echo "the passwords do not match";
}

else echo "invalid data";
?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/04/2011 15:20:17
Quote Anchor link
Eregi is vervallen; http://nl3.php.net/eregi
Je kopieert onnodig variabelen.
Zorg voor foutafhandeling in je query's
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 18:41:50
Quote Anchor link
ja dat moet ik nog doen. weet ik, maar doe ik later even. doe nu eerst het werkzame zodat ik het overzicht houdt.
is er nog iets van een andere simpele manier om hoofdletter te negeren?
 
Jasper DS

Jasper DS

22/04/2011 20:05:15
Quote Anchor link
Nogmaals, gebruik geen die als foutafhandling!
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

22/04/2011 23:47:05
Quote Anchor link
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 12:31:46
Quote Anchor link
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Hmm, geen idee.. Ik zal het nog eens checken of Karl moet het ons zeggen.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/04/2011 13:32:50
Quote Anchor link
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Geen nette if() en SQL-Injection lek.
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 14:16:59
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/04/2011 13:32:50:
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Geen nette if() en SQL-Injection lek.


Ja, er is inderdaad een sql lek.. Verder zou ik de volledige if-else constructie anders doen maar dat is de keuze ven de TS
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

23/04/2011 14:48:59
Quote Anchor link
maar even on-topic. weet iemand waarom die email-check niet werkt maar de username wel?
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 15:14:01
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 22/04/2011 15:20:17:
Eregi is vervallen; http://nl3.php.net/eregi
Je kopieert onnodig variabelen.
Zorg voor foutafhandeling in je query's


+

- zorg voor nette foutafhandeling -> geen or die!
- codeer netjes
Gewijzigd op 23/04/2011 15:15:15 door Jasper DS
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.