veilig script????

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bram

bram

03/01/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Ik ben nog maar net bezig met php en heb een berichtenbalk gemaakt,
maar ik weet nu dus niet zeker of het wel een veilig en goed script is.
Wil iemand het soms even voor me nakijken

----------------------
de database
----------------------
user_ID, int, geen null, auto_increment, primaire sleutel
username, varchar(15), geen null
bericht, varchar(50), geen null

----------------------
postbericht.php
----------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$ip
= "$REMOTE_ADDR";
If($ip == "0.0.0.0")
{

include("berichtenbalk.php");
}


//naam gebruiker=$naam, inhoud bericht = $bericht
else {
If($verzend) {
$naam = htmlspecialchars($naam);
$bericht = htmlspecialchars($bericht);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die(mysql_error());
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}
}

?>


----------------------
berichtenbalk.php
----------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die(mysql_error());
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
$data = mysql_query("SELECT * FROM berichtenbalk ORDER BY user_ID DESC LIMIT 8") or die(mysql_error());
Print "<table border=1 width=100%>";
Print "<tr><td width=90%><marquee>";
while($info = mysql_fetch_array( $data ))
{
  
Print " <b>" . $info['username'] . "</b>: " . $info['bericht'] . " |";
}

Print "</marquee></td><td width=10%><a href=\"postbericht.php\">voeg bericht toe.</a></td></tr></table><br>";
?>

Alleen de laatste 8 berichten worden getoond.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bram
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:46:03
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2008 22:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
If($verzend) {
?>

Dit doet vermoeden dat register_globals aan staat? Dat is sowieso al een mogelijk veiligheidslek, dus dat zou ik zeker uitschakelen.

Verder zou ik ook nog even de gebruikersnaam en wachtwoord uit je database connectie halen.

ps. Verder mis ik de foutafhandeling in je script? Je controleert nergens of je queries wel gelukt zijn. Ook zul je bij je insert query nog even mysql_real_escape_string() toe moeten passen om SQL injectie te voorkomen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

03/01/2008 22:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php // Kleurtjes
$ip = "$REMOTE_ADDR";
?>

Klopt ook niet hé? We gaan geen nutteloze variabelen maken. Variabelen maak je überhaupt niet zo.
 
Bram

bram

03/01/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Ik heb postbericht.php aangepast, beter zo?
--------------------------
postbericht.php
--------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$naam = htmlspecialchars($_POST['naam']);
$bericht = htmlspecialchars($_POST['bericht']);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die(mysql_error());
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bram
 
Niels Janssen

Niels Janssen

03/01/2008 22:45:00
Quote Anchor link
Iets, variabelen buiten de quotes halen. Geen superglobals gebruiken, dus $REMOTE_ADDR moet $_SERVER['REMOTE_ADDR'] worden of iets soortgelijks. Verder is het aan te raden om htmlspecialchars te vervangen door een mysql_real_escape();

Verder lijkt het me ook wel handig dat je de $_POST['naam'] en $_POST['bericht'] controleerd op hun inhoud.

Ook is het gebruik van or die(mysql_error()); sterk af te raden als je het script op een gewone website gebruikt. Dan is het handiger om gewoon een abstracte foutmelding te geven in plaats van informatie over je database.
 
Bram

bram

03/01/2008 22:51:00
Quote Anchor link
die laatste twee snap ik niet :s (ken nog niet veel van php),
remote address heb ik al weggelaten omdat jeej zei dat dat overbodig was.

Maar dat van mysl_real_escape heb ik gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$naam = mysql_real_escape($_POST['naam']);
$bericht = mysql_real_escape($_POST['bericht']);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die(mysql_error());
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}

?>


kun je mss een voorbeeld geven van de laatste twee opmerkingen?


edit:
Ik heb het van die error ondertussen begrepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$naam = mysql_real_escape($_POST['naam']);
$bericht = mysql_real_escape($_POST['bericht']);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die("Verbinding maken met database is mislukt");
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bram
 
- SanThe -

- SanThe -

03/01/2008 22:58:00
Quote Anchor link
Niels. schreef op 03.01.2008 22:45:
htmlspecialchars te vervangen door een mysql_real_escape()

Dan wel mysql_real_escape_string()
 
Bram

bram

03/01/2008 23:01:00
Quote Anchor link
zo beter?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$naam = mysql_real_escape_string($_POST['naam']);
$bericht = mysql_real_escape_string($_POST['bericht']);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die("Verbinding maken met database is mislukt");
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}

?>


maar ik snap dit nogaltijd niet:
Quote:
Verder lijkt het me ook wel handig dat je de $_POST['naam'] en $_POST['bericht'] controleerd op hun inhoud.


wil iemand een voorbeeld geven?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bram
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

03/01/2008 23:23:00
Quote Anchor link
Het ontbreekt aan enige controles. Is de query gelukt? Is er wel iets in het forumulier ingevult? Hebben ze teveel in het formulier ingevuld? Lukt het conecteren met de database, lukt het selecteren van een database? etc.

Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['naam']) && !empty($_POST['naam']))
    {

        if(isset($_POST['bericht']) && !empty($_POST['bericht']))
        {

            if(strlen($_POST['naam']) < 15)
            {

                if(strlen($_POST['bericht']) < 50)
                {

                    if(mysql_connect('prive', 'prive', 'prive'))
                    {

                        if(mysql_select_db('prive'))
                        {

                            $qBerichtenBalk = "INSERT INTO berichtenbalk (username, bericht) VALUES ('".mysql_real_escape_string($naam)."','".mysql_real_escape_string($bericht)."');";
                            if(mysql_query($qBerichtenBalk))
                            {

                                if(mysql_affected_rows() == 1)
                                {

                                    echo 'Uw bericht is succesvol toegevoegd.';
                                    echo 'Klik <a href="berichtenbalk.php">hier</a> om je bericht te bekijken.';
                                }

                                else
                                {
                                    echo 'Error: #1';
                                }
                            }

                            else
                            {
                                echo 'Error: #2';
                            }
                        }

                        else
                        {
                            echo 'Error: #3';
                        }
                    }

                    else
                    {
                        echo 'Error: #4';
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Error: #5';
                }
            }

            else
            {
                echo 'Error: #6';
            }
        }

        else
        {
            echo 'Error: #7';
        }
    }

    else
    {
        echo 'Error: #8';
    }    
}

else
{
    echo '<form method="post" action="postbericht.php">';    
    echo '<b>Naam:</b><br><input type="text" name="naam" /> maximum 15 tekens<br>';  
    echo '<b>Bericht:</b><br><input type="text" name="bericht" /> maximum 50 tekens<br>';    
    echo '<input type="submit" value="Verstuur" name="verzend" />';    
    echo '</form>';
}

?>

NB: Niet getest. En de foutafhandeling is verre van ideaal.

Nu mag jij proberen het laatste bestand zelf te doen, als het niet lukt kan ik wel helpen.

btw: Ik weet niet wat jij onder veilig verstaat, maar als dat inhoud dat het ook crossbrowser moet zijn, dan moet je het gebruik van de marquee tag stoppen. Er zijn genoeg JavaScriptjes te vinden die het zelfde doen.

Succes

Edit:
Ook is er iets mis met je datamodel. Je hebt een kolom USER_id, die primaire is? met autoincrement?? Dat kan niet, je kan er gewoon id van maken.


Edit:
FF > en < omgedraait..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
Bram

bram

04/01/2008 19:41:00
Quote Anchor link
ik weet niet zeker of ik error #1,2,3 goed heb begrepen. (ik heb er '???' voorgezet bij degene die ik niet zeker heb begrepen.):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['naam']) && !empty($_POST['naam']))
    {

        if(isset($_POST['bericht']) && !empty($_POST['bericht']))
        {

            if(strlen($_POST['naam']) < 15)
            {

                if(strlen($_POST['bericht']) < 50)
                {

                    if(mysql_connect('prive', 'prive', 'prive'))
                    {

                        if(mysql_select_db('prive'))
                        {

                            $qBerichtenBalk = "INSERT INTO berichtenbalk (username, bericht) VALUES ('".mysql_real_escape_string($naam)."','".mysql_real_escape_string($bericht)."');";
                            if(mysql_query($qBerichtenBalk))
                            {

                                if(mysql_affected_rows() == 1)
                                {

                                    echo 'Uw bericht is succesvol toegevoegd.';
                                    echo 'Klik <a href="berichtenbalk.php">hier</a> om je bericht te bekijken.';
                                }

                                else
                                {
                                    echo '???Niet alle velden zijn correct ingevuld. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.???';
                                }
                            }

                            else
                            {
                                echo '???Er heeft zich een fout opgetreden, je bericht is niet toegevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.???';
                            }
                        }

                        else
                        {
                            echo '???Het verbinden met de database is mislukt. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                        }
                    }

                    else
                    {
                        echo 'Het verbinden met de database is mislukt. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Je bericht mag niet meer dan 50 tekens bevatten. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                }
            }

            else
            {
                echo 'Je naam mag niet meer dan 15 tekens bevatten. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
            }
        }

        else
        {
            echo 'Je hebt geen bericht ingevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
        }
    }

    else
    {
        echo 'Je hebt geen naam ingevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
    }    
}

else
{
    echo '<form method="post" action="postbericht.php">';    
    echo '<b>Naam:</b><br><input type="text" name="naam" /> maximum 15 tekens<br>';  
    echo '<b>Bericht:</b><br><input type="text" name="bericht" /> maximum 50 tekens<br>';    
    echo '<input type="submit" value="Verstuur" name="verzend" />';    
    echo '</form>';
}

?>
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

04/01/2008 19:54:00
Quote Anchor link
Ik zal het ff uitleggen.
Mysql_select_db() geeft een false terug als het selectren mislukt. dmv de if structuur zal hij dus alleen doorgaan als het true is.

Eigelijk staat er dit:
if(mysql_select_db(paramters) == true)

mysql_query():
Quote:
Alleen voor SELECT, SHOW, EXPLAIN en DESCRIBE queries geeft mysql_query() een resource identifier terug of FALSE als de query niet correct werd uitgevoerd
php.net

Als de query dus mislukt krijg je een false. Dus hij checks of de query lukt

Voor mysql_affected_rows() ligt het anders. Deze functies geeft het aantal betrokken rijen terug wat betrokken was bij de laatste query. Dit moet bij een insert query een 1 zijn want we voeren tenstlotte maar 1 rij in.

Tip: Kijk op php.net bij de functies die jij niet snapt. Staat vaak veel uitleggen en veel goede (maar ook minder goede) voorbeelden.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/01/2008 20:09:00
Quote Anchor link
Freek schreef op 04.01.2008 19:54:
Voor mysql_affected_rows() ligt het anders. Deze functies geeft het aantal betrokken rijen terug wat betrokken was bij de laatste query. Dit moet bij een insert query een 1 zijn want we voeren tenstlotte maar 1 rij in.

Even precies: mysql_affected_rows geeft het aantal records terug die zijn veranderd door de laatste query. Ze kunnen dus aangemaakt, verwijderd of aangepast zijn. Bij een SELECT query zijn ook rijen betrokken, maar die kun je niet checken met mysql_affected_rows.
 
Bram

bram

07/01/2008 20:21:00
Quote Anchor link
Freek schreef op 03.01.2008 23:23:
Nu mag jij proberen het laatste bestand zelf te doen, als het niet lukt kan ik wel helpen.

Ik heb het geprobeerd, maar er komt een error:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

hier is het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(mysql_connect("prive", "prive", "prive"))
{

      if(mysql_select_db('prive'))
      {

                    $data = "Select * FROM berichtenbalk ORDER BY user_ID DESC LIMIT 8";
                    Print "<table border=1 width=100%>";
                    Print "<tr><td width=90%><marquee>";
                     while($info = mysql_fetch_array($data))
                       {
  
                       Print " <b>" . $info['username'] . "</b>: " . $info['bericht'] . " |";
                       }

                    Print "</marquee></td><td width=10%><a href=\"postbericht.php\">voeg bericht toe.</a></td></tr></table><br>";
                    Print "Alleen de laatste 8 berichten worden getoond.";        
      }
                            
      else
      {
                    print "Verbinden met Database is mislukt, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
      }
}

else
{
      print "<p>Verbinden met MySQL host is mislukt, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 20:25:00
Quote Anchor link
Je query zal mislukt zijn. Dat controleer je nog niet.

Edit: Sterker nog: Je voert de query niet eens uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 20:26:00
Quote Anchor link
Sterker nog, je voert hem nergens uit met mysql_query(). Dat zul je dus nog even moeten doen met uiteraard de nodige foutafhandeling...
 
Bram

bram

07/01/2008 20:39:00
Quote Anchor link
oeps, domme fout niet gezien XD

ik heb nu alles aangepast wat jullie hebben gezegd, is mijn script nu inorde om online te zetten op mijn website. Of zijn er mss toch nog mankementen?
----------------------------
postbericht.php
----------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['naam']) && !empty($_POST['naam']))
    {

        if(isset($_POST['bericht']) && !empty($_POST['bericht']))
        {

            if(strlen($_POST['naam']) < 15)
            {

                if(strlen($_POST['bericht']) < 50)
                {

                    if(mysql_connect("prive", "prive", "prive"))
                    {

                        if(mysql_select_db("prive"))
                        {

                            $qBerichtenBalk = "INSERT INTO berichtenbalk (username, bericht) VALUES ('".mysql_real_escape_string($naam)."','".mysql_real_escape_string($bericht)."');";
                            if(mysql_query($qBerichtenBalk))
                            {

                                if(mysql_affected_rows() == 1)
                                {

                                    echo 'Uw bericht is succesvol toegevoegd.';
                                    echo 'Klik <a href="berichtenbalk.php">hier</a> om je bericht te bekijken.';
                                }

                                else
                                {
                                    echo 'Niet alle velden zijn correct ingevuld. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                                }
                            }

                            else
                            {
                                echo 'Er heeft zich een fout opgetreden bij het opslaan van de gegevens, je bericht is niet toegevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                            }
                        }

                        else
                        {
                            echo 'Het verbinden met de database is mislukt. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                        }
                    }

                    else
                    {
                        echo '<p>Het verbinden de MySQL host is mislukt. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Je bericht mag niet meer dan 50 tekens bevatten. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                }
            }

            else
            {
                echo 'Je naam mag niet meer dan 15 tekens bevatten. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
            }
        }

        else
        {
            echo 'Je hebt geen bericht ingevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
        }
    }

    else
    {
        echo 'Je hebt geen naam ingevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
    }    
}

else
{
    echo '<form method="post" action="postbericht.php">';    
    echo '<b>Naam:</b><br><input type="text" name="naam" /> maximum 15 tekens<br>';  
    echo '<b>Bericht:</b><br><input type="text" name="bericht" /> maximum 50 tekens<br>';    
    echo '<input type="submit" value="Verstuur" name="verzend" />';    
    echo '</form>';
}

?>


--------------------------
berichtenbalk.php
--------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
if(mysql_connect("prive", "prive", "prive"))
{

      if(mysql_select_db("prive"))
      {

                    $query = "Select * FROM berichtenbalk ORDER BY user_ID DESC LIMIT 8";
                    if($data = mysql_query($query))
                    {

                    Print "<table border=1 width=100%>";
                    Print "<tr><td width=90%><marquee>";
                     while($info = mysql_fetch_array($data))
                       {
  
                       Print " <b>" . $info['username'] . "</b>: " . $info['bericht'] . " |";
                       }

                    Print "</marquee></td><td width=10%><a href=\"postbericht.php\">voeg bericht toe.</a></td></tr></table><br>";
                    Print "Alleen de laatste 8 berichten worden getoond.";      
                    }

                    else
                    {
                            print "Er is iets fout gegaan met het halen van de gegevens uit de database, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
                    }
      }
                            
      else
      {
                    print "Verbinden met Database is mislukt, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
      }
}

else
{
      print "<p>Verbinden met MySQL host is mislukt, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 20:41:00
Quote Anchor link
Je gebruikt in je INSERT query $naam en $bericht, maar waar maak je die variabelen aan?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 20:46:00
Quote Anchor link
Waar komen die $vars op regel 16 eerste script vandaan? Die bestaan niet.
 
Bram

bram

07/01/2008 20:54:00
Quote Anchor link
je bedoelt $naam en $bericht? die komen uit het formulier
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 20:56:00
Quote Anchor link
bram schreef op 07.01.2008 20:54:
je bedoelt $naam en $bericht? die komen uit het formulier

Echt niet.
Dat zijn nog steeds $_POST['naam'] en $_POST['bericht'].
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 20:56:00
Quote Anchor link
Oh ja? Waar maak je die aan dan?

Edit:
@SanThe: ah, dat moet je niet verraden ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.