vreemde mysql resultaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

12/07/2023 17:25:07
Quote Anchor link
Heb hier een mysql (mariadb 10.1) query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"select *,prt.id as prid from prijzen_temp pt, producten prt where prt.site_id != 0 AND prt.site_id IS NOT NULL AND prt.cat_id IS NOT NULL AND prt.ean = pt.ean  AND pt.ean != 0


Als ik dit in phpmyadmin draai, dan krijg ik het totaal van alle producten in de producten database.

Ik krijg dan

Quote:
619690 total, 0 in query, Query took 0.0256 seconds.


0 in query.
Maar als ik dit via php draai, dan krijg ik 31 resultaten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
                    $o = mysqli_query($DBD->conn(),"select *,prt.id as prid from prijzen_temp pt, producten prt where prt.site_id != 0 AND prt.site_id IS NOT NULL AND prt.cat_id IS NOT NULL AND prt.ean = pt.ean  AND pt.ean != 0") or die (mysqli_error($DBD->conn()));
                    
                    while ($t = mysqli_fetch_array($o))
                    {
                        $tel++;
                        echo $tel.'--+--';

}



Hoe kan dit verschillend zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 08:48:03
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/07/2023 17:43:02
Quote Anchor link
Weet je wat het is Daniel?

Ik zou je best willen helpen. Maar jij geeft nooit antwoord. Je stelt een vraag, mensen gaan daarop reageren en proberen je te helpen ... en wat doet Daniel? Niks. Die vindt het wel prachtig. Hij krijgt z'n antwoorden, maar even laten weten of het gelukt is ... vergeet het maar. Een bedankje? Nee hoor, Daniel zwijgt.

Kijk, hier heb je zo'n voorbeeldje. Allemaal mensen die reageren en Daniel ... die gelooft het wel. Lekker makkelijk. Oh, en hier nog een voorbeeldje.

Nee hoor Daniel. Ik ga je vandaag niet helpen. Ik kan m'n tijd beter besteden aan mensen die dat echt waarderen.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

14/07/2023 08:42:10
Quote Anchor link
Ik waardeer het zeer veel. Heb het soms idd te druk met allerleij dingen die er nu aan de hand zijn, dat ik het weleens vergeet.

Niet met kwade bedoelingen. Waardeer alle hulp.

Weet zo'n query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT pt.ean,pp.ean FROM producten pp, prijzen_temp pt WHERE pt.ean = pp.ean


Krijg alle resultaten in phpmysql te zien van de table producten:

Quote:
Showing rows 0 - 24 (613940 total, 0 in query, Query took 0.0004 seconds.)


Dat zijn er exact: "613940"

Snap het niet, want in prijzen_temp zijn het er maar 9576.

De ean velden in beiden zijn bigint(13).
Bij producten is de ean uniek, bij prijzen temp niet.

Ik snap het niet, maar dit is mij nog nooit overkomen.
Ik hoop dat er nog advies gegeven kan worden en zal de volgende keer met een duidelijke feedback komen, zodat anderen ook geholpen kunnen worden.

MVG

Daniel.
Gewijzigd op 14/07/2023 09:19:00 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2023 08:52:25
Quote Anchor link
Het enige wat ik me zou kunnen indenken, is een PEBCAK-probleem waarbij je in twee verschillende databases kijkt.

PhpMyAdmin doet immers hetzelfde als het andere.

Misschien wijkt het aantal af omdat de tabel corrupt is?
Gewijzigd op 14/07/2023 08:53:17 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

14/07/2023 09:02:11
Quote Anchor link
Nee, ik kijk niet in 2 verschillende databases, het is exact dezelfde database met 2 verschillende tabellen

Toevoeging op 14/07/2023 09:07:43:

UPDATE dit geeft hetzelfde resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT pp.ean, pt.ean AS ean FROM producten pp LEFT JOIN prijzen_temp pt ON pp.ean = pt.ean;


Quote:
Showing rows 0 - 24 (613940 total, 0 in query, Query took 0.0005 seconds.)


Waarom laat hij 613940 zien, terwijl er 0 query resultaat is? Normaal hoor ik dan gewoom empty results te zien en geen resultaat.

Heel vreemd dit.
zal proberen bigint te wijzigen naar varchar,


Toevoeging op 14/07/2023 09:16:10:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT pt.ean,prt.ean,prt.id as prid FROM producten prt, prijzen_temp pt WHERE prt.cat_id IS NOT NULL AND pt.ean = prt.ean;


Quote:
Showing rows 0 - 24 (613940 total, 0 in query, Query took 0.0005 seconds.)


Die doet het niet,maar dit werkt beter

DIt werkt wel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `prijzen_temp` WHERE ean in (select ean from producten WHERE cat_id is NOT NULL);


maar ik heb ook de product is in de producten table nodig.
Snap niet waar dit nu fout gaat.


Toevoeging op 14/07/2023 09:24:56:

Quote:
.........route=/table/sql&db=databasenaam&table=producten
Your SQL query has been executed successfully.

EXPLAIN SELECT pt.ean,prt.ean,prt.id as prid,prt.cat_id FROM producten prt, prijzen_temp pt WHERE prt.cat_id IS NOT NULL AND pt.ean = prt.ean;



1 SIMPLE prt range ean,cat_id cat_id 5 NULL 843 Using index condition; Using where
1 SIMPLE pt ref ean ean 8 databasenaam.prt.ean 1 Using index


Dit is de explanation, maar word er niet wijzer uit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2023 11:23:41
Quote Anchor link
En een ANALYZE TABLE query?
Gewijzigd op 14/07/2023 11:24:41 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/07/2023 11:57:54
Quote Anchor link
Door deze komma selecteer je uit twee (deel)verzamelingen, wat vermoedelijk onvoorspelbare resultaten geeft:

from prijzen_temp pt, producten prt

Waarom gebruik je geen duidelijke JOIN?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

14/07/2023 13:25:21
Quote Anchor link
ANALYZE en OPMTIMIZE table, geven status ok door.

deze deelverzamelingen werken bij andere resultaten in al die tijd dat ik mysql gebruik wel zonder fouten.
met een JOIN krijg ik dezelfde resultaat.

Toevoeging op 15/07/2023 04:49:06:

Beste,

Ik heb uiteindelijk Analyze table Documentation
Check table Documentation
Checksum table Documentation
Flush the table (FLUSH) Documentation
Optimize table Documentation
Repair table Documentation

En nu klijkt het te werken met de eerste query.
 
Ivo P

Ivo P

17/07/2023 10:05:56
Quote Anchor link
als jij query's in 1 lange regel schrijft als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
select *,prt.id as prid from prijzen_temp pt, producten prt where prt.site_id != 0 AND prt.site_id IS NOT NULL AND prt.cat_id IS NOT NULL AND prt.ean = pt.ean  AND pt.ean != 0


dan snap ik dat het overzicht kwijt raakt.
Je mag best af en toe op die grote enterknop drukken hoor:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT  *,prt.id as prid
FROM prijzen_temp pt, producten prt
WHERE
       prt.site_id != 0
   AND prt.site_id IS NOT NULL
   AND prt.cat_id IS NOT NULL
   AND prt.ean = pt.ean  
   AND pt.ean != 0


opvallende zaken:

1) Je gebruikt een join middels een komma tussen de tabelnamen, terwijl dat met "JOIN" of "INNER JOIN" op de plek van de komma een stuk duidelijker was.

2) dan zou de regel AND prt.ean = pt.ean als ON prt.ean = pt.ean achter de JOIN staan. Dat is duidelijker dan verstopt in een lange regel met andere where-clauses

3) vraag: kan pt.ean of prt.ean 0 zijn?



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT  *,prt.id as prid
FROM prijzen_temp pt
JOIN producten prt ON prt.ean = pt.ean
WHERE
       prt.site_id != 0
   AND prt.site_id IS NOT NULL
   AND prt.cat_id IS NOT NULL
   AND pt.ean != 0


Ik heb een vermoeden dat je query niet anders wordt als de voorwaarden in WHERE weggelaten worden, of alleen bestaan uit WHERE prt.site_id > 0
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/07/2023 05:04:46
Quote Anchor link
Een pt.ean kan geen 0 zijn, dus die lijkt dan weggehaald te kunnen?
Verder de site_id, cat_id kunnen wel null zijn.
 
Jan R

Jan R

18/07/2023 09:09:41
Quote Anchor link
off-topic
Ivo P op 17/07/2023 10:05:56:
Je mag best af en toe op die grote enterknop drukken hoor:


Bij mij is het een klein knopje :)
 
Ivo P

Ivo P

18/07/2023 09:43:11
Quote Anchor link
Jan R op 18/07/2023 09:09:41:
Bij mij is het een klein knopje :)

Dat wil ik echt niet. Ik koop altijd een ISO toetsenbord. Dat ANSI formaat met de smalle enter kan ik niet goed mee overweg (mede door een kromme pink na een val ooit).
 
Dylancharlton charlton

Dylancharlton charlton

28/07/2023 14:20:31
Quote Anchor link
Edit:
Spam...
Gewijzigd op 28/07/2023 15:32:43 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.