vreemde mysql resultaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

12/07/2023 17:25:07
Quote Anchor link
Heb hier een mysql (mariadb 10.1) query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"select *,prt.id as prid from prijzen_temp pt, producten prt where prt.site_id != 0 AND prt.site_id IS NOT NULL AND prt.cat_id IS NOT NULL AND prt.ean = pt.ean  AND pt.ean != 0


Als ik dit in phpmyadmin draai, dan krijg ik het totaal van alle producten in de producten database.

Ik krijg dan

Quote:
619690 total, 0 in query, Query took 0.0256 seconds.


0 in query.
Maar als ik dit via php draai, dan krijg ik 31 resultaten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
                    $o = mysqli_query($DBD->conn(),"select *,prt.id as prid from prijzen_temp pt, producten prt where prt.site_id != 0 AND prt.site_id IS NOT NULL AND prt.cat_id IS NOT NULL AND prt.ean = pt.ean  AND pt.ean != 0") or die (mysqli_error($DBD->conn()));
                    
                    while ($t = mysqli_fetch_array($o))
                    {
                        $tel++;
                        echo $tel.'--+--';

}



Hoe kan dit verschillend zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 16:38:31
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/07/2023 17:43:02
Quote Anchor link
Weet je wat het is Daniel?

Ik zou je best willen helpen. Maar jij geeft nooit antwoord. Je stelt een vraag, mensen gaan daarop reageren en proberen je te helpen ... en wat doet Daniel? Niks. Die vindt het wel prachtig. Hij krijgt z'n antwoorden, maar even laten weten of het gelukt is ... vergeet het maar. Een bedankje? Nee hoor, Daniel zwijgt.

Kijk, hier heb je zo'n voorbeeldje. Allemaal mensen die reageren en Daniel ... die gelooft het wel. Lekker makkelijk. Oh, en hier nog een voorbeeldje.

Nee hoor Daniel. Ik ga je vandaag niet helpen. Ik kan m'n tijd beter besteden aan mensen die dat echt waarderen.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

14/07/2023 08:42:10
Quote Anchor link
Ik waardeer het zeer veel. Heb het soms idd te druk met allerleij dingen die er nu aan de hand zijn, dat ik het weleens vergeet.

Niet met kwade bedoelingen. Waardeer alle hulp.

Weet zo'n query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT pt.ean,pp.ean FROM producten pp, prijzen_temp pt WHERE pt.ean = pp.ean


Krijg alle resultaten in phpmysql te zien van de table producten:

Quote:
Showing rows 0 - 24 (613940 total, 0 in query, Query took 0.0004 seconds.)


Dat zijn er exact: "613940"

Snap het niet, want in prijzen_temp zijn het er maar 9576.

De ean velden in beiden zijn bigint(13).
Bij producten is de ean uniek, bij prijzen temp niet.

Ik snap het niet, maar dit is mij nog nooit overkomen.
Ik hoop dat er nog advies gegeven kan worden en zal de volgende keer met een duidelijke feedback komen, zodat anderen ook geholpen kunnen worden.

MVG

Daniel.
Gewijzigd op 14/07/2023 09:19:00 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2023 08:52:25
Quote Anchor link
Het enige wat ik me zou kunnen indenken, is een PEBCAK-probleem waarbij je in twee verschillende databases kijkt.

PhpMyAdmin doet immers hetzelfde als het andere.

Misschien wijkt het aantal af omdat de tabel corrupt is?
Gewijzigd op 14/07/2023 08:53:17 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

14/07/2023 09:02:11
Quote Anchor link
Nee, ik kijk niet in 2 verschillende databases, het is exact dezelfde database met 2 verschillende tabellen

Toevoeging op 14/07/2023 09:07:43:

UPDATE dit geeft hetzelfde resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT pp.ean, pt.ean AS ean FROM producten pp LEFT JOIN prijzen_temp pt ON pp.ean = pt.ean;


Quote:
Showing rows 0 - 24 (613940 total, 0 in query, Query took 0.0005 seconds.)


Waarom laat hij 613940 zien, terwijl er 0 query resultaat is? Normaal hoor ik dan gewoom empty results te zien en geen resultaat.

Heel vreemd dit.
zal proberen bigint te wijzigen naar varchar,


Toevoeging op 14/07/2023 09:16:10:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT pt.ean,prt.ean,prt.id as prid FROM producten prt, prijzen_temp pt WHERE prt.cat_id IS NOT NULL AND pt.ean = prt.ean;


Quote:
Showing rows 0 - 24 (613940 total, 0 in query, Query took 0.0005 seconds.)


Die doet het niet,maar dit werkt beter

DIt werkt wel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `prijzen_temp` WHERE ean in (select ean from producten WHERE cat_id is NOT NULL);


maar ik heb ook de product is in de producten table nodig.
Snap niet waar dit nu fout gaat.


Toevoeging op 14/07/2023 09:24:56:

Quote:
.........route=/table/sql&db=databasenaam&table=producten
Your SQL query has been executed successfully.

EXPLAIN SELECT pt.ean,prt.ean,prt.id as prid,prt.cat_id FROM producten prt, prijzen_temp pt WHERE prt.cat_id IS NOT NULL AND pt.ean = prt.ean;



1 SIMPLE prt range ean,cat_id cat_id 5 NULL 843 Using index condition; Using where
1 SIMPLE pt ref ean ean 8 databasenaam.prt.ean 1 Using index


Dit is de explanation, maar word er niet wijzer uit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2023 11:23:41
Quote Anchor link
En een ANALYZE TABLE query?
Gewijzigd op 14/07/2023 11:24:41 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/07/2023 11:57:54
Quote Anchor link
Door deze komma selecteer je uit twee (deel)verzamelingen, wat vermoedelijk onvoorspelbare resultaten geeft:

from prijzen_temp pt, producten prt

Waarom gebruik je geen duidelijke JOIN?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

14/07/2023 13:25:21
Quote Anchor link
ANALYZE en OPMTIMIZE table, geven status ok door.

deze deelverzamelingen werken bij andere resultaten in al die tijd dat ik mysql gebruik wel zonder fouten.
met een JOIN krijg ik dezelfde resultaat.

Toevoeging op 15/07/2023 04:49:06:

Beste,

Ik heb uiteindelijk Analyze table Documentation
Check table Documentation
Checksum table Documentation
Flush the table (FLUSH) Documentation
Optimize table Documentation
Repair table Documentation

En nu klijkt het te werken met de eerste query.
 
Ivo P

Ivo P

17/07/2023 10:05:56
Quote Anchor link
als jij query's in 1 lange regel schrijft als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
select *,prt.id as prid from prijzen_temp pt, producten prt where prt.site_id != 0 AND prt.site_id IS NOT NULL AND prt.cat_id IS NOT NULL AND prt.ean = pt.ean  AND pt.ean != 0


dan snap ik dat het overzicht kwijt raakt.
Je mag best af en toe op die grote enterknop drukken hoor:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT  *,prt.id as prid
FROM prijzen_temp pt, producten prt
WHERE
       prt.site_id != 0
   AND prt.site_id IS NOT NULL
   AND prt.cat_id IS NOT NULL
   AND prt.ean = pt.ean  
   AND pt.ean != 0


opvallende zaken:

1) Je gebruikt een join middels een komma tussen de tabelnamen, terwijl dat met "JOIN" of "INNER JOIN" op de plek van de komma een stuk duidelijker was.

2) dan zou de regel AND prt.ean = pt.ean als ON prt.ean = pt.ean achter de JOIN staan. Dat is duidelijker dan verstopt in een lange regel met andere where-clauses

3) vraag: kan pt.ean of prt.ean 0 zijn?



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT  *,prt.id as prid
FROM prijzen_temp pt
JOIN producten prt ON prt.ean = pt.ean
WHERE
       prt.site_id != 0
   AND prt.site_id IS NOT NULL
   AND prt.cat_id IS NOT NULL
   AND pt.ean != 0


Ik heb een vermoeden dat je query niet anders wordt als de voorwaarden in WHERE weggelaten worden, of alleen bestaan uit WHERE prt.site_id > 0
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/07/2023 05:04:46
Quote Anchor link
Een pt.ean kan geen 0 zijn, dus die lijkt dan weggehaald te kunnen?
Verder de site_id, cat_id kunnen wel null zijn.
 
Jan R

Jan R

18/07/2023 09:09:41
Quote Anchor link
off-topic
Ivo P op 17/07/2023 10:05:56:
Je mag best af en toe op die grote enterknop drukken hoor:


Bij mij is het een klein knopje :)
 
Ivo P

Ivo P

18/07/2023 09:43:11
Quote Anchor link
Jan R op 18/07/2023 09:09:41:
Bij mij is het een klein knopje :)

Dat wil ik echt niet. Ik koop altijd een ISO toetsenbord. Dat ANSI formaat met de smalle enter kan ik niet goed mee overweg (mede door een kromme pink na een val ooit).
 
Dylancharlton charlton

Dylancharlton charlton

28/07/2023 14:20:31
Quote Anchor link
Edit:
Spam...
Gewijzigd op 28/07/2023 15:32:43 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.