Wachtwoord onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Jordy nvt

Jordy nvt

16/02/2011 22:00:52
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen met een "Wachtwoord onthouden" script? Dit wachtwoord moet dan worden opgeslagen in een cookie. Ik heb het volgende script gevonden: http://www.bitrepository.com/php-autologin.html. Is dit een goed script? Het wachtwoord is alleen met een md5() encoding opgeslagen. Maar je kunt toch niet met een random salt werken aangezien je geen connectie met de database hebt? Moet ik dan een standaard salt gebruiken of iets dergelijks? Kan iemand me verder op weg helpen?

Gr Jordy
Gewijzigd op 16/02/2011 22:01:17 door Jordy nvt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 01:48:59
 

16/02/2011 22:04:54
Quote Anchor link
Je slaat NOOIT een wachtwoord op in een cookie.
Over die salt, heb je een vorige topic van jezelf wel doorgelezen?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

16/02/2011 22:49:58
Quote Anchor link
Ja hoor, die ben ik niet vergeten:-) Het probleem is alleen dat ik niet weet hoe ik dit bij een cookie moet doen.

Ik kan geen salt in een database opslaan. Want als ik bv een salt met microsekonden maak moet ik deze microsekonden toch ook in de database opslaan? Want anders weet het script niet welke salt het moet gebruiken...?

En je zegt dat je geen wachtwoord in een cookie op moet slaan? Hoe wil je anders een "onthoud mij" optie maken? Phphulp heeft dat toch ook?

Gr Jordy
 
- Mark -

- Mark -

16/02/2011 22:52:39
Quote Anchor link
De onthoud mij optie zorgt toch alleen dat de gebruikersnaam/E-mail adres wordt ingevuld of niet?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

16/02/2011 22:59:45
Quote Anchor link
Nee, ik ben namelijk bezig met een site waarmee iemand met gebruikersnaam en wachtwoord kan inloggen op vijf verschillende sitegedeeltes (Afdeling I t/m Afdeling V). Zodra je juist bent ingelogd komen er op de plek van het inlogformulier links naar de beschermde onderdelen. Maar als iemand de "onthoud mij" optie heeft ingeschakeld hoeft hij dus niet in te loggen en ziet hij meteen de links naar de afdelingen.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

16/02/2011 23:13:12
Quote Anchor link
Waarom zou dit niet met sessies kunnen?
 

16/02/2011 23:19:16
Quote Anchor link
Jordi kroon op 16/02/2011 23:13:12:
Waarom zou dit niet met sessies kunnen?


Precies. Of gewoon een unieke waarde.
 
Pim -

Pim -

17/02/2011 00:07:01
Quote Anchor link
Het veiligst lijkt me gewoon een random string (of UUID) die je in de cookie en in de database opslaat.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 07:32:32
Quote Anchor link
Maar waarom doen eigenlijk alle sites het dan via cookies? Als je een wachtwoord met een standaard salt encode is het tock ook goed?
 
Milo S

Milo S

17/02/2011 07:47:02
Quote Anchor link
A: Wie zegt dat alle sites dat doen?
B: NOOIT een wachtwoord in een cookie, hoe makkelijk wil jij het hackers maken?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/02/2011 09:03:13
Quote Anchor link
Trouwens, je webbrowser onthoudt je paswoord.
Jij moet dat niet doen.
 
Pim -

Pim -

17/02/2011 09:03:31
Quote Anchor link
Je kan toch, zoals ik zei, cookies gebruiken (echt de enige mogelijkheid) zonder het wachtwoord er in te stoppen?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/02/2011 11:06:33
Quote Anchor link
Ja.
Indien de gebruiker de checkbox aanklikt met "ingelogd blijven"
Op de server houd je bij: UUID, IP, tijd, user_id
Bij de client sla je dat UUID op in een cookie

Eventtueel houd je bij: tijd_laatst_actief en tijd_laatst_manueel_ingelogd
Kwestie dat de gebruiker bv. om de maand toch eens moet opduiken en om de drie maanden toch eens manueel inloggen

De cookie stuurt dat UUID op en je (de server) vergelijkt of het IP overeen komt.
Indien dat het geval is, ken je de user en kan je die als ingelogd beschouwen
Gewijzigd op 17/02/2011 11:16:21 door Kris Peeters
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 11:46:55
Quote Anchor link
Maar op sommige hele bekende websites staat er een cookie met password in versleutelde tekens (40 tekens lang, dus sha-1).

Kent iemand een script waarbij de "onthoud mij" optie wel veilig is? Ik kan ze namelijk alleen met cookies vinden.
Gewijzigd op 17/02/2011 11:47:12 door Jordy nvt
 

17/02/2011 11:51:04
Quote Anchor link
Jordy nvt op 17/02/2011 11:46:55:
Maar op sommige hele bekende websites staat er een cookie met password in versleutelde tekens (40 tekens lang, dus sha-1).
(...)

Wie heeft gezegd dat dat het password is? Als het hele bekende websites zijn (geen idee wat jij hele bekende websites noemt) dan zullen ze hoogst waarschijnlijk geen password in een cookie stoppen (iig niet websites die ik heel bekend noem).
Zoals al eerder vermeld, gebruik een unieke string. Een sha1 string van een aantal zaken kan ook een unieke string opleveren.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/02/2011 12:09:27
Quote Anchor link
Ja, geef eens 1 voorbeeld van een grote site waar paswoorden in de cookies staan
 
Pim -

Pim -

17/02/2011 12:22:04
Quote Anchor link
Maar ik snap niet waarom mensen cookies als 'onveilig' en daarom 'onbruikbaar' beschouwen...
 

17/02/2011 12:40:14
Quote Anchor link
Pim - op 17/02/2011 12:22:04:
Maar ik snap niet waarom mensen cookies als 'onveilig' en daarom 'onbruikbaar' beschouwen...


Wie zijn bij jou mensen? Dus naar wie verwijs jij?
Ik heb het ook over cookies, maar mijn punt is dat je er geen wachtwoord in moet opslaan.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 13:27:23
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld: Tribalwars.nl, Diesiedleronline.de en voor de rest moet ik eerst eens even andere websitecookies gaan bekijken.

Maar is mijn volgende plan van aanpak dan goed:
Gebruiker logt in en vinkt "Onthoud mij" aan.
Een cookie name wordt aangemaakt met als waarde de naam [gebruikersnaam], dus bijvoorbeeld Jordy.
Ook wordt er een cookie aangemaakt met daarin een md5() van het ipadres.
In de database wordt vervolgens een entry aangemaakt met daarin de loginnaam, id en ip adres van de gebruiker.

Als een speler dus naar de website gaat en de cookies komen overeen met de database velden, dan is de speler ingelogd en is de wachtwoord controle overbodig: De speler gaat direct door naar de beveiligde pagina.

Ik heb twee stukken schuingedrukt, want daar ben ik het niet zeker over.
- Ten eerste vraag ik me af of een md5() van het ipadres wel veilig is, want iemand kan het toch zo nabootsen? Dan moet ik een salt gebruiken, maar dan kan ik net zo goed het wachtwoord opslaan?
- Is een controle inderdaad overbodig, want kan een speler niet op een andere (niet toegestane) manier toegang tot het beveiligde gedeelte krijgen?

Hopelijk kan iemand helpen.
Gr Jordy
 
Jelle -

Jelle -

17/02/2011 13:43:47
Quote Anchor link
Je maakt gewoon twee cookies 1 genaamd userid met de usersid
En 1 genaamt hash or what so ever en je maakt een fancy hash van een combinatie van dingen zoals zijn userid/email en niet te vergeten een eigen toevoeging zoals jouw salt of gewoon unique id. Je maakt er wat leuks van en rost dat in de database.

Dan als meneer weer op de site komt en userid en hash cookies bestaan kan je kijken of die kloppen met wat er in je database staat en of zijn ip ook klopt met wat jij hebt staan bij het aanmaken van die cookie en dan zal het hem wel zijn en kan meneer zo doorlopen
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 13:51:59
Quote Anchor link
En het ip? Moet ik die opslaan in de hash? Of in een aparte cookie?

En is een extra controle om in te loggen dan overbodig, of is de controle die je in bovenstaande post meldt genoeg om te controleren voor toegang tot het beveiligde gedeelte?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.