Wachtwoord vergeten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dirk Renes

Dirk Renes

29/11/2011 14:34:32
Quote Anchor link
Ik wil bij mijn login script ook de mogelijkheid hebben dat mensen hun wachtwoord kunnen opvragen als zij die vergeten zijn. Ik heb heb mijn wachtwoorden beveiligd met de functie salt, alleen hoe kan ik nu het beste van de persoon die zijn wachtwoord kwijt is hem via een email zijn gegevens sturen inclusief het decrypten van zijn wachtwoord.

Het moet zoals hieronder vermeld:
Ik heb er toch voor gekozen om het via een link te doen, dus gebruikers voegen hun gebruikersnaam en email in en vervolgens krijgen ze een link die 24 uur actief is, vervolgens drukken ze op die link en krijgen ze een nieuw wachtwoord toegestuurd. hoe ga ik dit realiseren.
Gewijzigd op 01/12/2011 09:04:30 door Dirk Renes
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 22:21:16
 
Gerhard l

gerhard l

29/11/2011 14:38:03
Quote Anchor link
Je moet het wachtwoord niet decrypten...

Maak 2 extra velden aan bij je users of in een koppeltabel met bijv: veiligsheidscode en verloopdatum

Dan maak je een random code die zet je in de veiligheidscode veld, en bij verloopdatum zet je de tijd van nu + 24 uur. Dan stuur je de gebruiker een url met www.mijndomein.nl/?pagina=wwvergeten&randomcode=485743957439754 op die pagina maak je een formulier met 2 inputvelden voor het nieuwe wachtwoord, en als die overeenkomen met de random code uit je url dan wijzig je hem.

Succes
 
Dirk Renes

Dirk Renes

29/11/2011 14:41:29
Quote Anchor link
Oke, heb een voorbeeldje van een script zodat ik kan zien hoe ik het beste dat kan doen.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

29/11/2011 17:45:27
Quote Anchor link
Of je stelt een nieuw wachtwoord in als iemand zijn wachtwoord vergeten is en stuurt die naar het e-mail adres van de gebruiker?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

29/11/2011 17:47:12
Quote Anchor link
Als de gebruiker zijn wachtwoord is vergeten dan laat ik de gebruiker een wachtwoord ontvangen met een random password.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/11/2011 17:50:56
Quote Anchor link
Of stuur een link waar de gebruiker zelf zijn wachtwoord kan instellen. Nog gebruiksvriendelijker.
 
Gerhard l

gerhard l

29/11/2011 18:10:46
Quote Anchor link
@hertog jan
Dan krijg je misschien wel gezeur dat mensen wachtwoorden van anderen gaan opvragen, en dan kan je als echte gebruiker niet meer inloggen.

@aar dat bedoel ik ook ;)
 
- Raoul -

- Raoul -

29/11/2011 18:20:00
Quote Anchor link
Je geeft best iedere gebruiker een hash, als ze hun wachtwoord willen veranderen stuur je gewoon een mailtje met bijvoorbeeld http://example.com/wwvergeten?user=1&hash=030490349039

Je kan de hash iedere keer dat de gebruiker inlogd veranderen met bv sha(time()); :P
 
Jens erd

Jens erd

29/11/2011 18:50:40
Quote Anchor link
Internet Verslaafde op 29/11/2011 18:20:00:
Je kan de hash iedere keer dat de gebruiker inlogd veranderen met bv sha(time()); :P


Dat kan, maar ik zou het niet doen. Ik zou vanaf buitenaf lukraak getallen kunnen generen, een hash eroverheen en met een beetje geluk ook nog raak schieten. beter dus even een Salt, Pepper of een berekening er op los laten.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

01/12/2011 09:04:04
Quote Anchor link
Ik wil het gaan doen zoals ik boven heb uitgelegd. maar hoe ga ik dat doen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2011 09:39:26
Quote Anchor link
Je maakt eerst een formuliertje waar men zijn username en mailadres in moet vullen. Als deze gecontroleerd zijn, genereer je een hash, welke je in de database opslaat. Ook stuur je deze hash mee in een linkje die je naar de gebruiker mailt.

Als de hash-overeenkomt, dan laat je de gebruikers een nieuw password instellen, en als dat gebeurt is, dan verwijder je weer die hash uit je database (waarmee het linkje niet meer zal werken).

Et voila....
 
Dirk Renes

Dirk Renes

01/12/2011 09:51:14
Quote Anchor link
- Aar - op 01/12/2011 09:39:26:
Je maakt eerst een formuliertje waar men zijn username en mailadres in moet vullen. Als deze gecontroleerd zijn, genereer je een hash, welke je in de database opslaat. Ook stuur je deze hash mee in een linkje die je naar de gebruiker mailt.

Als de hash-overeenkomt, dan laat je de gebruikers een nieuw password instellen, en als dat gebeurt is, dan verwijder je weer die hash uit je database (waarmee het linkje niet meer zal werken).

Et voila....


Klikt simpel heb je een voorbeeldje van een scriptje dat ik me kan inbeelden met die link
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2011 10:01:59
Quote Anchor link
wijzig_wachtwoord.php (aanroep met bijv. wijzig_wachtwoord?hash=7s67sd8af6sd8f6sd6s)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(isset($_GET['hash'])) {
    // hier verder met een controle of de hash klopt.
    // in dat geval: toon het wachtwoord wijzig scherm.

} else {
    echo "Er is geen hash meegegeven in de URL";
}

?>


Natuurlijk kan je ook voor alles één wachtwoord-pagina aanmaken i.p.v. het script over meerdere bestanden te verdelen, zoiets als:
wachtwoord_wijzigen.php?actie=aanvragen
wachtwoord_wijzigen.php?actie=aanpassen

Het is net wat je wilt...
Gewijzigd op 01/12/2011 10:05:03 door - Ariën -
 
Dirk Renes

Dirk Renes

06/12/2011 13:53:16
Quote Anchor link
Ik wil email en gebruikersnaam controleren of ze bij elkaar horen hoe ga ik dat doen?
op dit moment heb ik dit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php

ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

include('inc/database.php');
function
createRandomPassword() {

    $chars = "abcdefghijkmnopqrstuvwxyz023456789?_%@";
    srand((double)microtime()*1000000);
    $i = 0;
    $pass = '' ;

    while ($i <= 7) {
        $num = rand() % 33;
        $tmp = substr($chars, $num, 1);
        $pass = $pass . $tmp;
        $i++;
    }


    return $pass;

}

$password = createrandompassword();



            
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
  


      $gebr =  $_POST['gebruikersnaam'];
    $email = $_POST['email'];
    $nWachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
    
    
        
  if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
            
        }
else {
            
                $query1="UPDATE gebruikers SET wachtwoord='$nWachtwoord' WHERE gebruikersnaam='$gebr'";
                mysql_query($query1);
                mysql_close();
                
                $email_ontvanger = $email;
                                
                $naam_verzender = 'Support ';
                $email_verzender = '[email protected]';
            
                $onderwerp = '';
                $bericht_verzender = 'Wachtwoord:&nbsp;'.$password;
            
            
                $headers = "From: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
                $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
                $headers .= "Return-Path: Mail-Error <[email protected]\r\n";
                $headers .= "Reply-To: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
            
                    
                    $bericht = 'Uw wachtwoord is gereset.<br>';
                    
                    
                    $bericht .= "<br>".$bericht_verzender."<br>";
                    $bericht .='
                    <br>
                    <br>
                    <a href="link">Log in</a>
                    <br>
                    <br>
                    Met vriendelijke groet,<br>
                     Support
                    '
;
            
                    $bericht = ($bericht);
                    mail($email_ontvanger, $onderwerp, $bericht, $headers);
                    echo "er is een E-mail met een nieuw wachtwoord naar u toegestuurd. ";
                    header('refresh:2; url=./login.php');    

    }
}

                
                
    
  
  ?>
Gewijzigd op 06/12/2011 13:55:45 door Dirk Renes
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/12/2011 14:09:30
Quote Anchor link
Waarom onnodig variabelen aanmaken (zowel bij $_POST als op regel 49-55?
empty (b)lijkt geen juiste manier om te kijken of een variabele is gevuld.
Waar om is je controle of gebruiker en mailadres overeenkomen?
Mis beveiliging bij je update-query.
Mis foutafhandeling bij je query
Na header wordt volgens mij exit; geadviseerd.
Gebruik je ook nog een salt?
 
Dirk Renes

Dirk Renes

06/12/2011 14:12:34
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 06/12/2011 14:09:30:

Waar om is je controle of gebruiker en mailadres overeenkomen?


Hier wil ik graag antwoord op hoe ik dit het beste kan implementeren in mijns script en hoe.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/12/2011 14:46:04
Quote Anchor link
Maak een select query waarin je de voorwaarden meegeeft.
Er zijn twee mogelijkheden: of bestaat of bestaat niet.
Als bestaat volgt er 1 rij, anders bestaat de combinatie niet.
Als niet bestaat --> melding 'uw gegevens zijn onbekend'.
Als bestaat --> link sturen.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

16/12/2011 14:31:41
Quote Anchor link
ik heb nu zoiets gemaakt alleen ik krijg een melding dat mijn gegevens niet overeenkomen als ze wel correct zijn. wie kan mij helpen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

include('inc/database.php');
function
createRandomPassword() {

    $chars = "abcdefghijkmnopqrstuvwxyz023456789?_%@";
    srand((double)microtime()*1000000);
    $i = 0;
    $pass = '' ;

    while ($i <= 7) {
        $num = rand() % 33;
        $tmp = substr($chars, $num, 1);
        $pass = $pass . $tmp;
        $i++;
    }


    return $pass;

}

$password = createrandompassword();

            
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
  


      $gebr =  $_POST['gebruikersnaam'];
    $email = $_POST['email'];
    $nWachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
    
    
    
      if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
        }
    
    
            $check = "SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam='$gebr' AND emailadres='$email'";
             $docheck = mysql_query($check) or die('FOUT: '.mysql_error());
    
                 if (mysql_num_rows($docheck) == 0) {
                
        
                        $query1="UPDATE gebruikers SET wachtwoord='$nWachtwoord' WHERE gebruikersnaam='$gebr'";
                        mysql_query($query1);
                        mysql_close();
                        
                        $email_ontvanger = $email;
                                        
                        $naam_verzender = '';
                        $email_verzender = '';
                    
                        $onderwerp = '';
                        $bericht_verzender = 'Wachtwoord:&nbsp;'.$password;
                    
                    
                        $headers = "From: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                        $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
                        $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
                        $headers .= "Return-Path: Mail-Error <[email protected]>\r\n";
                        $headers .= "Reply-To: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                    
                            
                            $bericht = 'Uw wachtwoord is gereset.<br>';
                            
                            
                            $bericht .= "<br>".$bericht_verzender."<br>";
                            $bericht .='
                            <br>
                            <br>

                            <br>
                            <br>
                            Met vriendelijke groet,<br>
                            
                            '
;
                    
                            $bericht = ($bericht);
                            mail($email_ontvanger, $onderwerp, $bericht, $headers);
                            echo "er is een E-mail met een nieuw wachtwoord naar u toegestuurd. ";
                            header('refresh:2; url=./login.php');    
                            exit;
                
                
                
            
        }

            else {
                echo 'U gegevens komen niet overeen met de gegevens in de database';
                
            }
        
  }

                
?>
Gewijzigd op 16/12/2011 15:10:31 door Dirk Renes
 
Erwin H

Erwin H

16/12/2011 14:50:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
 if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
?>

Hier check je of de gegevens zijn ingevuld (waarbij je de POST variabele niet controleert of die bestaan dus je script zou al eerder over zijn nek kunnen zijn gegaan). Maar omdat er geen } achter staat, staat het hele volgende blok binnen het if statement. Dus je hele check op bestaande gegevens wordt alleen uitgevoerd als er gegevens ontbreken..... volgens mij klopt dat niet helemaal.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

16/12/2011 15:03:07
Quote Anchor link
Erwin H op 16/12/2011 14:50:14:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
 if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
?>

Hier check je of de gegevens zijn ingevuld (waarbij je de POST variabele niet controleert of die bestaan dus je script zou al eerder over zijn nek kunnen zijn gegaan). Maar omdat er geen } achter staat, staat het hele volgende blok binnen het if statement. Dus je hele check op bestaande gegevens wordt alleen uitgevoerd als er gegevens ontbreken..... volgens mij klopt dat niet helemaal.


Dit probleem is nu opgelost, die if staat nu los. nu krijg ik dus als ik niks invul dat de gegevens niet overeenkomen of leeg zijn.
 
Erwin H

Erwin H

16/12/2011 15:07:49
Quote Anchor link
Hoe is die if structuur nu opgebouwd dan?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.