Warning: mysql_num_rows():

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Yvon

Yvon

31/05/2006 21:42:00
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Ik ben nieuw hier, omdat ik echt hulp nodig heb. Wat ik ook doe, ik krijg steeds dezelfde foutcode.

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

Ik heb helemaal geen verstand van MySQL, dus ik hoop dat jullie mij willen helpen.

De volledige code ziet er als volgt uit:

$code = 9;

$username = cb($_POST['checkurl']);

$pattern_username = '^([0-9a-z])([0-9a-z-]{1,18})([0-9a-z])$';

if ($username!='') {

$sql_register_check = "SELECT username FROM ".SEC_TABLE_USERS." WHERE username='$username'";
$query_sql_register_check = mysql_db_query(SEC_MYSQL_BASE,$sql_register_check,$connect);
$num_rows = mysql_num_rows($query_sql_register_check);

}

if ($num_results>0) {$stop=1;$code=1;} elseif ($username=='') {$stop=1;$code=2;} elseif (!ereg($pattern_username,$username)) {$stop=1;$code=3;}



Wil/kan iemand mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 15:47:15
 
Flexx

flexx

31/05/2006 21:43:00
Quote Anchor link
je moet ook een sql uploaden.
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 21:46:00
Quote Anchor link
flexx:
je moet ook een sql uploaden.


Sorry, wat bedoel je hier precies mee?
 
Eris -

Eris -

31/05/2006 21:47:00
Quote Anchor link
Mysql error
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 21:51:00
Quote Anchor link
Eris:
Mysql error


Ja, dat begrijp ik wel, maar wat kan ik daar nou aan doen?

Kun je me aub ook echt helpen?
 
Flexx

flexx

31/05/2006 21:52:00
Quote Anchor link
hij moet toch een sql maken en in zijn db stoppen:s want zonder de sql blijf die mysql error krijgen

volgends mij^o)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/05/2006 21:52:00
Quote Anchor link
Is SEC_TABLE_USERS een voorgedefinieerde constante? Je query hoort onderstaand format te hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $sql_register_check
= "
        SELECT username
        FROM tabelnaam
        WHERE username = '"
. $username . "'";
?>

Wat zie je als je dit doet onderaan je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo $sql_register_check;
?>
 
Flexx

flexx

31/05/2006 22:01:00
Quote Anchor link
leg je nu de fout uit of wat want ik volg je nu niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door flexx
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 22:03:00
Quote Anchor link
Jan:
Is SEC_TABLE_USERS een voorgedefinieerde constante?


Ja!
 
Flexx

flexx

31/05/2006 22:04:00
Quote Anchor link
ik had het niet tegen jouw tegen jan want snapte ff niet waarom hij dat er neerzette;)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/05/2006 22:06:00
Quote Anchor link
@Flexx: okee :-)
@Yvon: wat is het resultaat van die echo (mijn tweede tip)
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 22:10:00
Quote Anchor link
Ik zal even precies weergeven wat ik nu ingetypt heb, en wat de foutcode is:



$sql_register_check = "SELECT username FROM ".SEC_TABLE_USERS." WHERE username='" . $username . "'";
$query_sql_register_check = mysql_db_query(SEC_MYSQL_BASE,$sql_register_check,$connect);
$num_rows = mysql_num_rows($query_sql_register_check);

}

if ($num_results>0) {$stop=1;$code=1;} elseif ($username=='') {$stop=1;$code=2;} elseif (!ereg($pattern_username,$username)) {$stop=1;$code=3;}

echo $sql_register_check;


Foutcode die hij nu geeft is:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/g_check.php on line 19
SELECT username FROM *.*users WHERE username='*.*'

*.* zijn namen die hij weergeeft, heb ik even weggehaald :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yvon
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/05/2006 22:18:00
Quote Anchor link
In het php manual wordt het gebruik van mysql_db_query afgeraden. Gebruik gewoon zoiets om te connecten met je db:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    error_reporting (E_ALL);
    
    $db_host            = 'localhost';
    $db_user            = 'xxxx';
    $db_password        = 'xxxx';
    $db_name            = 'xxxx';
    
    mysql_connect ($db_host, $db_user, $db_password);
    mysql_select_db ($db_name) or die ('Fout bij het selecteren van de database');
    
    unset ($db_host, $db_user, $db_password, $db_name);
?>

En dan je code daarna zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    $code
= 9;
    $username = cb($_POST['checkurl']); // wat doet de functie cb bij jou?
    $pattern_username = '^([0-9a-z])([0-9a-z-]{1,18})([0-9a-z])$';

    if ($username != '') {
        $sql = "
            SELECT username
            FROM "
. SEC_TABLE_USERS . "
            WHERE username='"
. $username . "'";
        $res = mysql_query($sql) or trigger_error (mysql_error ());
        $num_rows = mysql_num_rows ($res);
    }

    if ($num_results > 0) {
        $stop=1;
        $code=1;
    }

    elseif ($username == '') {
        $stop=1;
        $code=2;
    }

    elseif (!ereg ($pattern_username, $username)) {
        $stop=1;
        $code=3;
    }

?>
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 22:27:00
Quote Anchor link
Ik durf niet te zeggen waar de cb voor staat?!?!?! Heb het script gekregen....


Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near users WHERE username='*.*'' at line 2 *.*in /var/www/html/g_check.php on line 30

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/g_check.php on line 31

Notice: Undefined variable: num_results in /var/www/html/g_check.php on line 33
 
Flexx

flexx

31/05/2006 22:33:00
Quote Anchor link
checkdatabase misschien?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

31/05/2006 22:37:00
Quote Anchor link
Nu is het op zich wel logisch dat je een warning krijgt.

PHP probeert samen met MYSQL je code uit te voeren.

Met mysql_num_rows vraag je het aantal gevonden records op van de door mysql_query geleverde resultaten.

Dit zal echter allen werken indien er resultaten gevonden zijn.
Jij hebt al een foutje in de opmaak van je QUERY syntax.
Dus geen resultaten dus een Warning.
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 22:38:00
Quote Anchor link
Klaasjan:
Nu is het op zich wel logisch dat je een warning krijgt.

PHP probeert samen met MYSQL je code uit te voeren.

Met mysql_num_rows vraag je het aantal gevonden records op van de door mysql_query geleverde resultaten.

Dit zal echter allen werken indien er resultaten gevonden zijn.
Jij hebt al een foutje in de opmaak van je QUERY syntax.
Dus geen resultaten dus een Warning.


Oooooh hellup!

Heb je dan ook enig idee wat voor code ik dan wel moet gebruiken?

Of........
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/05/2006 22:39:00
Quote Anchor link
Het gaat dus fout na username= in je query. Het kan zijn dat er een raar teken in $username zit. Probeer eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
    $code
= 9;
    if (isset ($_POST['checkurl'])) { // rare naamgeving trouwens
        $username = addslashes($_POST['checkurl']);
    }

    else {
        $username = 'test';
    }

    $pattern_username = '^([0-9a-z])([0-9a-z-]{1,18})([0-9a-z])$';

    if ($username != '') {
        $sql = "
            SELECT username
            FROM "
. SEC_TABLE_USERS . "
            WHERE username='"
. $username . "'";
        $res = mysql_query($sql) or trigger_error (mysql_error ());
        $num_rows = mysql_num_rows ($res);
    }

    if ($num_rows > 0) {
        $stop=1;
        $code=1;
    }

    elseif ($username == '') {
        $stop=1;
        $code=2;
    }

    elseif (!ereg ($pattern_username, $username)) {
        $stop=1;
        $code=3;
    }

?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/05/2006 22:42:00
Quote Anchor link
Klaasjan:
Dit zal echter allen werken indien er resultaten gevonden zijn.
Jij hebt al een foutje in de opmaak van je QUERY syntax.
Dus geen resultaten dus een Warning.


Een query die syntactisch correct is maar geen resultaten oplevert geeft geen warning.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

31/05/2006 22:44:00
Quote Anchor link
Ok Jan je hebt weer eens gelijk. Maar mijn bedoeling was duidelijk geloof ik
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 22:45:00
Quote Anchor link
Jan:
Het gaat dus fout na username= in je query. Het kan zijn dat er een raar teken in $username zit. Probeer eens zo:


Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '*.*users WHERE username='*.*'' at line 2 in /var/www/html/g_check.php on line 35

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/g_check.php on line 36
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.