Warning: mysql_num_rows():

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Yvon

Yvon

31/05/2006 21:42:00
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Ik ben nieuw hier, omdat ik echt hulp nodig heb. Wat ik ook doe, ik krijg steeds dezelfde foutcode.

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

Ik heb helemaal geen verstand van MySQL, dus ik hoop dat jullie mij willen helpen.

De volledige code ziet er als volgt uit:

$code = 9;

$username = cb($_POST['checkurl']);

$pattern_username = '^([0-9a-z])([0-9a-z-]{1,18})([0-9a-z])$';

if ($username!='') {

$sql_register_check = "SELECT username FROM ".SEC_TABLE_USERS." WHERE username='$username'";
$query_sql_register_check = mysql_db_query(SEC_MYSQL_BASE,$sql_register_check,$connect);
$num_rows = mysql_num_rows($query_sql_register_check);

}

if ($num_results>0) {$stop=1;$code=1;} elseif ($username=='') {$stop=1;$code=2;} elseif (!ereg($pattern_username,$username)) {$stop=1;$code=3;}



Wil/kan iemand mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 06:26:53
 
Flexx

flexx

31/05/2006 21:43:00
Quote Anchor link
je moet ook een sql uploaden.
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 21:46:00
Quote Anchor link
flexx:
je moet ook een sql uploaden.


Sorry, wat bedoel je hier precies mee?
 
Eris -

Eris -

31/05/2006 21:47:00
Quote Anchor link
Mysql error
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 21:51:00
Quote Anchor link
Eris:
Mysql error


Ja, dat begrijp ik wel, maar wat kan ik daar nou aan doen?

Kun je me aub ook echt helpen?
 
Flexx

flexx

31/05/2006 21:52:00
Quote Anchor link
hij moet toch een sql maken en in zijn db stoppen:s want zonder de sql blijf die mysql error krijgen

volgends mij^o)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/05/2006 21:52:00
Quote Anchor link
Is SEC_TABLE_USERS een voorgedefinieerde constante? Je query hoort onderstaand format te hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $sql_register_check
= "
        SELECT username
        FROM tabelnaam
        WHERE username = '"
. $username . "'";
?>

Wat zie je als je dit doet onderaan je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo $sql_register_check;
?>
 
Flexx

flexx

31/05/2006 22:01:00
Quote Anchor link
leg je nu de fout uit of wat want ik volg je nu niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door flexx
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 22:03:00
Quote Anchor link
Jan:
Is SEC_TABLE_USERS een voorgedefinieerde constante?


Ja!
 
Flexx

flexx

31/05/2006 22:04:00
Quote Anchor link
ik had het niet tegen jouw tegen jan want snapte ff niet waarom hij dat er neerzette;)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/05/2006 22:06:00
Quote Anchor link
@Flexx: okee :-)
@Yvon: wat is het resultaat van die echo (mijn tweede tip)
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 22:10:00
Quote Anchor link
Ik zal even precies weergeven wat ik nu ingetypt heb, en wat de foutcode is:



$sql_register_check = "SELECT username FROM ".SEC_TABLE_USERS." WHERE username='" . $username . "'";
$query_sql_register_check = mysql_db_query(SEC_MYSQL_BASE,$sql_register_check,$connect);
$num_rows = mysql_num_rows($query_sql_register_check);

}

if ($num_results>0) {$stop=1;$code=1;} elseif ($username=='') {$stop=1;$code=2;} elseif (!ereg($pattern_username,$username)) {$stop=1;$code=3;}

echo $sql_register_check;


Foutcode die hij nu geeft is:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/g_check.php on line 19
SELECT username FROM *.*users WHERE username='*.*'

*.* zijn namen die hij weergeeft, heb ik even weggehaald :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yvon
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/05/2006 22:18:00
Quote Anchor link
In het php manual wordt het gebruik van mysql_db_query afgeraden. Gebruik gewoon zoiets om te connecten met je db:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    error_reporting (E_ALL);
    
    $db_host            = 'localhost';
    $db_user            = 'xxxx';
    $db_password        = 'xxxx';
    $db_name            = 'xxxx';
    
    mysql_connect ($db_host, $db_user, $db_password);
    mysql_select_db ($db_name) or die ('Fout bij het selecteren van de database');
    
    unset ($db_host, $db_user, $db_password, $db_name);
?>

En dan je code daarna zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    $code
= 9;
    $username = cb($_POST['checkurl']); // wat doet de functie cb bij jou?
    $pattern_username = '^([0-9a-z])([0-9a-z-]{1,18})([0-9a-z])$';

    if ($username != '') {
        $sql = "
            SELECT username
            FROM "
. SEC_TABLE_USERS . "
            WHERE username='"
. $username . "'";
        $res = mysql_query($sql) or trigger_error (mysql_error ());
        $num_rows = mysql_num_rows ($res);
    }

    if ($num_results > 0) {
        $stop=1;
        $code=1;
    }

    elseif ($username == '') {
        $stop=1;
        $code=2;
    }

    elseif (!ereg ($pattern_username, $username)) {
        $stop=1;
        $code=3;
    }

?>
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 22:27:00
Quote Anchor link
Ik durf niet te zeggen waar de cb voor staat?!?!?! Heb het script gekregen....


Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near users WHERE username='*.*'' at line 2 *.*in /var/www/html/g_check.php on line 30

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/g_check.php on line 31

Notice: Undefined variable: num_results in /var/www/html/g_check.php on line 33
 
Flexx

flexx

31/05/2006 22:33:00
Quote Anchor link
checkdatabase misschien?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

31/05/2006 22:37:00
Quote Anchor link
Nu is het op zich wel logisch dat je een warning krijgt.

PHP probeert samen met MYSQL je code uit te voeren.

Met mysql_num_rows vraag je het aantal gevonden records op van de door mysql_query geleverde resultaten.

Dit zal echter allen werken indien er resultaten gevonden zijn.
Jij hebt al een foutje in de opmaak van je QUERY syntax.
Dus geen resultaten dus een Warning.
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 22:38:00
Quote Anchor link
Klaasjan:
Nu is het op zich wel logisch dat je een warning krijgt.

PHP probeert samen met MYSQL je code uit te voeren.

Met mysql_num_rows vraag je het aantal gevonden records op van de door mysql_query geleverde resultaten.

Dit zal echter allen werken indien er resultaten gevonden zijn.
Jij hebt al een foutje in de opmaak van je QUERY syntax.
Dus geen resultaten dus een Warning.


Oooooh hellup!

Heb je dan ook enig idee wat voor code ik dan wel moet gebruiken?

Of........
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/05/2006 22:39:00
Quote Anchor link
Het gaat dus fout na username= in je query. Het kan zijn dat er een raar teken in $username zit. Probeer eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
    $code
= 9;
    if (isset ($_POST['checkurl'])) { // rare naamgeving trouwens
        $username = addslashes($_POST['checkurl']);
    }

    else {
        $username = 'test';
    }

    $pattern_username = '^([0-9a-z])([0-9a-z-]{1,18})([0-9a-z])$';

    if ($username != '') {
        $sql = "
            SELECT username
            FROM "
. SEC_TABLE_USERS . "
            WHERE username='"
. $username . "'";
        $res = mysql_query($sql) or trigger_error (mysql_error ());
        $num_rows = mysql_num_rows ($res);
    }

    if ($num_rows > 0) {
        $stop=1;
        $code=1;
    }

    elseif ($username == '') {
        $stop=1;
        $code=2;
    }

    elseif (!ereg ($pattern_username, $username)) {
        $stop=1;
        $code=3;
    }

?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/05/2006 22:42:00
Quote Anchor link
Klaasjan:
Dit zal echter allen werken indien er resultaten gevonden zijn.
Jij hebt al een foutje in de opmaak van je QUERY syntax.
Dus geen resultaten dus een Warning.


Een query die syntactisch correct is maar geen resultaten oplevert geeft geen warning.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

31/05/2006 22:44:00
Quote Anchor link
Ok Jan je hebt weer eens gelijk. Maar mijn bedoeling was duidelijk geloof ik
 
Yvon

Yvon

31/05/2006 22:45:00
Quote Anchor link
Jan:
Het gaat dus fout na username= in je query. Het kan zijn dat er een raar teken in $username zit. Probeer eens zo:


Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '*.*users WHERE username='*.*'' at line 2 in /var/www/html/g_check.php on line 35

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/g_check.php on line 36
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.