Wegschrijven naar DB gaat niet, Stapgewijs hulp ? van blz 1 -> 12

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 ... 10 11 12

Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 17:57:00
Quote Anchor link
wouter schreef op 21.12.2007 17:56:
Die ik heb ik niet meer nu neeh , moet ik het er opnieuw bijzetten .?
Nee! Kijk gewoon eens of de code die ik je gaf werkt. Die code die alweer twee posts van mij terug te vinden is...
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:22:52
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/12/2007 17:57:00
Quote Anchor link
Ik vind de topictitel steeds mooier worden;

Wegschrijven naar DB gaat niet , zie eigenlijk geen probleem
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 17:58:00
Quote Anchor link
idd , pas hem maar aan dan Jan ;p
 
Frank -

Frank -

21/12/2007 18:00:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 21.12.2007 17:57:
Ik vind de topictitel steeds mooier worden;

Wegschrijven naar DB gaat niet , zie eigenlijk geen probleem

En hier de oplossing...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 18:02:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 21.12.2007 18:00:
En hier de oplossing...
Nah, beter deze...

Maar goed, wouter, werkte die code?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/12/2007 18:04:00
Quote Anchor link
@ Blanche & Frank: LOL
@ wouter: ik bewonder je doorzettingsvermogen ;-)
Edit:
Ik ga lekker uit eten met een mooie Indonesische vrouw. Succes verder mannen ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 19:03:00
Quote Anchor link
Nee niet direct,

Je kan nog steeds testen op.

http://wouter.php-design.be/Grootsysteem/
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 19:10:00
Quote Anchor link
Wat werkt er nog niet dan?

Ik zie een subtiel foutje. Voor de datum staat in je formulier MM-DD-YYYY terwijl je in je script de datum behandeld als dd-mm-yyyy. Dat gaat natuurlijk niet helemaal samen.
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 20:04:00
Quote Anchor link
Zoals ik vermelde

Je kan niet 1700 invullen of je kan niet 08092007 invullen hij zet dit niet automatisch om naar de explode..

Verder is hij denk ik nu al wel goed waarvoor men dank (zonder PHPblanchehulp kon ik niet leven)

Nu rest me nog 1 grotere taak , minder ingewikkeld maar dan nog!
Elke Id van de users moet nu ook zijn ID van afspraak kunnen lezen,

dus
test 1 = afspraak 1
test 2 = afspraak 2...

Je weet wel , beetje als een profiel uitlezen, Ik heb ook al nagedacht, en natuurlijk als je met wouter een afspraak maakt staat er : ,,29 08-09-2007 17:00 MET WOUTER,


Dus ik vermoed het volgende, Je leest gewoon op de namen uit van de afspraken en stopt dan het id in de gegevens bij de users..


Ik denk wel dat dit juist is enkel durf ik de sql niet te schrijven..

$sql = SELECT naam FROM afspraken

En dan iets doen met die naam ..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 20:12:00
Quote Anchor link
Maak van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($h > 0 && $h < 24 && $m > 0 && $m < 60)
?>

even dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($h >= 0 && $h < 24 && $m >= 0 && $m < 60)
?>

Een tijd als 20:09 kon je al invullen als 2009, enkel de hele uren werkten nog niet.

En tja wat betreft die datum, daar zul je gewoon streepjes tussen moeten houden met de code zoals je die nu hebt. Anders zul je net zo'n functies al voor de tijd moeten schrijven om de datum te controleren...

Wat betreft het uitlezen van de van een bepaalde klant, kun je natuurlijk gewoon een WHERE clausule meegeven aan je query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT naam, afspraak
FROM afspraken
WHERE naam = 'wouter'
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 20:50:00
Quote Anchor link
maar dan word het toch

WHERE username = ' ".$naam." '
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 20:55:00
Quote Anchor link
Als je de query in php opstelt en de naam in de variabele $naam staat wel ja...

Uiteraard heb je mysql_real_escape_string() gebruikt om $naam te beveiligen voordat je hem in de query gebruikt hebt...
 
Frank -

Frank -

21/12/2007 20:55:00
Quote Anchor link
Dan wordt het dus bv.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE username = ' wouter '

En dat zal zelden het geval zijn. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat jij bij iedere naam extra spaties voor en achter de naam zet. Haal de spaties tussen de quotes weg, die zorgen voor ellende.
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 21:03:00
Quote Anchor link
Maar je maakt toch niet voor elke gebruiker een query ?

Dus klopt het toch wel welke dat ingevoerd word word ook gecontroleerd


Dit is die van het loginsysteem

$sql = "
SELECT id
FROM members
WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($username) . "'
AND password = SHA1('" . mysql_real_escape_string ($password) . "')
";
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 21:10:00
Quote Anchor link
Ja je zult daar inderdaad een variabele in moeten voeren. Zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= "
    SELECT afspraak
    FROM afspraken
    WHERE naam = '"
.$naam."'
"
;
?>
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 21:11:00
Quote Anchor link
Maar dan wordt dit mijn 2de sql hé
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 21:17:00
Quote Anchor link
Je tweede query? Geen idee...

Waar je wilt dat deze gegevens opgevraagd worden voer je deze query uit. Of dat nu de 1e, 2e of 6e query is, dat maakt toch niet uit?
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 21:31:00
Quote Anchor link
Gewoon zodra ze inloggen BATS vlak voor hun neus :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 21:33:00
Quote Anchor link
Prima toch, na het inloggen query uitvoeren en gegevens op het scherm zetten...
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 21:34:00
Quote Anchor link
Ok , ik begin er morgen aan, een van de beste simulatie spelen heeft net update gehad de helft van de wereld kan niet rijden :)

Dus iedereen heeft problemen veel bugs en fouten,

www.lfs.net maar voor de rest zalig gamepje
 

Pagina: « vorige 1 2 3 ... 10 11 12



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.