Wegschrijven naar DB gaat niet, Stapgewijs hulp ? van blz 1 -> 12

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 ... 10 11 12 volgende »

Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 18:46:00
Quote Anchor link
Enkele quotes. Kijk eens naar mijn post van 18.38 uur, daar stond het antwoord al gegeven...

ps. Omdat alles lezen toch blijkbaar erg moeilijk is, nog maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "INSERT into afspraak(dag,uur) VALUES('".$dag."', '".$uur."')";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:13:21
 
Han eev

Han eev

19/12/2007 18:48:00
Quote Anchor link
Goed op de enkele en dubbele quotes letten!

Dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
$sql
= "INSERT into afspraak(dag,uur) VALUES('".$dag."', '".$uur."')";
?>

Edit: weer te laat ^^
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 18:51:00
Quote Anchor link
Notice: Duplicate entry '0' for key 1
In query: INSERT into afspraak(dag,uur) VALUES('Maandag', '14:00') in /home/phpdesi/domains/php-design.be/public_html/wouter/Grootsysteem/verwerk.php on line 14

dit aangepast word
if(!$res = mysql_query($sql))
{ trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql');
}

dan krijg je dit
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/phpdesi/domains/php-design.be/public_html/wouter/Grootsysteem/verwerk.php on line 22

echo ' Bekijk <a href="showafspraak.php">hier</a> de gemaakte afspraken. ';
 
Han eev

Han eev

19/12/2007 18:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP
//{ trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql');  // laatste quot.
if(!$res = mysql_query($sql))
{
trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

?>


Enne die duplicate entry komt omdat je ID niet op auto_increment hebt staan.
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 18:55:00
Quote Anchor link
die fout is in middels weg hij zijt nu wel op auto_increment..

Het gaat nu over lijntje 22
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 18:55:00
Quote Anchor link
wouter:
dit aangepast word
if(!$res = mysql_query($sql))
{ trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql');
}
Waarom zou je dat aanpassen? Dat is juist de correcte code die ervoor zorgt dat de mysql foutmelding weergegeven wordt.

wouter:
Notice: Duplicate entry '0' for key 1
In query: INSERT into afspraak(dag,uur) VALUES('Maandag', '14:00') in /home/phpdesi/domains/php-design.be/public_html/wouter/Grootsysteem/verwerk.php on line 14
Dit is een mysql foutmelding die aangeeft dat er een unique of primary key violation is opgetreden. Je probeert dus een waarde in te voeren die al bestaat.

Afgaande op de '0' die geprobeerd wordt in te voeren vermoed ik dat het hier je primary key betreft waar je waarschijnlijk geen auto_increment op gezet hebt...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 18:57:00
Quote Anchor link
Is aangepast blanche,
die regel stond fout , er stonden quotes te weinig..

Lijntje 22 nu is de error
 
Han eev

Han eev

19/12/2007 18:58:00
Quote Anchor link
Bekijk nou eerst je mysql. En zoek zelf eerst uit en als het je niet lukt post je hier. Tuurlijk gaat dit sneller maar leer je hier dan meer van?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/12/2007 18:59:00
Quote Anchor link
@Wouter: LEES de posts nou ook eens. Han heeft ook daar reeds de oplossing voor gegeven.
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 19:00:00
Quote Anchor link
Ja, omdat ik de fouten niet vind of de error gedeeltelijk snap daarom leer ik hier meer kijken hoe ik fouten opspoor,

Mijn sql is nu correct,


Nee santhe voor lijntje 22 heb ik nu inmiddels nog niet gezien,
Ik lees ik Krijg ik Verbeter Ik pas toe..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 19:02:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je code rond regel 22 er nu uit?
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 19:03:00
Quote Anchor link
else
{
echo "".$naam." <br>";
echo "".$dag." <br>";
echo "".$uur." <br><br>";
dit is 22
echo ' Bekijk <a href="showafspraak.php">hier</a> de gemaakte afspraken. ';
}
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 19:05:00
Quote Anchor link
Wat doen die overbodige dubbel quotes daar?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
else
{
    echo $naam.' <br>';
    echo $dag.' <br>';
    echo $uur.' <br><br>';
    echo 'Bekijk <a href="showafspraak.php">hier</a> de gemaakte afspraken. ';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
- SanThe -

- SanThe -

19/12/2007 19:05:00
Quote Anchor link
echo "" . $var . enz.....
Die eerste quotes hebben geen nut.
Gewoon zo;
echo $var . enz.....
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 19:09:00
Quote Anchor link
Dat is een beginners foutje dan santhe

Parse error: syntax error, unexpected '>' in /home/phpdesi/domains/php-design.be/public_html/wouter/Grootsysteem/verwerk.php on line 19


en dat is dus het lijntje van
echo $naam.' <br>';

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 19:12:00
Quote Anchor link
Laat je hele code tot aan regel 25 ofzo nog eens zien. Ik krijg namelijk het vermoeden dat het al eerder fout gaat! Je krijgt namelijk foutmeldingen op dingen die op het eerste oog helemaal niet fout lijken...
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 19:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
include('db_config.php');

$error = '';
$ok = true;
$naam = $_POST['naam'];
$dag = $_POST['dag'];
$uur = $_POST['uur'];
$sql = "INSERT into afspraak(dag,uur) VALUES('".$dag."', '".$uur."')";

if(!$res = mysql_query($sql))
 {
   trigger_error(mysql_error()<br />In query: '.$sql.');
}


else
{
    echo $naam.' <br>';
    echo $dag.' <br>';
    echo $uur.' <br><br>';
    echo 'Bekijk <a href="showafspraak.php">hier</a> de gemaakte afspraken. ';
}

?>



sorry jongens , ik heb geen highlighter hier , de fout bevind zich dus eerder
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 19:33:00
Quote Anchor link
Voila, regel 14: de .' op het einde zijn natuurlijk overbodig...

Je zegt het zelf al: zorg dat je een goede editor gebruikt waarin minimaal de code gehighlight wordt.
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 19:35:00
Quote Anchor link
blijkbaar is er nog steeds een probleem met een > want ik heb die .' weggedaan , en behoud de error,

mvg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 19:41:00
Quote Anchor link
Blanche:
Voila, regel 14: de .' op het einde zijn natuurlijk overbodig...
Lezen is een vak. Kijk ook eens naar je code, die kleuren kloppen toch nog steeds niet?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 ... 10 11 12 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.