Wegschrijven naar DB gaat niet, Stapgewijs hulp ? van blz 1 -> 12

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 ... 10 11 12 volgende »

Wouter K

Wouter K

19/12/2007 19:43:00
Quote Anchor link
Die heb ik weggedaan, lezen is dus geen vak meer ,

Kijk ik heb de code gefreshed,..

Werkt niet , kleuren , die weet ik niet zo vanbuiten,..
Die moeten rood denk ik ?
mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:16:43
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 19:45:00
Quote Anchor link
wouter schreef op 19.12.2007 19:43:
Die heb ik weggedaan, lezen is dus geen vak meer
OMG, je hebt de verkeerde .' verwijderd. 'Op het einde' betekent in mijn taalgebruik nog altijd hetzelfde als 'aan het einde van de regel'.

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
?>


ps. Vergelijk nu de kleuren nog eens...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 19:48:00
Quote Anchor link
jah het HTML/TEKST gedeelte word rood,

Het werkt bedankt,

Nu als je naar showafspraak gaat, zie je niet welke afspraken al gemaakt zijn,..
Terwijl het code wel klopt :(
heb al gezien met de highlight hier (heb je soms een goede snelle editor ?)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
include('db_config.php');

$sql = "SELECT * FROM afspraak";

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

else
{
    echo "Hier staan alle gemaakte afspraken :";
}

?>


mvg


Nu ik kijk zie ik dat ik ook niets uitlees :s ?
Is mysql_fetch_object($sql); beter ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 19:55:00
Quote Anchor link
Deze code klopt perfect! Jij geeft zelf echter geen opdracht om de resultaten van de query verder te verwerken...

Daarvoor ga ik je wederom deze tutorial aanreiken:

Beginners database uitlees guide

ps. Een goede editor: kijk eens op www.phphulp.nl tussen de nieuwsberichten. Eclipse PDT is makkelijk te installeren en werkt prima...
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 20:01:00
Quote Anchor link
Resource id #5

heb even met google gekeken ik heb dit nog al eens gehad , maar ik weet de oplossing nietmeer
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 20:04:00
Quote Anchor link
Code? Waarschijnlijk probeer je direct het resultaat van mysql_query() te echoën. Dat kan niet, je zult het resultaat moeten fetchen zoals je overigens perfect kunt lezen in die tutorial die ik gaf!
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 20:05:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit,..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
include('db_config.php');

$sql = "SELECT * FROM afspraak";
$res = mysql_query($sql);

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

else
{
    echo "Hier staan alle gemaakte afspraken :";
    echo ($res);
}

?>


waarom zou dit niet werken , Ik bekijk tutorial opnieuw en opnieuw
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 20:12:00
Quote Anchor link
Je gaat mij niet vertellen dat je in dat ene kwartiertje (als het al niet minder is) je die hele tutorial aandachtig doorgelezen hebt, en alles goed bekeken hebt!

http://phphulp.nl/php/tutorials/3/474/1090/

Op deze pagina staat een stukje:
Database uitlees guide:
Nu kan je met $res nog niet al te veel. Als ik een aantal mensen heb die peter heten wil ik hun adressen allemaal wel eens weten. Hoe haal ik die nu uit $res?
Dit is precies waar jij naar op zoek bent!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 20:14:00
Quote Anchor link
maar als je nu alle gegevens wilt uithalen ?

WHERE dag = ""; and uur = "";


'SELECT dag, uur
FROM afspraak
WHERE dag = "" AND uur = "" ';
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 20:17:00
Quote Anchor link
Wouter, kom op, dit kan je!

Even een beetje proberen en zelf sleutelen. Neem dat voorbeeld uit die tutorial en ga daarmee aan de slag.

Enkele tips:
- Je zult de query aan moeten passen.
- Je zult ook de code in de while-loop naar jouw situatie moeten aanpassen.
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 20:19:00
Quote Anchor link
Ok, ik probeer het,..is die sql al in de goede richting ?


Ik heb het werkend ;)
Enkel nu weergeeft hij het nog net niet perfect zoals ik wil

Je weet ik vraag een dag en uur op...Nu bekom ik het volgende

Hier staan alle afspraken : Woensdag14
Hier staan alle afspraken : Woensdag11
Hier staan alle afspraken : 0
Hier staan alle afspraken : Woensdag10

Die nul weet ik eigenlijk niet vanwaar hij komt,Maar je ziet dus dat de dag klopt maar het uur niet echt..
Heb je hier soms een oplosing voor..En ik wil eigenlijk

Hier staan alle afspraken
Woensdag om 14:00
Woensdag om 11:00
Woensdag om 10:00


En nu ga ik dit uitbreiden , want zoals je ziet kan je enkel een planning maken voor de komende week, maar dit moet op jaar basis komen.

iedereen al hartelijk bedankt.!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 20:27:00
Quote Anchor link
De query die je had zal prima werken ja.

ps. Hoe ziet je code er nu uit?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 20:33:00
Quote Anchor link
OW , nog een lag/bug , WIE KOMT ER OP BEZOEK ;p
Kan dat 2 sql door mekaar halen, Je weet dit is het systeem wie helpt me verder ?

http://wouter.php-design.be/Grootsysteem/index.php

dit systeem werkt DANK u !, Nu zou ik nog graag verder gaan met wat ik hier en vorig bericht poste wie helpt of zet me in goede richting ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 20:35:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je code waarmee je de afspraken ophaalt eruit?
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 20:37:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
include('db_config.php');

$sql = 'SELECT     id,dag, uur
        FROM     afspraak '
;

$res = mysql_query($sql);

if ($res && mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            echo 'Hier staan alle afspraken : ';
        echo ' '.$row['id'].' '.$row['dag'].''.$row['uur'].'<br>';
        }
    }
else {
        echo 'Geen data gevonden';
    }

?>


Edit:

Ik haal nu ook de ID mee op , omdat dit later eigenlijk iets moet gaan doen ;)
Dat elke user zijn ID krijgt en wanneer hij op bezoek wil komen dus ook zijn ID moet worden ingevuld,..is dit realiseerbaar ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 20:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Hier staan alle afspraken : ';
?>

Buiten de while loop zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ''.$row['dag'].''.$row['uur'].'<br>';
?>

Hier even een wat andere opmaak van maken. Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $rowp['dag'].' om '.sprintf('%02d', $row['dag']).':00 uur';
?>


Wel wil ik je nogmaals erop wijzen dat je het tijdstip van de afspraak beter als DATETIME in de database kunt zetten. Dat voorkomt mogelijke problemen in een later stadium en vergemakkelijkt het weergeven enorm...
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 20:50:00
Quote Anchor link
die datetime zet ik in de DB hé ?

Nu klopt er nietmeer :)

Hier staan alle afspraken :
Hier staan alle afspraken :
Hier staan alle afspraken :
Hier staan alle afspraken :
Hier staan alle afspraken :
om 00:00 uur

Ik heb dus zoals je ziet 5 afspraken, maar blijkbaar wilt hij ze niet meer weergeven
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if ($res && mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            echo 'Hier staan alle afspraken :<br> ';
        
        }

        echo $row['dag'].' om '.sprintf('%02d', $row['dag']).':00 uur';
    }
else {
        echo 'Geen data gevonden';
    }

?>


hulp ;p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 20:59:00
Quote Anchor link
'Hier staan alle afspraken' moest buiten de while loop ;)
 
Kwastie

Kwastie

19/12/2007 21:01:00
Quote Anchor link
Het moet natuurlijk dit zijn!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if ($res && mysql_num_rows($res) >= 1)
{

   echo 'Hier staan alle afspraken :<br> ';
   while ($row = mysql_fetch_array($res))
   {

       echo $row['dag'].' om '.sprintf('%02d', $row['dag']).':00 uur';
   }
}

else
{
    echo 'Geen data gevonden';
}

?>


@blanche: en echo $row['dag'].' om '.sprintf('%02d', $row['dag']).':00 uur'; moest IN de loop
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kwastie
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 21:07:00
Quote Anchor link
Dit had ik ;-)

Hier staan alle afspraken : om 00:00 uur
Donderdag om 00:00 uur
Woensdag om 00:00 uur

er zit dus nog steed een klein foutje, om 00.00 , hoe pas ik dit aan ,?

Want je kiest enkel uit de selectie !
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 ... 10 11 12 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.