Wegschrijven naar DB gaat niet, Stapgewijs hulp ? van blz 1 -> 12

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 ... 8 9 10 11 12 volgende »

Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Wouter, van alle voorbeelden op deze pagina is dat waarschijnlijk wel het slechtste voorbeeld dat je had kunnen kiezen.

Ik raad je diegene van Jan in de eerste post op deze pagina aan...

Edit:
Eerste post op de vorige pagina, that is! We zijn alweer op pagina 10 :-/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:59:01
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 16:53:00
Quote Anchor link
@Jan : bedankt voor het stukie het werkt :p
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/12/2007 17:01:00
Quote Anchor link
@ wouter: graag gedaan
@ Blanche: meer forumleden zoals jij ;-)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 17:02:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 21.12.2007 17:01:
@ Blanche: meer forumleden zoals jij ;-)
;-)
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 17:03:00
Quote Anchor link
Ik STEM VOOR :)

En ook meer supermjanetjes.!!!
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 17:03:00
Quote Anchor link
ok, nu moet ik nog even de BUG van het nietinvullen van het uur eruit halen,.

list($dag, $maand, $jaar) = explode('-', $_POST['dag'], ':', $_POST['uur']);

Warning: Wrong parameter count for explode() in /home/phpdesi/domains/php-design.be/public_html/wouter/Grootsysteem/..
verwerk.php on line 11
Je hebt geen geldig uur ingevuld

Help
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Cake Masher

Cake Masher

21/12/2007 17:16:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 21.12.2007 16:46:
@ Rick: dat is niet veilig. Je zet nooit rechtstreeks gebruikersinvoer in een query. Zie mijn voorbeeld hierboven.



weet ik, gaf hem voorbeeltje hoe hij dat moest doen.
de Check mag hij er zelf in drukken..
 
Crispijn -

Crispijn -

21/12/2007 17:16:00
Quote Anchor link
How! Bump ;)
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 17:16:00
Quote Anchor link
list($dag, $maand, $jaar) = explode('-', $_POST['dag'], ':', $_POST['uur']);

Warning: Wrong parameter count for explode() in /home/phpdesi/domains/php-design.be/public_html/wouter/Grootsysteem/..
verwerk.php on line 11
Je hebt geen geldig uur ingevuld


Dan doe ik terug mee :)
 
Frank -

Frank -

21/12/2007 17:19:00
Quote Anchor link
Wat snap je niet aan de functie explode() ? En wat zegt de handleiding van deze functie?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 17:20:00
Quote Anchor link
Wouter, vraag jezelf eens af wat er in de variabele $_POST['dag'] en $_POST['uur'] staat.

De eerste bevat volgens mij altijd nog de datum en de tweede het tijdstip. Die explode slaat dan ook nergens op. Zoiets is veel logischer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
list($uur, $minuut) = explode(':', $_POST['uur']);
?>
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 17:20:00
Quote Anchor link
Ik heb inderdaad dan maar gekeken op php.net/explode

er staat

$pizza = "stuk1 stuk2 stuk3 stuk4 stuk5 stuk6";
$stukken = explode (" ", $pizza);

Zeg nu niet dat ik geen moeite doe
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 17:22:00
Quote Anchor link
wouter:
er staat ...
Ja, ga daar dan mee aan het werkt. Of met mijn voorbeeldje, kies zelf maar.

De werking van explode() is niet de moeilijkste, dus daar moet je zelf wel uit kunnen komen. Maar ik denk dat je geen idee hebt waarom je die explode() nu eigenlijk toepast, behalve dan omdat ik dat ooit misschien eens gezegd heb.
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 17:23:00
Quote Anchor link
jawel ik bevond deze error

1700 wil ik zien als 17:00 daarom ? :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/12/2007 17:24:00
Quote Anchor link
explode verwacht twee parameters;

1) het teken of de string waarop je wilt knippen
2) de string die geknipt gaat worden

in jouw voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    list($dag, $maand, $jaar) = explode('-', $_POST['dag'], ':', $_POST['uur']);
?>

staan drie komma's in de functie explode, hetgeen betekent dat je vier argumenten meegeeft.

Tip: zet eerst de string in elkaar die je wilt gaan exploden, gebruik daarvoor de . operator. Echo hem vervolgens naar het scherm om te kijken of je het goed aan elkaar geplakt hebt.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 17:25:00
Quote Anchor link
Quote:
1700 wil ik zien als 17:00 daarom ? :)
Dat zou je in ieder geval niet bereiken met explode()...

Maar was je niet bezig met de controle van de ingevoerde tijd? En wilde je daarom niet kijken of de uren wel tussen 0 en 23 en de minuten tussen 0 en 59 lagen?
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 17:27:00
Quote Anchor link
Iddem , maar ik controleer eerst even dit , jou stukje is te ingewikkeld voor me :-)

Notice: Undefined offset: 1 in /home/phpdesi/domains/php-design.be/public_html/wouter/Grootsysteem/verwerk.php on line 11
Je hebt geen geldig uur ingevuld

list($uur, $minuut) = explode(':', $_POST['uur']);
list($dag, $maand, $jaar) = explode('-', $_POST['dag']);

mvg
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 17:28:00
Quote Anchor link
Laat je code eens zien...
 
Frank -

Frank -

21/12/2007 17:29:00
Quote Anchor link
Tip van de dag: Ga eens hééél rustig leren programmeren.

Op dit moment zie jij blijkbaar niet eens hoe je een functie moet gebruiken en hoe je parameters moet tellen en gebruiken. Wanneer je dat nog niet onder de knie hebt, is het vrijwel onmogelijk om zelf iets met PHP te doen, dat bewijst dit huidige topic wel. PHPhulpers helpen graag, maar je zult zelf ook de handen uit de mouwen moeten steken. Dat doe jij ook wel, maar niet op een gestructureerde manier waarbij duidelijk naar voren komt dat je er ook wat van opsteekt.

En een tijd als 1700 tonen? 1700 is een getal, geen tijd.
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 17:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
include('db_config.php');

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $naam = trim($_POST['naam']);
    $uur = trim($_POST['uur']);
    $dag = trim($_POST['dag']);
    list($uur, $minuut) = explode(':', $_POST['uur']);
    list($dag, $maand, $jaar) = explode('-', $_POST['dag']);
    
    if(empty($naam))
    {

        echo 'Je bent vergeten een naam in te vullen.';
    }

    elseif(empty($uur) || is_numeric($uur))
    {

        echo 'Je hebt geen geldig uur ingevuld';
    }

    elseif(!@checkdate($maand, $dag, $jaar))
    {

        echo 'Je hebt geen geldige datum ingevuld';
    }

    else
    {
        $dbFormaat = $jaar.'-'.$maand.'-'.$dag.'-'.$uur.':00';
        $sql = "
            INSERT INTO afspraken (
                afspraak,
                naam )
            VALUES (
                '"
.$dbFormaat."',
                '"
.$naam."' )
            "
;
        
        if(!$res = mysql_query($sql))
        {

            if(mysql_errno() == 1062)
            {

                echo 'Dit tijdstip is al bezet!<br>Bekijk <a href="showafspraak.php">hier</a> welke nog vrij zijn.';
            }

            else
            {
                trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
            }
        }

        else
        {
            echo 'Invoegen van nieuwe afspraak is gelukt!<br>';
        echo 'Bekijk <a href="showafspraak.php">hier</a> naar al de gemaakte afspraken.';
        }
    }
}

?>
 

Pagina: « vorige 1 2 3 ... 8 9 10 11 12 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.