[zend] throw new exception werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 22:53:18
Quote Anchor link
Goededag,

sins kort ben ik bezig met zend bevalt me goed alleen

als ik throw new exception gebruikt geeft hij een fout melding

fout melding is error 500

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
public function successAction()
    {
  
  
   if($this->_request->isPost()){
   $email = $this->_request->getPost("email");
   $username = $this->_request->getPost("username");
   $password =$this->_request->getPost("password");

 
}
else{

throw new exception("kan niet worden geladen");
}}
[\code]

kan die fout niet vinden

gr,

nick
Gewijzigd op 18/04/2012 22:54:45 door Nick van der heijden
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:11:29
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:04:10
Quote Anchor link
Moet exception niet met een hoofdletter?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:05:32
Quote Anchor link
heb ik net gedaan werkt helaas ook niet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:09:24
Quote Anchor link
wat is de exacte foutmelding?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:11:17
Quote Anchor link
enige wat ik tezien krijg is

internal server error 500 webpagina kan niet worden geladen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:12:57
Quote Anchor link
en waarom denk je dan dat het aan die throw Exception ligt?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:15:54
Quote Anchor link
als ik dat weg haal doet hij het wel en heb net ff echo gedaan (weet ik hoort niet)

toen deed hij het ook gewoon dus denk daarom dat het daar aan ligt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:18:10
Quote Anchor link
doe eens ipv deze regel:

throw new exception("kan niet worden geladen");

dit:

die('test');
 

18/04/2012 23:20:09
Quote Anchor link
Waarom throw je een exeption als er geen post is?

Zet het volgende in public/.htaccess:
SetEnv APPLICATION_ENV development
Gewijzigd op 18/04/2012 23:22:01 door
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:20:40
Quote Anchor link
DIE();

nee liever niet dan stopt gelijk me script en is slecht error afhandeling

maar net gedaan en die werkt ook gewoon dus ligt echt aan throw new Exception

Toevoeging op 18/04/2012 23:21:47:

@phoenix klopt maar het is alleen om te testen daarom doe ik het :)

en hoort hij dus die throw new exception uit tevoeren als er geen post is
 
Chris -

Chris -

18/04/2012 23:22:28
Quote Anchor link
Bekijk de error_log om te zien waar het fout gaat.

Overigens, in dit geval wíl je helemaal geen exception. Je wilt een pagina waarop de gebruiker ziet wat er mis gaat. Waarom gebruik je niet gewoon Zend_Form? Daar zit de foutafhandeling al in.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:23:31
Quote Anchor link
ja.. het was ook puur ter test...

oooh... wacht ff... je hebt helemaal geen try en catch!!

lees dit:

http://nl3.php.net/manual/en/language.exceptions.php

Je moet de try-catch methode gebruiken!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:24:10
Quote Anchor link
@chirs klopt maar ben het aan het leren en in het boek staat nog dat het zo gaat om verschillende errors telaten maken en te testen enzo :)
 

18/04/2012 23:24:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$request
= $this->getRequest();
$form = new form.....

if ($request->isPost()) {
    if ($form->isValid($request->getPost())) {
    // form ok
    } else {
    // form false
    }
}

?>
Gewijzigd op 18/04/2012 23:27:27 door
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:28:27
Quote Anchor link
@phoenix dat is toch het zelfde wat ik nu ongeveer heb ook met if en else dan zou hij toch gwn uit moeten voeren ?

Toevoeging op 18/04/2012 23:30:21:

en zoiezo vind ik het gek dat hij de webpagina niet kan laden inplaats van een foutmelding geeft
 

18/04/2012 23:31:29
Quote Anchor link
Nee nu controleer je alleen of er wel of niet is gepost.

Heb je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SetEnv APPLICATION_ENV development
al in je htaccess staan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:31:30
Quote Anchor link
heb je mijn opmerking (hierboven) gelezen over try-catch?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:33:55
Quote Anchor link
@ozzie ja heb ik gelezen

@phoenix ja heb ik er in doet niks en zf maakt dat automatisch aan in de index.php in de public map
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:34:34
Quote Anchor link
je krijgt dus die error omdat je geen try catch blok hebt
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:36:04
Quote Anchor link
denkt het wel nu krijg ik dit om dat ik SetEnv APPLICATION_ENV development
in htaccess heb gezet


Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Controller_Dispatcher_Exception' with message 'Invalid controller specified (ApplicationError)' in C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Dispatcher\Standard.php:248 Stack trace: #0 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Front.php(954): Zend_Controller_Dispatcher_Standard->dispatch(Object(Zend_Controller_Request_Http), Object(Zend_Controller_Response_Http)) #1 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Application\Bootstrap\Bootstrap.php(97): Zend_Controller_Front->dispatch() #2 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Application.php(366): Zend_Application_Bootstrap_Bootstrap->run() #3 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\public\index.php(73): Zend_Application->run() #4 {main} Next exception 'Zend_Controller_Exception' with message 'Invalid controller specified (ApplicationError)#0 C:\Users\ in C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Plugin\Broker.php on line 336
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:42:36
Quote Anchor link
heb je eigenlijk wel gelezen wat ik zeg?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.