zin korter maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Aoi

Aoi

06/06/2007 11:22:00
Quote Anchor link
ey mensen ik ben totaal de functie kwijt om een zin korter te maken.
Haal een tekst uit mijn database laat het terugkomen in een lijst maar wil niet alle tekst laten zien. Bijvoorbeeld:

Pietje haalde jaap op van school en gingen daarna naar de stad.

in..

Pietje haalde jaap op van school en .....

Wat was die functie ookalweer?
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 06:44:42
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 11:29:00
Quote Anchor link
ben ik ook benieuwd naar of kan dit gewoon met

Varchar (50) bijv.
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 11:30:00
Quote Anchor link
ja dat kan wel zo maar ik wil het zeg maar als een soort preview gebruiken.
Ik weet dat er een functie voor is dat je aangeeft hoeveel tekens hij moet laten zien.
als je varchar 50 doet dan slaat hij gewoon niet meer tekens op in de database.
 
Alfred -

Alfred -

06/06/2007 11:31:00
Quote Anchor link
substr();
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

06/06/2007 11:32:00
Quote Anchor link
of vanuit je query.. substring
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 11:36:00
Quote Anchor link
@ rafael

dus bijv.

substr(aantal woorden);
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 11:37:00
Quote Anchor link
substr("aaapje, 0 ,2");
zal dit laten zien

aa
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 11:40:00
Quote Anchor link
doet substr() dan eigenlijk het zelfde als je varchar() alleen kan er bij varchar niet meer letters bij en subtract haalt het eraf.

heb je niet iets dan met woorden of zo
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 11:43:00
Quote Anchor link
als ik het wist zou ik dat wel gebruiken..
ik probeer nu alleen nog waar ik de zin afkap een paar puntjes te zetten maar hoe ik dat moet doen weet ik nog niet.
Ik denk dat het niet zo netjes is als ik gewoon achter de variabele een paar puntjes zet. of is dit de enigste manier?
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 11:46:00
Quote Anchor link
je werkt tog met data base al je nu gewoon een extra toevoegt

zeg maar

titel
dan je intro zin
dan je content
hoef je ook neit moeilijk te doen :P zo heb ik het nu opgelost werkt perfect
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 11:47:00
Quote Anchor link
zie www.soos1965.nl
er zitten nog wat foutjes in niet op letten aub
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 11:55:00
Quote Anchor link
zie:
http://www.dagopstap.nl/rent/games.php?game=1

mijn eindproject op school we moeten kunnen PHPen terwijl we het amper krijgen maar goed.
We werken ook meer met netwerk beheer.
Dus let niet wat er staat etc..
Je ziet bij description dat het wel mooier is als hij het afhandeld met puntjes.
Of moet ik zo'n lijst met spellen zowiezo anders neerzetten? Ik vind het zo wel mooi passen bij de website.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 12:13:00
Quote Anchor link
ziet er wel goed uit hoor voor bij registreren gewoon alles is verplicht :P

maar die lijst met spellen is goed hoor

komt er nog veel bij de producten bij of niet
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 12:13:00
Quote Anchor link
maar hoe heb je het nou opgelost zoals ik zei of niet
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 12:17:00
Quote Anchor link
ik ben ff eten
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 12:19:00
Quote Anchor link
ik heb het nog niet opgelost.
ik heb gewoon paar puntjes achter de variabelen gezet. vind het zelf niet erg mooi gescript zo dus.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 12:20:00
Quote Anchor link
maar je werkt wel met een db
??
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 12:29:00
Quote Anchor link
ja uit de database haal ik een lap tekst.
die zet ik daar neer maar omdat het een lijst is kort ik de zin af
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/06/2007 12:48:00
Quote Anchor link
In zou het direct goed uit je database halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT
    titel,
    CONCAT(SUBSTRING(omschrijving, 1, 10), '...') AS korte_omschrijving
FROM
    spellen

Op deze manier worden de eerste 10 tekens van de omschrijving met daarachter ... uit de database opgehaald.
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 12:55:00
Quote Anchor link
@Blanche

T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING deze error krijg ik op de lijn dat ik het heb gezet het ziet er nu zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
      $description
= concat(substr($row['gamedescription'], 0, 50)"...");
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/06/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Eh, dit is ook wel een SQL query en geen PHP!

Kortom, je gaat dus niet meer met PHP de tekst aanpassen, maar dit doe je direct bij het ophalen uit de database.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.