zin korter maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Aoi

Aoi

06/06/2007 11:22:00
Quote Anchor link
ey mensen ik ben totaal de functie kwijt om een zin korter te maken.
Haal een tekst uit mijn database laat het terugkomen in een lijst maar wil niet alle tekst laten zien. Bijvoorbeeld:

Pietje haalde jaap op van school en gingen daarna naar de stad.

in..

Pietje haalde jaap op van school en .....

Wat was die functie ookalweer?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 12:10:20
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 11:29:00
Quote Anchor link
ben ik ook benieuwd naar of kan dit gewoon met

Varchar (50) bijv.
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 11:30:00
Quote Anchor link
ja dat kan wel zo maar ik wil het zeg maar als een soort preview gebruiken.
Ik weet dat er een functie voor is dat je aangeeft hoeveel tekens hij moet laten zien.
als je varchar 50 doet dan slaat hij gewoon niet meer tekens op in de database.
 
Alfred -

Alfred -

06/06/2007 11:31:00
Quote Anchor link
substr();
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

06/06/2007 11:32:00
Quote Anchor link
of vanuit je query.. substring
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 11:36:00
Quote Anchor link
@ rafael

dus bijv.

substr(aantal woorden);
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 11:37:00
Quote Anchor link
substr("aaapje, 0 ,2");
zal dit laten zien

aa
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 11:40:00
Quote Anchor link
doet substr() dan eigenlijk het zelfde als je varchar() alleen kan er bij varchar niet meer letters bij en subtract haalt het eraf.

heb je niet iets dan met woorden of zo
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 11:43:00
Quote Anchor link
als ik het wist zou ik dat wel gebruiken..
ik probeer nu alleen nog waar ik de zin afkap een paar puntjes te zetten maar hoe ik dat moet doen weet ik nog niet.
Ik denk dat het niet zo netjes is als ik gewoon achter de variabele een paar puntjes zet. of is dit de enigste manier?
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 11:46:00
Quote Anchor link
je werkt tog met data base al je nu gewoon een extra toevoegt

zeg maar

titel
dan je intro zin
dan je content
hoef je ook neit moeilijk te doen :P zo heb ik het nu opgelost werkt perfect
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 11:47:00
Quote Anchor link
zie www.soos1965.nl
er zitten nog wat foutjes in niet op letten aub
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 11:55:00
Quote Anchor link
zie:
http://www.dagopstap.nl/rent/games.php?game=1

mijn eindproject op school we moeten kunnen PHPen terwijl we het amper krijgen maar goed.
We werken ook meer met netwerk beheer.
Dus let niet wat er staat etc..
Je ziet bij description dat het wel mooier is als hij het afhandeld met puntjes.
Of moet ik zo'n lijst met spellen zowiezo anders neerzetten? Ik vind het zo wel mooi passen bij de website.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 12:13:00
Quote Anchor link
ziet er wel goed uit hoor voor bij registreren gewoon alles is verplicht :P

maar die lijst met spellen is goed hoor

komt er nog veel bij de producten bij of niet
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 12:13:00
Quote Anchor link
maar hoe heb je het nou opgelost zoals ik zei of niet
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 12:17:00
Quote Anchor link
ik ben ff eten
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 12:19:00
Quote Anchor link
ik heb het nog niet opgelost.
ik heb gewoon paar puntjes achter de variabelen gezet. vind het zelf niet erg mooi gescript zo dus.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 12:20:00
Quote Anchor link
maar je werkt wel met een db
??
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 12:29:00
Quote Anchor link
ja uit de database haal ik een lap tekst.
die zet ik daar neer maar omdat het een lijst is kort ik de zin af
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/06/2007 12:48:00
Quote Anchor link
In zou het direct goed uit je database halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT
    titel,
    CONCAT(SUBSTRING(omschrijving, 1, 10), '...') AS korte_omschrijving
FROM
    spellen

Op deze manier worden de eerste 10 tekens van de omschrijving met daarachter ... uit de database opgehaald.
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 12:55:00
Quote Anchor link
@Blanche

T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING deze error krijg ik op de lijn dat ik het heb gezet het ziet er nu zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
      $description
= concat(substr($row['gamedescription'], 0, 50)"...");
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/06/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Eh, dit is ook wel een SQL query en geen PHP!

Kortom, je gaat dus niet meer met PHP de tekst aanpassen, maar dit doe je direct bij het ophalen uit de database.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.