1 veld updaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Jelle -

Jelle -

23/05/2006 11:31:00
Quote Anchor link
jah
om varchars moeten quote's :P
plaatsen die hap :-)
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 01:20:57
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

23/05/2006 11:34:00
Quote Anchor link
Ja, volgende vraag, waarom heb je voor een ID een varchar veld nodig :s
sowieso is CHAR sneller, maar gebruik gewoon INT, is nog sneller, en je weet zeker dat er geen gekke dingen in komen, omdat je dan een leuke fout krijgt zoals nu :P
 
Michel

Michel

23/05/2006 13:03:00
Quote Anchor link
in de artID staan geen integers maar productnamen... :) dus INT kan dan toch niet ? :)
 
Frank -

Frank -

23/05/2006 13:33:00
Quote Anchor link
Michel:
in de artID staan geen integers maar productnamen... :) dus INT kan dan toch niet ? :)
Productnamen? Ik had hier het id (nummer) verwacht van het id dat je gebruikt in de tabel 'producten'. Dat is namelijk een tabel die ik eveneens verwacht in je databasemodel.

Maar eerlijk gezegd krijg ik een beetje het gevoel dat het hele databasemodel eens tegen het licht moet worden gehouden. Heb je wel aan normalisatie e.d. gedaan?

Edit: typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Michel

Michel

23/05/2006 14:54:00
Quote Anchor link
Als ik wist wat Normalisatie was... dan had ik het gedaan.. Op school gaan ze dat volgend schooljaar pas behandelen :\
 
Michel

Michel

23/05/2006 16:04:00
Quote Anchor link
Okeej... ik heb hier ff de tut over basis normaliseren gelezen.. en dan kan je idd niet zomaar ID's er tussen rossen.. :P

ik heb ze nu ff een logischere naam gegeven

artikelvpr
en
locatievpr

vpr staat voor van product

Kan iemand me nu misschien proberen verder te helpen met de querie? Hij schrijft niets weg in de database en geeft een error aan zoals ik die in en paar postst terug had neergeschreven :) mvg. michel
 
Michel

Michel

24/05/2006 13:04:00
Quote Anchor link
Helemaal niemand meer :P?
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

24/05/2006 14:22:00
Quote Anchor link
Michel:
Als ik wist wat Normalisatie was... dan had ik het gedaan.. Op school gaan ze dat volgend schooljaar pas behandelen :

verwacht er maar niet teveel van op school
spreek uit ervaring.. :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 
Michel

Michel

24/05/2006 14:42:00
Quote Anchor link
Ja ik heb hier al een korte tut gelezen over het hele normaliseren! :) maar volgens mij is mijn database dat nu wel aardig ;) Ik moet alleen deze functie nog voor elkaar krijgen en dan ben ik bijna klaar met mijn project :D

Kvind het alleen jammer datk nog zon beginner ben en het nog lastig vind om dingen zelf uit te vogelen enzow... :(
 
Frank -

Frank -

24/05/2006 16:17:00
Quote Anchor link
Quote:
k heb dus 1 tabel die de voorraad bijhoud. meer niet..

die ziet er als volgt uit

+++++++++++++++++++++++++++++++++
+ .Productgroep.|.leveranc.|.artID.|.locatieID.|aant
+++++++++++++++++++++++++++++++++
||..Alcatel..........|Ascom.....|Omni..|......S14...|...4..
------------------------------------------------------------

Quote:
volgens mij is mijn database dat nu wel aardig

Het feit dat jij de naam van de productgroep en de naam van de leverancier opslaat in deze tabel, geeft al aan dat het alles behalve een aardig datamodel is. Ascom is namelijk wat anders dan Asscom of ascomm. Dit soort fouten zijn zo gemaakt, maar mogen gewoon niet voor kunnen komen. Leg gewoon een verband met de tabel 'leveranciers' door het id van de leverancier in de tabel 'voorraad op te slaan'. Al is ook dit discutabel. Wat heeft een leverancier met de voorraad te maken? Een leveranvier hoort bij een bepaalt product (gelijke producten van verschillende leveranciers zullen verschillende productnummers hebben). Het is dus niet nodig om deze informatie nogmaals op te slaan in de tabel 'voorraad'. Dit geldt ook voor de productgroep. Dit is wederom een eigenschap van het product, niet van de voorraad.

Verder hoop ik dat je er rekening mee houdt, dat een voorraad op meerdere locaties kan liggen.

Maar het belangrijkste is dat je gaat normaliseren. Dat is niet iets dat je zo even onder de knie krijgt, daarvoor moet je echt de handen uit de mouwen steken. Daar zullen heel wat uurtjes in gaan zitten, wil je daar een beetje handigheid in krijgen.

Tip: Zodra je informatie dubbel opslaat, weet je voor 95% zeker dat je fout bezig bent. Een naam die 2x voorkomt, vrijwel altijd fout. Een belangrijke uitzondering zijn facturen. Een prijs kan wijzigen, maar een prijs die op een factuur staat, kan niet meer wijzigen, het artikel is al verkocht en de deur uit. Die zul je dus apart moeten opslaan. Dit geldt overigens voor meerdere gegevens die je op facturen zet. Inclusief het btw%, dat kan ook wijzigen.
 
Michel

Michel

26/05/2006 00:16:00
Quote Anchor link
Okeej.. ik zie het wel een beetje wat je bedoeld.. dat controleren van die data.. dat word gedaan ;)...

Er zit namelijk een controleer knop in die checkt of de naam ascom daadwerkelijk bestaat... zoja.. vul de textbox in die READONLY is.. dus die is al niet aan te passen... en hij verstuurd dan data vanuit die textboxen :) Dat leek mij wel een aardig goed systeem :)

Redundantie (dubbele data toch?) komt niet voor... want ik ben nu dus met het controle systeem bezig dat
Als
Productnaam
Staat op
locatie2
En
Heeft
Leverancier3
Dan
Updaten
Anders
Nieuw product toevoegen

Ik hoop dat je een beetje snap hoe het systeem in elkaar steekt :) anders wil ik wel ff wat screenies maken en die hier posten dan weet je wat ik bedoel!:)
 
Michel

Michel

29/05/2006 09:20:00
Quote Anchor link
Heeft iemand voor hierboven een idee?, want met mijn bestaande code past ie niets aan..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
 $sql
= "
        SELECT
            *
        FROM voorraad
        WHERE     productgroep = '"
.$_GET['product_groep']."',
        AND        artID = '"
.$_GET['artikel_code']."'
    ;"
;
    $res = mysql_query($sql);
    if(mysql_num_rows($res) > 0)
    {

     // hier word het product geupdate als het bestaat
        $sql2 = "
            UPDATE voorraad
            SET aant = aantal + '"
.$_GET['aantal']."'
            WHERE     productgroep = '"
.$_GET['product_groep']."',
            AND        artID = '"
.$_GET['artikel_code']."'
        ;"
;
    }

    else
    {
      // Hier word het product ingeboekt als het nog niet bestaat!
        $sql2 = "
            INSERT INTO voorraad (productgroep, artID, aantal, leveranc, locatieID)
            VALUES(
                '"
.$_GET['product_groep']."',
                "
.$_GET['artikel_code'].",".$_GET['aantal'].",".$_GET['leverancier_code'].",".$_GET['locatie_code']."
            );"
;
    }

    
    mysql_query($sql2);
?>
 
- wes  -

- wes -

29/05/2006 09:33:00
Quote Anchor link
echo je $sql en je $sql2 eens
 
Michel

Michel

29/05/2006 09:53:00
Quote Anchor link
Notice: Undefined variable: sql in C:\Program Files\xampp\htdocs\mervoorraad\mbinboeken2.php on line 96

Notice: Undefined variable: sql2 in C:\Program Files\xampp\htdocs\mervoorraad\mbinboeken2.php on line 98
 
Michel

Michel

29/05/2006 11:20:00
Quote Anchor link
Zegt dat iets? want er lijkt me eigenlijk niets mis met de query... :(
 
- wes  -

- wes -

29/05/2006 11:23:00
Quote Anchor link
hij komt niet eens op het punt waar de code van hierboven staat.
 
Michel

Michel

29/05/2006 11:27:00
Quote Anchor link
MAar dat hoort hij toch ook nog niet te doen ? pas als ik op de knop query verzenden klik.. dan activeert hij toch pas de code? Maar kan jij er zo ook geen error uit halen of iets dergelijks ? want ik zie nu niet meer wat ik verkeerd doe...

En mijn project deadline is morgen.. en dit is in feite de laatste functie die af moet... dusik hoop dat iemand mij nog kan helpen!!!:)
 
- wes  -

- wes -

29/05/2006 11:34:00
Quote Anchor link
die code hierboven, zet op regel 32 :

echo 'SQL1: '.$sql.'<br>SQL2: '.$sql2;
 
Michel

Michel

29/05/2006 11:43:00
Quote Anchor link
Resultaat:


SQL1:
SQL2:
 
- wes  -

- wes -

29/05/2006 12:25:00
Quote Anchor link
vind ik erg knap, aangezien dat betekend dat wat jij hierboven hebt staan gewoon er eigenlijk niet staat.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.