A: active

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »
Tim Groot

Tim Groot

01/06/2008 08:36:00
Quote Anchor link
Beste leden,
Is het mogelijk om door middel van CSS de link te kleuren als je je op die desbetreffende pagina bevind?

Uitleg:
Je zit op de Home pagina...dan is alleen de link van home gekleurd.....je gaat vervolgens naar links pagina....dan is dat de enige link die gekleurd is..

Ik weet dat het dmv AJAX/JS in ieder geval mogelijk is....maar CSS??

Bedankt alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:11:32
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

01/06/2008 08:39:00
Quote Anchor link
Waarom zou je dat willen?
 
Tim Groot

Tim Groot

01/06/2008 08:41:00
Quote Anchor link
Nou omdat Eigenlijk alles wel te regelen valt met CSS qua linken...dus ik vroeg het me af...of dit ook met CSS geregeld kan worden...dan hou je het compact ;-)
 
Hipska BE

Hipska BE

01/06/2008 09:51:00
Quote Anchor link
<a class="gekleurd" ... > nog niet aan gedacht?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/06/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Het is niet enkel met CSS te regelen, er zal altijd nog een andere taal aan te pas moeten komen.

Het makkelijkste is inderdaad zoals Hipska al zegt een klasse meegeven aan de link waarvan de pagina op dat moment bekeken wordt. Het bepalen van die link kun je prima met PHP doen.

Dus samengevat: bepaal met PHP welke pagina bekeken wordt en geef een css klasse mee aan de betreffende link. In CSS bepaal je vervolgens hoe die link er dan uit moet komen te zien.
 
Tim Groot

Tim Groot

01/06/2008 22:02:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de Tip...had al wel zoiets in gedachten inderdaad...

maar ja als het makkelijker kan....dan ga ik daar natuurlijk voor...

inmiddels heb ik het inderdaad met een class gedaan en php...
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

01/06/2008 22:42:00
Quote Anchor link
dan zal je alle links moeten plaatsen met javascript of PHP

javascript functie:

function place_link(href,innerhtml,target) {
if(window.location==href)
return "<a style=\"style_van_link_naar_huidige_pagina\" href="+href+" target="+target+">"+innerhtml+"</a>;
else
return "<a style=\"\" href="+href+" target="+target+">"+innerhtml+"</a>;
}

is natuurlijk wel een basic functie... je moet em wel aanpassen. Gaat om het idee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door toby hinloopen
 

01/06/2008 22:47:00
Quote Anchor link
toby hinloopen schreef op 01.06.2008 22:42:
dan zal je alle links moeten plaatsen met javascript of PHP

Waarom vergeet iedereen dat javascript uit kan staan?
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/06/2008 00:36:00
Quote Anchor link
@Karl, hoezo vergeet iedereen dat? Dat is absoluut niet waar.

@toby, je hebt helemaal geen javascript nodig. Vind ik ook een erg slordige oplossing. Blanche heeft helemaal gelijk! Dat is de beste oplossing. Wanneer je voor elke pagina een apart bestand hebt zet je bovenin bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php aan=1 ?>
en in het menu geef je de class mee wanneer aan=1.
Koekie
 

02/06/2008 00:54:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 02.06.2008 00:36:
@Karl, hoezo vergeet iedereen dat? Dat is absoluut niet waar.

Ik zie hierr, op phphulp, heel veel javascript "oplossingen"....
 
Tim Groot

Tim Groot

02/06/2008 09:35:00
Quote Anchor link
ik zal de oplossing wel even tonen...zoals ik hem nu heb..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<a href="?page=modules/home.php" title="link" <?php if ($_GET['page'] == "modules/home.php"){ echo "class='wit'"; }?>>Home</a>  |  

 


En natuurlijk een stylesheet met deze class.
Misschien is het niet de mooiste oplossing maar wel overzichtelijk en erg functioneel.
Javascript/AJAX vindt ik al snel wat onoverzichtelijk
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Groot
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/06/2008 11:24:00
Quote Anchor link
@Tim: dit is tot nu toe de beste oplossing die ik ooit tegen gekomen ben. Andere oplossingen zijn minder betrouwbaar of veel omslachtiger...
 
Hipska BE

Hipska BE

02/06/2008 11:44:00
Quote Anchor link
en om het helemaal correct te houden, doen we het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<a href="?page=modules/home.php" title="link" <?php if ($_GET['page'] == "modules/home.php"){ echo 'class="wit"'; }?>>Home</a>  |  ...
 


Je gebruikte ' en " verkeerd.
 

02/06/2008 11:51:00
Quote Anchor link
Er is een NOG nettere oplossing. Tenminste, ik vind dat persoonlijk vaak wat netter. Zodra je op een pagina komt is het zo dat de link in het menu die naar de huidige pagina verwijst niet meer klikbaar hoeft te zijn. Het is immers onzin om te linken naar de huidige pagina.

Je zou er voor kunnen kiezen om een gewone text te echo'en, in plaats van een link met een aparte stijl. Ik werk zelf met C# en daarin toon ik dus een label in plaats van een link :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($_GET['page'] == "modules/home.php") {
 echo '<span class="selected_menu">home</span> | ...';
}

else {
 echo'<a href="?page=modules/home.php" title="link">home</a> | ...';
}

?>


Ik weet niet of dit netjes php is, aangezien mijn php skills niet zo bijzonder goed zijn. Maar dit moet redelijk in de richting liggen ;p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Tim Groot

Tim Groot

02/06/2008 11:59:00
Quote Anchor link
René D. schreef op 02.06.2008 11:51:
Er is een NOG nettere oplossing. Tenminste, ik vind dat persoonlijk vaak wat netter. Zodra je op een pagina komt is het zo dat de link in het menu die naar de huidige pagina verwijst niet meer klikbaar hoeft te zijn. Het is immers onzin om te linken naar de huidige pagina.

Je zou er voor kunnen kiezen om een gewone text te echo'en, in plaats van een link met een aparte stijl. Ik werk zelf met C# en daarin toon ik dus een label in plaats van een link :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($_GET['page'] == "modules/home.php") {
 echo '<span class="selected_menu">home</span> | ...';
}

else {
 echo'<a href="?page=modules/home.php" title="link">home</a> | ...';
}

?>


Ik weet niet of dit netjes php is, aangezien mijn php skills niet zo bijzonder goed zijn. Maar dit moet redelijk in de richting liggen ;p


Uhm, ik gebruik de link ook als evtuele refresh...in een aantal pagina's staan nog subpagina's...dus om terug te keren....

Mar het is inderdaad ook weer een oplossing ;-)

Hipska schreef op 02.06.2008 11:44:
en om het helemaal correct te houden, doen we het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<a href="?page=modules/home.php" title="link" <?php if ($_GET['page'] == "modules/home.php"){ echo 'class="wit"'; }?>>Home</a>  |  ...
 


Je gebruikte ' en " verkeerd.


Your Right!

Blanche schreef op 02.06.2008 11:24:
@Tim: dit is tot nu toe de beste oplossing die ik ooit tegen gekomen ben. Andere oplossingen zijn minder betrouwbaar of veel omslachtiger...


Thanx ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.