A: active

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »
Tim Groot

Tim Groot

01/06/2008 08:36:00
Quote Anchor link
Beste leden,
Is het mogelijk om door middel van CSS de link te kleuren als je je op die desbetreffende pagina bevind?

Uitleg:
Je zit op de Home pagina...dan is alleen de link van home gekleurd.....je gaat vervolgens naar links pagina....dan is dat de enige link die gekleurd is..

Ik weet dat het dmv AJAX/JS in ieder geval mogelijk is....maar CSS??

Bedankt alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:22:20
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

01/06/2008 08:39:00
Quote Anchor link
Waarom zou je dat willen?
 
Tim Groot

Tim Groot

01/06/2008 08:41:00
Quote Anchor link
Nou omdat Eigenlijk alles wel te regelen valt met CSS qua linken...dus ik vroeg het me af...of dit ook met CSS geregeld kan worden...dan hou je het compact ;-)
 
Hipska BE

Hipska BE

01/06/2008 09:51:00
Quote Anchor link
<a class="gekleurd" ... > nog niet aan gedacht?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/06/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Het is niet enkel met CSS te regelen, er zal altijd nog een andere taal aan te pas moeten komen.

Het makkelijkste is inderdaad zoals Hipska al zegt een klasse meegeven aan de link waarvan de pagina op dat moment bekeken wordt. Het bepalen van die link kun je prima met PHP doen.

Dus samengevat: bepaal met PHP welke pagina bekeken wordt en geef een css klasse mee aan de betreffende link. In CSS bepaal je vervolgens hoe die link er dan uit moet komen te zien.
 
Tim Groot

Tim Groot

01/06/2008 22:02:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de Tip...had al wel zoiets in gedachten inderdaad...

maar ja als het makkelijker kan....dan ga ik daar natuurlijk voor...

inmiddels heb ik het inderdaad met een class gedaan en php...
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

01/06/2008 22:42:00
Quote Anchor link
dan zal je alle links moeten plaatsen met javascript of PHP

javascript functie:

function place_link(href,innerhtml,target) {
if(window.location==href)
return "<a style=\"style_van_link_naar_huidige_pagina\" href="+href+" target="+target+">"+innerhtml+"</a>;
else
return "<a style=\"\" href="+href+" target="+target+">"+innerhtml+"</a>;
}

is natuurlijk wel een basic functie... je moet em wel aanpassen. Gaat om het idee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door toby hinloopen
 

01/06/2008 22:47:00
Quote Anchor link
toby hinloopen schreef op 01.06.2008 22:42:
dan zal je alle links moeten plaatsen met javascript of PHP

Waarom vergeet iedereen dat javascript uit kan staan?
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/06/2008 00:36:00
Quote Anchor link
@Karl, hoezo vergeet iedereen dat? Dat is absoluut niet waar.

@toby, je hebt helemaal geen javascript nodig. Vind ik ook een erg slordige oplossing. Blanche heeft helemaal gelijk! Dat is de beste oplossing. Wanneer je voor elke pagina een apart bestand hebt zet je bovenin bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php aan=1 ?>
en in het menu geef je de class mee wanneer aan=1.
Koekie
 

02/06/2008 00:54:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 02.06.2008 00:36:
@Karl, hoezo vergeet iedereen dat? Dat is absoluut niet waar.

Ik zie hierr, op phphulp, heel veel javascript "oplossingen"....
 
Tim Groot

Tim Groot

02/06/2008 09:35:00
Quote Anchor link
ik zal de oplossing wel even tonen...zoals ik hem nu heb..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<a href="?page=modules/home.php" title="link" <?php if ($_GET['page'] == "modules/home.php"){ echo "class='wit'"; }?>>Home</a>  |  

 


En natuurlijk een stylesheet met deze class.
Misschien is het niet de mooiste oplossing maar wel overzichtelijk en erg functioneel.
Javascript/AJAX vindt ik al snel wat onoverzichtelijk
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Groot
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/06/2008 11:24:00
Quote Anchor link
@Tim: dit is tot nu toe de beste oplossing die ik ooit tegen gekomen ben. Andere oplossingen zijn minder betrouwbaar of veel omslachtiger...
 
Hipska BE

Hipska BE

02/06/2008 11:44:00
Quote Anchor link
en om het helemaal correct te houden, doen we het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<a href="?page=modules/home.php" title="link" <?php if ($_GET['page'] == "modules/home.php"){ echo 'class="wit"'; }?>>Home</a>  |  ...
 


Je gebruikte ' en " verkeerd.
 

02/06/2008 11:51:00
Quote Anchor link
Er is een NOG nettere oplossing. Tenminste, ik vind dat persoonlijk vaak wat netter. Zodra je op een pagina komt is het zo dat de link in het menu die naar de huidige pagina verwijst niet meer klikbaar hoeft te zijn. Het is immers onzin om te linken naar de huidige pagina.

Je zou er voor kunnen kiezen om een gewone text te echo'en, in plaats van een link met een aparte stijl. Ik werk zelf met C# en daarin toon ik dus een label in plaats van een link :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($_GET['page'] == "modules/home.php") {
 echo '<span class="selected_menu">home</span> | ...';
}

else {
 echo'<a href="?page=modules/home.php" title="link">home</a> | ...';
}

?>


Ik weet niet of dit netjes php is, aangezien mijn php skills niet zo bijzonder goed zijn. Maar dit moet redelijk in de richting liggen ;p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Tim Groot

Tim Groot

02/06/2008 11:59:00
Quote Anchor link
René D. schreef op 02.06.2008 11:51:
Er is een NOG nettere oplossing. Tenminste, ik vind dat persoonlijk vaak wat netter. Zodra je op een pagina komt is het zo dat de link in het menu die naar de huidige pagina verwijst niet meer klikbaar hoeft te zijn. Het is immers onzin om te linken naar de huidige pagina.

Je zou er voor kunnen kiezen om een gewone text te echo'en, in plaats van een link met een aparte stijl. Ik werk zelf met C# en daarin toon ik dus een label in plaats van een link :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($_GET['page'] == "modules/home.php") {
 echo '<span class="selected_menu">home</span> | ...';
}

else {
 echo'<a href="?page=modules/home.php" title="link">home</a> | ...';
}

?>


Ik weet niet of dit netjes php is, aangezien mijn php skills niet zo bijzonder goed zijn. Maar dit moet redelijk in de richting liggen ;p


Uhm, ik gebruik de link ook als evtuele refresh...in een aantal pagina's staan nog subpagina's...dus om terug te keren....

Mar het is inderdaad ook weer een oplossing ;-)

Hipska schreef op 02.06.2008 11:44:
en om het helemaal correct te houden, doen we het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<a href="?page=modules/home.php" title="link" <?php if ($_GET['page'] == "modules/home.php"){ echo 'class="wit"'; }?>>Home</a>  |  ...
 


Je gebruikte ' en " verkeerd.


Your Right!

Blanche schreef op 02.06.2008 11:24:
@Tim: dit is tot nu toe de beste oplossing die ik ooit tegen gekomen ben. Andere oplossingen zijn minder betrouwbaar of veel omslachtiger...


Thanx ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.