contactformulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

11/05/2018 15:22:34
Quote Anchor link
Beste mensen,

Kan iemand mij helpen, ik ben al dagen bezig om het contactformulier goed te krijgen.
Het formulier wordt vanaf de website netjes verzonden naar de mail maar het ingevulde telefoonnummer komt niet door. Ik zou er graag nog een paar velden aan toe willen voegen maar zit helemaal klem.

Zo komt de mail aan vanaf het contactformulier:

You have been contacted by Hanny Kiesling with regards to , their
additional message is as follows.

"Dit is mijn berichttekst"

You can contact Hanny Kiesling via email, [email protected] or
via phone


Hopelijk kan iemand mij helpen :(

Alvast bedankt.
Hanny Kiesling





Dit is de php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
<?php
if(!$_POST) exit;
// Email address verification, do not edit.
function isEmail($email) {
    return(preg_match("/^[-_.[:alnum:]]+@((([[:alnum:]]|[[:alnum:]][[:alnum:]-]*[[:alnum:]])\.)+(ad|ae|aero|af|ag|ai|al|am|an|ao|aq|ar|arpa|as|at|au|aw|az|ba|bb|bd|be|bf|bg|bh|bi|biz|bj|bm|bn|bo|br|bs|bt|bv|bw|by|bz|ca|cc|cd|cf|cg|ch|ci|ck|cl|cm|cn|co|com|coop|cr|cs|cu|cv|cx|cy|cz|de|dj|dk|dm|do|dz|ec|edu|ee|eg|eh|er|es|et|eu|fi|fj|fk|fm|fo|fr|ga|gb|gd|ge|gf|gh|gi|gl|gm|gn|gov|gp|gq|gr|gs|gt|gu|gw|gy|hk|hm|hn|hr|ht|hu|id|ie|il|in|info|int|io|iq|ir|is|it|jm|jo|jp|ke|kg|kh|ki|km|kn|kp|kr|kw|ky|kz|la|lb|lc|li|lk|lr|ls|lt|lu|lv|ly|ma|mc|md|me|mg|mh|mil|mk|ml|mm|mn|mo|mp|mq|mr|ms|mt|mu|museum|mv|mw|mx|my|mz|na|name|nc|ne|net|nf|ng|ni|nl|no|np|nr|nt|nu|nz|om|org|pa|pe|pf|pg|ph|pk|pl|pm|pn|pr|pro|ps|pt|pw|py|qa|re|ro|ru|rw|sa|sb|sc|sd|se|sg|sh|si|sj|sk|sl|sm|sn|so|sr|st|su|sv|sy|sz|tc|td|tf|tg|th|tj|tk|tm|tn|to|tp|tr|tt|tv|tw|tz|ua|ug|uk|um|us|uy|uz|va|vc|ve|vg|vi|vn|vu|wf|ws|ye|yt|yu|za|zm|zw)$|(([0-9][0-9]?|[0-1][0-9][0-9]|[2][0-4][0-9]|[2][5][0-5])\.){3}([0-9][0-9]?|[0-1][0-9][0-9]|[2][0-4][0-9]|[2][5][0-5]))$/i",$email));
}


if (!defined("PHP_EOL")) define("PHP_EOL", "\r\n");

$name     = $_POST['name'];
$email    = $_POST['email'];
$phone   = $_POST['phone'];
$subject  = $_POST['subject'];
$comments = $_POST['comments'];
$verify   = $_POST['verify'];

if(trim($name) == '') {
    echo '<div class="error_message">Attention! You must enter your name.</div>';
    exit();
}
else if(trim($email) == '') {
    echo '<div class="error_message">Attention! Please enter a valid email address.</div>';
    exit();
}
else if(!isEmail($email)) {
    echo '<div class="error_message">Attention! You have enter an invalid e-mail address, try again.</div>';
    exit();
}


if(trim($comments) == '') {
    echo '<div class="error_message">Attention! Please enter your message.</div>';
    exit();
}


if(get_magic_quotes_gpc()) {
    $comments = stripslashes($comments);
}


// Configuration option.
// Enter the email address that you want to emails to be sent to.
// Example $address = "[email protected]";

//$address = "[email protected]";

$address = "[email protected]";

// Configuration option.
// i.e. The standard subject will appear as, "You've been contacted by John Doe."
//Example, $e_subject = '$name . ' has contacted you via Your Website.';


$e_subject = 'You\'ve been contacted by ' . $name . '.';

// Configuration option.
// You can change this if you feel that you need to.
// Developers, you may wish to add more fields to the form, in which case you must be sure to add them here.


$e_body = "You have been contacted by $name with regards to $subject, their additional message is as follows." . PHP_EOL . PHP_EOL;
$e_content = "\"$comments\"" . PHP_EOL . PHP_EOL;
$e_reply = "You can contact $name via email, $email or via phone $phone";
$msg = wordwrap( $e_body . $e_content . $e_reply, 70 );

$headers = "From: \"$name\" <$email>" . PHP_EOL;
$headers .= "Reply-To: $email" . PHP_EOL;
$headers .= "MIME-Version: 1.0" . PHP_EOL;
$headers .= "Content-type: text/plain; charset=utf-8" . PHP_EOL;
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable" . PHP_EOL;

if(mail($address, $e_subject, $msg, $headers)) {

    // Email has sent successfully, echo a success page.

    echo "<fieldset>";
    echo "<div id='success_page'>";
    echo "<h1>Email Sent Successfully.</h1>";
    echo "<p>Thank you <strong>$name</strong>, your message has been submitted to us.</p>";
    echo "</div>";
    echo "</fieldset>";
}
else {
    echo 'ERROR!';
}





<
form id="contactform" action="contact.php" name="contactform" method="post">
<
header class="form-header">
<
h3>Contact Form</h3>
<
div class="post-body-form text-center">
<
p>In order to provide better service to you, PetVet Veterinary<br> Clinic
It is working with the appointment system. Please fill in the<br> following form completely.</p>
<
/div>
<
fieldset class="row-fluid appoform">
<
div class="col-md-12">
<
label class="sr-only">Your name</label>
<
input type="text" name="name" id="name" class="form-control" placeholder="Naam *">
<
/div>
<
div class="col-md-12">
<
label class="sr-only">Email address</label>
<
input type="email" name="email" id="email" class="form-control" placeholder="Email *">
<
/div>
<
div class="col-md-12">
<
label class="sr-only">Phone</label>
<
input type="text" name="phone" id="phone" class="form-control" placeholder="Telefoon">
<
/div>    
<
div class="col-md-12">
<
textarea class="form-control" name="comments" id="comments" rows="6" placeholder="Extra notes.."> </textarea>
<
/div>
<
div class="col-md-12">
<
button type="submit" value="SEND" id="submit" class="btn btn-primary btn-block">Send Message</button>
<
/div>
<
/fieldset>
 <
/form>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:39:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/05/2018 15:39:11
Quote Anchor link
Als ik eerlijk mag zeggen vind ik dit script merkwaardig opgebouwd, waarbij ik liever zou zeggen: "Terug naar de tekentafel."

Kijk anders eens naar dit script:
https://www.phphulp.nl/php/script/data-verwerking/contact-formulier/12/contactformulierphp/1419/

Die is veel veiliger, logischer, en beter aan te passen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/05/2018 15:58:04
Quote Anchor link
Los daarvan (enige verouderde/onlogische constructies) zou er eigenlijk geen reden moeten zijn waarom $phone niet opgenomen wordt in het e-mailbericht, behalvewellicht vanwege wordwrap(), zit je toevallig aan de 70 karakters? Je zou met behulp van var_dump() van $_POST eens kunnen kijken of alles goed verstuurd wordt vanuit het formulier om eea uit te sluiten.
Gewijzigd op 11/05/2018 16:55:11 door Thomas van den Heuvel
 
Jan te Pas

Jan te Pas

11/05/2018 17:55:27
Quote Anchor link
$e_reply = "You can contact $name via email, $email or via phone $phone";
Zou je eens kunnen veranderen in
$e_reply = 'You can contact $name via email, '.$email.' or via phone '.$phone;
Is het proberen waard.
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

11/05/2018 21:20:21
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties maar ik ben er niet verder mee gekomen :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/05/2018 21:23:01
Quote Anchor link
Ik zie zelf ook geen reden waarom $phone leeg zou zijn? Misschien is deze niet ingevuld?
Zoals Thomas al zei:
Quote:
Je zou met behulp van var_dump() van $_POST eens kunnen kijken of alles goed verstuurd wordt vanuit het formulier om eea uit te sluiten.


Er valt dus genoeg aan te debuggen. maar ik geef toe: Dit huidige contactscript is echt een plakbandconstructie van wat scripts
Gewijzigd op 11/05/2018 21:24:06 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

11/05/2018 22:18:15
Quote Anchor link
Bovenin staat "if(!$_POST) exit;". Dus als dit 1 bestand is, dan is het formulier wat je daaronder ziet niet het formulier wat je in moet vullen om hier terecht te komen.

Maar dan mist er ook een "?>" net boven de "<form ...", dus misschien zit ik wel naar wat knip- & plakwerk te kijken ...

In ieder geval: als dit daadwerkelijk 1 bestand is, dan moet je eens kijken in de HTML van het formulier van waaruit je de POST doet. Mogelijk staat daarin geen veld met name="phone" (of is het verkeerd gespeld).
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

11/05/2018 22:22:26
Quote Anchor link
Ik heb het script bij een webtemplate gekregen die ik gekocht heb. Met de html kan ik goed uit de weg maar met php niet.

In HTML staat het er zo in:

<div class="col-md-12">
<label class="sr-only">Phone</label>
<input type="text" name="phone" id="phone" class="form-control" placeholder="Telefoon">
</div>
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

11/05/2018 22:27:08
Quote Anchor link
Maarrr ... staat dat stuk HTML (het formulier) ook onder dat stuk PHP, of zijn dat twee aparte bestanden? Dump in beide gevallen eens alles wat je hebt (1 of 2 bestanden) helemaal compleet. Want dat stuk PHP wat hierboven staat kan zo niet werken. Dan is het net als zoeken met het licht uit ...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/05/2018 02:07:11
Quote Anchor link
Verander deze regel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$e_reply
= "You can contact $name via email, $email or via phone $phone";
?>


eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$e_reply
  = 'You can contact ' . $name . ' via:' . PHP_EOL;
$e_reply .= 'email: ' . $email . PHP_EOL;
$e_reply .= 'phone: ' . $phone;
?>
Gewijzigd op 12/05/2018 02:19:23 door Ozzie PHP
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

12/05/2018 11:33:13
Quote Anchor link
Ik heb dit allemaal aangepast en formulier wordt netjes verzonden maar nog steeds met leeg veld voor telefoon en subject.

HTML en php zijn apart geupload.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/05/2018 11:42:56
Quote Anchor link
Subject komt niet voor in het contact formulier.

Na wat technische en stylistische aanpassingen wordt het formulier verzonden en komt het aan.

Met een beetje aandacht voor detail en wat nadenken kom je een heel end.
Gewijzigd op 12/05/2018 11:43:53 door Adoptive Solution
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

12/05/2018 14:04:01
Quote Anchor link
Alweer een paar uur bezig geweest om het goed te krijgen, ook heb ik subject toegevoegd in de html en het formulier komt netjes aan maar nog steeds zonder telefoonnummer.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2018 14:52:03
Quote Anchor link
Zoals er is gezegd. Staat deze ook in de POST-array die je met print_r kan uitlezen?
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

12/05/2018 15:07:25
Quote Anchor link
Bedoel je dit ? Ik begrijp het niet helemaal:

$name = $_POST['name'];
$email = $_POST['email'];
$phone = $_POST['phone'];
$subject = $_POST['subject'];
$comments = $_POST['comments'];
$verify = $_POST['verify'];
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2018 15:29:03
Quote Anchor link
Nee, ik bedoel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
?>
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

12/05/2018 15:36:46
Quote Anchor link
Nee die staat er niet bij, moet ik die ergens plaatsen ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<?php

if(!$_POST) exit;

// Email address verification, do not edit.
function isEmail($email) {
    return(preg_match("/^[-_.[:alnum:]]+@((([[:alnum:]]|[[:alnum:]][[:alnum:]-]*[[:alnum:]])\.)+(ad|ae|aero|af|ag|ai|al|am|an|ao|aq|ar|arpa|as|at|au|aw|az|ba|bb|bd|be|bf|bg|bh|bi|biz|bj|bm|bn|bo|br|bs|bt|bv|bw|by|bz|ca|cc|cd|cf|cg|ch|ci|ck|cl|cm|cn|co|com|coop|cr|cs|cu|cv|cx|cy|cz|de|dj|dk|dm|do|dz|ec|edu|ee|eg|eh|er|es|et|eu|fi|fj|fk|fm|fo|fr|ga|gb|gd|ge|gf|gh|gi|gl|gm|gn|gov|gp|gq|gr|gs|gt|gu|gw|gy|hk|hm|hn|hr|ht|hu|id|ie|il|in|info|int|io|iq|ir|is|it|jm|jo|jp|ke|kg|kh|ki|km|kn|kp|kr|kw|ky|kz|la|lb|lc|li|lk|lr|ls|lt|lu|lv|ly|ma|mc|md|me|mg|mh|mil|mk|ml|mm|mn|mo|mp|mq|mr|ms|mt|mu|museum|mv|mw|mx|my|mz|na|name|nc|ne|net|nf|ng|ni|nl|no|np|nr|nt|nu|nz|om|org|pa|pe|pf|pg|ph|pk|pl|pm|pn|pr|pro|ps|pt|pw|py|qa|re|ro|ru|rw|sa|sb|sc|sd|se|sg|sh|si|sj|sk|sl|sm|sn|so|sr|st|su|sv|sy|sz|tc|td|tf|tg|th|tj|tk|tm|tn|to|tp|tr|tt|tv|tw|tz|ua|ug|uk|um|us|uy|uz|va|vc|ve|vg|vi|vn|vu|wf|ws|ye|yt|yu|za|zm|zw)$|(([0-9][0-9]?|[0-1][0-9][0-9]|[2][0-4][0-9]|[2][5][0-5])\.){3}([0-9][0-9]?|[0-1][0-9][0-9]|[2][0-4][0-9]|[2][5][0-5]))$/i",$email));
}


if (!defined("PHP_EOL")) define("PHP_EOL", "\r\n");

$name     = $_POST['name'];
$email    = $_POST['email'];
$phone   = $_POST['phone'];
$subject  = $_POST['subject'];
$comments = $_POST['comments'];
$verify   = $_POST['verify'];

if(trim($name) == '') {
    echo '<div class="error_message">Attention! You must enter your name.</div>';
    exit();
}
else if(trim($email) == '') {
    echo '<div class="error_message">Attention! Please enter a valid email address.</div>';
    exit();
}
else if(!isEmail($email)) {
    echo '<div class="error_message">Attention! You have enter an invalid e-mail address, try again.</div>';
    exit();
}


if(trim($comments) == '') {
    echo '<div class="error_message">Attention! Please enter your message.</div>';
    exit();
}


if(get_magic_quotes_gpc()) {
    $comments = stripslashes($comments);
}



// Configuration option.
// Enter the email address that you want to emails to be sent to.
// Example $address = "[email protected]";

//$address = "[email protected]";

$address = "[email protected]";


// Configuration option.
// i.e. The standard subject will appear as, "You've been contacted by John Doe."

// Example, $e_subject = '$name . ' has contacted you via Your Website.';


$e_subject = 'You\'ve been contacted by ' . $name . '.';


// Configuration option.
// You can change this if you feel that you need to.
// Developers, you may wish to add more fields to the form, in which case you must be sure to add them here.


$e_body = "You have been contacted by $name with regards to $subject, their additional message is as follows." . PHP_EOL . PHP_EOL;
$e_content = "\"$comments\"" . PHP_EOL . PHP_EOL;
$e_reply = "You can contact $name via email, $email or via phone $phone";

$msg = wordwrap( $e_body . $e_content . $e_reply, 70 );

$headers = "From: $email" . PHP_EOL;
$headers .= "Reply-To: $email" . PHP_EOL;
$headers .= "MIME-Version: 1.0" . PHP_EOL;
$headers .= "Content-type: text/plain; charset=utf-8" . PHP_EOL;
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable" . PHP_EOL;

if(mail($address, $e_subject, $msg, $headers)) {

    // Email has sent successfully, echo a success page.

    echo "<fieldset>";
    echo "<div id='success_page'>";
    echo "<h1>Email Sent Successfully.</h1>";
    echo "<p>Thank you <strong>$name</strong>, your message has been submitted to us.</p>";
    echo "</div>";
    echo "</fieldset>";

}
else {

    echo 'ERROR!';

}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2018 15:53:29
Quote Anchor link
Ja, lijn 75.
Als alles goed is moet je een PHP-array zien.

Maar ik blijf erbij dat dit geen geweldig script is.
Gewijzigd op 12/05/2018 15:54:53 door - Ariën -
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

12/05/2018 22:59:48
Quote Anchor link
Ik ben nog uren bezig geweest maar het lukt me nog steeds niet om alle gegevens binnen te krijgen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2018 23:05:11
Quote Anchor link
Ik en de anderen geven graag advies, maar we zouden het waarderen als je er wat mee deed. Met enkel berichten in de trant van 'Het lukt niet!' komen we niet veel verder.
Gewijzigd op 12/05/2018 23:05:30 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/05/2018 14:41:03
Quote Anchor link
Wat we proberen te zeggen is: we kunnen uit het bovenstaande zo gauw niet afleiden wat er fout zou kunnen gaan met het "phone" veld. Daarom is het zaak dat we stap voor stap door het formulier en de verwerking ervan heengaan omdat we om een of andere onbekende reden niet kunnen uitgaan van normale operatie. Dit maakt het voor ons ook (extra) moeilijk omdat het voor ons niet direct duidelijk is waarom dit niet zou werken (of het is iets heel simpels wat we allemaal om een of andere reden hebben gemist :p).

Nu is het zo dat je aan het begin een formulier hebt wat je invult en aan het einde zou er een e-mailbericht uit moeten rollen met een veld wat niet wordt weergegeven. Het is niet handig, te meer omdat met de verzending van e-mail zelf van alles mis kan gaan, om elke keer helemaal aan de finishlijn te constateren dat er onderweg blijkbaar iets mis ging. Wat je dan beter kunt doen is daarvoor een of meer meetpunten installeren (zoals de var_dump) zodat we kunnen constateren of het "phone" veld in eerste instantie correct het e-mailbericht in gaat. Zodat we makkelijk dingen kunnen uitsluiten.

Mogelijk gaat er een proces nog met de code aan de haal, of is de HTML die uiteindelijk wordt uitgespuugd zodanig dat het "phone" veld om een of andere manier niet meer werkt. Mogelijk is er een conflict met andere onderdelen van de site en/of zit er bijvoorbeeld JavaScript in het webtemplate of ander onderdeel wat dit veld onklaar maakt.

Daarom is het zaak om wat (grondige) waarheidsvinding te gaan doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de HTML-broncode die uiteindelijk wordt gegenereerd. Zit er iets vreemds in het formulier of in het HTML-document in zijn geheel? Zonee, ga je naar stap twee: kijk wat de PHP-zijde ontvangt uit het formulier door de inhoud van het formulier ($_POST) weer te geven op het scherm op de hierboven beschreven wijze. Als daar geen "phone" veld tussen zit dan gaat er dus tussen verzenden en ontvangen/verwerken van het formulier iets mis. Maar dat houdt dus ook in dat je op dat moment het e-mail onderdeel volledig buiten beschouwing kunt laten omdat daar het probleem vooralsnog niet zit.

Vervolgens moet de PHP-code gerepareerd worden waarna je de hele flow opnieuw test.

Het makkelijkste is dus gewoon een stapsgewijze aanpak waarbij je bij elke stap controleert wat de "toestand van de data" is zodat je heel snel van grof naar fijn kunt gaan waarbij je inzoomt op de veroorzaker van de fout.
Gewijzigd op 13/05/2018 14:48:46 door Thomas van den Heuvel
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.