controle ingelogd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 13:17:18
Quote Anchor link
Hallo,
ter controle of een gebruiker ingelogd is laat ik bij het inloggen een coocky aanmaken met volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
setcookie('gebruikersnaam', $gebruikersnaam, time() + 60*60);
setcookie('wachtwoord', $wachtwoord, time() + 60*60);


Kan ik dit coocky ook laten lopen tot de speler uitlogt ipv een tijd te geven?

Hoe breek ik het coocky af bij het uitloggen?

Hoe controleer ik of het coocky er is en haal ik de gegevens uit het coocky?

Kan ik de tijd van het coocky verlengen als een speler een pagina bezoekt terwijl hij ingelogd is?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:04:16
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2013 13:26:22
Quote Anchor link
Wat is een coocky?? ;-)

Kristof, ik zie je de afgelopen dagen diverse vragen stellen op het forum.
Daar is een forum ook voor, maar ik krijg een beetje het idee dat je zelf weinig moeite doet om antwoorden te vinden. Over cookies is (met bv Google) heel veel te vinden.

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 13:17:18:
ter controle of een gebruiker ingelogd is laat ik bij het inloggen een coocky aanmaken met volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
setcookie('gebruikersnaam', $gebruikersnaam, time() + 60*60);
setcookie('wachtwoord', $wachtwoord, time() + 60*60);

Een wachtwoord sla je nooit op in een cookie. Ook een gebruikersnaam lijkt me beter van niet. De informatie van een cookie is vrij eenvoudig op te vragen.

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 13:17:18:
Kan ik dit coocky ook laten lopen tot de speler uitlogt ipv een tijd te geven?

En hoe controleer je dan of iemand de browser afsluit ipv netjes uitlogt?

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 13:17:18:
Hoe breek ik het coocky af bij het uitloggen?

Afbreken? Als iemand netjes uitlogt, kun je de cookie verwijderen. Zoek eens met Google, hoe dat moet.

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 13:17:18:
Hoe controleer ik of het coocky er is en haal ik de gegevens uit het coocky?

Zoek eens met Google.

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 13:17:18:
Kan ik de tijd van het coocky verlengen als een speler een pagina bezoekt terwijl hij ingelogd is?

Als je een cookie kunt plaatsen, kun je de informatie daarin toch ook aanpassen?
Gewijzigd op 31/08/2013 13:30:45 door Obelix Idefix
 
Bart V B

Bart V B

31/08/2013 13:33:35
Quote Anchor link
Ga eens wat lezen over sessions.
En never nooit username en passwords in cookies zetten.
 
Michael R

Michael R

31/08/2013 13:53:09
Quote Anchor link
Gebruik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start();

$_SESSION['gebruikersnaam']=$gebruikersnaam; // maakt een session aan met de waarde gebruikersnaam
$_SESSION['wachtwoord']=$wachtwoord; // maakt een session aan met de waarde wachtwoord

?>


Stel je gebruikersnaam is JAN en je wachtwoord is 123. Dan heeft
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['gebruikersnaam']
de waarde als JAN en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['wachtwoord']
de waarde als 123.

Als het goed is blijft een session een half uur bestaan als er geen activiteit meer is.

Toevoeging op 31/08/2013 13:59:37:

En om de session weer te verwijderen gebruik je

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
session_destroy()

om ALLE sessies te verwijderen. En als je een bepaalde sessie wil verwijderen gebruik je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
unset($_SESSION['gebruikersnaam']);
unset($_SESSION['wachtwoord']);
Gewijzigd op 31/08/2013 13:55:51 door Michael R
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2013 14:12:24
Quote Anchor link
Voor sessie geldt zelfde als voor cookie: sla nooit gebruikersnaam en/of wachtwoord op, al is een sessie weliswaar wat minder makkelijk toegankelijk voor de gemiddelde gebruiker.
 
Michael R

Michael R

31/08/2013 15:06:58
Quote Anchor link
dan gebruik je crypt of md5 om het te coderen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2013 15:17:50
Quote Anchor link
md5 niet; is niet veilig (meer).

En zelfs beveiligd/gecodeerd sla je geen wachtwoorden op.

Maak een id aan en sla die op in een sessie en in een database i.c.m. met gebruikers-id.
Controleer bij het opvragen van een pagina of de gegevens in de sessie overeenkomen met hetgeen in de database staat. Wil je het goed doen, vervang je de gegevens met enige regelmaat.
 
Michael R

Michael R

31/08/2013 15:52:03
Quote Anchor link
Lekker, straks heb je een veelbezochte website en sla je al die sessies in een database op. Wordt hij daar niet sloom van?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

31/08/2013 16:20:52
Quote Anchor link
Michael R op 31/08/2013 15:52:03:
Lekker, straks heb je een veelbezochte website en sla je al die sessies in een database op. Wordt hij daar niet sloom van?

Nee, want je hoeft alleen de actieve sessies op te slaan. Als dat er enkele tienduizenden zijn, zul je er weinig van merken. De verlopen sessies gooi je gewoon weg.
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 19:56:41
Quote Anchor link
Ik zoek wel zelf, anders was ik trouwens niet zo ver gekomen als ik momenteel ben.

Jullie zeggen geen wachtwoord op te slaan in een sessie of in een coocky, maar hoe kan ik dan wel controleren of iemand degelijk ingelogd is, en niet zelf even een coocky heeft nagemaakt, of een sessie heeft nagemaakt, of kunnen deze niet nagemaakt worden?

btw: het wachtwoord is gecrypteerd in het coocky dat ik momenteel maak ;)

Indien een sessie of coocky niet nagemaakt kan worden kan ik inderdaad een coocky of een sessie met een id invullen, ik heb namelijk bij elke gebruikersnaam een auto-increment id.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2013 20:17:50
Quote Anchor link
Wat is een coocky ;-)

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 19:56:41:

Jullie zeggen geen wachtwoord op te slaan in een sessie of in een coocky, maar hoe kan ik dan wel controleren of iemand degelijk ingelogd is


Obelix en Idefix op 31/08/2013 15:17:50:
Maak een id aan en sla die op in een sessie en in een database i.c.m. met gebruikers-id.
Controleer bij het opvragen van een pagina of de gegevens in de sessie overeenkomen met hetgeen in de database staat. Wil je het goed doen, vervang je de gegevens met enige regelmaat.
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 20:21:15
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 31/08/2013 20:17:50:
Wat is een coocky ;-)

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 19:56:41:

Jullie zeggen geen wachtwoord op te slaan in een sessie of in een coocky, maar hoe kan ik dan wel controleren of iemand degelijk ingelogd is


Obelix en Idefix op 31/08/2013 15:17:50:
Maak een id aan en sla die op in een sessie en in een database i.c.m. met gebruikers-id.
Controleer bij het opvragen van een pagina of de gegevens in de sessie overeenkomen met hetgeen in de database staat. Wil je het goed doen, vervang je de gegevens met enige regelmaat.




Dan zijn de gegevens in de sessie toch enkel het id?

Dit is toch simpel nagemaakt?
 
RobertJan Doeternietoe

RobertJan Doeternietoe

31/08/2013 20:23:16
Quote Anchor link
Quote:
Jullie zeggen geen wachtwoord op te slaan in een sessie of in een coocky, maar hoe kan ik dan wel controleren of iemand degelijk ingelogd is, en niet zelf even een coocky heeft nagemaakt, of een sessie heeft nagemaakt, of kunnen deze niet nagemaakt worden?


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
session_start();

$hostname = "localhost";
$username = "root";
$password = "root";
$database = "jouwdatabase";

$connect = mysql_connect($hostname, $username, $password);
$select = mysql_select_db($database);

if(isset($_SESSION['loggedin'])) { // Kijk of bezoeker is ingelogd, zo ja, verwijs ze naar de ingelogde pagina's.
    header("Location: /ingelogd/index.php");
    die();
}


if(isset($_POST['inloggen'])) {
    $_POST['gebruikersnaam'] = mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']);
    $_POST['wachtwoord'] = mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']);
    
    // Kijken of de geposte gebruikersnaam en wachtwoord kloppen in de database
    $selectUser = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE gebruikersnaam = '".sha1($_POST['gebruikersnaam'])."' AND wachtwoord = '".sha1($_POST['wachtwoord'])."'");
    $fetchUser = mysql_fetch_array($selectUser);
    
    if($fetchUser['gebruikersnaam'] == sha1($_POST['gebruikersnaam']) && $fetchUser['wachtwoord'] == sha1($_POST['wachtwoord'])) {
        $message = "U bent ingelogd.";
        $_SESSION['loggedin'] = 1;
        
    }
else {
        $message = "Foute login gegevens";
    }
    
}


?>

<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
</head>
<body>
<form method='post' action='index.php'>
<table>
<tr><td>Gebruikersnaam</td></tr>
<tr><td><input type='text' name='gebruikersnaam' placeholder='Gebruikers naam...' /></td></tr>
<tr><td>Wachtwoord</td></tr>
<tr><td><input type='password' name='wachtwoord' placeholder='Wachtwoord...' />
<tr><td></td></tr>
<tr><td><input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen!" /></td></tr>
</table>
</form>
<?php
if(isset($message)) {
    echo $message;
}

?>

</body>
</html>


/ingelogd/index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();

// Kijken of bezoeker is ingelogd, zo niet dan verwijzen we ze naar ons login paginatje
if(!isset($_SESSION['loggedin'])) {
    header("location: ../index.php");
    die();
}


echo "Welkom op de ingelogde pagina!";
?>



Klein voorbeeldje (nog in mysql omdat ik mysqli en PDO aan het leren ben).
Gewijzigd op 31/08/2013 20:26:47 door RobertJan Doeternietoe
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 20:37:08
Quote Anchor link
Dit kan dus niet handmatig door een gebruiker gemaakt worden als ik het goed begrijp, hoeveel kennis hij hier ook van heeft?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2013 20:48:02
Quote Anchor link
Zodra de inlog gelukt is, maak je een een random string aan. Die sla je, samen met het id van degene die heeft ingelogd, op in een database en in een sessie. Zodra iemand een pagina opvraagt, controleer je of de gegevens in de sessie gelijk zijn aan die in de database. Als ze er al in slagen om de gegevens in de sessie uit te lezen/te veranderen, dan klopt die informatie niet met hetgeen in de database staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2013 20:49:01
Quote Anchor link
Kristof Hendrickx op 31/08/2013 20:37:08:
Dit kan dus niet handmatig door een gebruiker gemaakt worden als ik het goed begrijp, hoeveel kennis hij hier ook van heeft?

Dat klopt. Sessies staan op de server en in een SESSID-cookie met een 'hash' als identifier.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.