controle ingelogd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 13:17:18
Quote Anchor link
Hallo,
ter controle of een gebruiker ingelogd is laat ik bij het inloggen een coocky aanmaken met volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
setcookie('gebruikersnaam', $gebruikersnaam, time() + 60*60);
setcookie('wachtwoord', $wachtwoord, time() + 60*60);


Kan ik dit coocky ook laten lopen tot de speler uitlogt ipv een tijd te geven?

Hoe breek ik het coocky af bij het uitloggen?

Hoe controleer ik of het coocky er is en haal ik de gegevens uit het coocky?

Kan ik de tijd van het coocky verlengen als een speler een pagina bezoekt terwijl hij ingelogd is?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:29:00
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2013 13:26:22
Quote Anchor link
Wat is een coocky?? ;-)

Kristof, ik zie je de afgelopen dagen diverse vragen stellen op het forum.
Daar is een forum ook voor, maar ik krijg een beetje het idee dat je zelf weinig moeite doet om antwoorden te vinden. Over cookies is (met bv Google) heel veel te vinden.

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 13:17:18:
ter controle of een gebruiker ingelogd is laat ik bij het inloggen een coocky aanmaken met volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
setcookie('gebruikersnaam', $gebruikersnaam, time() + 60*60);
setcookie('wachtwoord', $wachtwoord, time() + 60*60);

Een wachtwoord sla je nooit op in een cookie. Ook een gebruikersnaam lijkt me beter van niet. De informatie van een cookie is vrij eenvoudig op te vragen.

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 13:17:18:
Kan ik dit coocky ook laten lopen tot de speler uitlogt ipv een tijd te geven?

En hoe controleer je dan of iemand de browser afsluit ipv netjes uitlogt?

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 13:17:18:
Hoe breek ik het coocky af bij het uitloggen?

Afbreken? Als iemand netjes uitlogt, kun je de cookie verwijderen. Zoek eens met Google, hoe dat moet.

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 13:17:18:
Hoe controleer ik of het coocky er is en haal ik de gegevens uit het coocky?

Zoek eens met Google.

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 13:17:18:
Kan ik de tijd van het coocky verlengen als een speler een pagina bezoekt terwijl hij ingelogd is?

Als je een cookie kunt plaatsen, kun je de informatie daarin toch ook aanpassen?
Gewijzigd op 31/08/2013 13:30:45 door Obelix Idefix
 
Bart V B

Bart V B

31/08/2013 13:33:35
Quote Anchor link
Ga eens wat lezen over sessions.
En never nooit username en passwords in cookies zetten.
 
Michael R

Michael R

31/08/2013 13:53:09
Quote Anchor link
Gebruik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start();

$_SESSION['gebruikersnaam']=$gebruikersnaam; // maakt een session aan met de waarde gebruikersnaam
$_SESSION['wachtwoord']=$wachtwoord; // maakt een session aan met de waarde wachtwoord

?>


Stel je gebruikersnaam is JAN en je wachtwoord is 123. Dan heeft
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['gebruikersnaam']
de waarde als JAN en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['wachtwoord']
de waarde als 123.

Als het goed is blijft een session een half uur bestaan als er geen activiteit meer is.

Toevoeging op 31/08/2013 13:59:37:

En om de session weer te verwijderen gebruik je

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
session_destroy()

om ALLE sessies te verwijderen. En als je een bepaalde sessie wil verwijderen gebruik je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
unset($_SESSION['gebruikersnaam']);
unset($_SESSION['wachtwoord']);
Gewijzigd op 31/08/2013 13:55:51 door Michael R
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2013 14:12:24
Quote Anchor link
Voor sessie geldt zelfde als voor cookie: sla nooit gebruikersnaam en/of wachtwoord op, al is een sessie weliswaar wat minder makkelijk toegankelijk voor de gemiddelde gebruiker.
 
Michael R

Michael R

31/08/2013 15:06:58
Quote Anchor link
dan gebruik je crypt of md5 om het te coderen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2013 15:17:50
Quote Anchor link
md5 niet; is niet veilig (meer).

En zelfs beveiligd/gecodeerd sla je geen wachtwoorden op.

Maak een id aan en sla die op in een sessie en in een database i.c.m. met gebruikers-id.
Controleer bij het opvragen van een pagina of de gegevens in de sessie overeenkomen met hetgeen in de database staat. Wil je het goed doen, vervang je de gegevens met enige regelmaat.
 
Michael R

Michael R

31/08/2013 15:52:03
Quote Anchor link
Lekker, straks heb je een veelbezochte website en sla je al die sessies in een database op. Wordt hij daar niet sloom van?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

31/08/2013 16:20:52
Quote Anchor link
Michael R op 31/08/2013 15:52:03:
Lekker, straks heb je een veelbezochte website en sla je al die sessies in een database op. Wordt hij daar niet sloom van?

Nee, want je hoeft alleen de actieve sessies op te slaan. Als dat er enkele tienduizenden zijn, zul je er weinig van merken. De verlopen sessies gooi je gewoon weg.
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 19:56:41
Quote Anchor link
Ik zoek wel zelf, anders was ik trouwens niet zo ver gekomen als ik momenteel ben.

Jullie zeggen geen wachtwoord op te slaan in een sessie of in een coocky, maar hoe kan ik dan wel controleren of iemand degelijk ingelogd is, en niet zelf even een coocky heeft nagemaakt, of een sessie heeft nagemaakt, of kunnen deze niet nagemaakt worden?

btw: het wachtwoord is gecrypteerd in het coocky dat ik momenteel maak ;)

Indien een sessie of coocky niet nagemaakt kan worden kan ik inderdaad een coocky of een sessie met een id invullen, ik heb namelijk bij elke gebruikersnaam een auto-increment id.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2013 20:17:50
Quote Anchor link
Wat is een coocky ;-)

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 19:56:41:

Jullie zeggen geen wachtwoord op te slaan in een sessie of in een coocky, maar hoe kan ik dan wel controleren of iemand degelijk ingelogd is


Obelix en Idefix op 31/08/2013 15:17:50:
Maak een id aan en sla die op in een sessie en in een database i.c.m. met gebruikers-id.
Controleer bij het opvragen van een pagina of de gegevens in de sessie overeenkomen met hetgeen in de database staat. Wil je het goed doen, vervang je de gegevens met enige regelmaat.
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 20:21:15
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 31/08/2013 20:17:50:
Wat is een coocky ;-)

Kristof Hendrickx op 31/08/2013 19:56:41:

Jullie zeggen geen wachtwoord op te slaan in een sessie of in een coocky, maar hoe kan ik dan wel controleren of iemand degelijk ingelogd is


Obelix en Idefix op 31/08/2013 15:17:50:
Maak een id aan en sla die op in een sessie en in een database i.c.m. met gebruikers-id.
Controleer bij het opvragen van een pagina of de gegevens in de sessie overeenkomen met hetgeen in de database staat. Wil je het goed doen, vervang je de gegevens met enige regelmaat.




Dan zijn de gegevens in de sessie toch enkel het id?

Dit is toch simpel nagemaakt?
 
RobertJan Doeternietoe

RobertJan Doeternietoe

31/08/2013 20:23:16
Quote Anchor link
Quote:
Jullie zeggen geen wachtwoord op te slaan in een sessie of in een coocky, maar hoe kan ik dan wel controleren of iemand degelijk ingelogd is, en niet zelf even een coocky heeft nagemaakt, of een sessie heeft nagemaakt, of kunnen deze niet nagemaakt worden?


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
session_start();

$hostname = "localhost";
$username = "root";
$password = "root";
$database = "jouwdatabase";

$connect = mysql_connect($hostname, $username, $password);
$select = mysql_select_db($database);

if(isset($_SESSION['loggedin'])) { // Kijk of bezoeker is ingelogd, zo ja, verwijs ze naar de ingelogde pagina's.
    header("Location: /ingelogd/index.php");
    die();
}


if(isset($_POST['inloggen'])) {
    $_POST['gebruikersnaam'] = mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']);
    $_POST['wachtwoord'] = mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']);
    
    // Kijken of de geposte gebruikersnaam en wachtwoord kloppen in de database
    $selectUser = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE gebruikersnaam = '".sha1($_POST['gebruikersnaam'])."' AND wachtwoord = '".sha1($_POST['wachtwoord'])."'");
    $fetchUser = mysql_fetch_array($selectUser);
    
    if($fetchUser['gebruikersnaam'] == sha1($_POST['gebruikersnaam']) && $fetchUser['wachtwoord'] == sha1($_POST['wachtwoord'])) {
        $message = "U bent ingelogd.";
        $_SESSION['loggedin'] = 1;
        
    }
else {
        $message = "Foute login gegevens";
    }
    
}


?>

<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
</head>
<body>
<form method='post' action='index.php'>
<table>
<tr><td>Gebruikersnaam</td></tr>
<tr><td><input type='text' name='gebruikersnaam' placeholder='Gebruikers naam...' /></td></tr>
<tr><td>Wachtwoord</td></tr>
<tr><td><input type='password' name='wachtwoord' placeholder='Wachtwoord...' />
<tr><td></td></tr>
<tr><td><input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen!" /></td></tr>
</table>
</form>
<?php
if(isset($message)) {
    echo $message;
}

?>

</body>
</html>


/ingelogd/index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();

// Kijken of bezoeker is ingelogd, zo niet dan verwijzen we ze naar ons login paginatje
if(!isset($_SESSION['loggedin'])) {
    header("location: ../index.php");
    die();
}


echo "Welkom op de ingelogde pagina!";
?>



Klein voorbeeldje (nog in mysql omdat ik mysqli en PDO aan het leren ben).
Gewijzigd op 31/08/2013 20:26:47 door RobertJan Doeternietoe
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 20:37:08
Quote Anchor link
Dit kan dus niet handmatig door een gebruiker gemaakt worden als ik het goed begrijp, hoeveel kennis hij hier ook van heeft?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2013 20:48:02
Quote Anchor link
Zodra de inlog gelukt is, maak je een een random string aan. Die sla je, samen met het id van degene die heeft ingelogd, op in een database en in een sessie. Zodra iemand een pagina opvraagt, controleer je of de gegevens in de sessie gelijk zijn aan die in de database. Als ze er al in slagen om de gegevens in de sessie uit te lezen/te veranderen, dan klopt die informatie niet met hetgeen in de database staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2013 20:49:01
Quote Anchor link
Kristof Hendrickx op 31/08/2013 20:37:08:
Dit kan dus niet handmatig door een gebruiker gemaakt worden als ik het goed begrijp, hoeveel kennis hij hier ook van heeft?

Dat klopt. Sessies staan op de server en in een SESSID-cookie met een 'hash' als identifier.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.