dicht timmeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5

05/04/2012 23:09:47
Quote Anchor link
De slash zou je gemakkelijk kunnen verwijderen met rtrim, ik zou hier niet op gaan controleren met regex.

Wel ben ik een voorstander van een goede fout afhandeling, waarbij een fout goed te traceren is, iedereen maakt namelijk weleens een foutje :), zou je de controle's weghalen, dan kan het met dergelijke foutjes uren kosten om het probleem te achterhalen.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:55:31
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/04/2012 23:22:23
Quote Anchor link
Phoenix, dankjewel voor je reactie. Ik ben vooral een beetje op zoek naar de juiste "balans". Je zou inderdaad rtrim kunnen toepasen, of je doet niks... en er volgt een fout(melding) die de programmeur vervolgens dient op te lossen.

Met ttrim ga je een mogelijke fout tegen, maar is het niet beter om de fout gewoon te laten gebeuren?

Als die extra controles gaan uiteindelijk (zij het minimaal) ten koste van de performance. Mijn vraag is vooral, wanneer wel controleren en wanneer niet. Jij geeft aan dat je een voorstander bent van goede foutafhandeling zodat een fout goed te traceren is. Tegelijkertijd houdt dit dat in dat je dan alles moet gaan controleren, want in elke functie kan wel iets fout worden ingevoerd. Hoe ver moet je gaan?
 

06/04/2012 18:56:38
Quote Anchor link
Hoe ver je wilt gaan is uiteraard aan jezelf.

Zelf zou ik het inbouwen, qua performence is het nauwelijks merkbaar.

Enkele jaren geleden hebben enkele andere programmeurs en ik zelf een eigen mvc framework geschreven voor oa ons eigen cms systeem, en in de eerste versie hadden we dezelfde gedachte, om niet alles te controleren, maar gewoon dit in de documentatie te vermelden, in de daarop volgende versies hebben we steeds meer controles ingebouwd, aangezien dit het debuggen van de applicatie vergemakkelijkt en versneld.

Wel is het zo dat je te ver kunt gaan met het controleren, je moet gewoon voor jezelf afvragen of het nut heeft om erop te controleren of niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/04/2012 20:20:30
Quote Anchor link
Phoenix... vaak gaat het om eenmalige controles. Als hetgeen dat je wil controleren eenmaal goed staat, dan staat het goed... maar je blijft er dan wel telkens op controleren. Als je 1x een pagina aanroept en er vinden dan 100 controles plaats, dan wordt je site toch ietsje trager. Dus, de conclusie is dat je heel kritisch moet controleren. En dat vind ik dus lastig. Want wat moet je nu precies controleren?

Laten we dan eens een heel concreet voorbeeld verzinnen! Stel, de programmeur moet ergens een domein invullen. Dit domein moet eindigen op een forward slash en mag niet beginnen met "http://" (dat wordt automatisch geprefixt door de variabele $connection). Het domein wordt gesuffixed met $page.

Laten we de variabele die de programmeur moet invullen $domain noemen.

Dan kunnen er een aantal dingen gebeuren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$connection = 'http://';
$page       = 'producten';
$domain     = ''; //invullen door de programmeur    


1) De programmeur vult $domain goed in:
$domain = 'www.mijnsite.nl/';

De volledige url wordt nu http://www.mijnsite.nl/producten

2) De programmeur vergeet de slash op het eind:
$domain = 'www.mijnsite.nl';

De volledige url wordt nu http://www.mijnsite.nlproducten

3) De programmeur vult het http:// deel ook in:
$domain = 'http://www.mijnsite.nl/';

De volledige url wordt nu http://http://www.mijnsite.nl/producten

4) De programmeur typt per ongeluk aan het eind 2 slashen in plaats van 1:
$domain = 'www.mijnsite.nl//';

De volledige url wordt nu http://www.mijnsite.nl//producten

Nu is dus de vraag A) of je de variabele $domain moet controleren en B) zo ja, wat moet je dan controleren.

In het bovenstaande voorbeeld is het resultaat bij optie 1 perfect. De url klopt en kan gebruikt worden. Bij optie 2 en 3 klopt de url niet en er zal een fout optreden als deze wordt aangeroepen. Bij optie 4 klopt de url ook niet (er staat een dubbele slash in) , maar deze zal wel werken omdat de server/browser de dubbele slash zal negeren.

Maar de vraag is nu dus, ga je $domain controleren, ja of nee... en als je het gaat controleren WAT ga je dan controleren?

Wat zou je allemaal kunnen controleren?

- is $domain een string? (heeft de programmeur bijvoorbeeld niet toevallig een int of boolean ingevuld?)
- eindigt $domain op een forward slash?
- staan er geen ongeldige tekens in $domain (bijvoorbeel !, @ of spatie)
- begint $domain niet met "http(s)://"
- bevat de complete url geen dubbele slashes?

Zoals je ziet kun je dus op behoorlijk wat zaken een controle uitvoeren, maar hoe zinvol is dit? Dat zou ik graag willen weten. Ik kan er ook voor kiezen om geen enkele controle uit te voeren en als het dan misgaat krijg ik vanzelf wel een foutmelding. Wat is wijsheid?
Gewijzigd op 06/04/2012 20:23:06 door Ozzie PHP
 

06/04/2012 21:47:12
Quote Anchor link
Ja en nee, ik zou dit via een installer laten lopen, die dit valideert, en niet iedere keer als een site bezocht wordt, in het laatste geval is dit een zeer overbodige controle.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/04/2012 23:43:04
Quote Anchor link
Dit was slechts een voorbeeldje. Er zijn zoveel gevallen waarin zoiets niet in een installer kan. Een ander voorbeeld dan. Het is echt even een heel simpel voorbeeld, maar het gaat om het idee.

Stel je hebt een functie showMessage($message, $die = false).
Die functie kun je als volgt maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
public function showMessage($message, $die = false) {
  echo $message;
  if ($die) {
    die();
  }
}

?>


Maar je kunt 'm ook zo maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
public function showMessage($message, $die = false) {
  if (!is_string($message)) {
    die('Het bericht moet een string zijn!');
  }

  if (trim($message) == '') {
    die('Het bericht mag niet leeg zijn!');
  }

  echo $message;
  if (!is_bool($die)) {
    die('De variabele $die moet een boolean zijn!');
  }

  if ($die) {
    die();
  }
}

?>


Wanneer moet je extra controles uitvoeren. Is daar een soort "regel" voor?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.