echo echo!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/11/2010 22:25:12
Quote Anchor link
Tja, toch eens een leuke dan...

$naam = 'Jan';
$beest = 'Woodywoodpecker';

De meesten van jullie zullen als volgt echo'en:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben '.$naam.' en ik doe '.$beest.' na.';
?>


Nu ben ik heel benieuwd of iemand het ook wel eens zo doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben ',$naam,' en ik doe ',$beest,' na.';
?>

Heb je het verschil gezien? Komma's in plaats van punten! Wie doet het op die laatste manier?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:09:15
 

29/11/2010 22:37:24
Quote Anchor link
Echo aanroepen met meerdere parameters? Ikke niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/11/2010 22:45:17
Quote Anchor link
Ik las een keer dat dit beter is? Echo kan meerdere argumenten kommagescheiden weergeven. Ik heb dit ook nooit gedaan maar het voordeel zou zijn dat ie er nu geen string van maakt. De punt plakt alles aan elkaar en maakt er 1 string van. Echter, je echoot iets, en daarna heb je de string niet meer nodig, dus waarom zou je die aan elkaar plakken? In principe doe je iets wat niet nodig is.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/11/2010 09:46:10
Quote Anchor link
We hebben er hier een keer naar gekeken en kwamen tot de conclusie dat het snelheidsverschil heel klein was terwijl het niet natuurlijk overkwam waardoor we besloten hebben om het niet te doen. Daarnaast gebruiken we bijna geen echo alleen aan het einde van het script komt dat een keer voor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 10:36:34
Quote Anchor link
Was het snelheidsverschil in het voordeel van het gebruik met komma's?

Het voelt inderdaad niet natuurlijk, maar dat komt denk ik omdat je (ik) het niet gewend bent. Maar als je erover nadenkt is het wel vreemd om een string aan elkaar te plakken en die dan te echo'en.

Andere meningen? Zijn er mensen die wel met komma's echo'en?
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 11:39:30
Quote Anchor link
Er zit niet heel veel verschil in, maar je kan toch echt verschil zien..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
echo '<pre>';
echo 'Quotes..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo "Regel $i, ";
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;

echo 'Punten..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo 'Regel'.$i.',';
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;

echo 'Komma..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo 'Regel',$i,',';
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;
?>


Resultaten bij mij:
Quotes: (Variabele binnen quotes) echo "Regel $i";
0.00017690658569336

Punten: echo 'Regel '.$i;
0.00015521049499512

Komma: echo 'Regel ',$i;
0.00013184547424316
Gewijzigd op 30/11/2010 11:39:50 door Chris -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 12:06:32
Quote Anchor link
Mooi gemaakt!

Tja, en nu? Die komma blijkt toch echt sneller te gaan. Allemaal met komma's gaan echo'en dan vanaf nu????
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2010 12:13:45
Quote Anchor link
Ik krijg wisselende resultaten. De ene keer zijn de komma's sneller, de andere keer de punten. Ik denk dat PHP intern al heel erg geoptimaliseerd is hiervoor.

Ow, probeer het eens met ob_start() bovenaan voor de grap. Bij mij werd echo plots nog eens 10x sneller >:)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:03:00
Quote Anchor link
Maar wat moeten we nu? Is er iemand die het WEL met komma's doet? Of doet niemand dat?
 
Niek s

niek s

30/11/2010 13:30:02
Quote Anchor link
Waarom zou je uberhaupt echo gebruiken? :P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:35:22
Quote Anchor link
hoe bedoel je?
 
Pim -

Pim -

30/11/2010 13:38:00
Quote Anchor link
Niek s op 30/11/2010 13:30:02:
Waarom zou je uberhaupt echo gebruiken? :P


Als php://stdout ook kan ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:41:28
Quote Anchor link
wat is dat nu weer dan????

iedereen gebruikt toch ECHO om de inhoud van een variabele op beeld te tonen??!
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:09:41
Quote Anchor link
Heb nog even een uitgebreide test gedaan op die van Chris.
En dit zijn de resultaten:
Punten het snelst: 395
Komma's het snelst: 606

De komma's zijn dus over het algemeen sneller dat de punten.
Gewijzigd op 30/11/2010 14:55:54 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 14:21:37
Quote Anchor link
395 is sneller toch dan 606???
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 14:25:54
Quote Anchor link
Net ook nog wat tests gedaan, m'n script iets aangepast zodat ik de resultaten sneller kan plaatsen. Het is afhankelijk van het aantal echo's dat je maakt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
13163:
Quotes..: 0.0071589946746826
Punten..: 0.0075080394744873
Komma...: 0.0060749053955078
Totaal..: 0.020784854888916

85908:
Quotes..: 0.052965879440308
Punten..: 0.061398983001709
Komma...: 0.050459861755371
Totaal..: 0.1648690700531

73996:
Quotes..: 0.041393995285034
Punten..: 0.045967102050781
Komma...: 0.040701150894165
Totaal..: 0.12810397148132

30605:
Quotes..: 0.017194986343384
Punten..: 0.018378019332886
Komma...: 0.016165018081665
Totaal..: 0.051793098449707

LOL! 996981:

Quotes..: 1.0118591785431
Punten..: 0.59965705871582
Komma...: 0.51841187477112
Totaal..: 2.2139141559601


conclusie, bij bijna een miljoen regels, zit er pas een halve seconde tussen. (maar niet eens merkbaar aangezien je browser eerst die regels moet verwerken, en dan pas kan gaan renderen..)
Gewijzigd op 30/11/2010 14:33:15 door Chris -
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:42:15
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/11/2010 14:21:37:
395 is sneller toch dan 606???

Die getallen zijn het aantal keer dat de komma sneller was dan de punt en omgekeerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 14:48:30
Quote Anchor link
Hmmm oke, uit Chris z'n test blijkt dat komma's telkens net iets sneller is, zij het minimaal.

Maar wat is nu de juiste manier dan? Kom ik weer terug op mijn eerdere opmerking: "Echter, je echoot iets, en daarna heb je de string niet meer nodig, dus waarom zou je die aan elkaar plakken? In principe doe je iets wat niet nodig is.".
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 14:52:06
Quote Anchor link
Wouter J op 30/11/2010 14:42:15:
Ozzie PHP op 30/11/2010 14:21:37:
395 is sneller toch dan 606???

Die getallen zijn het aantal keer dat de komma sneller was dan de punt en omgekeerd.


Hoe kom jij dan aan die resultaten? Mijn resultaten zijn namelijk net even iets anders.. (plaats anders een script oid?)
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:54:43
Quote Anchor link
@Chris,
Zie nu dat ik de cijfers precies verkeerd plaatste. Komma's zijn dus inderdaad sneller dan punten.
En script plaats ik maar niet, is echt een rommeltje.

Resultaten bij herhaling van de proef:

Komma's 586 Punten: 632
Komma's 832 Punten: 749
Komma's 938 Punten: 819
Komma's 983 Punten: 873
Komma's 997 Punten: 907
Komma's 1001 Punten: 935
Komma's 1001 Punten: 953
Komma's 1001 Punten: 971
Komma's 1001 Punten: 983
Komma's 1001 Punten: 987
Gewijzigd op 30/11/2010 15:12:28 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 15:08:31
Quote Anchor link
Oke, komma's zijn sneller.... maar we gebruiken ze niet??????
Hmmmm... :s
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.