Gegevens ophalen uit sessie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »
Stef van de Ven

Stef van de Ven

03/06/2009 17:36:00
Quote Anchor link
Mijn login script maakt gebruik van sessies, hierin is de gebruikersnaam voor mij van belang want die wil ik gebruiken voor een welkomst tekst.

Ik wil dus: Welkom; 'gebruikersnaam'.
Waarin gebruikersnaam dus variabel is aan de gebruikersnaam van het ingelogde account.

De inlogscript die ik gebruikt hebt kan je hier vinden:
http://www.phphulp.vindme.nl/AKLogin/code/index.php

Weet iemand hoe ik de gebruikersnaam van de ingelogde persoon kan opvragen en van de sessie en daarmee een welkomsttekst kan maken?

Alvast bedankt!
Stef
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:44:30
 

03/06/2009 17:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
 

$select
= mysql_query("SELECT Gebruikersnaam FROM gebruikers WHERE ID = \"".$_SESSION['USER_ID']."\"");

echo mysql_result($select,0);

?>


Niet getest maar moet werken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 

03/06/2009 17:44:00
Quote Anchor link
Die zul je d'r in login.php bij moeten zetten (zoals die andere sessie vars), zodat je ergens anders echo $_SESSION['gebruikersnaam']; kunt doen.
BTW, volgens mij klopt dat script ook niet helemaal. Die if met die session's daar is als het goed is niet nodig.
@Hierboven, onzinnig, niet nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

03/06/2009 17:52:00
Quote Anchor link
Dus die code kan ik niet gebruiken?

Je zegt dat ik iets bij login.php moet zetten, bedoel je dan een var die opgeslagen wordt in een sessie zodat ik hem later met $_SESSION['gebruikersnaam']; kan echoën?

Hoe kan ik dat doen dan? (sorry ik snap dat allemaal nog niet helemaal) (A)

(wat bedoel je met dat script klopt niet helemaal, over welke script heb je het dan?)

Groetjes,
Stef
 
Niels

Niels

03/06/2009 17:54:00
Quote Anchor link
Volgens mij roep je de functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_start();
?>


... ook niet helemaal in het begin aan. Je doet eerst een:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>


Misschien is dit van invloed op je script...
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

03/06/2009 17:56:00
Quote Anchor link
@ niels, misschien zou ik session dan voor de error reporting moeten doen, maar dan nog, heb ik nog steeds geen manier om de gebruikersnaam op te roepen
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/06/2009 17:56:00
Quote Anchor link
Bij je login.php

$_SESSION['USER_LOGGED'] = 'yes';
$_SESSION['USER_IP'] = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$_SESSION['USER_LEVEL'] = $Sessielevel;
$_SESSION['USER_ID'] = $aRij['ID'];

Maak je nog een sessie aan.

$_SESSION['USER_NAME'] = $aRij['Gebruikersnaam'];

Dan moet je natuurlijk nog wel bij de select query van de login.php de gebruikersnaam selecteren.

Als je dat hebt gedaan kan je de gebruikersnaam gewoon aanvragen met: $_SESSION['USER_NAME']
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

03/06/2009 17:57:00
Quote Anchor link
Ik zal eens kijken, thanks
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

03/06/2009 18:04:00
Quote Anchor link
Uhm klein vraagje over dat select query, wat moet ik er dan bijzetten? en waar precies? want het werkt iig niet zonder ^^

Alvast bedankt,
Stef
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/06/2009 18:06:00
Quote Anchor link
Dubbel post is niet nodig, Daarvoor is een Edit knopje.

=>

SELECT
ID,
Level

Moet worden

SELECT
ID,
Level,
Gebruikersnaam
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

05/06/2009 10:57:00
Quote Anchor link
Dit heeft inderdaad gewerkt, heel erg bedankt!

Nu dat ik wat aan het uitbreiden ben, stuit ik op andere problemen die wel nog zo ongeveer bij deze topic horen.

Ik wil dat de speler een 'stad' krijgt (om het makkelijk te zeggen).
Deze stad heeft als standaard naam: 'Beach Camp'

Ik heb in phpmyadmin een extra kolom gemaakt met de naam: 'empirename'.
Hierbij een standaardwaarde ingevuld van 'Beach Camp'.

Ik wilde in een menu de naam van mijn stad hebben zoals:
Jouw stad:
Beach Camp

Ik dacht dus van laat ik het zelfde een uitproberen als dit bovenstaande (met de gebruikersnaam)

Dus bij mijn Query schreef ik 'empirename' erbij:

SELECT
ID,
Level,
Gebruikersnaam,
empirename

En bij het aanmaken van de sessie:
$_SESSION['EMPIRE_NAME'] = $aRij['empirename'];

op mijn profielpagina, waar ik de naam van de stad (empire) dus wilde hebben schreef ik

<p>
Jouw stad: <br>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_SESSION['EMPIRE_NAME'];
?>


</p>

Dus nu heb ik staan wat ik wilde hebben staan, MAAR!
Ik wil dat de spelers de mogelijkheid hebben om de naam van hun stad te veranderen naar wat hun willen.

Dus ik maak een pagina aan: changeempirename.php
Ik heb al een form gemaakt:

<form id="form1" name="form1" method="post" action="">
<table width="303" border="0">
<tr>
<td><p>Nieuwe naam:</p></td>
<td><input type="text" name="EmpireName" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input name="Go" type="submit" id="Go" value=" Verander " />
<td></td>
</tr>
</table>
</form>

Ik dacht even slim te zijn om de registratieformulier aan te passen om zo iets bij te schijven in mijn database. dus ik had dit zo aangepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?PHP

/* Kijken of er iets gepost wordt. */
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    /* Kijken of er op de knop GO wordt geklikt. */
    if(isset($_POST['Go']))
    {

        /* Kijken of er een gebruikersnaam is ingevuld. */
        if(isset($_POST['EmpireName']) && $_POST['EmpireName'] != '')
        {

                                            /* Query uitvoeren om te kijken of gebruikersnaam al bestaat. */
                                            $aQuery =
                                            "
                                                SELECT
                                                    empirename
                                                FROM
                                                    gebruikers
                                                WHERE
                                                    empirename = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['EmpireName'])."'
                                            "
;
                                            
                                            /* Resultaat van de query. */
                                            $aResultaat = mysql_query($aQuery);
                                            
                                            /* Kijken of de Query is gelukt. */
                                            if(!$aResultaat)
                                            {

                                                /* Er is een fout opgetreden met de aQuery. */
                                                echo 'Er is iets fout gegaan met de Query. aQuery: '.$aQuery.'';
                                            }

                                            else
                                            {
                                                /* Kijken of gebruikersnaam bestaat. */
                                                if(mysql_num_rows($aResultaat) == 1)
                                                {

                                                    /* Gebruikersnaam bestaat al. */
                                                    echo 'Deze naam is al in gebruik, Kies A.U.B een ander naam, <a href="javascript: history.go(-1)"class="link_orange">Terug</a>.';
                                                    exit();
                                                }{
                                                            
                                                            /* Query uitvoeren om de gegevens in de database te plaatsen. */
                                                            $cQuery =
                                                            "
                                                                INSERT INTO
                                                                    gebruikers
                                                                    (
                                                                        empirename,
                                                                    )
                                                                VALUES
                                                                    (
                                                                        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['empirename'])."',
                                                                    )
                                                            "
;
                                                            
                                                            /* Resultaat van de query. */
                                                            $cResultaat = mysql_query($cQuery);
                                                            
                                                            /* Kijken of de query is gelukt. */
                                                            if(!$cResultaat)
                                                            {

                                                                /* Fout opgetreden met invoeren van gegevens. */
                                                                echo 'Er is een fout opgetreden met het aanmaken van een nieuwe naam, <a href="/profiel.php">Terug</a>.';
                                                                exit();
                                                            }

                                                            else
                                                            {                                                
                                                                /* Account is succesvol aangemaakt. */
                                                                echo 'Uw empire naam is succesvol veranderd ';
                                                            }
                                                        }
                                                    }
                                                }
                                            }
                                        }

                                
                                                        
    

?>

Jammer genoeg was ik niet slim genoeg en wekt dit niet,
hij geeft namelijk een error op :
'".mysql_real_escape_string($_POST['empirename'])."',

Zat ik al een beetje in mijn buurt met het veranderen van je stadsnaam?
Of ben ik nou helemaal de verkeerde richting op aan het gaan...

Hoe ver ik al dacht was:
Er moet een form zijn die de stadsnaam post in de database (en gecontroleerd of het veld niet leeg is, of de naam al niet bezet is enz.)

En de sessies moeten aangepast worden, want ik ga er vanuit dat als je inlogd dat je gegevens die in je sessie worden opgeslagen vast liggen en de gehele duur van de sessie niet aangepast worden aan wat er veranderd in de database. (ik wil namelijk dat de naam van je stad meteen veranderd, en niet dat je eerst opnieuw moet inloggen om je nieuwe naam te bekijken)

Weet iemand hier iets voor? (A)
Alvast bedankt!

Mvg,
Stef
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.