GET request

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jack maessen

jack maessen

24/12/2012 20:15:14
Quote Anchor link
ik zie dat ik een behoorlijk veiligheidslek heb op mijn website.
Het gaat om de volgende site: www.jackmaessen.nl
Je kunt inloggen met username:test en password: pass
Eenmaal ingelogd, klik in de navigatie op "My account"
Kijk vervolgens in de url en zie dat de username in de url wordt aangeroepen
(http://www.jackmaessen.nl/userinfo.php?user=test)
er is dus nu vrij gemakkelijk de info van andere leden te raadplegen door bv. in de url "test" te vervangen door "piet" of een andere naam. Dit mag natuurlijk nooit gebeuren.
Het script dat de info parsed ziet er als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
                                <!-- MY ACCOUNT INFO -->


<?php
/**
 * UserInfo.php
 *
 * This page is for users to view their account information
 * with a link added for them to edit the information.
 *
 * Updated by: The Angry Frog
 * Last Updated: October 26, 2011
 */


if (!isset($_GET['user'])) {
    header("Location: ".$config['WEB_ROOT'].$config['home_page']);
}

?>




<?php
/* Requested Username error checking */
$req_user = trim($_GET['user']);
if(!$req_user || strlen($req_user) == 0 ||
   !
preg_match("/^[a-z0-9]([0-9a-z_-\s])+$/i", $req_user) ||
   !
$database->usernameTaken($req_user)){
   die("Username not registered");
}


/* Logged in user viewing own account */
if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo "<h6><br>My Account</h6>";
}

/* Visitor not viewing own account */
else{
   echo "<h6>User Info</h6>";
}


/* Display requested user information - add/delete as applicable */
$req_user_info = $database->getUserInfo($req_user);

/* Username */
echo "<b>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Username: ".$req_user_info['username']."</b><br />";

/* Email */
echo "<b>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Email:</b> ".$req_user_info['email']."<br />";

/**
 * Note: when you add your own fields to the users table
 * to hold more information, like homepage, location, etc.
 * they can be easily accessed by the user info array.
 
  * $session->user_info['location']; (for logged in users)

  * $req_user_info['location']; (for any user)
    */
    
 
 
 
 

/* If logged in user viewing own account, give link to edit */

if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo '';
}


/* Link back to main */
/*echo "<br>Back To [<a href='".$config['WEB_ROOT'].$config['home_page']."'>Main</a>]<br>";*/


?>

                                                                                                         <!-- EINDE MY ACCOUNT INFO -->


Hoe kan ik dit beveiligen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:44:22
 
Wouter J

Wouter J

24/12/2012 20:20:23
Quote Anchor link
Niet met GET parameters werken. Hoe een inlog systeem hoort te werken:
- Je logt in, nadat alles is gecontroleerd maak je een random hash aan (met bijv. uniqid + een sha functie in een gegeven van de gebruiker), deze sla je op in de database en in een sessie.
- Op elke volgende pagina kijk je of deze hash nog steeds hetzelfde is (door de sessie met een db te controleren), zo ja => gebruiker ingelogd, zo nee => gebruiker uitgelogd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2012 20:21:46
Quote Anchor link
Juist geen $_GET parameter meegeven. In je inlogsessie moet toch al bekend zijn wie je bent?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/12/2012 20:35:27
Quote Anchor link
Wouter J op 24/12/2012 20:20:23:
- Op elke volgende pagina kijk je of deze hash nog steeds hetzelfde is (door de sessie met een db te controleren), zo ja => gebruiker ingelogd, zo nee => gebruiker uitgelogd.

Wouter, maak je dan bij iedere pagina een database request?

Je kunt ook in de sessie opslaan dat iemand is ingelogd ($logged_in=true). Of is dat qua veiligheid te risicovol?
 
- Marco -

- Marco -

24/12/2012 21:05:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(strcmp($session->username,$req_user) == 1){
   echo "alert("This is not your profile!")";
header(Location: http://www.jackmaessen.nl/userinfo.php?user=$session->username);
}
?>

Ik weet niet of dat handig is, maar in ieder geval krijgt u een alert met het bericht "This is not your profile!" en wordt u direct doorgestuurd naar uw eigen profiel. ;)
 
Jack maessen

jack maessen

24/12/2012 22:49:07
Quote Anchor link
de oplossing van marco werkt niet, hij toont nog steeds de user info bij naamsverandering, maar ik heb het als volgt opgelost:
Als usernaam variable gelijk is aan requested user, toon de info; anders ga naar userinfo.php waarna de cyclus opnieuw doorlopen wordt en died bij "requested username error checking"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
/* Requested Username error checking */
$req_user = trim($_GET['user']);

if(!$req_user || strlen($req_user) == 0 ||
   !
preg_match("/^[a-z0-9]([0-9a-z_-\s])+$/i", $req_user) ||
   !
$database->usernameTaken($req_user)){
   die("<br /></br />Username not registered or you don't have permission to view this information");
}



/* Logged in user viewing own account */
if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo "<h6><br>My Account</h6>";
}



/* Visitor not viewing own account */
else{
header('Location: userinfo.php');
   /*echo "<h6><br /><br />User Info</h6>";*/
}

/* Display requested user information - add/delete as applicable */
$req_user_info = $database->getUserInfo($req_user);

/* Username */
echo "<b>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Username: ".$req_user_info['username']."</b><br />";

/* Email */
echo "<b>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Email:</b> ".$req_user_info['email']."<br />";
?>
Gewijzigd op 24/12/2012 23:31:52 door jack maessen
 
Wouter J

Wouter J

24/12/2012 23:48:19
Quote Anchor link
Quote:
Wouter, maak je dan bij iedere pagina een database request?

Dat doe je in principe toch al.

Quote:
Je kunt ook in de sessie opslaan dat iemand is ingelogd ($logged_in=true). Of is dat qua veiligheid te risicovol?

En dan pas ik lokaal even die sessie aan zodat ik al ben ingelogd terwijl ik niks heb ingevoerd? Wat je natuurlijk eerst doet is kijken of die sessie bestaat, zo niet dan hoef je niet verder te gaan met de DB, zoja dan kijk je of de hash in de DB nog steeds geldig is, of dat hij bijv. zelf een random hash heeft ingevuld of misschien wel gekopieerd van een andere gebruiker van die website.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/12/2012 23:52:56
Quote Anchor link
Wouter J op 24/12/2012 23:48:19:
Quote:
Wouter, maak je dan bij iedere pagina een database request?

Dat doe je in principe toch al.

Waarom zou je dat doen?

Wouter J op 24/12/2012 23:48:19:
Quote:
Je kunt ook in de sessie opslaan dat iemand is ingelogd ($logged_in=true). Of is dat qua veiligheid te risicovol?

En dan pas ik lokaal even die sessie aan...

Lokaal een sessie aanpassen...? Hoe doe je dat dan?????
 
Erwin H

Erwin H

25/12/2012 09:29:52
Quote Anchor link
Marco King op 24/12/2012 21:05:58:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(strcmp($session->username,$req_user) == 1){
   echo "alert("This is not your profile!")";
header(Location: http://www.jackmaessen.nl/userinfo.php?user=$session->username);
}
?>

Ik weet niet of dat handig is, maar in ieder geval krijgt u een alert met het bericht "This is not your profile!" en wordt u direct doorgestuurd naar uw eigen profiel. ;)

Dit kan natuurlijk niet. Bij de header krijg je dan de foutmelding 'Headers already sent'. Als je een redirect doet kan je niet ook nog gewone output versturen.
 
- Raoul -

- Raoul -

25/12/2012 09:48:28
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 24/12/2012 23:52:56:
Wouter J op 24/12/2012 23:48:19:
Quote:
Wouter, maak je dan bij iedere pagina een database request?

Dat doe je in principe toch al.

Waarom zou je dat doen?


Om te controleren of je nog wel werkelijk de user bent? Tokens opslaan in je db heeft ook heel veel extra handige features:
- je kan leden aan jouw kant uitloggen
- leden kunnen eerdere sessies aan hun kant uitloggen
- je kan makkelijk online leden ophalen

Geloof me, zo belastend is het niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/12/2012 11:40:25
Quote Anchor link
- Raoul - op 25/12/2012 09:48:28:
Geloof me, zo belastend is het niet.

Dat was/is dus ook een beetje mijn vraag. Ik snap wel dat het veiliger is, maar vraag me inderdaad ook wel af of het belastend is.

Maar Wouter heeft het over lokaal een sessie aanpassen. Ik snap niet wat hij daarmee bedoelt.
 
Jack maessen

jack maessen

25/12/2012 16:20:25
Quote Anchor link
nu zie ik dat de html na de "die" echo niet meer geladen wordt. Het gaat om de footer van de pagina.
Ik heb de html code van de footer in bestand footer.php opgeslagen en geinclude na de "die" echo, maar hij laadt hem niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

/* Requested Username error checking */
$req_user = trim($_GET['user']);

if(!$req_user || strlen($req_user) == 0 ||
   !
preg_match("/^[a-z0-9]([0-9a-z_-\s])+$/i", $req_user) ||
   !
$database->usernameTaken($req_user)){
    
   die("<br /></br />Username not registered or you don't have permission to view this information");
    
}

include("footer.php");


/* Logged in user viewing own account */
if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo "<h6><br>My Account</h6>";
}



/* Visitor not viewing own account */
else{
header('Location: userinfo.php');
   /*echo "<h6><br /><br />User Info</h6>";*/
}
>?
[
/code]
wat gaat er fout?
 
Moose -

Moose -

25/12/2012 16:29:31
Quote Anchor link
Na die() of exit() stopt je script. http://nl3.php.net/manual/en/function.die.php
 
Jack maessen

jack maessen

25/12/2012 17:03:23
Quote Anchor link
hoe kan ik dit dan oplossen? er moet namelijk nog een footer onder komen...
Gewijzigd op 25/12/2012 17:10:51 door jack maessen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/12/2012 17:08:19
Quote Anchor link
Jack maessen op 25/12/2012 17:03:23:
ik snap niet waarom de browser dat stuk html wat er achter komt niet gewoont toont?


Volgens mij geeft Not Moose het antwoord:
Not Moose op 25/12/2012 16:29:31:
Na die() of exit() stopt je script. http://nl3.php.net/manual/en/function.die.php
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

25/12/2012 17:10:09
Quote Anchor link
Jack maessen op 25/12/2012 17:03:23:
ik snap niet waarom de browser dat stuk html wat er achter komt niet gewoont toont?



Zie hier:
Not Moose op 25/12/2012 16:29:31:
Na die() of exit() stopt je script. http://nl3.php.net/manual/en/function.die.php


Misschien heb je hier wat aan, kreeg ik vandaag als tip mee om even door te lezen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Session_hijackin

en

http://www.acros.si/papers/session_fixation.pdf
 
Jack maessen

jack maessen

25/12/2012 17:14:46
Quote Anchor link
ja dat heb ik bekeken en idd het pad loopt dan dood....
is er dan geen enkele manier om die footer erna nog te tonen?
 
Erwin H

Erwin H

25/12/2012 17:17:16
Quote Anchor link
Ja, geen die() gebruiken. Dat is gewoon geen foutafhandeling.
 
Jack maessen

jack maessen

25/12/2012 17:45:30
Quote Anchor link
oke, daar heb je ook wel gelijk in Erwin.
Ik heb ze nu naar een aparte pagina gestuurd "forbidden.html" met een link erin waar ze terug gaan naar de index.php, die de inlogsessie weer controleert waardoor ze of hun eigen bestanden weer zien of de inlogform voor hun neus krijgen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo "<h6><br>My Account</h6>";
}



/* Visitor not viewing own account */
else{
header('Location: forbidden.html');
   /*echo "<h6><br /><br />User Info</h6>";*/
}
?>
 
Erwin H

Erwin H

25/12/2012 17:56:05
Quote Anchor link
Leer je aan om nooit die() of exit() te gebruiken, zeker niet als foutafhandeling. Je kan er erg rare dingen door krijgen.

En dan ga ik nu iets geks zeggen.... in het laatste script dat je post zou je het juist wel moeten gebruiken. Na een redirect wil je namelijk dat wat er nog na komt hoe dan ook niet meer wordt uitgevoerd. Na een redirect is het dus juist wel een goede gewoonte om een exit() te plaatsen. Daarmee voorkom je dat er onverwachts toch nog een actie uitgevoerd wordt.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

25/12/2012 18:14:57
Quote Anchor link
Wat is eigenlijk het verschil tussen DIE en EXIT?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.