Help! browers gooien alles door elkaar...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/12/2010 19:52:18
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik ben een site aan het maken voor een kapsalon,
in google chrome werkt ALLES
in firefox staan de menu knoppen over de inhoud heen,
en in IE en Firefox staat het plaatje van de slideshow honderden pixels naar rechts..
(dus buiten het kader van de slideshow)
en in IE staan een aantal dingen wat naar rechts verplaatst...
(de slideshow (waar je komt bij het 3de tabblad) is nog 100% standaard, ik wil eerst alles goed hebben voordat ik verderga ;)!)

ik begin binnenkort een site met logo-ontwerp enzo,
daar host ik nu even die kappers-site,,

www.peak121.com

ik hoop dat iemand me kan helpen!
Gewijzigd op 21/12/2010 19:54:40 door Jason van der Zeeuw
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:18:33
 

21/12/2010 19:56:58
Quote Anchor link
Leer html:
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.peak121.com%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

Edit:
Serieus, dat het nog goed werkte in Chrome zegt meer wat over die browser dan hoe goed je bent. Dit kan voor geen meter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<script type="text/javascript" src="jquery-1.2.6.pack.js"></script>

<script type="text/javascript" src="simplegallery.js">

/***********************************************
* Simple Controls Gallery- (c) Dynamic Drive DHTML code library (www.dynamicdrive.com)
* This notice MUST stay intact for legal use
* Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for this script and 100s more
***********************************************/

</script>

<script type="text/javascript">
<!-- bagger weg (Karl) -->

</script>

<div class="bannerslide">
<div id="simplegallery1"></div>
</div><!--
To change this template, choose Tools | Templates
and open the template in the editor.
-->
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
<link href="style.css" re(...)

En je hebt jQuery, waarom maak je dan niet wat goed, waarom moet je dan zo'n stom slecht bagger script van dynamichuppeldepup gebruiken?
Gewijzigd op 21/12/2010 20:01:04 door
 
Stefan groot

stefan groot

21/12/2010 20:04:50
Quote Anchor link
Als ik jou was zou ik een beetje html leren daar schiet je al veel mee op.
En daarna een mooi css je zodat alles precies goed staat.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/12/2010 20:16:27
Quote Anchor link
@ karl karl,

duidelijk,
dat komt door mijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include... ?>

enzo :) stom van me inderdaad,,
ik heb die bagger eruit gehaalt,
maar hoe zou ik alles in elke browser goed kunnen krijgen?
alles in divjes zetten?
 
Milo S

Milo S

21/12/2010 20:34:45
Quote Anchor link
Door correcte html en css te gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <!-- Pagina titel -->
        <title>Website titel</title>
        
        <!--  Meta- tags  -->
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        
        <!--  Stylepagina's  -->
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="inc/css/default.css" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="inc/css/menu.css" />
    </head>

    <body>
    
    
    </body>
</html>


Een menu maak je met de ul, li tags van html in combinatie met wat css.
Overigens is je tekst amper te lezen
Gewijzigd op 21/12/2010 20:37:18 door Milo S
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/12/2010 20:36:35
Quote Anchor link
gewoon een appart css bestand aanmaken voor elk losse 'onderdeel' ?
 
Milo S

Milo S

21/12/2010 20:38:24
Quote Anchor link
Nee dat hoeft niet, kan wel, laad tijd word dan wel langer. Ik pak altijd menu apart, dit is persoonlijke voorkeur, menu kan soms nogal lang worden.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/12/2010 20:42:34
Quote Anchor link
oke goeie tip :)!

ik snap ook wel dat sommige browsers sommige dingen anders zien, of anders neerzetten,
maar hoe kan ik het beste zorgen dat het niet het ene 20px naar rechts gaat en het andere blijft staan... enzovoorts..?
 
Milo S

Milo S

21/12/2010 20:47:48
Quote Anchor link
Door het allemaal html en css valide te houden. Dan heb je hoogstens een paar bugfixes nodig in IE6.

Berichten doe je in een textarea, niet in een vergrootte input. Dus doe een formulier zo, en gooi er css op los:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form action="" method="post">
    <label>Naam</label>
    <input name="naam" type="text" />
    
    <label>Bericht</label>
    <textarea name="bericht"></textarea>
    
    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>
Gewijzigd op 21/12/2010 20:51:55 door Milo S
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/12/2010 20:52:55
Quote Anchor link
daar zocht ik al naar ja :$ haha bedankt!
ik doe nu net 3 maanden de opleiding informatica,
dus ik ben nog behoorlijk in de leer ;)!

bedankt tot zover :)! ik zal je op de hoogte houden als iets is gelukt..!

Toevoeging op 21/12/2010 20:54:27:

om alles html en css valide te houden gewoon W3validator.org?
 
Milo S

Milo S

21/12/2010 21:10:42
Quote Anchor link
Okee, tja nooit een opleiding gevolgt...

Ja dat kan je gebruiken, maar goed html leren is beter dan steeds kijken of het wel klopt... Als je nu gewoon goed je koppie gebruikt is er niks aan de hand.
 
Stefan groot

stefan groot

21/12/2010 21:21:37
Quote Anchor link
4e jaar vwo?
Ik gebruik om css bestandjes te maken stylesheet pro die werkt heel makkelijk en hoef je niet steeds alles te google
 
Wouter J

Wouter J

21/12/2010 22:12:46
Quote Anchor link
Na een tijdje (pak hem beet 1 maand) ken je alles van CSS/HTML wel. Dan kan je zoiets gewoon uit het hoofd opschrijven.
Alleen dan begint het echte werk: Cross-browser en alle andere bugs.
Ik heb een idee (nog nooit zo'n opleiding gevolgd) dat je dit soort dingen te weinig leert. Ik ben dan ook van mening dat een forum volgen een veel betere school is dan een opleiding.

Misschien is dit in PHP niet zo, maar met CSS/HTML leer je toch het meeste van praktisch bezig zijn. Zien wat de code doet en nadenken hoe je het moet oplossen.

Maar goed we gaan nu even heel erg off-topic. Een goede site om juiste HTML/CSS te leren is: http://www.sceneone.nl/ en http://www.mijnhomepage.nl/.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.