invoer velden gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 14:27:37
Quote Anchor link
ik heb weer een vraagje.

ik heb nu een gastenboek draaiend gekregen en wil er nog een invoer veld bij maken.

dit is het invoer veld naam en email.

//invulveld
echo "Naam:<br />";
echo "<input type= \"text\" name=\"naam\" cols=\"35\" value=\"" . htmlentities($_POST['naam']) . "\"><br />";
echo "Email:<br />";
echo "<input type=\"text\" name=\"email\" cols=\"35\" value=\"" . htmlentities($_POST['email']) . "\"><br />";
echo "<center>Bericht:<br /></center>";
?>

als ik deze bv. kopieer dan krijg ik er een nieuw invoer veld bij en daar kan ik ook een naam aan geven bijvoorbeeld je eigen site.
als ik er wat invoer gekopieerd hij dit ook naar het gekopieerde veld :S
ik kan niet terug vinden waar ik een verandering moet aanbrengen om een veld er bij te krijgen en dit ook een plek in het bericht te geven bv. achter je naam.

hoop dat jullie een kleine uitleg hierover kunnen geven ben nog niet heel wegwijs in php.
Gewijzigd op 29/05/2010 14:44:51 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:14:48
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 14:37:18
Quote Anchor link
Je zult in het PHP script dat dit formulier afhandelt, ook iets met de waarde van het nieuwe veld moeten doen. Hoe precies, dat hangt natuurlijk van je script af, daar kunnen we zonder een stukje relevante code niets over zeggen.

Edit: topic verplaatst naar het juiste board, dit heeft (nog) niets met SQL te maken...
Gewijzigd op 29/05/2010 14:45:32 door Joren de Wit
 
Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 14:44:51
Quote Anchor link
tis nogal een script je hebt me laatst geholpen met die database masafoto.
kan je me een hint geven welk stuk script je wilt zien?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 14:46:56
Quote Anchor link
Het stuk waar op dit moment wat gedaan wordt met de huidige invoervelden. Dus waar de variabelen $_POST['naam'] en $_POST['email'] gebruikt worden. Dat zal ook de plaats zijn waar je het nieuwe invoerveld moet gaan verwerken...
 
Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 14:51:51
Quote Anchor link
//zet bericht in database
$sql = "INSERT INTO gastenboek SET ";
$sql .= "id = ''";
$sql .= ", naam = '" . $_POST['naam'] . "'";
$sql .= ", email = '" . $_POST['email'] . "'";
$sql .= ", bericht = '" . $_POST['bericht'] . "'";
$sql .= ", datum = '" . $datum . "'";


dat moet deze zijn
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 14:59:07
Quote Anchor link
Oke, dan zul je in je database dus ook een nieuw veld aan moeten maken waar je de data van het nieuwe invoerveld gaat opslaan. Vervolgens zul je dat betreffende veld moeten meenemen in je INSERT query.

Nog een paar andere opmerkingen:

- Pas op voor SQL injectie, je script is daar nu gevoelig voor! Gebruik altijd mysql_real_escape_string() of andere variant om data te beveiligen voordat je ze invoert in de database.
- Het is niet nodig om elke regel van je query af te sluiten en op een volgende regel verder te gaan.

Zo kan het ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$sql
= "
  INSERT INTO gastenboek (
    naam,
    email,
    bericht,
    datum
  )
  VALUES (
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['email'])."',
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."',
    '"
.$datum."'
  )
"
;
?>
 
Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 15:20:16
Quote Anchor link
ok super ik ga dit even proberen ik zal het hier berichten als het gelukt is of niet alvast bedankt!
en super dat je gelijk de beveiliging ook ff checkt!
 
Niels K

Niels K

29/05/2010 15:21:27
Quote Anchor link
Als je als datum nu een datetime neemt in de database kan je in de query dit gebruiken

NOW()
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 15:21:49
Quote Anchor link
@Marcel: Tja, het is een beetje lullig om daar niets over te zeggen. Dan ben je straks misschien wel terug met de vraag waarom heel je database leeg is ;-)
Gewijzigd op 29/05/2010 15:25:47 door Joren de Wit
 
Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 15:41:27
Quote Anchor link
hoe kan ik hem uitlijken dat het dus naam datum/ tijd en dan website er achter kan.

ik heb nu dit

CREATE TABLE `gastenboek` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`naam` varchar(100) NOT NULL default '',
`email` varchar(200) NOT NULL default '',
`bericht` text NOT NULL,
`website` varchar(100) NOT NULL default '',
`datum` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
PRIMARY KEY (`id`)
);
 
Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 15:42:05
Quote Anchor link
krijg trouwens dat er iets fout is gegaan bij het invoeren in de database sinds website er bij staat
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 15:44:42
Quote Anchor link
Marcel:
hoe kan ik hem uitlijken dat het dus naam datum/ tijd en dan website er achter kan.


Wat bedoel je hiermee? De volgorde waarop jij data weergeeft bepaal je in je PHP script. Hoe ziet je INSERT query er nu uit?

ps. Niet bumpen, als je nog wat wilt toevoegen kun je je bericht aanpassen met het 'edit' knopje...
Gewijzigd op 29/05/2010 15:45:13 door Joren de Wit
 
Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 15:51:02
Quote Anchor link
ok prima

ik geef je ff het hele script tis wel lang maar ja tis makkelijker.

ik moet helaas er ff vandoor probeer weer zo snel mogelijk te reageren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
 //voert de SQL code uit
    $res = mysql_query($sql);  
    
    if (!empty($res))
    {
  
        echo "<center><h1>Bericht toegevoegd</h1>";
    
        echo "<p>Bedankt voor je bericht. Het bericht is toegevoegd. Ga nu naar <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten overzicht\">het berichten overzicht</a>.</center>";
    }


    else
        echo "<center>Bericht NIET toegevoegd. Er is iets misgegaan met het invoeren in de database.</center>";  
}


elseif ($_GET['show'] == "add" || $_POST['show'] == "add")
{

    echo "<center><h1>Voeg een bericht toe</h1>";
    
    echo "<p>Toon mij <a href=\""  . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten in gastenboek\">alle berichten in het gastenboek</a>.</p>";

?>


Gebruik om je code overzichtelijk weer te geven[/edit]
Gewijzigd op 30/05/2010 21:10:46 door Joren de Wit
 
Marcel sauer

marcel sauer

30/05/2010 20:12:12
Quote Anchor link
ik ben nog even aan het knutselen geweest maar blijkbaar snap ik toch nog niet genoeg van php krijg dat veld er echt niet in.
 
Marcel sauer

marcel sauer

30/05/2010 20:37:14
Quote Anchor link
heb net van alles veranderd voor de input en mijn gastenboek accepteerd de invoer vanhet nieuwe veld alleen als ik in myadmin kijk zie ik bij het aangemaakte tabel geen invoer staan blijkbaar verwerkt hij het niet in de database.

oeps vergeten te editen sorry


edit : hij neemt het nu wel op in de database nu het weergeven nog.
Gewijzigd op 30/05/2010 21:13:39 door marcel sauer
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 21:09:51
Quote Anchor link
Ik zie nog nergens een INSERT query in de code die je gegeven hebt?
 
Marcel sauer

marcel sauer

30/05/2010 21:15:13
Quote Anchor link
heb de php code doorgezocht kon alleen niks vinden waar insert query te vinden was.

zag trouwens ook dat er geen tijd bij staat waneer het bericht geplaatst is wel de datum.
in de database wordt dit wel opgenomen.


edit : NICE!!!!!!! het is gelukt!!! duurt ff maar dan heb je ook wat

nu de tijd nog en kan je ook in 1 tabel een enter geven dat de rest van de info er onder komt?
Gewijzigd op 30/05/2010 21:24:28 door marcel sauer
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 22:26:20
Quote Anchor link
Wat bedoel je met een 'enter geven in een tabel' en waaronder wil je de rest van de info?
 
Marcel sauer

marcel sauer

31/05/2010 16:06:16
Quote Anchor link
zodat ik bijvoorbeeld naam dan datum dan tijd achter elkaar en webadres van deze persoon er onder.

krijg trouwens met geen mogelijkheid die tijd achter de datum.
hij is wel in de database opgeslagen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<tr>
                
                <!--zin voor weergave in bericht-->
                
                  <td bgcolor="#A2C0EE" bgstyle="color: #FFCC66;"><?php echo "<p><a>" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <i>" . $row['website'] . "</i>  </td>"; ?>  
                </tr>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 17:48:45
Quote Anchor link
Tja, dit zijn echt allemaal hele basale vaardigheden waar het nu op aankomt. Als je die nog niet onder de knie hebt, is het misschien toch handiger om nog wat handleidingen door te lezen?
 
Marcel sauer

marcel sauer

31/05/2010 18:04:14
Quote Anchor link
is die tijd een basale vaardigheid?
die enter kom ik vanzelf wel achter alleen die tijd heb ik al vanalles geprobeerd.
ik denk dat het te maken heeft met show_datum dat die verandert moet worden maar waarin?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.