json uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »
Edwin k

edwin k

27/09/2018 17:02:08
Quote Anchor link
ik ben net begonnen met php en json maar hoe kan ik dit het beste uitlezen

heb de volgende code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$out
= [];

foreach($historie_output as $element) {
        $out[$element['seizoen']][] = ['datum' => $element['datum'], 'wedstrijd' => $element['wedstrijd'], 'uitslag' => $element['uitslag']];
}

 $testaantal = count($out);
 echo  $testaantal;
 
 var_dump(json_encode($out, JSON_PRETTY_PRINT));


echo '<table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">';
  for ($n = 0; $n < $testaantal; $n++)
  {

    echo '<tr>';
        echo '<td>' . $out[$n]['seizoen'] . '</td>';
        echo '<td>' . $out[$n]['wedstrijd'] . '</td>';
        echo '<td>' . $out[$n]['uitslag'] . '</td>';
    echo '</tr>';
  }

echo '</table>';
?>


het json file zit er als volgt uit
Quote:
string(1196) "{ "seizoen 2009\/'10": [ { "datum": "30 aug 2009", "wedstrijd": "Vorden 1 - AZC 1", "uitslag": "1 - 1" } ], "seizoen 2014\/'15": [ { "datum": "2 nov 2014", "wedstrijd": "AZC 1 - Vorden 1", "uitslag": "2 - 1" }, { "datum": "22 mrt 2015", "wedstrijd": "Vorden 1 - AZC 1", "uitslag": "3 - 2" } ], "seizoen 2016\/'17": [ { "datum": "2 okt 2016", "wedstrijd": "Vorden 1 - AZC 1", "uitslag": "1 - 0" }, { "datum": "26 mrt 2017", "wedstrijd": "AZC 1 - Vorden 1", "uitslag": "4 - 1" }, { "datum": "28 mrt 2017", "wedstrijd": "AZC 1 - Vorden 1", "uitslag": "2 - 1" } ], "seizoen 2017\/'18": [ { "datum": "22 okt 2017", "wedstrijd": "Vorden 1 - AZC 1", "uitslag": "2 - 1" }, { "datum": "25 mrt 2018", "wedstrijd": "AZC 1 - Vorden 1", "uitslag": "2 - 0" } ] }"

nu wil ik dat alle uitslagen van een bepaald seizoen onder elkaar worden gezet.

voorbeeld

seizoen 1

uitslag 1
uitslag 2

seizoen 2
enz...



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
echo '<table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">';
  for ($n = 0; $n < $testaantal; $n++)
  {

    echo '<tr>';
        echo '<td>' . $out[$n]['seizoen'] . '</td>';
        echo '<td>' . $out[$n]['wedstrijd'] . '</td>';
        echo '<td>' . $out[$n]['uitslag'] . '</td>';
    echo '</tr>';
  }

echo '</table>';
?>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 27/09/2018 23:16:26 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 01:34:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2018 17:10:19
Quote Anchor link
Verander die var_dump tijdens het debuggen eens in een print_r() functie. En zet dit tussen HTML pre-tags. Dan zie je een overzichtelijke 'boom' met je data.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/09/2018 19:03:32
Quote Anchor link
Als je tijdens het weergeven in een variabele bijhoudt in welk seizoen je zit kun je een nieuw kopje introduceren op het moment dat het seizoen wisselt.
 
Edwin k

edwin k

28/09/2018 09:51:26
Quote Anchor link
de gegevens van de print_r zien er goed uit
Quote:
Array
(
[seizoen 2009/'10] => Array
(
[0] => Array
(
[datum] => 30 aug 2009
[wedstrijd] => Vorden 1 - AZC 1
[uitslag] => 1 - 1
)

)

[seizoen 2014/'15] => Array
(
[0] => Array
(
[datum] => 2 nov 2014
[wedstrijd] => AZC 1 - Vorden 1
[uitslag] => 2 - 1
)

[1] => Array
(
[datum] => 22 mrt 2015
[wedstrijd] => Vorden 1 - AZC 1
[uitslag] => 3 - 2
)

)
)



dit wil ik graag op volgende manier getoond hebben
seizoen 1
datum wedstrijd uitslag

seizoen 2
datum wedstrijd uitslag
datum wedstrijd uitslag

enz..

ik heb dus het volgende wat niet goed gaat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
 $out
= [];
foreach($historie_output as $element) {
        $out[$element['seizoen']][] = ['datum' => $element['datum'], 'wedstrijd' => $element['wedstrijd'], 'uitslag' => $element['uitslag']];
}

 $testaantal = count($out);
echo '<pre>';
 print_r($out);
 echo '</pre>' ;
echo '<table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">';
  for ($n = 0; $n < $testaantal; $n++)
  {

    echo '<tr>';
        echo '<td>' . $out['seizoen'][$n] . '</td>';
    echo '</tr>';
  }

echo '</table>';
?>


zouden jullie me wat op weg willen helpen hoe dit voor elkaar te krijgen
Gewijzigd op 28/09/2018 09:53:23 door edwin k
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/09/2018 13:02:59
Quote Anchor link
Of, alternatief, je organiseert alle data op seizoen. Dan is het gewoon een kwestie van een dubbele for-loop. Zo te zien gebeurt dit al?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// ben er geen fan van, maar even voor het begrip in het nederlands
foreach ($output as $seizoen => $wedstrijden) {
    // hier het seizoen kopje
    // ...

    foreach ($wedstrijden as $wedstrijd) {
        // hier wedstrijddata
        // ...

    }
}

?>

And Bob's your uncle?
 
Edwin k

edwin k

28/09/2018 15:34:49
Quote Anchor link
bedankt voor de informatie thomas
dit heeft inderdaad het gewenste resultaat opgeleverd.

ben net beginner met json en weet klein beetje van php maar je hebt me goed geholpen om het juiste resultaat te krijgen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.