json uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »
Edwin k

edwin k

27/09/2018 17:02:08
Quote Anchor link
ik ben net begonnen met php en json maar hoe kan ik dit het beste uitlezen

heb de volgende code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$out
= [];

foreach($historie_output as $element) {
        $out[$element['seizoen']][] = ['datum' => $element['datum'], 'wedstrijd' => $element['wedstrijd'], 'uitslag' => $element['uitslag']];
}

 $testaantal = count($out);
 echo  $testaantal;
 
 var_dump(json_encode($out, JSON_PRETTY_PRINT));


echo '<table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">';
  for ($n = 0; $n < $testaantal; $n++)
  {

    echo '<tr>';
        echo '<td>' . $out[$n]['seizoen'] . '</td>';
        echo '<td>' . $out[$n]['wedstrijd'] . '</td>';
        echo '<td>' . $out[$n]['uitslag'] . '</td>';
    echo '</tr>';
  }

echo '</table>';
?>


het json file zit er als volgt uit
Quote:
string(1196) "{ "seizoen 2009\/'10": [ { "datum": "30 aug 2009", "wedstrijd": "Vorden 1 - AZC 1", "uitslag": "1 - 1" } ], "seizoen 2014\/'15": [ { "datum": "2 nov 2014", "wedstrijd": "AZC 1 - Vorden 1", "uitslag": "2 - 1" }, { "datum": "22 mrt 2015", "wedstrijd": "Vorden 1 - AZC 1", "uitslag": "3 - 2" } ], "seizoen 2016\/'17": [ { "datum": "2 okt 2016", "wedstrijd": "Vorden 1 - AZC 1", "uitslag": "1 - 0" }, { "datum": "26 mrt 2017", "wedstrijd": "AZC 1 - Vorden 1", "uitslag": "4 - 1" }, { "datum": "28 mrt 2017", "wedstrijd": "AZC 1 - Vorden 1", "uitslag": "2 - 1" } ], "seizoen 2017\/'18": [ { "datum": "22 okt 2017", "wedstrijd": "Vorden 1 - AZC 1", "uitslag": "2 - 1" }, { "datum": "25 mrt 2018", "wedstrijd": "AZC 1 - Vorden 1", "uitslag": "2 - 0" } ] }"

nu wil ik dat alle uitslagen van een bepaald seizoen onder elkaar worden gezet.

voorbeeld

seizoen 1

uitslag 1
uitslag 2

seizoen 2
enz...



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
echo '<table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">';
  for ($n = 0; $n < $testaantal; $n++)
  {

    echo '<tr>';
        echo '<td>' . $out[$n]['seizoen'] . '</td>';
        echo '<td>' . $out[$n]['wedstrijd'] . '</td>';
        echo '<td>' . $out[$n]['uitslag'] . '</td>';
    echo '</tr>';
  }

echo '</table>';
?>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 27/09/2018 23:16:26 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:48:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2018 17:10:19
Quote Anchor link
Verander die var_dump tijdens het debuggen eens in een print_r() functie. En zet dit tussen HTML pre-tags. Dan zie je een overzichtelijke 'boom' met je data.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/09/2018 19:03:32
Quote Anchor link
Als je tijdens het weergeven in een variabele bijhoudt in welk seizoen je zit kun je een nieuw kopje introduceren op het moment dat het seizoen wisselt.
 
Edwin k

edwin k

28/09/2018 09:51:26
Quote Anchor link
de gegevens van de print_r zien er goed uit
Quote:
Array
(
[seizoen 2009/'10] => Array
(
[0] => Array
(
[datum] => 30 aug 2009
[wedstrijd] => Vorden 1 - AZC 1
[uitslag] => 1 - 1
)

)

[seizoen 2014/'15] => Array
(
[0] => Array
(
[datum] => 2 nov 2014
[wedstrijd] => AZC 1 - Vorden 1
[uitslag] => 2 - 1
)

[1] => Array
(
[datum] => 22 mrt 2015
[wedstrijd] => Vorden 1 - AZC 1
[uitslag] => 3 - 2
)

)
)



dit wil ik graag op volgende manier getoond hebben
seizoen 1
datum wedstrijd uitslag

seizoen 2
datum wedstrijd uitslag
datum wedstrijd uitslag

enz..

ik heb dus het volgende wat niet goed gaat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
 $out
= [];
foreach($historie_output as $element) {
        $out[$element['seizoen']][] = ['datum' => $element['datum'], 'wedstrijd' => $element['wedstrijd'], 'uitslag' => $element['uitslag']];
}

 $testaantal = count($out);
echo '<pre>';
 print_r($out);
 echo '</pre>' ;
echo '<table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">';
  for ($n = 0; $n < $testaantal; $n++)
  {

    echo '<tr>';
        echo '<td>' . $out['seizoen'][$n] . '</td>';
    echo '</tr>';
  }

echo '</table>';
?>


zouden jullie me wat op weg willen helpen hoe dit voor elkaar te krijgen
Gewijzigd op 28/09/2018 09:53:23 door edwin k
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/09/2018 13:02:59
Quote Anchor link
Of, alternatief, je organiseert alle data op seizoen. Dan is het gewoon een kwestie van een dubbele for-loop. Zo te zien gebeurt dit al?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// ben er geen fan van, maar even voor het begrip in het nederlands
foreach ($output as $seizoen => $wedstrijden) {
    // hier het seizoen kopje
    // ...

    foreach ($wedstrijden as $wedstrijd) {
        // hier wedstrijddata
        // ...

    }
}

?>

And Bob's your uncle?
 
Edwin k

edwin k

28/09/2018 15:34:49
Quote Anchor link
bedankt voor de informatie thomas
dit heeft inderdaad het gewenste resultaat opgeleverd.

ben net beginner met json en weet klein beetje van php maar je hebt me goed geholpen om het juiste resultaat te krijgen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.