OOP User classe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 12:01:51
Quote Anchor link
Hallo,

Ben sinds kort bezig met OOP. Hieronder tref je het begin van mijn User.class.php aan. Wat ik mij nu afvraag: Is het nu de bedoeling dat ik voor elke eigenschap (lees: elke var) van de class een aparte functie schrijf om het betreffende veld uit de database te plukken (dus: function email(), function username(), function registerDate(), etc.)? Dat lijkt me nogal inefficient.

En is het dan handig dat ik de functies gewoon email, username, etc. noem? Of kan dat dan beter iets zijn in de trant van getEmail, getUsername,etc. Want in dat laatste geval kan je net zo makkelijk een algemene getField() functie maken.

Het kan zijn dat het zo hoort hoor? Graag hoor ik jullie aanwijzingen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

/****
*
*    User class
*
****/


class User{
    private $_db;
    private $_id;
    private $_username;
    private $_email;
    private $_registerDate;
    private $_permission;

    public function __construct($id=0, $db)
    {

        $this->_id = $id;
        $this->_db = $db;
    }

    
    public function email()
    {

        $sql = "SELECT email FROM user WHERE id = '".$this->_id."'";
        $res = $this->_db->query($sql);
        while($row = $this->_db(fetchAssoc($res)){
            $this->_email = $row['email'];        
        }
    }
//-> email

}//--> User

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 05:35:45
 
Dindong Veter

Dindong Veter

28/12/2010 12:07:24
Quote Anchor link
je kan wel eenmalig alle gegevens uit de database halen en in een construct zetten. Daarna bijvoorbeeld in een while

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->_Username = $row['Username'];


gebruiken

en dan een aparte functie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
public function getUsername () {

return $this->_Username;
}



maarja, ik ben ook maar 1 weeekje bezig met oop.
Dus weet niet of ik het helemaal goed heb.

doe wel wat met je foutafhandeling


zoiets:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php

/****
*
*    User class
*
****/


class User{
    private $_db;
    private $_id;
    private $_username;
    private $_email;
    private $_registerDate;
    private $_permission;

    public function __construct($id=0, $db)
    {

        $this->_id = $id;
        $this->_db = $db;
        
        $sql = "SELECT id,username,email FROM user WHERE id = '".$this->_id."'";
        $res = $this->_db->query($sql);
        while($row = $this->_db(fetchAssoc($res)){
            
        $this->_email = $row['id'];
        $this->_username = $row['username'];        
        $this->_id = $row['email'];                
        }
    }

    
 
    public function getUsername()
    {
  
      
      return $this->_username;
      
    }

    
    public function getEmail()
    {
  
      
      return $this->_email;
      
    }    
    
    



}


?>
Gewijzigd op 28/12/2010 12:14:38 door Dindong Veter
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

28/12/2010 12:20:57
Quote Anchor link
Je zegt net nog tegen mij dat je voor de UserController wou gaan, dat betekent dan dat je GEEN database heb in je User class, anders kan je ook wel $user->save() gaan gebruiken.

Als je PDO gebruikt, en je database goed in mekaar steekt, dan kan je in één keer je data ophalen en naar een User casten, het is inderdaad niet de bedoeling om voor iedere variable opnieuw data op te gaan halen.

En kijk ook even naar het overerven van een standaard Controller class, die al connectie maakt met een database, dan hoef je dat ook niet meer steeds te doen.
 
The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 12:28:48
Quote Anchor link
@Paul:
Ik snap het idee, maar ook dit lijkt me inefficient. Wel tof dat je meedenkt.

@Nicoow:
Ja, je hebt ook helemaal gelijk. Maar als ik het MVC probeer op te zetten loop ik compleet vast. Is het aan te raden om PDO te gebruiken? Ik heb dat een tijd terug uitgeprobeerd, maar toen raadde iedereen het mij af...

Volgens mij maak ik overigens niet steeds opnieuw verbinding met de database. Ik moet alleen wel het object meenemen in de class toch? Anders kan ik er niet bij. Dit is mijn database.class.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php

/*****
*
*    Class - Database
*
*    Deze class handelt de communicatie met de MySQL Database af.
*    De methods kunnen verder worden uitgebreid.
*
*    ------------------------------------------------------------
*
*    Gebruik:
*
*    $result = $db->query("SELECT username FROM users");
*
*    while($row = $db->fetchAssoc($result)) {
*        echo($row['username']);
*    }
*
*****/


class Database {
    private $_link;
    
    public function connect($server='', $username='', $password='', $new_link=true, $client_flags=0) {
        $this->_link = mysql_connect($server, $username, $password, $new_link, $client_flags);
    }

    
    public function selectDatabase($db){
        return mysql_select_db($db, $this->_link);
    }

    
    public function error() {
        return mysql_error($this->_link);
    }

    
    public function errno() {
        return mysql_errno($this->_link);  
    }

    
    public function escape($string) {
        return mysql_real_escape_string($string, $this->_link);  
    }

    
    public function query($query) {
        return mysql_query($query, $this->_link);  
    }

    
    public function fetchArray($result, $array_type = MYSQL_BOTH) {
        return mysql_fetch_array($result, $array_type);  
    }

    
    public function fetchRow($result) {
        return mysql_fetch_row($result);  
    }

    
    public function fetchAssoc($result) {
        return mysql_fetch_assoc($result);
    }

    
    public function fetchObject($result) {
        return mysql_fetch_object($result);  
    }

    
    public function numRows($result) {
        return mysql_num_rows($result);
    }

    
    public function close() {
        return mysql_close($this->_link);
    }
}

?>

Deze komt overigens van Blanche af als ik me niet vergis.
 
Moe BE

Moe BE

28/12/2010 12:46:26
Quote Anchor link
Mij is altijd verteld om query's buiten je objecten te houden.

Bij MVC ga je query's uitvoeren in je model en met het resultaat van deze querys objecten opzetten. Later kunnen deze dan terug gestuurd worden naar je controller.
 
The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 12:55:45
Quote Anchor link
Moe BE op 28/12/2010 12:46:26:
Mij is altijd verteld om query's buiten je objecten te houden.

Bij MVC ga je query's uitvoeren in je model en met het resultaat van deze querys objecten opzetten. Later kunnen deze dan terug gestuurd worden naar je controller.

The Ultimate op 28/12/2010 12:28:48:
... als ik het MVC probeer op te zetten loop ik compleet vast.
Het was dus ook mijn bedoeling om het niet MVC te doen maar wel OOP. ;-)
 
Moe BE

Moe BE

28/12/2010 12:58:53
Quote Anchor link
Je kan OOP toch perfect gebruiken in een MVC omgeving.
 
The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 13:03:05
Quote Anchor link
Moe BE op 28/12/2010 12:58:53:
Je kan OOP toch perfect gebruiken in een MVC omgeving.
Maar dat wil toch niet zeggen dat ik de werking van MVC helemaal begrijp? Geloof me, als ik MVC goed begreep zou ik het MVC doen.

Maar hou je vooral niet in en toon mij de weg...

Heb jij een voorbeeld van een goede MVC UserController.class.php + User.class.php?
Gewijzigd op 28/12/2010 13:05:16 door The Ultimate
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 13:44:30
Quote Anchor link
Waarom vinden mensen MVC moeilijk? Het is goed te begrijpen, alleen je moet het even doorhebben. En daarom moet je gewoon proberen.

Maak eerst een duidelijke mappen structuur die verschil brengt in de verschillende lagen van het MVC.

bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
controllers
    - BaseController.php // Alle standaard functionaliteit welke elke controller erft die hem extend
models
    - user
    - enz
    - enz
views
    - scripts
        - index ( controller naam )
            - index.phtml ( action naam, methode naam o.i.d )
    - partials
    - helpers


Ik leg het MVC model altijd zo uit.

Wat is MVC en wat doet het:
MVC Pattern staat voor het Model View Controller patroon. Het model zorgt voor alle informatie uit een data bron bijvoorbeeld een database. Het model geeft deze informatie door aan de controller die deze verwerkt of bewerkt en deze doorgeeft aan de view ( de output). De controller is dus eigenlijk een knooppunt van alle ‘bronnen’.
- Het Model representeert de applicatie data
- De View maakt een presentatie van de model gegevens
- De Controller is verantwoordelijk voor het verwerken van de data

Hieronder een standaard MVC Request.

Afbeelding

De bovenstaande figuur geeft een voorbeeld van een simpel MVC request weer. Hieronder is puntsgewijs weergegeven hoe daadwerkelijk het MVC een request correct afhandeld.
1. Client klikt op een link. Zijn browser maakt een request aan naar de webserver
2. De dispatcher ( uitvoerder ) controleert de request URL en geeft de request door aan de juiste controller
3. De controller voert de applicatie specifieke logica uit. Bijvoorbeeld of de client is ingelogd.
4. Daarnaast gebruikt de controller een of meerdere modellen om toegang tot de applicatie data te verkrijgen. Meestal representeert een model een database tabel, maar kan ook een tekst bestand wezen.
5. Zodra het model de data heeft verkregen en deze heeft doorgegeven aan de controller geeft de controller deze data door aan de view. De view pakt deze data op en maakt deze klaar voor presentatie aan de gebruiker. Views zijn normaliter in HTML format, maar dit zou evengoed een PDF, XML document of een JSON object kunnen zijn, afhankelijk van de wensen van de applicatie ontwikkelaar.
6. Als de view de data van de controller heeft gebruikt om een volledige view op te bouwen, wordt de inhoud van die view teruggestuurd naar de browser van de client.
Bij elke request die naar de applicatie wordt verstuurd volgt dit basispatroon.

Waarom MVC:
Waarom gebruik maken van MVC? Omdat het een bewezen software design patroon blijkt te zijn dat van een applicatie, een goed onderhoudbaar, modulair en snel te ontwikkelen pakket maakt. De taken van de toepassingen onderverdelen in aparte modellen, views en controllers maakt de applicatie geheel lichtvoetig.
Gewijzigd op 29/08/2011 20:13:11 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:00:14
Quote Anchor link
Hoi Niels,

Mooie uitleg. Stel nu dat je een user uit de database wil halen hoe zou jij dit dan doen?

Stel je request komt binnen op www.jouwsite.nl/inloggen

Dan heb je bijvoorbeeld een loginAction in de indexcontroller en in die loginaction wil je dan een user ophalen. Hoe zou je dat dan doen?

Zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
class IndexController
{

  public function loginAction() {
    $user = new User(); // user is een class in een library en haalt informatie op via UserModel
  }

}

?>


Of zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class IndexController
{

  public function loginAction() {
    $user = new UserModel();  }

}

?>

Of heel anders?
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:02:43
Quote Anchor link
Laatste optie.
Eerste optie bouw je een extra laag in het MVC, welke eigenlijk nergens toe dient. Niet doen dus ;)

Verder, maak je gebruik van iets als een BaseController ?
Gewijzigd op 28/12/2010 14:08:24 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:09:24
Quote Anchor link
Oke, maar wanneer / waarvoor gebruik je dan eigenlijk een library? Volgens mij heb ik namelijk zo'n optie als optie 1 ook wel eens gezien. Dus $user = new User() en user spreekt dan met UserModel. En als je dan bijvoorbeeld de naam van de user wil dan zeg je echo $user->getName();

Is bovengenoemde niet goed (of niet gebruikelijk)?

Toevoeging op 28/12/2010 14:09:50:

Niels Kieviet op 28/12/2010 14:02:43:
Verder, maak je gebruik van iets als een BaseController ?

Wie ik?
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:12:52
Quote Anchor link
Library is voor je framework, en voor bijvoorbeeld een datum of een money converter, of een classe met allemaal constanten met een regex.

Quote:
Volgens mij heb ik namelijk zo'n optie als optie 1 ook wel eens gezien. Dus $user = new User() en user spreekt dan met UserModel. En als je dan bijvoorbeeld de naam van de user wil dan zeg je echo $user->getName();

Waar precies? Want dat is geen goeie vertaling van het MVC pattern

Quote:
Wie ik?

Ja :-)
 
Kees Schepers

kees Schepers

28/12/2010 14:12:54
Quote Anchor link
Om nou elke gebruiker met een vraag het MVC model in te duwen vind ik ook wat overdreven. MVC heeft zich zeker al bewezen en is ook een zeer goed software patroon maar de gebruiker vraagt iets over het ontwerp van zijn user klasse.

Volgens de Java richtlijnen moet je voor elke eigenschap die opvraag moet zijn een get functie maken bijvoorbeeld getUsername(). En ook een set functie voor elke eigenschap die muteerbaar moet zijn.

Je hebt in PHP5 ook magic functions __Set en __Get als iemand van buiten de scope dan $object->eigenschap aanroept dan word __Get aangeroepen in je klasse en word de gevraagde eigenschap als argument meegegeven.

@Topicstarter: Ik zou sowieso proberen niet meer de MySQL extensie te gebruiken, naast dat deze erg oud is zal deze verdwijnen in PHP6. MySQLi is daarentegen wel beschikbaar in PHP6. Ook PDO is een goed alternatief, en kan ik je aanraden om deze te gebruiken!
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:14:06
Quote Anchor link
@Kees
Waar staat dat de mysql extensie verdwijnt? Hij wordt alleen niet meer standaard ondersteund dacht ik.

En wat noem jij een vraag van de gebruiker? Een request?

@TS
Je kan ook eens kijken naar een bestaand framework?
Gewijzigd op 28/12/2010 14:15:10 door Niels K
 
Kees Schepers

kees Schepers

28/12/2010 14:20:09
Quote Anchor link
Nee met dat hij verdwijnt bedoel ik uit de standaard uitrusting van PHP. Uiteraard kun je, als je dat wilt MySQL zelf compilen in PHP. Maar als je bij een hoster zit ga je hier over een tijd (misschien wel pas over 2/3 jaar) problemen mee krijgen. Het is dus beter om jezelf nu al een andere extensie aan te leren, zo bedoelde ik het meer ;)

Misschien mis ik een stukje uit de context, omdat ik niet zoveel actief ben hier. Maar de gebruiker (en daarmee bedoel ik in dit geval "The Ultimate" mee) vraagt iets over zijn user klasse en hij lijkt mij nog niet zo bekend met frameworks. Voor jou, mij en andere is MVC al vanzelfsprekend geworden wellicht maar ik zelf had er best wat moeite mee om het onder de knie te krijgen in het begin.

Daarom vind ik het onnodig om hem meteen advies te geven over hoe zijn applicatie zou moeten bouwen, maar zou het advies op de user klasse gericht moeten zijn in mijn ogen. Maargoed, zoals ik al zei ik ken de context niet en misschien was hij al eerder bezig met MVC o.i.d.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:28:33
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 28/12/2010 14:12:52:
Library is voor je framework, en voor bijvoorbeeld een datum of een money converter, of een classe met allemaal constanten met een regex.

Quote:
Volgens mij heb ik namelijk zo'n optie als optie 1 ook wel eens gezien. Dus $user = new User() en user spreekt dan met UserModel. En als je dan bijvoorbeeld de naam van de user wil dan zeg je echo $user->getName();

Waar precies? Want dat is geen goeie vertaling van het MVC pattern

Quote:
Wie ik?

Ja :-)

Yep :)

"Waar precies? Want dat is geen goeie vertaling van het MVC pattern"
Volgens mij in mn vorige baan :)

Maar de library gebruik je dus voor algemene / generieke classes? Bijvoorbeeld een File class waarmee je een bestandsnaam kunt ophalen ofzo? $file_name = File::getName($file);

Zoiets bedoel je? Dat het dus eigenlijk een soort tools zijn?

En als je een user ophaalt zeg je dan echt $user = userModel()?
Gewijzigd op 28/12/2010 14:29:23 door Ozzie PHP
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:44:58
Quote Anchor link
Quote:
Volgens mij in mn vorige baan :)

Ok dan, tja het is natuurlijk een eigen keuze en ze hebben er misschien wel een goede reden voor gehad, maar voor zover ik weet is het geen goede vertaling van het MVC.

Quote:
Maar de library gebruik je dus voor algemene / generieke classes? Bijvoorbeeld een File class waarmee je een bestandsnaam kunt ophalen ofzo? $file_name = File::getName($file);

Precies, of als je bijvoorbeeld mijn dependency injection container gebruikt, of iets van zend kan je die er gewoon ingooien en daar gebruik van maken. Je gooit gewoon je library map in je include path en gaan met die banaan :)

Quote:
En als je een user ophaalt zeg je dan echt $user = userModel()?

Welnee dat hoeft niet. Naamgeving is je eigen keuze. Bij zend framework maken ze gebruik van het table / row princiepe en daar zet je voor je database models Table_NaamVanModel. Dat staat voor 'in de map table' is een bestand wat NaamVanModel.php heet en in dat bestand heet de klasse Table_NaamvanModel

En dan heb je ook nog de Table_Row objecten ;) Google er eens op, leuke database implementatie is dat. Goed over nagedacht door zend :)

@TS
Ik zal vanavond wat extra commentaar plaatsen op jouw klasse heb ik nog wat commentaar op.
Gewijzigd op 28/12/2010 14:47:34 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:49:01
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 28/12/2010 14:44:58:
Precies, of als je bijvoorbeeld mijn dependency injection container gebruikt

je WAaaaAT????



Toevoeging op 28/12/2010 14:50:54:

Niels Kieviet op 28/12/2010 14:44:58:
Welnee dat hoeft niet. Naamgeving is je eigen keuze.

Herkent Zend Framework een model niet aan de naamgeving? Dus dat ie automatisch in de model map zoekt als je $user = userModel() aanroept?
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 14:51:55
Quote Anchor link
Leg ik vanavond wel even uit :), google eerst even, dan zal ik daarna wat meer info plaatsen
Leuk topic dit overigens.. Gaat wel een beetje offtopic maar goed.

Quote:
Herkent Zend Framework een model niet aan de naamgeving? Dus dat ie automatisch in de model map zoekt als je $user = userModel() aanroept?

Dat zei ik toch? Als je Table_ ervoor zet zoekt hij in de map table/, maar je moet gewoon je model map in je include path zetten, dan zoekt php daar automatisch in, dat heeft niets met Zend te maken.
Gewijzigd op 28/12/2010 14:53:56 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2010 14:57:08
Quote Anchor link
Ah oke, ik dacht dat Models ook automatisch door ZF herkend werden. Die table gebruik ik nooit.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.