OOP User classe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4

The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 22:30:46
Quote Anchor link
Database.class.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php

/*****
*
*    Class - Database
*
*    Deze class handelt de communicatie met de MySQL Database af.
*    De methods kunnen verder worden uitgebreid.
*
*    ------------------------------------------------------------
*
*****/


interface Database
{
    public function connect($host, $gebruikersnaam, $wachtwoord, $naam);
    public function query($query);
}

  
interface DatabaseResult
{
    public function fetch_assoc();
    public function fetch_alles();
    public function aantal_regels();
}

  
class MySQL implements Database
{
    private $db_connection;
  
    public function connect($host, $gebruikersnaam, $wachtwoord, $naam)
    {

        // Verbinding maken met de database
        if(!($this->db_connection = mysql_connect($host, $gebruikersnaam, $wachtwoord))) {
            throw new DatabaseException('Er is een fout opgetreden tijdens het verbinden met de database: '.mysql_error());
        }

        // Selecteer database
        if(!mysql_select_db($naam)) {
            throw new DatabaseException('Er is een fout opgetreden tijdens het selecteren van de database: '.mysql_error());
        }
    }


    public function query($query)
    {

        if(!$result = mysql_query($query)) {
            throw new DatabaseException('Er is een fout opgetreden tijdens het uitvoeren van een databasequery: '.mysql_error());
        }

        return new MySQLResult($result);
    }
}

  
class MySQLResult implements DatabaseResult
{
    private $result;

    public function __construct($result)
    {

        $this->result = $result;
    }


    public function fetch_assoc()
    {

        return mysql_fetch_assoc($this->result);
    }

  
    public function fetch_alles()
    {

        return mysql_fetch_array($this->result);
    }

  
    public function aantal_regels()
    {

        return mysql_fetch_row($this->result);
    }
}

?>


Test.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

#===== Database Settings =====#
define('DB_HOST',                            'db.*****.nl');    // Database host
define('DB_USER',                            '.*****.');    // Database username
define('DB_PASS',                            '.*****.');        // Database password
define('DB_DB',                                '.*****.');    // Database name

include('class/database.class.php');

// Creeer object database
$db = new MySQL;

// Maak connectie met en selecteer de database
$db->connect(DB_HOST,DB_USER,DB_PASS,DB_DB);

// Insert query
// $query = "INSERT INTO user (email) VALUES ('[email protected]')";
// $db->query($query);

// Select query

$sql = "SELECT email FROM user WHERE id > 0";
$elementen = $db->query($sql)->fetch_alles();
foreach($elementen as $element){
    // rest van je code
    echo $element.'<br>';
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:13:24
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 22:37:42
Quote Anchor link
Je moet fetch_alles nog aanpassen met de methode die ik je op de vorige pagina gaf ;)
Gewijzigd op 28/12/2010 22:37:55 door Niels K
 
The Ultimate

The Ultimate

29/12/2010 14:04:34
Quote Anchor link
Ok, ik zou vandaag verder gaan met de User Authentication. Voordat ik daar aan toe kom. Moet de User zich uiteraard wel kunnen registreren. Ik ben dus begonnen aan de User.class.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

/****
*
*    User class
*
****/


class User{
    private $_db;
    private $_id;
    private $_username;
    private $_email;
    private $_password;
    private $_registerDate;
    private $_permission;

    public function __construct($id='')
    {

        $this->_id = $id;
        $this->_db = new MySQL;
    }


    public function getEmail()
    {

        return $this->_db->query("SELECT email FROM user WHERE id = '".mysql_real_escape_string($this->_id)."'");
    }
//-> getEmail

}//--> User

?>


Als ik vervolgens het volgende probeer in test.php:

test.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$userId
= 1;

$user = new User($userId);
echo 'Email: '.$user->getEmail();
?>


Krijg ik de volgende error:
Catchable fatal error: Object of class MySQLResult could not be converted to string in /public/sites/www.******.nl/test.php on line 35

Ik snap dat deze opdracht een resultset teruggeeft en geen string. Daardoor kan deze niet worden weergegeven. Maar is mijn opzet zo goed of zit ik er weer helemaal naast te pielen? Moet ik bijvoorbeeld in de User class in de __construct() wel opnieuw een database object aanmaken? Volgens mij namelijk niet.

URL verwijderd[/modedit]
Gewijzigd op 12/01/2011 18:20:30 door Bas IJzelendoorn
 
Chris -

Chris -

29/12/2010 14:08:23
Quote Anchor link
Tip, in je database connectie gebruik maken van MySQLi, of PDO!
 
Niels K

Niels K

31/12/2010 16:29:08
Quote Anchor link
Repeat van jelmer:
Quote:
Heel heel heel strict genomen zou je inloggen en gebruikers moeten scheiden. Je hebt gebruikers, en je hebt een set classen die inloggen mogelijk maken. Die classen regelen dan het opslaan van de combinatie gebruiker – wachtwoord, (of gebruiker + openid, daarom zijn ze losgetrokken van de User class, zodat je verschillende manieren van inloggen kan maken) en die classen regelen het onthouden van de identiteit van iemand na het inloggen.

Maar goed, dat is wel heel strict genomen ;) Laten we het eerst even bij één enkele klasse houden.

Ik heb hem even voor je gepimpd. Ga daarna eens aan de slag hoe je hem zou kunnen verbeteren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

/**
 * Schrijf maar een leuk verhaaltje, maar vergeet de phpdocs niet!!
 */

class User
{
    /**
     * Uitbreidingen moeten mogelijk zijn, dus maak je velden protected
     */
    
    /**
     * Database object
     *
     * @access    Protected
     * @var        Object
     */

    protected $db;
    protected $id;
    protected $username;
    protected $email;
    protected $password;
    protected $registerDate;
    protected $permission;

    /**
     * Constructor construeert een nieuw User object, bladieblabla
     *
     * @param    Integer    $id
     * @param    Object    $database
     * @access    Public
     * @return    Void
     */

    public function __construct( Database $db, $id = null )
    {

        $this->id = $id;
        $this->db = $db;
    }

    
    /**
     * Methode voor het verkrijgen van het e-mailadres
     *
     * @access    Public
     * @return    String
     */

    public function getEmail( )
    {

        $query =
        "
            SELECT
                email
            FROM
                user
            WHERE
                id = '"
.$this->db->escape( $this->id ). "'
        "
;
        return $this->db->query( $query )->fetch_assoc( );
    }
}

?>


Nu is dit helemaal niet goed OO, maar het gaat mij er even om dat je netjes, overzichtelijk programmeert.

Verder zijn de volgende dingen in je user klasse helemaal niet relevante en dus niet van belang.

- username
- password
- registerDate
- permission

Maak eens een nieuw concept van hoe jij nu verder zou gaan? Ik weet het ik laat je heel vrij en gooi je in het diepe maar dat is volgens mij veel beter dan dat ik en andere het allemaal aan jouw voorkauw. Hier leer je veel meer van, hiervan leer je ook fouten herkennen.

Wederom veel succes.
 
Pim -

Pim -

31/12/2010 18:00:40
Quote Anchor link
Denk aub beter na over deze klasse niels ;)

Stel dat ik een pagina heb met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="mailto:'.$user->getEmail().'>'.$user->getName().' ('.$user->getEmail().')</a>';
?>

Dan heb ik voor 1 regel 3 queries nodig.

Doe iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php

// ActiveRecord is een klasse met als statisch veld een DBAL

class User extends ActiveRecord
{
    protected $id, $email, $name;

    public function __construct($name = null, $email = null, $id = null)
    {

        if(!is_null($name))
            $this->name = $name;        

        if(!is_null($email))
            $this->email = $email;

        if(is_null($id)) {
            if(is_null($name) || is_null($email))
                throw new InvalidArgumentException('Name and email are required for inserting a new user');
            $this->id = $this->db->insert('user',
                              array('name'=>$this->name, 'email'=>$this->email)
            );
        }
else
            $this->id = $id;
    }


    public static function load($id, $fields = array('name', 'email')
    {

        $data  = $this->db->select('user', $id, $fields);

        $name  = isset($data['name']) ? $data['name'] : null;
        $email = isset($data['email']) ? $data['email'] : null;

        return new self($name, $email, $id);
    }


    public function getEmail()
    {

        if(!isset($this->email))
            throw new ActiveRecordParameterNotSetException('email') // oid ;)

        return $this->email;
    }


    public function setEmail($email)
    {

        $this->email = $email;
    }


    public function save()
    {

        $this->db->update('user', $this->id,
                      array('name'=>$this->name, 'email'=>$this->email)
        );
    }

}


// Nieuwe user maak je als volgt:
$user = new User('Pim', '[email protected]');
$id = $user->getId();
// User ophalen
$user = User::load($id);

// En bewerken
$user->setEmail('[email protected]');
$user->save();
?>

Maar dat kan natuurlijk ook anders ;)
Gewijzigd op 31/12/2010 18:10:49 door Pim -
 
Niels K

Niels K

01/01/2011 14:00:15
Quote Anchor link
Quote:
Denk aub beter na over deze klasse niels ;)

Quote:
Nu is dit helemaal niet goed OO, maar het gaat mij er even om dat je netjes, overzichtelijk programmeert.

Dat was even de insteek ;) Qua OO gezien slaat dat natuurlijk geheel de plank mis. Daarom quote ik jelmer vanuit een ander topic. Die heeft daar een goede opzet gegeven.
Gewijzigd op 01/01/2011 14:00:48 door Niels K
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.