OOP User classe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4

The Ultimate

The Ultimate

28/12/2010 22:30:46
Quote Anchor link
Database.class.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php

/*****
*
*    Class - Database
*
*    Deze class handelt de communicatie met de MySQL Database af.
*    De methods kunnen verder worden uitgebreid.
*
*    ------------------------------------------------------------
*
*****/


interface Database
{
    public function connect($host, $gebruikersnaam, $wachtwoord, $naam);
    public function query($query);
}

  
interface DatabaseResult
{
    public function fetch_assoc();
    public function fetch_alles();
    public function aantal_regels();
}

  
class MySQL implements Database
{
    private $db_connection;
  
    public function connect($host, $gebruikersnaam, $wachtwoord, $naam)
    {

        // Verbinding maken met de database
        if(!($this->db_connection = mysql_connect($host, $gebruikersnaam, $wachtwoord))) {
            throw new DatabaseException('Er is een fout opgetreden tijdens het verbinden met de database: '.mysql_error());
        }

        // Selecteer database
        if(!mysql_select_db($naam)) {
            throw new DatabaseException('Er is een fout opgetreden tijdens het selecteren van de database: '.mysql_error());
        }
    }


    public function query($query)
    {

        if(!$result = mysql_query($query)) {
            throw new DatabaseException('Er is een fout opgetreden tijdens het uitvoeren van een databasequery: '.mysql_error());
        }

        return new MySQLResult($result);
    }
}

  
class MySQLResult implements DatabaseResult
{
    private $result;

    public function __construct($result)
    {

        $this->result = $result;
    }


    public function fetch_assoc()
    {

        return mysql_fetch_assoc($this->result);
    }

  
    public function fetch_alles()
    {

        return mysql_fetch_array($this->result);
    }

  
    public function aantal_regels()
    {

        return mysql_fetch_row($this->result);
    }
}

?>


Test.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

#===== Database Settings =====#
define('DB_HOST',                            'db.*****.nl');    // Database host
define('DB_USER',                            '.*****.');    // Database username
define('DB_PASS',                            '.*****.');        // Database password
define('DB_DB',                                '.*****.');    // Database name

include('class/database.class.php');

// Creeer object database
$db = new MySQL;

// Maak connectie met en selecteer de database
$db->connect(DB_HOST,DB_USER,DB_PASS,DB_DB);

// Insert query
// $query = "INSERT INTO user (email) VALUES ('[email protected]')";
// $db->query($query);

// Select query

$sql = "SELECT email FROM user WHERE id > 0";
$elementen = $db->query($sql)->fetch_alles();
foreach($elementen as $element){
    // rest van je code
    echo $element.'<br>';
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:46:24
 
Niels K

Niels K

28/12/2010 22:37:42
Quote Anchor link
Je moet fetch_alles nog aanpassen met de methode die ik je op de vorige pagina gaf ;)
Gewijzigd op 28/12/2010 22:37:55 door Niels K
 
The Ultimate

The Ultimate

29/12/2010 14:04:34
Quote Anchor link
Ok, ik zou vandaag verder gaan met de User Authentication. Voordat ik daar aan toe kom. Moet de User zich uiteraard wel kunnen registreren. Ik ben dus begonnen aan de User.class.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

/****
*
*    User class
*
****/


class User{
    private $_db;
    private $_id;
    private $_username;
    private $_email;
    private $_password;
    private $_registerDate;
    private $_permission;

    public function __construct($id='')
    {

        $this->_id = $id;
        $this->_db = new MySQL;
    }


    public function getEmail()
    {

        return $this->_db->query("SELECT email FROM user WHERE id = '".mysql_real_escape_string($this->_id)."'");
    }
//-> getEmail

}//--> User

?>


Als ik vervolgens het volgende probeer in test.php:

test.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$userId
= 1;

$user = new User($userId);
echo 'Email: '.$user->getEmail();
?>


Krijg ik de volgende error:
Catchable fatal error: Object of class MySQLResult could not be converted to string in /public/sites/www.******.nl/test.php on line 35

Ik snap dat deze opdracht een resultset teruggeeft en geen string. Daardoor kan deze niet worden weergegeven. Maar is mijn opzet zo goed of zit ik er weer helemaal naast te pielen? Moet ik bijvoorbeeld in de User class in de __construct() wel opnieuw een database object aanmaken? Volgens mij namelijk niet.

URL verwijderd[/modedit]
Gewijzigd op 12/01/2011 18:20:30 door Bas IJzelendoorn
 
Chris -

Chris -

29/12/2010 14:08:23
Quote Anchor link
Tip, in je database connectie gebruik maken van MySQLi, of PDO!
 
Niels K

Niels K

31/12/2010 16:29:08
Quote Anchor link
Repeat van jelmer:
Quote:
Heel heel heel strict genomen zou je inloggen en gebruikers moeten scheiden. Je hebt gebruikers, en je hebt een set classen die inloggen mogelijk maken. Die classen regelen dan het opslaan van de combinatie gebruiker – wachtwoord, (of gebruiker + openid, daarom zijn ze losgetrokken van de User class, zodat je verschillende manieren van inloggen kan maken) en die classen regelen het onthouden van de identiteit van iemand na het inloggen.

Maar goed, dat is wel heel strict genomen ;) Laten we het eerst even bij één enkele klasse houden.

Ik heb hem even voor je gepimpd. Ga daarna eens aan de slag hoe je hem zou kunnen verbeteren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

/**
 * Schrijf maar een leuk verhaaltje, maar vergeet de phpdocs niet!!
 */

class User
{
    /**
     * Uitbreidingen moeten mogelijk zijn, dus maak je velden protected
     */
    
    /**
     * Database object
     *
     * @access    Protected
     * @var        Object
     */

    protected $db;
    protected $id;
    protected $username;
    protected $email;
    protected $password;
    protected $registerDate;
    protected $permission;

    /**
     * Constructor construeert een nieuw User object, bladieblabla
     *
     * @param    Integer    $id
     * @param    Object    $database
     * @access    Public
     * @return    Void
     */

    public function __construct( Database $db, $id = null )
    {

        $this->id = $id;
        $this->db = $db;
    }

    
    /**
     * Methode voor het verkrijgen van het e-mailadres
     *
     * @access    Public
     * @return    String
     */

    public function getEmail( )
    {

        $query =
        "
            SELECT
                email
            FROM
                user
            WHERE
                id = '"
.$this->db->escape( $this->id ). "'
        "
;
        return $this->db->query( $query )->fetch_assoc( );
    }
}

?>


Nu is dit helemaal niet goed OO, maar het gaat mij er even om dat je netjes, overzichtelijk programmeert.

Verder zijn de volgende dingen in je user klasse helemaal niet relevante en dus niet van belang.

- username
- password
- registerDate
- permission

Maak eens een nieuw concept van hoe jij nu verder zou gaan? Ik weet het ik laat je heel vrij en gooi je in het diepe maar dat is volgens mij veel beter dan dat ik en andere het allemaal aan jouw voorkauw. Hier leer je veel meer van, hiervan leer je ook fouten herkennen.

Wederom veel succes.
 
Pim -

Pim -

31/12/2010 18:00:40
Quote Anchor link
Denk aub beter na over deze klasse niels ;)

Stel dat ik een pagina heb met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="mailto:'.$user->getEmail().'>'.$user->getName().' ('.$user->getEmail().')</a>';
?>

Dan heb ik voor 1 regel 3 queries nodig.

Doe iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php

// ActiveRecord is een klasse met als statisch veld een DBAL

class User extends ActiveRecord
{
    protected $id, $email, $name;

    public function __construct($name = null, $email = null, $id = null)
    {

        if(!is_null($name))
            $this->name = $name;        

        if(!is_null($email))
            $this->email = $email;

        if(is_null($id)) {
            if(is_null($name) || is_null($email))
                throw new InvalidArgumentException('Name and email are required for inserting a new user');
            $this->id = $this->db->insert('user',
                              array('name'=>$this->name, 'email'=>$this->email)
            );
        }
else
            $this->id = $id;
    }


    public static function load($id, $fields = array('name', 'email')
    {

        $data  = $this->db->select('user', $id, $fields);

        $name  = isset($data['name']) ? $data['name'] : null;
        $email = isset($data['email']) ? $data['email'] : null;

        return new self($name, $email, $id);
    }


    public function getEmail()
    {

        if(!isset($this->email))
            throw new ActiveRecordParameterNotSetException('email') // oid ;)

        return $this->email;
    }


    public function setEmail($email)
    {

        $this->email = $email;
    }


    public function save()
    {

        $this->db->update('user', $this->id,
                      array('name'=>$this->name, 'email'=>$this->email)
        );
    }

}


// Nieuwe user maak je als volgt:
$user = new User('Pim', '[email protected]');
$id = $user->getId();
// User ophalen
$user = User::load($id);

// En bewerken
$user->setEmail('[email protected]');
$user->save();
?>

Maar dat kan natuurlijk ook anders ;)
Gewijzigd op 31/12/2010 18:10:49 door Pim -
 
Niels K

Niels K

01/01/2011 14:00:15
Quote Anchor link
Quote:
Denk aub beter na over deze klasse niels ;)

Quote:
Nu is dit helemaal niet goed OO, maar het gaat mij er even om dat je netjes, overzichtelijk programmeert.

Dat was even de insteek ;) Qua OO gezien slaat dat natuurlijk geheel de plank mis. Daarom quote ik jelmer vanuit een ander topic. Die heeft daar een goede opzet gegeven.
Gewijzigd op 01/01/2011 14:00:48 door Niels K
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.