Pagina tegelijkertijd bezoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Daan Vee

Daan Vee

10/01/2016 16:35:32
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een systeem waarin meerdere gebruikers aan een draaiboek met daarin onderwerpen kunnen werken.
Nu is het niet de bedoeling dat als iemand in een onderwerp aan het werken is, iemand anders het onderwerp tegelijkertijd bewerkt.
Dan zou informatie verloren kunnen gaan.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat maar een iemand tegelijkertijd een pagina (met daarin het formulier) kan bezoeken?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 20:56:21
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/01/2016 17:04:10
Quote Anchor link
Bijhouden welke pagina is opgevraagd en als iemand anders die pagina op wil vragen binnen x-tijd dan blokkeren met een melding. Als degene die bewerkt kiest voor opslaan, dan de blokkade opheffen.

Vragen zijn wel: hoe lang kan/mag iemand aan een onderwerp werken? Stel je hier een max aan? Want wat als iemand, om welke reden ook, wel een pagina opvraagt, maar daarna de browser afsluit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2016 17:37:15
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk in plaats van updaten de nieuwe INSERTEN. En als de begintijd die je bij het open eerst opslaat, bij het submitten niet meer de nieuwste is (iemand wad jou dus voor met wijzigen) kan je een formulier tonen die beide versies kan zien en de verschillen.

Net als bij een Wikipagina dus.
Gewijzigd op 10/01/2016 17:38:08 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/01/2016 19:37:47
Quote Anchor link
Of beide: vergrendelingsmechanisme èn versiebeheer. Volgens mij valt dit onder workflow.
 
Daan Vee

Daan Vee

11/01/2016 16:21:25
Quote Anchor link
Obelix en Idefix, lijkt me een prima oplossing.
Maar de vraag blijft: hoe maak ik zoiets met php?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 16:29:00
Quote Anchor link
Ik zou zelf niet een bericht gaan locken. Maar wel gebruik maken van een INSERT-query om steeds de wijziging mee op te slaan. Zoals ik al zei kan je bij het openen van de bewerkpagina de huidige datum opslaan. En bij het versturen kijken of deze datum de nieuwste is. Als dit niet zo is, dan is iemand je voor gegaan.

Eventueel kan je in dat geval kan je met dit script: van beide versies de verschillen tonen:
http://code.stephenmorley.org/php/diff-implementation/
Gewijzigd op 11/01/2016 16:30:13 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/01/2016 16:55:44
Quote Anchor link
@Ariën, maar dat is wat Daan wil.

Dit zou je kunnen bereiken door bij de resource wat extra informatie op te slaan:
- het user id van de eerste persoon die het formulier van deze resource bezoekt
- het tijdstip waarop dit gebeurt

Als iemand de resource inhoudelijk wil wijzigen (de persoon klikt op een edit-icoon o.i.d.) wordt eerst gekeken of iemand die al in gebruik heeft (en mogelijk hoe lang). Is er niemand bezig dan "claimt" deze gebruiker de resource. Indien dit wel het geval is toon je een melding.

Vervolgens heb je verschillende strategieën voor het weer vrijgeven van de resource:
- een timeout (maar dan heb je nog steeds kans op dataverlies), je zou evt nog een bevestiging in kunnen bouwen en kunnen controleren of de desbetreffende gebruiker "online" is om de kans dat je werk overschrijft te verkleinen
- het handmatig vrijgeven wanneer je klaar bent

Het is waarschijnlijk wel handiger wanneer niet iedereen op hetzelfde moment bezig is in 1 document. Je zou ook kunnen nadenken over alternatieve oplossingen.
Gewijzigd op 11/01/2016 16:57:52 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 17:18:35
Quote Anchor link
De vraag is of locken wel gewenst is? Het klinkt erg veilig, maar is het ook gebruiksvriendelijk?
Conflicten tussen twee versies kan je prima herkennen met mijn aangedragen oplossing, en er gaat gaan fysieke data verloren. En een extra voordeel: Je hebt een perfecte geschiedenis om op terug te vallen als je een aanpassing van iemand wilt undo'en.

Feitelijk spreek je dan gewoon van een vereenvoudigd versiebeheer systeem.
Gewijzigd op 11/01/2016 17:19:02 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 11:21:10
Quote Anchor link
Ik zou het toch fijn vinden om te locken.
Alleen de vraag is: hoe unlock je als iemand het browser afsluit.
Voor de rest denk ik dat ik met php-sessies kan werken?
Heeft iemand misschien een aardig voorbeeld? Of opzetje?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 11:47:40
Quote Anchor link
Je kan met een regelmatige AJAX request kijken of iemand zich nog op die pagina bevindt. En zo niet, dan geef je hem vrij.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 13:33:39
Quote Anchor link
Heb je misschien een voorbeeld(link) Ariën? Want ik heb geen idee hoe ik zoiets kan maken....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 13:45:38
Quote Anchor link
http://www.w3schools.com/jquery/ajax_ajax.asp

Hiermee kan je een AJAX-request uitvoeren. Deze voer je regelmatig uit met setInterval, bijv.elke 30 sec.
Hierin geef je de userID mee van diegene die hem bewerkt, en de huidige tijd en datum.

Als deze bij het openen van het wijzigingsformulier jonger dan +/- 1 minuut is, dan wordt er aan gewerkt en geef je een foutmelding.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/01/2016 15:19:13
Quote Anchor link
Als je grotere artikelen aan het schrijven bent submit je lang niet zo vaak / zo snel teksten. Wat je ook zou kunnen doen is een soort van crontaak inroosteren voor het vrijgeven van de lock, en elke keer als iemand een wijziging doet schuif je deze een uur verder in de tijd. Je zult ook enigszins met inactiviteit van een gebruiker en/of sessie-timeouts rekening moeten houden en misschien is het doorstarten van sessies wel naadloos in het systeem geïntegreerd dus enkel een sessie-timeout zegt ook lang niet alles.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 16:07:09
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeldregel Ariën?
Ik bekijk je voorbeeld, maar heb nog nooit gewerkt met AJAX... Ik heb geen idee hoe ik er elke 30 seconden voor kan zorgen dat er een SQL-update wordt uitgevoerd...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 16:20:46
Quote Anchor link
In het JavaScript jQuery-framework zou dit moeten helpen. Je moet dan de loadData functie eenmalig aanroepen met de username en tijd.

In script.php sla je die doorgegeven data op in je database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "script.php",
        type: "POST",
        data: "{'username':'" + username+ "', 'time':'" + time+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});
Gewijzigd op 12/01/2016 16:21:30 door - Ariën -
 
Anton Fgtfgtfgt

Anton Fgtfgtfgt

12/01/2016 17:35:39
Quote Anchor link
- Ariën - op 12/01/2016 16:20:46:
In het JavaScript jQuery-framework zou dit moeten helpen. Je moet dan de loadData functie eenmalig aanroepen met de username en tijd.

In script.php sla je die doorgegeven data op in je database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "script.php",
        type: "POST",
        data: "{'username':'" + username+ "', 'time':'" + time+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});


Je vergeet hier wel de loadData() functie aan te roepen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 17:47:24
Quote Anchor link
Goed gezien, hoewel ik had het al wel duidelijk gemaakt in mijn post.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 18:13:26
Quote Anchor link
Ik heb nu het volgende, maar het werkt niet... Iemand enig idee?

pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$itemID
= '5';
?>


<script>
            $(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'<? echo $itemID; ?>':'" + itemID+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});
</script>


shared/blocktime.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if(isset($_POST['itemID'])){
$itemID = $_POST['itemID'];
$blocktime = time();
$update_item = mysql_query("UPDATE items SET blocktime = '".$blocktime."' WHERE itemID ='".$itemID."'");
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 18:16:34
Quote Anchor link
Je roept de loadData() functie nergens aan.
<? - shorttags zijn niet meer toegestaan.
Je mist een connectie met MySQL.
De foutafhandeling mist.

PS: Stap liever over op de MySQLi functies of PDO. De mysql-functies gaan er in PHP uit.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 18:19:53
Quote Anchor link
De connectie met mysql heb ik ondertussen toegevoegd.
Hoe roep ik dan de loadData() aan? En welke foutafhandeling mist?
En moet <script> in de head of mag het ook in de body?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 18:24:48
Quote Anchor link
Bedenk eerst een welke data je mee wilt sturen in je POST-request naar blocktime.php.

De userID en de ItemID lijken me het interessants, evenals de huidige datum: 2016-01-12 18:23:00.
Deze data moet je in de loadData functie aanroepen, en verwerk je dus in de data-event van je $.ajax() functie.

Verder kan je PHP-variabelen niet direct in JavaScript gebruiken. Je moet ze uiteraard eerst echo'en. PHp draait op de server, en JavaScript bij de client.
Gewijzigd op 12/01/2016 18:30:36 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.