Pagina tegelijkertijd bezoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Daan Vee

Daan Vee

10/01/2016 16:35:32
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een systeem waarin meerdere gebruikers aan een draaiboek met daarin onderwerpen kunnen werken.
Nu is het niet de bedoeling dat als iemand in een onderwerp aan het werken is, iemand anders het onderwerp tegelijkertijd bewerkt.
Dan zou informatie verloren kunnen gaan.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat maar een iemand tegelijkertijd een pagina (met daarin het formulier) kan bezoeken?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 18:32:49
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/01/2016 17:04:10
Quote Anchor link
Bijhouden welke pagina is opgevraagd en als iemand anders die pagina op wil vragen binnen x-tijd dan blokkeren met een melding. Als degene die bewerkt kiest voor opslaan, dan de blokkade opheffen.

Vragen zijn wel: hoe lang kan/mag iemand aan een onderwerp werken? Stel je hier een max aan? Want wat als iemand, om welke reden ook, wel een pagina opvraagt, maar daarna de browser afsluit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2016 17:37:15
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk in plaats van updaten de nieuwe INSERTEN. En als de begintijd die je bij het open eerst opslaat, bij het submitten niet meer de nieuwste is (iemand wad jou dus voor met wijzigen) kan je een formulier tonen die beide versies kan zien en de verschillen.

Net als bij een Wikipagina dus.
Gewijzigd op 10/01/2016 17:38:08 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/01/2016 19:37:47
Quote Anchor link
Of beide: vergrendelingsmechanisme èn versiebeheer. Volgens mij valt dit onder workflow.
 
Daan Vee

Daan Vee

11/01/2016 16:21:25
Quote Anchor link
Obelix en Idefix, lijkt me een prima oplossing.
Maar de vraag blijft: hoe maak ik zoiets met php?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 16:29:00
Quote Anchor link
Ik zou zelf niet een bericht gaan locken. Maar wel gebruik maken van een INSERT-query om steeds de wijziging mee op te slaan. Zoals ik al zei kan je bij het openen van de bewerkpagina de huidige datum opslaan. En bij het versturen kijken of deze datum de nieuwste is. Als dit niet zo is, dan is iemand je voor gegaan.

Eventueel kan je in dat geval kan je met dit script: van beide versies de verschillen tonen:
http://code.stephenmorley.org/php/diff-implementation/
Gewijzigd op 11/01/2016 16:30:13 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/01/2016 16:55:44
Quote Anchor link
@Ariën, maar dat is wat Daan wil.

Dit zou je kunnen bereiken door bij de resource wat extra informatie op te slaan:
- het user id van de eerste persoon die het formulier van deze resource bezoekt
- het tijdstip waarop dit gebeurt

Als iemand de resource inhoudelijk wil wijzigen (de persoon klikt op een edit-icoon o.i.d.) wordt eerst gekeken of iemand die al in gebruik heeft (en mogelijk hoe lang). Is er niemand bezig dan "claimt" deze gebruiker de resource. Indien dit wel het geval is toon je een melding.

Vervolgens heb je verschillende strategieën voor het weer vrijgeven van de resource:
- een timeout (maar dan heb je nog steeds kans op dataverlies), je zou evt nog een bevestiging in kunnen bouwen en kunnen controleren of de desbetreffende gebruiker "online" is om de kans dat je werk overschrijft te verkleinen
- het handmatig vrijgeven wanneer je klaar bent

Het is waarschijnlijk wel handiger wanneer niet iedereen op hetzelfde moment bezig is in 1 document. Je zou ook kunnen nadenken over alternatieve oplossingen.
Gewijzigd op 11/01/2016 16:57:52 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 17:18:35
Quote Anchor link
De vraag is of locken wel gewenst is? Het klinkt erg veilig, maar is het ook gebruiksvriendelijk?
Conflicten tussen twee versies kan je prima herkennen met mijn aangedragen oplossing, en er gaat gaan fysieke data verloren. En een extra voordeel: Je hebt een perfecte geschiedenis om op terug te vallen als je een aanpassing van iemand wilt undo'en.

Feitelijk spreek je dan gewoon van een vereenvoudigd versiebeheer systeem.
Gewijzigd op 11/01/2016 17:19:02 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 11:21:10
Quote Anchor link
Ik zou het toch fijn vinden om te locken.
Alleen de vraag is: hoe unlock je als iemand het browser afsluit.
Voor de rest denk ik dat ik met php-sessies kan werken?
Heeft iemand misschien een aardig voorbeeld? Of opzetje?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 11:47:40
Quote Anchor link
Je kan met een regelmatige AJAX request kijken of iemand zich nog op die pagina bevindt. En zo niet, dan geef je hem vrij.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 13:33:39
Quote Anchor link
Heb je misschien een voorbeeld(link) Ariën? Want ik heb geen idee hoe ik zoiets kan maken....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 13:45:38
Quote Anchor link
http://www.w3schools.com/jquery/ajax_ajax.asp

Hiermee kan je een AJAX-request uitvoeren. Deze voer je regelmatig uit met setInterval, bijv.elke 30 sec.
Hierin geef je de userID mee van diegene die hem bewerkt, en de huidige tijd en datum.

Als deze bij het openen van het wijzigingsformulier jonger dan +/- 1 minuut is, dan wordt er aan gewerkt en geef je een foutmelding.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/01/2016 15:19:13
Quote Anchor link
Als je grotere artikelen aan het schrijven bent submit je lang niet zo vaak / zo snel teksten. Wat je ook zou kunnen doen is een soort van crontaak inroosteren voor het vrijgeven van de lock, en elke keer als iemand een wijziging doet schuif je deze een uur verder in de tijd. Je zult ook enigszins met inactiviteit van een gebruiker en/of sessie-timeouts rekening moeten houden en misschien is het doorstarten van sessies wel naadloos in het systeem geïntegreerd dus enkel een sessie-timeout zegt ook lang niet alles.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 16:07:09
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeldregel Ariën?
Ik bekijk je voorbeeld, maar heb nog nooit gewerkt met AJAX... Ik heb geen idee hoe ik er elke 30 seconden voor kan zorgen dat er een SQL-update wordt uitgevoerd...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 16:20:46
Quote Anchor link
In het JavaScript jQuery-framework zou dit moeten helpen. Je moet dan de loadData functie eenmalig aanroepen met de username en tijd.

In script.php sla je die doorgegeven data op in je database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "script.php",
        type: "POST",
        data: "{'username':'" + username+ "', 'time':'" + time+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});
Gewijzigd op 12/01/2016 16:21:30 door - Ariën -
 
Anton Fgtfgtfgt

Anton Fgtfgtfgt

12/01/2016 17:35:39
Quote Anchor link
- Ariën - op 12/01/2016 16:20:46:
In het JavaScript jQuery-framework zou dit moeten helpen. Je moet dan de loadData functie eenmalig aanroepen met de username en tijd.

In script.php sla je die doorgegeven data op in je database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "script.php",
        type: "POST",
        data: "{'username':'" + username+ "', 'time':'" + time+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});


Je vergeet hier wel de loadData() functie aan te roepen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 17:47:24
Quote Anchor link
Goed gezien, hoewel ik had het al wel duidelijk gemaakt in mijn post.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 18:13:26
Quote Anchor link
Ik heb nu het volgende, maar het werkt niet... Iemand enig idee?

pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$itemID
= '5';
?>


<script>
            $(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'<? echo $itemID; ?>':'" + itemID+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});
</script>


shared/blocktime.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if(isset($_POST['itemID'])){
$itemID = $_POST['itemID'];
$blocktime = time();
$update_item = mysql_query("UPDATE items SET blocktime = '".$blocktime."' WHERE itemID ='".$itemID."'");
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 18:16:34
Quote Anchor link
Je roept de loadData() functie nergens aan.
<? - shorttags zijn niet meer toegestaan.
Je mist een connectie met MySQL.
De foutafhandeling mist.

PS: Stap liever over op de MySQLi functies of PDO. De mysql-functies gaan er in PHP uit.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 18:19:53
Quote Anchor link
De connectie met mysql heb ik ondertussen toegevoegd.
Hoe roep ik dan de loadData() aan? En welke foutafhandeling mist?
En moet <script> in de head of mag het ook in de body?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 18:24:48
Quote Anchor link
Bedenk eerst een welke data je mee wilt sturen in je POST-request naar blocktime.php.

De userID en de ItemID lijken me het interessants, evenals de huidige datum: 2016-01-12 18:23:00.
Deze data moet je in de loadData functie aanroepen, en verwerk je dus in de data-event van je $.ajax() functie.

Verder kan je PHP-variabelen niet direct in JavaScript gebruiken. Je moet ze uiteraard eerst echo'en. PHp draait op de server, en JavaScript bij de client.
Gewijzigd op 12/01/2016 18:30:36 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.