Parse error: unexpected T_AS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tom geen

Tom geen

03/01/2012 20:59:09
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een foutmelding, en ik weet niet wat het is.

De meding is:

Parse error: syntax error, unexpected T_AS in C:***\autosite\autos.php on line 111

Het gaat dan om:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {

?>


Hieronder de volledige code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

// We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
        
        $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);
        
        $TypeGET    = explode('%', $TypeGET1);
        
        $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);
        
        $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);

        // Databaseconnectie:
        databaseConn();
        
        // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
        $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        
        $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        // De connectie sluiten:
        mysqli_close($Conn);
        
        // Standaard $Brand variabele:
        $Brands = '';
                
        // Als er rijen zijn gevonden:
        if(mysqli_num_rows($Select) > 0) {

            // While loop met merken:
            while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types)) {
                $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;}    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken)) {
                $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;} // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

            $Types = substr($Types, 0, -1);
            
            $Merken = substr($Merken, 0, -1);
                        
            // We gaan $Brand terug splitten met explode:
            $Types = explode('%', $Types);
            
            $Merken = explode('%', $Merken);
                        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
                
            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET)) {
                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET)) {
                        blablabla;
                    
                                                }

                else {                    
                        blablabla;
                      } } } } }

?>


Weet iemand het?
Gewijzigd op 03/01/2012 21:50:51 door Tom geen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:08:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 21:02:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
                      } } } } }

Weet jij nog waar de 3e accolade bij hoort?
Spring de accoaldes eens goed in met tab, en je ziet de fout vast wel.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:02:42 door - Ariën -
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:04:20
Quote Anchor link
hoe bedoel je dit?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 21:05:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

        // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
        
        $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);
        
        $TypeGET    = explode('%', $BrandGET1);
        
        $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);
        
        $MerkGET    = explode('%', $BrandGET2);

        // Databaseconnectie:
        databaseConn();
        
        // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
        $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        
        $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        // De connectie sluiten:
        mysqli_close($Conn);
        
        // Standaard $Brand variabele:
        $Brands = '';
                
        // Als er rijen zijn gevonden:
        if(mysqli_num_rows($Select) > 0) {

            // While loop met merken:
            while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types)) {
                $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;}    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken)) {
                $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;} // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

            $Types = substr($Types, 0, -1);
            
            $Merken = substr($Merken, 0, -1);
                        
            // We gaan $Brand terug splitten met explode:
            $Types = explode('%', $Types);
            
            $Merken = explode('%', $Merken);
                        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
                
            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET)) {
                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET)) {
                        blablabla;
                    
                                                }

                else {                    
                        blablabla;
                      } } } }

?>


Dat moet dan werken, en zoals Aar zegt, spring de accoaldes goed in, dan zie je dat je er 1 teveel had geplaatst.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:09:41
Quote Anchor link
owja, die 5e accolade is nog van een bovenliggende else alleen die zagen jullie niet. Maar toch krijg ik die melding dus iets klopt er niet! Maar wat?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 21:13:17
Quote Anchor link
Dit is hoe ik het meestal doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

    // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
 
    $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);

    $TypeGET    = explode('%', $BrandGET1);

    $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $BrandGET2);

    // Databaseconnectie:
    databaseConn();
  
    // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
    $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');

    $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
    // De connectie sluiten:
    mysqli_close($Conn);

    // Standaard $Brand variabele:
    $Brands = '';

    // Als er rijen zijn gevonden:
    if(mysqli_num_rows($Select) > 0)
    {

        // While loop met merken:
        while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types))
        {

            $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;
        }
    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
      
        while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken))
        {

            $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;
        }
// Hiermee maken we een string om later een array van te maken
      
        // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

        $Types = substr($Types, 0, -1);
        $Merken = substr($Merken, 0, -1);
      
        // We gaan $Brand terug splitten met explode:
        $Types = explode('%', $Types);
        $Merken = explode('%', $Merken);
        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk))
        {

            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET))
            {

                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET))
                {

                    blablabla;
                }

                else
                {                    
                    blablabla;
                }
            }
        }
    }

?>

Maar ieder heeft zijn eigen manier, als je het zo doet zie je gelijk of je iets teveel hebt of iets mis.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:17:51 door Jurrien P
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:28:34
Quote Anchor link
owja, die 5e accolade is nog van een bovenliggende else alleen die zagen jullie niet. Maar toch krijg ik die melding dus iets klopt er niet! Maar wat?
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 22:23:10
Quote Anchor link
Dit kan natuurlijk niet:
foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
Dat zal je moeten opdelen in twee foreach loops.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 22:29:24
Quote Anchor link
weet jij hoe? Want ik krijg het niet voor elkaar, en op google kan ik ook geen concreet voorbeeld vinden. Ik ben in iedergeval al blij als je me opweg helpt!
Gewijzigd op 03/01/2012 22:35:15 door Tom geen
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 22:46:38
Quote Anchor link
Ligt eraan wat je wilt. Dit kan in elk geval niet.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 23:08:01
Quote Anchor link
wat is wil is dat ik alle auto's selecteer uit de db en dan ga kijken: komt het merk voor in de array $MerkGET, zo nee, doe sla deze over. Zoja, dan moet hij kijken of het bijhorende type overeenkomt met de array $TypeGET. Zo nee, echo 'iets'. Zo ja, echo 'iets anders'.

Dat is wat ik wil.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 23:12:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (in_array($MerkGET,$type)) {
    // in de array
} else {
    // niet gevonden.
}
?>
Gewijzigd op 03/01/2012 23:43:17 door - Ariën -
 
Aad B

Aad B

03/01/2012 23:13:52
Quote Anchor link
Kan je niet beter meteen het juiste merk en type uit de db selecteren in plaats van processen in arrays?
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 23:15:34
Quote Anchor link
Dan kan je denk ik een geneste foreach gebruiken. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($merken as $merk){
  foreach($typen as $type){
    //bla bla bla
  }
}

?>


Alleen, als ik nu naar je code kijk gebruik je ook nog "if(in_array($Merk, $MerkGET))".... dat begrijp ik niet. $merk is een element uit de array $merken en dan ga je daarop nog een inarray() loslaten. Dat lijkt me onzinnig. Die inarray() zou je op $merken los moeten laten (maar dan heb je die foreach niet meer nodig). Of is $merken een multidimensionale array?

Toevoeging op 03/01/2012 23:19:13:

Ok, ik kijk nu nog verder, en het spijt me zeer, maar wat je doet is uhm.... erg omslachtig en volkomen overdreven.
Eerst zet je namelijk alle types achter elkaar in een string met een delimiter ertussen:
$Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;
En dan splits je ze weer met explode:
$Types = explode('%', $Types);
Om vervolgens eerst met foreach er doorheen te lopen en dan in die loop weer een inarray() te gebruiken....

Echt, ik weet niet waarom je denkt dat dit nodig is, maar ik zou je willen aanraden dit even allemaal te deleten en opnieuw te beginnen.
Gewijzigd op 03/01/2012 23:19:46 door Erwin H
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 23:39:21
Quote Anchor link
los van je laatste toevoeging, daar zal ik nog eens naar kijken! Maar wat betreft de if(in_array($merk,$merkGET)), je wilt toch eest 1 merk selecteren, en dan pas kijken of dit merk in de lijst $merkGET voorkomt! En vervolgens dat met elke item uit de foreach loop!


Toevoeging op 04/01/2012 08:57:25:

Hey Erwin,

Ik heb even gouw een aanpassing gedaan, ik heb alleen nog even geen tijd om het te controleren. Maar denk je dat dit gaat werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php

    // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
 
    $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);

    $TypeGET    = explode('%', $TypeGET1);

    $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);

    // Databaseconnectie:
    databaseConn();
  
    // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
    $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM autos") or trigger_error('Database fout.');

    $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM autos") or trigger_error('Database fout.');
  
    $Select_count = mysqli_query($Conn, "SELECT COUNT(*) AS aantal FROM autos") or trigger_error('Database fout.');


    // De connectie sluiten:
    mysqli_close($Conn);


    // Als er rijen zijn gevonden:
    if(mysqli_num_rows($Select) > 0)
    {

        // While loop met merken:
        while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types))
        {

            $Types = $Row_types['type'];
        }
  
      
        while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken))
        {

            $Merken = $Row_merken['merk'];
        }

      
        while($Row_count = mysqli_fetch_array($Select_count))
        {

            $Count = $Row_count['aantal'];
        }



              
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
    If($i, $i <$Count, $i++)
    {


             If (in_array($Merken[$i],$MerkGET))
             {

                   
                  if(in_array($Types[$i], $TypeGET))
                  {

                    blablabla;
                  }

                  else
                  {                    
                  blablabla;
                  }
        
             }
        }
    }

?>



Ik ben alleen nog niet helemaal eruit hoe dat count gaat werken! Dus als je tip hebt?
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 09:36:35
Quote Anchor link
Tom geen op 03/01/2012 23:39:21:
los van je laatste toevoeging, daar zal ik nog eens naar kijken! Maar wat betreft de if(in_array($merk,$merkGET)), je wilt toch eest 1 merk selecteren, en dan pas kijken of dit merk in de lijst $merkGET voorkomt! En vervolgens dat met elke item uit de foreach loop!

Maar hoeveel elementen denk jij dat er in de array $merkGET zitten dan? $merkGET definieer je als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $MerkGET1
   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);
?>

Oftewel, er zit maar 1 element in die hele array.... Dus waarom er een array van maken in de eerste plaats?

Zoals ik al zei, echt, ik denk dat je beter opnieuw kunt beginnen want afgezien van de syntax fouten klopt je structuur gewoon niet. Uiteraard kunnen we je er bij helpen, maar dat gaat beter vanaf een lege pagina.

Probeer anders eens uit te leggen wat je nu precies wilt bereiken. Welke gegevens zitten er bijvoorbeeld in je GET array (variabele type, wat betekenen ze), wat wil je er mee doen en wat voor gegevens zitten er in je database? Hoe is die gestructureerd en op welke manier moeten de gegevens in je database gecontroleerd worden met de gegevens in je GET array. Het zou mij namelijk niet verbazen als je bijna je hele script kan vervangen door een query.
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 09:59:18
Quote Anchor link
Ik zal uitleggen wat ik wil bereiken.

Wat ik heb is 1 tabel, met daarin alle beschikbare auto’s met de velden:
Merk, type, bouwjaar, apk, beschrijving enz…

Nu wil ik dat je kunt aanvinken welk merk dat je wilt zoeken, bijvoorbeeld alleen volkswagen, opel en peugot. (deze worden bij mijn in $MerkenGET gepost) Maar je kunt alleen een merk selecteren als deze ook daadwerkelijk in de db aanwezig is. Want als er geen Bentley beschikbaar is, dan hoeft deze ook niet in de keuzelijst te staan (dat wordt onoverzichtelijk).

Vervolgens wil ik alle types tonen die in de db beschikbaar zijn, is er geen Opel Astra beschikbaar, dan deze ook niet tonen! Vervolgens wil ik wanneer ik een aantal types heb geselecteerd, deze gezocht worden. Mocht ik toch nog een ander type willen selecteren, dan moet je opnieuw zoeken, en dan moet alles WEL geselecteerd blijven? Niet dat je dan al je selectiekeuzes kwijt bent! (Deze post ik dus in $typesGET)

Dat is wat ik wil bereiken! En ik dacht dat dit wel zou werken, maar ik zou het fijn vinden als je me wilt helpen verbeteren.
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 10:08:41
Quote Anchor link
Tom geen op 04/01/2012 09:59:18:
Dat is wat ik wil bereiken! En ik dacht dat dit wel zou werken, maar ik zou het fijn vinden als je me wilt helpen verbeteren.

We gaan in elk geval een poging wagen.

Dus als ik het goed begrijp wil je met dit script controleren of de aangevinkte merken en types wel in je database staan en of die dus getoond kunnen worden?

Dan nog een paar vragen. Hoe weet je dat de merk/type combinaties kloppen? Wat als iemand bijvoorbeeld Audi en Corsa aanvinkt? Laat je dan alle Audi's zien en alle Opel Corsa's, of zeg je dan dat dat geen juiste combinatie is? Wat is het eindresultaat van het script, moeten alle records die aan de aangevinkte merken/types voldoen worden getoond?
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 10:19:05
Quote Anchor link
Klopt!

Als iemand Audi Corsa selecteerd, dan krijg hij inderdaad een melding dat dat niet klopt. Maar dat is bij de upload page aan de orden.

Maar als je al je gewenste merken/types hebt aangevinkt. Dan krijg je inderdaag een lijst met alle beschikbare aanbiedingen. Dat mogen dus gewoon 7 opel corsa's zijn of net hoeveel aanbiedingen er zijn.
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 10:22:39
Quote Anchor link
Maar hoe kunnen de merken en types dan aangevinkt worden? Zijn het twee losse lijsten waar je meerdere kunt selecteren? Wat als ik Audi, Opel, Volvo aanvink als merken, en dan Clio als type? Hoe weet je in dit script welk merk(en) en type(s) bij elkaar horen (afgezien van wat er in de DB staat, puur op basis van de info die je van de gebruiker krijgt)?
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 10:28:08
Quote Anchor link
als je Audi, Opel en Volvo aanvinkt, dan krijg je in de volgende lijst alleen types van dat merk. Een Clio is van Renauld, en die heb je niet aangevinkt. Dus die zal je ook niet te zien krijgen.

En ik dacht als ik een lijst heb van merken en een van types, dat deze 1 op 1 gelijk zouden lopen en dus altijd bij elkaar horende merk/types hebt. Maar heel strikt genomen, heb je wel gelijk dat je uit de orden kan gaan lopen met je lijst en dat de eene lijst voorloop op de andere lijst, en dus een verkeerde types bij merken krijg. (dat is wel het gevaar! inderdaad)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.