plaatje uit mysql halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »
Wim

Wim

02/11/2006 14:45:00
Quote Anchor link
Wellicht wil iemand mij hierbij even helpen, want ik kom niet echt verder. Ik probeer een plaatje uit een mysql database weer te geven. Ik krijg het echter niet voor elkaar. Ik krijg het wel werkend als ik het plaatje eerst wegschrijf naar een bestand, maar dat wil ik eigenlijk niet.

Hieronder de totale code van mijn script. (upload en download). Misschien heeft iemand een goede suggestie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
ob_start();
echo "<html><head><title></title></head><body>";

if ($action=="") {
echo "
<form enctype='multipart/form-data' method='POST' action='$_SERVER[PHP_SELF]'>
<input type='hidden' name='MAX_FILE_SIZE' value='16777216'>
<input type='hidden' name='action' value='insert'>
<input type='file' name='bindata' value=''>
<input type='submit'>
</form>"
;}

if ($action=="insert") {
$fname = $_FILES[bindata][name];
$ftype = $_FILES[bindata][type];
$fsize = $_FILES[bindata][size];
$temp = $_FILES[bindata][tmp_name];
echo "$fname <BR>";
echo "$ftype <BR>";
echo "$fsize <BR>";
echo "$temp <BR>";

$file = file_get_contents("$temp");

require "connect.php3";
$update=mysql_query ($query = "INSERT INTO test SET bin='$file', fname='$fname', fsize='$fsize', ftype='$ftype'") or die ('Error: ' . mysql_error());

require "connect.php3";
/* Performing SQL query */
$query = "SELECT * FROM test WHERE id='1'";
$result = mysql_query($query) or die ('Error: ' . mysql_error());
echo "";
/* Printing results in HTML */
if ($result) {
while ($r = mysql_fetch_array($result)) {
$id = $r["id"];
$bin = $r["bin"];
$fname = $r["fname"];
$fsize = $r["fsize"];
$ftype = $r["ftype"];

header ("Content-type: $ftype");
echo "<img src='$bin'>";

}

echo "";
}
else {
echo "Niets gevonden.";
}

echo "";

/* Free resultset */
mysql_free_result($result);
}

ob_end_flush();
ob_end_clean();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:01:18
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

02/11/2006 14:59:00
Quote Anchor link
echo "<img src='$bin'>"; is geen html:
echo '<img src="'.$bin.'" alt="" />'; is valid..
Daarnaast (upload), een MAX FILE SIZE aangeven in een input type is makkelijk te omzeilen... gewoon netjes checken met PHP is beter...
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:09:00
Quote Anchor link
Hoezo is dat geen html? Als ik alleen <img src="bckgrnd01.jpg"> zou gebruiken werkt dat gewoon.

Het probleem lijkt te zijn dat de waarde van $bin hetzelfde is als wat je ziet als je het plaatje in wordpad zou openen. Ik krijg het niet voor elkaar om het als plaatje in de browser te laten zien, zonder het eerst in een bestand weg te schrijven.

Ik had de max file size er alleen in staan voor de normale afhandeling, ik zet de instelling in php.ini ook op die waarde. :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2006 15:15:00
Quote Anchor link
Maar waarom zou je een plaatje opslaan in je database. Hoewel het mogelijk is, is een database daar eigenlijk niet voor bedoeld. Plaats de afbeeldingen gewoon in een bepaalde map en zet alleen de link naar (of de naam van) de afbeelding in je database...
 
Frank -

Frank -

02/11/2006 15:15:00
Quote Anchor link
$_FILES[bindata][name]; ?? Waar zijn alle quotes gebleven? Of zijn 'bindata' en 'name' soms constantes? Denk het niet!

En begin je scripts altijd met de volgende regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL); // Toon alle fouten en waarschuwingen

// rest van je script

?>


En waarom dat geen html is? Kijk maar eens in de broncode... Variabelen zet je niet tussen quotes en al helemaal niet tussen enkele quotes, dan wordt de naam van de variabele gewoon als een stuk tekst weergegeven. Oplossing: Nooit meer variabelen tussen quotes zetten.
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:27:00
Quote Anchor link
Ik wil het graag in een database omdat ik dan alle bij elkaar horende gegevens bij elkaar heb, en niet eerst naar een url moet kijken, en die vervolgens weer moet opzoeken in een directory vol met plaatjes. Leek me voor het overzicht handiger.

Bij gebruik van variabelen en html heb ik de variabelen altijd tussen enkele quotes staan. Dit heeft mij tot nu toe nooit problemen opgeleverd. Ik vind het eenvoudiger dan steeds met escape characters de dubbele quotes te omzeilen. En ik had gelezen dat sommige browsers het niet leuk vinden als je geen quotes gebruikt. Vandaar dus.


Maar wat is dan wel de juiste manier om dat plaatje weer te geven vanuit mysql?
 
Frank -

Frank -

02/11/2006 15:34:00
Quote Anchor link
Quote:
Bij gebruik van variabelen en html heb ik de variabelen altijd tussen enkele quotes staan. Dit heeft mij tot nu toe nooit problemen opgeleverd. Ik vind het eenvoudiger dan steeds met escape characters de dubbele quotes te omzeilen. En ik had gelezen dat sommige browsers het niet leuk vinden als je geen quotes gebruikt. Vandaar dus.

Yeah, right. Dat zal dan iets nieuws zijn. Probeer het volgende maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$var
= 'tekst';

echo "dit is een stukje $var".PHP_EOL;
echo 'dit is een stukje $var'.PHP_EOL;
?>

Resultaten:
dit is een stukje tekst
dit is een stukje $var

Dit heeft helemaal niets met de browser te maken, maar alles met de server. Ik snap dus niet wat jouw probleem met de quotes is.

En plaatjes in de database zetten, maakt de database zo snel als dikke stront door een trechtertje! Geen aanrader dus. Daarnaast moet je altijd zorgen voor de juiste headers, anders snapt de browser niet dat het een plaatje betreft.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/11/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Frank, ik wil je standpunt niet keihard onderuit halen hoor.. Maar in zijn script gebruikt hij dubbele quotes.. Dus het zou best kunnen werken.
Maar je punt is erg duidelijk :)

Wim:
- Lees ook even wat over superglobals
- connect3.php hoef je maar 1 keer te includen.
- Variabelen horen niet tussen quotes, dat het werkt is alleen lastig, want als het dan een keer niet werkt, kan jij niet vinden wat er mis is.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$var
= 'Tekst';
echo $tekst; //Goed
echo "$tekst"; //Fout

$url = 'link.php';
$titel = 'Link';
echo '<a href="'.$url.'">'.$titel.'</a>'; GOED

$url = "link.php";
$titel = "Link";
echo "<a href='$url'>$titel</a>"; // FOUT
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Ik begrijp niet precies het probleem met de quotes? Wat is er dan mis met hoe ik het mijzelf dan blijkbaar heb aangeleerd?

Ik heb er nooit problemen mee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wim
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:59:00
Quote Anchor link
En ik ben er nog steeds niet uit hoe ik dat verrekte plaatje kan weergeven. :P
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/11/2006 15:59:00
Quote Anchor link
Vaak werkt het inderdaad wel, maar het is gewoon niet netjes, en brengt je vroeger of later gegarandeerd de problemen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.