plaatje uit mysql halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »
Wim

Wim

02/11/2006 14:45:00
Quote Anchor link
Wellicht wil iemand mij hierbij even helpen, want ik kom niet echt verder. Ik probeer een plaatje uit een mysql database weer te geven. Ik krijg het echter niet voor elkaar. Ik krijg het wel werkend als ik het plaatje eerst wegschrijf naar een bestand, maar dat wil ik eigenlijk niet.

Hieronder de totale code van mijn script. (upload en download). Misschien heeft iemand een goede suggestie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
ob_start();
echo "<html><head><title></title></head><body>";

if ($action=="") {
echo "
<form enctype='multipart/form-data' method='POST' action='$_SERVER[PHP_SELF]'>
<input type='hidden' name='MAX_FILE_SIZE' value='16777216'>
<input type='hidden' name='action' value='insert'>
<input type='file' name='bindata' value=''>
<input type='submit'>
</form>"
;}

if ($action=="insert") {
$fname = $_FILES[bindata][name];
$ftype = $_FILES[bindata][type];
$fsize = $_FILES[bindata][size];
$temp = $_FILES[bindata][tmp_name];
echo "$fname <BR>";
echo "$ftype <BR>";
echo "$fsize <BR>";
echo "$temp <BR>";

$file = file_get_contents("$temp");

require "connect.php3";
$update=mysql_query ($query = "INSERT INTO test SET bin='$file', fname='$fname', fsize='$fsize', ftype='$ftype'") or die ('Error: ' . mysql_error());

require "connect.php3";
/* Performing SQL query */
$query = "SELECT * FROM test WHERE id='1'";
$result = mysql_query($query) or die ('Error: ' . mysql_error());
echo "";
/* Printing results in HTML */
if ($result) {
while ($r = mysql_fetch_array($result)) {
$id = $r["id"];
$bin = $r["bin"];
$fname = $r["fname"];
$fsize = $r["fsize"];
$ftype = $r["ftype"];

header ("Content-type: $ftype");
echo "<img src='$bin'>";

}

echo "";
}
else {
echo "Niets gevonden.";
}

echo "";

/* Free resultset */
mysql_free_result($result);
}

ob_end_flush();
ob_end_clean();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:37:46
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

02/11/2006 14:59:00
Quote Anchor link
echo "<img src='$bin'>"; is geen html:
echo '<img src="'.$bin.'" alt="" />'; is valid..
Daarnaast (upload), een MAX FILE SIZE aangeven in een input type is makkelijk te omzeilen... gewoon netjes checken met PHP is beter...
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:09:00
Quote Anchor link
Hoezo is dat geen html? Als ik alleen <img src="bckgrnd01.jpg"> zou gebruiken werkt dat gewoon.

Het probleem lijkt te zijn dat de waarde van $bin hetzelfde is als wat je ziet als je het plaatje in wordpad zou openen. Ik krijg het niet voor elkaar om het als plaatje in de browser te laten zien, zonder het eerst in een bestand weg te schrijven.

Ik had de max file size er alleen in staan voor de normale afhandeling, ik zet de instelling in php.ini ook op die waarde. :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2006 15:15:00
Quote Anchor link
Maar waarom zou je een plaatje opslaan in je database. Hoewel het mogelijk is, is een database daar eigenlijk niet voor bedoeld. Plaats de afbeeldingen gewoon in een bepaalde map en zet alleen de link naar (of de naam van) de afbeelding in je database...
 
Frank -

Frank -

02/11/2006 15:15:00
Quote Anchor link
$_FILES[bindata][name]; ?? Waar zijn alle quotes gebleven? Of zijn 'bindata' en 'name' soms constantes? Denk het niet!

En begin je scripts altijd met de volgende regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL); // Toon alle fouten en waarschuwingen

// rest van je script

?>


En waarom dat geen html is? Kijk maar eens in de broncode... Variabelen zet je niet tussen quotes en al helemaal niet tussen enkele quotes, dan wordt de naam van de variabele gewoon als een stuk tekst weergegeven. Oplossing: Nooit meer variabelen tussen quotes zetten.
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:27:00
Quote Anchor link
Ik wil het graag in een database omdat ik dan alle bij elkaar horende gegevens bij elkaar heb, en niet eerst naar een url moet kijken, en die vervolgens weer moet opzoeken in een directory vol met plaatjes. Leek me voor het overzicht handiger.

Bij gebruik van variabelen en html heb ik de variabelen altijd tussen enkele quotes staan. Dit heeft mij tot nu toe nooit problemen opgeleverd. Ik vind het eenvoudiger dan steeds met escape characters de dubbele quotes te omzeilen. En ik had gelezen dat sommige browsers het niet leuk vinden als je geen quotes gebruikt. Vandaar dus.


Maar wat is dan wel de juiste manier om dat plaatje weer te geven vanuit mysql?
 
Frank -

Frank -

02/11/2006 15:34:00
Quote Anchor link
Quote:
Bij gebruik van variabelen en html heb ik de variabelen altijd tussen enkele quotes staan. Dit heeft mij tot nu toe nooit problemen opgeleverd. Ik vind het eenvoudiger dan steeds met escape characters de dubbele quotes te omzeilen. En ik had gelezen dat sommige browsers het niet leuk vinden als je geen quotes gebruikt. Vandaar dus.

Yeah, right. Dat zal dan iets nieuws zijn. Probeer het volgende maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$var
= 'tekst';

echo "dit is een stukje $var".PHP_EOL;
echo 'dit is een stukje $var'.PHP_EOL;
?>

Resultaten:
dit is een stukje tekst
dit is een stukje $var

Dit heeft helemaal niets met de browser te maken, maar alles met de server. Ik snap dus niet wat jouw probleem met de quotes is.

En plaatjes in de database zetten, maakt de database zo snel als dikke stront door een trechtertje! Geen aanrader dus. Daarnaast moet je altijd zorgen voor de juiste headers, anders snapt de browser niet dat het een plaatje betreft.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/11/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Frank, ik wil je standpunt niet keihard onderuit halen hoor.. Maar in zijn script gebruikt hij dubbele quotes.. Dus het zou best kunnen werken.
Maar je punt is erg duidelijk :)

Wim:
- Lees ook even wat over superglobals
- connect3.php hoef je maar 1 keer te includen.
- Variabelen horen niet tussen quotes, dat het werkt is alleen lastig, want als het dan een keer niet werkt, kan jij niet vinden wat er mis is.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$var
= 'Tekst';
echo $tekst; //Goed
echo "$tekst"; //Fout

$url = 'link.php';
$titel = 'Link';
echo '<a href="'.$url.'">'.$titel.'</a>'; GOED

$url = "link.php";
$titel = "Link";
echo "<a href='$url'>$titel</a>"; // FOUT
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Ik begrijp niet precies het probleem met de quotes? Wat is er dan mis met hoe ik het mijzelf dan blijkbaar heb aangeleerd?

Ik heb er nooit problemen mee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wim
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:59:00
Quote Anchor link
En ik ben er nog steeds niet uit hoe ik dat verrekte plaatje kan weergeven. :P
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/11/2006 15:59:00
Quote Anchor link
Vaak werkt het inderdaad wel, maar het is gewoon niet netjes, en brengt je vroeger of later gegarandeerd de problemen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.