private static

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Unthinking majority

unthinking majority

19/01/2015 23:08:26
Quote Anchor link
Hallo,

Is het een goede manier om vanuit een static functie inloggegevens
op te halen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
class DBverbinding{

private static $host;
private static $db;
private static $user;
private static $password;

public static function getHost(){
self::$host = "127.0.0.1";
return self::$host;
}


public static function getDB(){
self::$db = "unthinking";
return self::$db;
}


public static function getUser(){
self::$user = "";
return self::$user;
}


public static function getPW(){
self::$password = "";
return self::$password;
}
}

?>


Met private, protected en public werkt het namelijk allemaal vanuit een andere class.
Alvast bedankt.
Gewijzigd op 19/01/2015 23:08:59 door Unthinking majority
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:28:47
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/01/2015 23:32:20
Quote Anchor link
Unthinking majority op 19/01/2015 23:08:26:
Met private, protected en public werkt het namelijk allemaal vanuit een andere class.
Alvast bedankt.


vanuit de andere classes roep je enkel de methods (functies) aan. Probeer je echter de properties (variabelen) van de class te benaderen dan krijg je een foutmelding tenzij je de properties public maakt. Zo ook als je de methods private of protected maakt in plaats van public.
Gewijzigd op 19/01/2015 23:33:05 door Frank Nietbelangrijk
 
Unthinking majority

unthinking majority

19/01/2015 23:59:34
Quote Anchor link
Bedankt, dat klopt.
Ik zou protected methods willen ophalen vanuit de andere class.
DBverbinding::getHost() en de rest heb ik protected gezet.

Dat wil ik dan zo gebruiken maar ik krijg deze fout:
"Fatal error: Call to protected method DBverbinding::getHost() from context 'Unthinking' in i:\think\htdocs\unthinking.php on line 11"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
include_once "DBverbinding.class.php";

class Unthinking{
private $host;
private $database;
private $username;
private $password;

public function __construct(){
    $this->host = DBverbinding::getHost();
    $this->database = DBverbinding::getDb();
    $this->username = DBverbinding::getUser();
    $this->password = DBverbinding::getDb();
        
    
        try{
            $this->db = new PDO("mysql:host=". $this->host .";dbname=". $this->database ."",$this->username /*,$this->password */);
            $this->db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
        }

        catch(PDOException $e)
        {

            $this->set_error("Fout op regel: ".$e->getLine());
            $this->set_error("Foutmelding: ".$e->getFile());
            $this->set_error("Fout in bestand: ".$e->getMessage());
        }
}
}


$majority = new Unthinking;
?>
Gewijzigd op 20/01/2015 00:05:17 door unthinking majority
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/01/2015 00:18:54
Quote Anchor link
Nee.

Als je goed bezig bent komt je code in een version control system (VCS) te staan.
Wachtwoorden wil je niet in dat VCS hebben staan maar in een configuratie bestand.
Zet a.u.b. wel een dummy config bestand in je VCS.

Je mag helemaal zelf weten of dat config bestand een ini file, een yaml file, xml file, json file of iets dergelijks is.

Verder heb je die info alleen nodig om een connectie op te zetten. Zodra de connectie tot stand is gekomen (of dat mislukt) wil je eigenlijk dat die data nergens meer in PHP te vinden is.

Zet je het in een array? Weg met de array!
Maak je een DatabaseConfig class die het config bestand uit leest? Weg met de instantie zodra je de gegevens niet meer nodig hebt!

PS. dat je geen VCS gebruikt is geen reden om een slechte gewoonte aan te leren.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 14:27:35
Quote Anchor link
Okeey,
Ik vind die manieren allemaal geweldig maar niet alle lijken mij echt veilig genoeg als ze
van overal bereikbaar kunnen zijn.
Alles in een array zetten is niet zo moeilijk en de array verwijderen of hergebruiken ook niet.
Op de website van yaml hebben ze het over een hack.
XML lijkt me handiger te gebruiken als er al een verbinding met een database is.
Json jquery is sowieso 90 kB en wil het liefst geen 90 kB dataverkeer gebruiken per inlogpoging.
ini lijkt me nog wel een handige manier.

Bij al deze vraag ik me wel af hoe de gegevens protected ingeladen kunnen worden dus niet buiten het object toegankelijk zijn.
Een slechte gewoonte aanleren is niet zo slecht volgens mij maar op gebied van veiligheid is het niet zo verstandig denk ik.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 14:34:11
Quote Anchor link
>> Op de website van yaml hebben ze het over een hack.
>> XML lijkt me handiger te gebruiken als er al een verbinding met een database is.

Wat bedoel je hiermee? Yaml of xml heeft niks met veiligheid te maken.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 15:00:15
Quote Anchor link
Ik zie nu inderdaad dat Yaml of xml niets met de veiligheid van elkaar te maken hebben.
In mijn geval lijkt Yaml of xml overbodig omdat ik
gegevens van een centraal punt op zou willen halen om verbinding te maken met MySQL.
Een soort DHCP functie waarbij elke class de gegevens op kan halen om verbinding te maken met MySQL.
Ik vraag me af hoe ik bijvoorbeeld een statische functie zou kunnen gebruiken om daarbij private properties op te kunnen halen.
In ieder geval bedankt.
Gewijzigd op 20/01/2015 15:03:28 door unthinking majority
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 15:02:23
Quote Anchor link
Vergeet static, vergeet private ... en leg dan eens even in normale simpele taal uit wat je precies wilt, en waarom?
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 15:15:12
Quote Anchor link
In simpele taal:
toegang tot de database hergebruiken.

Inderdaad eerder protected dan private. (srry was foutje)
het gaat om dit stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$this
->host = DBverbinding::getHost();
$this->database = DBverbinding::getDb();
$this->username = DBverbinding::getUser();
$this->password = DBverbinding::getDb();
?>

Ik zou gegevens op willen halen maar ook willen hergebruiken.
Als host heb ik nu localhost of 127.0.0.1.
Maar als ik van host 1 naar host 2 ga wil ik niet dat alles gewijzigd moet maar dat er een vast centraal punt is.
Omdat het ip-adres van de mysql-host meestal niet variabel is, heb ik geleerd om static te gaan gebruiken.

Toevoeging op 20/01/2015 15:33:19:

Misschien een makkelijkere uitleg.

DATABASE gegevens
| |
\|/ \|/
registratie.php login.php
Gewijzigd op 20/01/2015 15:35:35 door unthinking majority
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 15:46:06
Quote Anchor link
Maar wat is nu precies je vraag dan? Je kunt je database-gegevens toch gewoon ergens in een configuratiebestand zettten? Al je configuratiegegevens stop je in een object, en uit dat object kun je dan de gegevens ophalen.

Je zou ook kunnen gaan werken met een service container (dependency injection) maar ik weet niet of je daar de kennis voor hebt.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 16:03:01
Quote Anchor link
Zo'n service container is eigenlijk wat ik bedoelde.
De vraag was dus eigenlijk of het de beste manier is om een service container te gebruiken of een configuratiebestand.
Deze prioriteit hou ik altijd aan: veiligheid->snelheid->makkelijkheid
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 16:08:29
Quote Anchor link
Het hangt er vanaf waar je zelf de voorkeur aan geeft. Uiteindelijk is een service container makkelijk, maar die is wel moeilijker om te maken. Het is niet iets wat je zomaar even doet, en het steekt ook anders in elkaar dan jouw eerdere voorbeelden.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 16:26:01
Quote Anchor link
Statisch is dus het probleem.
Variabel werkt alles maar statisch kan ik het niet veilig maken.
Met een zoekrobotje is dat zo te hacken.

Mijn voorkeur gaat naar een service container.
1 service punt waarbij honderden classen onderling met elkaar kunnen praten.
Ik wil niet dat een object ermee kan praten dus dat het protected blijft.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 16:37:20
Quote Anchor link
Ik snap echt niet wat je bedoelt. Wat heeft een zoekrobot er mee te maken??

Objecten moeten ook met je service container praten, dus ik snap niet waar jouw angst vandaan komt. leg eens uit waar je bang voor bent? Wat denk jij dat er kan gebeuren?
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 16:41:32
Quote Anchor link
Wanneer de link bekent is zou dat include kunnen worden van buitenaf en dus
zo de mysql login gegvens op kunnen halen.
En zou er remote alle adres en privacy gevoelige informatie opgehaald kunnen worden.
Dat heeft er mee te maken waarom veiligheid mijn eerste prioriteit is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 16:46:42
Quote Anchor link
>> Wanneer de link bekend is zou dat include kunnen worden van buitenaf en dus

Dus zet je dat bestand buiten de public folder zodat niemand er bij kan.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 16:54:04
Quote Anchor link
Maar is die link dan nog wel toegankelijk vanuit een public class?

Toevoeging op 20/01/2015 16:56:33:

Ik heb namelijk alleen nog maar een localhost.
PHP heb ik nog nooit public gebruikt.
Dus misschien dat mijn kennis daarbij misschien wat minder is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 16:58:12
Quote Anchor link
>> Maar is die link dan nog wel toegankelijk vanuit een public class?

Uiteraard. Ik denk dat je beter eerst even wat beter in kunt lezen hoe classes werken, want ik merk dat je hier nog niet helemaal goed van op de hoogte bent. Je trekt allerlei "vreemde" conclusies die niet kloppen.
Gewijzigd op 20/01/2015 16:58:39 door Ozzie PHP
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 17:01:41
Quote Anchor link
Quote:
Je trekt allerlei "vreemde" conclusies die niet kloppen.


Mag ik als leerpuntje mogen weten welke conclusies niet kloppen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 17:11:04
Quote Anchor link
>> Mag ik als leerpuntje mogen weten welke conclusies niet kloppen?

Ja dat mag uiteraard. Je trekt conclusies op basis van dingen die niets met elkaar te maken hebben. Public, protected en private hebben niets te maken met het feit of bestanden binnen of buiten de webroot staan. Het geeft enkel aan hoe de methods en properties in een class (wel of niet) door andere classes benaderd kunnen worden. Dit heeft verder niets te maken met "de buitenwereld". Als je je bestanden buiten de webroot zet, kunnen hackers er niet bij (tenzij ze je server in weten te komen). Vanuit programmeer-oogpunt ga je vervolgens bepalen of je public, protected of private methods en properties gaat gebruiken, maar dit heeft dus niks te maken met veiligheid tegen hackers. Het heeft wel alles te maken met slim programmeren.
Gewijzigd op 20/01/2015 17:11:25 door Ozzie PHP
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 17:21:09
Quote Anchor link
Dat begrijp ik.

Ik zie nu niet zo snel waar ik die conclusie heb getrokken.
Een webrobot is totaal verschillend tussen een zoek of hack robot.
Misschien dat ik het onduidelijk neergezet heb ergens.
Public heeft er mee te maken dat het buiten de class als object toegankelijk is.
Protected en Private heeft ermee te maken dat het alleen binnen de class toegankelijk is.
Wanneer alle static properties zowel private, protected of public toegankelijk is, is de veiligheid weg.

En natuurlijk heeft het mede veiligheid tegen hackers te maken.
Wanneer ik op een andere server een stukje php neerzet en een andere class include is het niet de bedoeling dat die mijn static gegevens op kunnen halen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.