validatie kleuren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »
Bubblegum NL

Bubblegum NL

25/01/2013 20:09:07
Quote Anchor link
Hallo :)

Ik werk al tijden met het simpelste php formulier wat je je kunt voorstellen voor een contact script. Ik kan zelf namelijk geen php schrijven (ben eigenlijk een designer) Maar nu wenst iemand een rode validatie van me en ik weet niet hoe ik deze in mijn script moet verwerken. Ik kan online al vrij weinig vinden. De ene roept php, de ander jave en nog anderen css. Css lijkt me nog het meest onlogisch... dat heeft niks te maken met valideren....

IK hoop dat iemand me hier kan helpen mijn bestaande script aan te passen.

http://www.desmepol.nl/monster_php.php
dit is mijn php

http://www.desmepol.nl/monster.html
dit is mijn html

Het idee is dat de error pagina overbodig word en dat de vakjes rood worden als ze leeg zijn.
Let alsjeblief niet op de mega troep die die site is. Ik heb hem niet gemaakt. Ik moet alleen
de php terug werkend maken.

Vriendelijk bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:50:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2013 20:11:17
Quote Anchor link
Je snapt dat PHP niet zomaar te zien is via de browser, en dus niet zomaar voor ons ;-)?

Anyway, de beste manier is om CSS te gebruiken, en dan een class aan te maken waarmee je de background-color van een textbox aanpast naar de rode kleur. Indien de validatie fout is dan geef je de class 'fout' mee, zo niet, dan geef je de class 'goed' mee.

Is dit wat je zoekt?
 
Bubblegum NL

Bubblegum NL

25/01/2013 20:15:14
Quote Anchor link
oopsie hahaa

Ik bedoel inderdaad het tekstvlak aanpassen.
Maar als ik heel eerlijk ben weet ik gewoon niet waar ik moet beginnen :(


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
$EmailFrom
= Trim(stripslashes($_POST['EmailFrom']));
$EmailTo = "[email protected]";
$Subject = "......Monster aanvraag NL";
$plastyn1 = Trim(stripslashes($_POST['plastyn35']));
$plastyn2 = Trim(stripslashes($_POST['plastyn40']));
$plastyn3 = Trim(stripslashes($_POST['plastynsp']));
$bnaam = Trim(stripslashes($_POST['naam1']));
$vnaam = Trim(stripslashes($_POST['naam2']));
$adres = Trim(stripslashes($_POST['straat']));
$postcode = Trim(stripslashes($_POST['postcode']));
$plaats = Trim(stripslashes($_POST['plaats']));
$land = Trim(stripslashes($_POST['land']));
$telefoon = Trim(stripslashes($_POST['telefoon']));


//
$validationOK=true;
if (Trim($EmailFrom)=="") $validationOK=false;
if (Trim($bnaam)=="") $validationOK=false;
if (Trim($vnaam)=="") $validationOK=false;
if (Trim($adres)=="") $validationOK=false;
if (Trim($postcode)=="") $validationOK=false;
if (Trim($plaats)=="") $validationOK=false;
if (Trim($land)=="") $validationOK=false;
if (Trim($telefoon)=="") $validationOK=false;
if (!$validationOK) {
  print "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=error_nl.html\">";
  exit;
}


$Body = "";
$Body .= "De aanvraag van een Plastyn monster. ";
$Body .= "\n\n";
$Body .= "Soort Plastyn Monster: (on betekend monster gewenst) ";
$Body .= "\n";
$Body .= "Plastyn 35%: ";
$Body .= "\n";
$Body .= $plastyn1;
$Body .= "\n\n";
$Body .= "Plastyn 40%: ";
$Body .= "\n";
$Body .= $plastyn2;
$Body .= "\n\n";
$Body .= "Plastyn SP: ";
$Body .= "\n";
$Body .= $plastyn3;
$Body .= "\n\n";


$Body .= "";
$Body .= "Gegevens aanvrager: ";
$Body .= "\n";
$Body .= $EmailFrom;
$Body .= "\n\n";
$Body .= $bnaam;
$Body .= "\n";
$Body .= $vnaam;
$Body .= "\n";
$Body .= $adres;
$Body .= "\n";
$Body .= $postcode;
$Body .= "\n";
$Body .= $plaats;
$Body .= "\n";
$Body .= $land;
$Body .= "\n\n";
$Body .= $telefoon;
$Body .= "\n";


$success = mail($EmailTo, $Subject, $Body, "From: <$EmailFrom>");

if ($success){
  print "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=ok_nl.html\">";
}

else{
  print "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=error_nl.html\">";
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2013 20:45:06
Quote Anchor link
Je zou op lijn 19 e.v. een variabele mee kunnen geven met $class='rood';

Waarbij je dan in je formulier $class echo'ed in je CSS class.
Gewijzigd op 25/01/2013 20:47:29 door - Ariën -
 
Bubblegum NL

Bubblegum NL

25/01/2013 20:46:53
Quote Anchor link
ja dit is alles, de html linkt naar deze en dat werkt voor mij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2013 20:48:10
Quote Anchor link
Okee, maar goed, de oplossing hierboven zou moeten volstaan.
Persoonlijk zou ik eerder kiezen voor een totale herbouw van het script.
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2013 20:53:56
Quote Anchor link
Je controleert eigenlijk helemaal niks en dat gooi je direct in een email met ook nog onjuiste headers.

Zeer spammers gevoelig.

http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders
Gewijzigd op 25/01/2013 20:54:35 door - SanThe -
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

25/01/2013 21:49:08
Quote Anchor link
Ik ben het mer Aar eens dat je het script net zo goed even opnieuw kunt maken.
Je gebruikt meta tags om de pagina te herladen, dat kun je beter niet doen.
Je zet op regel 73 een variabele tussen quotes, deze variabele is nu dus geen variabele maar de tekst "$EmailFrom"

En je kopieert alle $_POST variabele, en daardoor gebruik je onnodig veel werkgeheugen.
Een variabele hoef je niet per-see te kopieren om er een functie op uit te voeren.
(en print() is ook uit de mode...)
Gewijzigd op 25/01/2013 21:52:04 door Mark Hogeveen
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2013 21:57:25
Quote Anchor link
Harry hogeveen op 25/01/2013 21:49:08:
... deze variabele is nu dus geen variabele maar de tekst "$EmailFrom"


Dit is niet waar.
Dat zou zo zijn als er 'enkele' quotes omheen staan.
Nu staan er "dubbele" omheen.
 
Bubblegum NL

Bubblegum NL

25/01/2013 21:57:33
Quote Anchor link
ik kan het script niet even openieuw maken....,

zoals ik al eerder aangaf, ik ben een designer, geen programmeur.
Ik snap al maar amper wat er in dat formulier staat. Ik heb het
gedownload en aangepast aan wat er in mijn html staat.

Ik weet dat het werkt, dat is het...

Toevoeging op 25/01/2013 21:59:17:

Maar als ik geen (even) oplossing heb, dan moeten ze maar
iemand anders vragen om dat te maken. Ik probeer daar ook
alleen maar te helpen :P :(
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

25/01/2013 22:18:01
Quote Anchor link
- San The-
Ojaa, dat is waar ook.

Bubblegum,
Als je alleen maar de input wilt controleren, en dan wilt mailen naar het ingevulde emailadres, dan maak ik het even voor je.
 
Bubblegum NL

Bubblegum NL

25/01/2013 22:20:41
Quote Anchor link
hallo harry,
Indien mogelijk, wil ik in plaats van de error pagina,
een rood tekstvakje als deze niet is ingevuld. Maar als
ik daar echt een ander script voor nodig heb, dan hebben
zij daar een andere vrijwilliger voor nodig hihi.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

25/01/2013 22:37:51
Quote Anchor link
Dat wordt moeilijk, dan moet je echt de PHP code in hetzelfde bestand zetten als het formulier.

Hier in elk geval de code die ik wat heb aangepast, ik heb ook controles erin gezet voor lege velden, en emailadres controle.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?php
$EmailFrom
= trim(stripslashes($_POST['EmailFrom']));
$EmailTo = "[email protected]";
$Subject = "......Monster aanvraag NL";
$plastyn1 = trim(stripslashes($_POST['plastyn35']));
$plastyn2 = trim(stripslashes($_POST['plastyn40']));
$plastyn3 = trim(stripslashes($_POST['plastynsp']));
$bnaam = trim(stripslashes($_POST['naam1']));
$vnaam = trim(stripslashes($_POST['naam2']));
$adres = trim(stripslashes($_POST['straat']));
$postcode = trim(stripslashes($_POST['postcode']));
$plaats = trim(stripslashes($_POST['plaats']));
$land = trim(stripslashes($_POST['land']));
$telefoon = trim(stripslashes($_POST['telefoon']));

$fouten = array();

if(!empty($EmailFrom)) {
    if(!preg_match("/^[A-Za-z0-9._\-]+\@[A-Za-z0-9._\-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/", $EmailFrom) {
    $fouten[] = "Het ingevulde emailadres van de afzender is niet juist";
    }
}
else {
$fouten[] = "Er is geen emailadres van de afzender ingevuld";
}

if(!empty($EmailTo)) {
    if(!preg_match("/^[A-Za-z0-9._\-]+\@[A-Za-z0-9._\-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/", $EmailTo) {
    $fouten[] = "Het ingevulde emailadres van de ontvanger is niet juist";
    }
}
else {
$fouten[] = "Het emailadres van de ontvanger is niet ingevuld";
}

if(!empty($Subject)) {
    if(strlen() < 3) {
        $fouten[] = "Het onderwerp is te kort";
    }
}
else {
$fouten[] = "Er is geen onderwerp ingevuld";
}


if(empty($bnaam)) {
$fouten[] = "Er is een veld niet ingevuld"; // Aanpassen naar eigen melding
}
if(empty($vnaam)) {
$fouten[] = "Er is een veld niet ingevuld"; // Aanpassen naar eigen melding
}
if(!empty($adres)) {
    if(strlen($adres) < 3) {
        $fouten[] = "Het ingevulde adres is niet juist";
    }
}
else {
$fouten[] = "Er is geen adres ingevuld";
}

if(!empty($postcode)) {
    if(strlen($postcode) < 3) { // Lengte aanpassen
        $fouten[] = "De postcode is niet juist";
    }
}
else {
$fouten[] = "Er is geen postcode ingevuld";
}

if(empty($plaats)) {
$fouten[] = "Er is geen plaats ingevuld";
}

if(empty($land)) {
$fouten[] = "Er is geen land ingevuld";
}

if(empty($telefoon)) {
$fouten[] = "Er is geen telefoonnummer ingevuld";
}


if(count($fouten)) > 0) {
    echo '<p>De volgende fouten zijn gevonden</p>';
    echo '<ul>';
    for($i = 0; $i < count($fouten); $i++) {
        echo '<li>'.$fouten[$i].'</li>';
    }

    echo '</ul>';
    
}
else {
    $Body = "";
    $Body .= "De aanvraag van een Plastyn monster. ";
    $Body .= "\n\n";
    $Body .= "Soort Plastyn Monster: (on betekend monster gewenst) ";
    $Body .= "\n";
    $Body .= "Plastyn 35%: ";
    $Body .= "\n";
    $Body .= $plastyn1;
    $Body .= "\n\n";
    $Body .= "Plastyn 40%: ";
    $Body .= "\n";
    $Body .= $plastyn2;
    $Body .= "\n\n";
    $Body .= "Plastyn SP: ";
    $Body .= "\n";
    $Body .= $plastyn3;
    $Body .= "\n\n";


    $Body .= "";
    $Body .= "Gegevens aanvrager: ";
    $Body .= "\n";
    $Body .= $EmailFrom;
    $Body .= "\n\n";
    $Body .= $bnaam;
    $Body .= "\n";
    $Body .= $vnaam;
    $Body .= "\n";
    $Body .= $adres;
    $Body .= "\n";
    $Body .= $postcode;
    $Body .= "\n";
    $Body .= $plaats;
    $Body .= "\n";
    $Body .= $land;
    $Body .= "\n\n";
    $Body .= $telefoon;
    $Body .= "\n";


    $success = mail($EmailTo, $Subject, $Body, "From: <$EmailFrom>");

    if($success){
      header('Location: ok_nl.html');
    }

    else{
      header('Location: error_nl.html');
    }
}

?>
 
Bubblegum NL

Bubblegum NL

25/01/2013 22:50:00
Quote Anchor link
WOW super :D Dat ziet er uit als iets wat ik nog wel een beetje kan lezen :)

heb even een testje geuplaod en dan krijg ik

Parse error: syntax error, unexpected '{' in /public/sites/www.des.shivadesigning.nl/cmonster_php.php on line 19
 
Reshad F

Reshad F

25/01/2013 23:29:19
Quote Anchor link
Post even wat je hebt staan tussen regel 10 en 25. Ik denk dat er een { teveel of te weinig staat
 
Bubblegum NL

Bubblegum NL

25/01/2013 23:32:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$adres = trim(stripslashes($_POST['straat']));
$postcode = trim(stripslashes($_POST['postcode']));
$plaats = trim(stripslashes($_POST['plaats']));
$land = trim(stripslashes($_POST['land']));
$telefoon = trim(stripslashes($_POST['telefoon']));

$fouten = array();

if(!empty($EmailFrom)) {
    if(!preg_match("/^[A-Za-z0-9._\-]+\@[A-Za-z0-9._\-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/", $EmailFrom) {
    $fouten[] = "Het ingevulde emailadres van de afzender is niet juist";
    }
} else {
$fouten[] = "Er is geen emailadres van de afzender ingevuld";
}


regel 19 is 10 in deze opsomming
Echt mega super thx dat je me wilt helpen.
Gewijzigd op 25/01/2013 23:32:43 door Bubblegum NL
 
Reshad F

Reshad F

25/01/2013 23:39:16
Quote Anchor link
volgens mij is de reguliere expressie niet goed.. maar ik kan het natuurlijk mis hebben. probeer dit stukje wat je gepost hebt is te vervangen door dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
[code]<?php
$adres
= trim(stripslashes($_POST['straat']));
$postcode = trim(stripslashes($_POST['postcode']));
$plaats = trim(stripslashes($_POST['plaats']));
$land = trim(stripslashes($_POST['land']));
$telefoon = trim(stripslashes($_POST['telefoon']));

$fouten = array();

if(!empty($EmailFrom)) {
    if(!preg_match("^[\w-\.]+@([\w-]+\.)+[\w-]{2,4}$", $EmailFrom) {
    $fouten[] = "Het ingevulde emailadres van de afzender is niet juist";
    }
}
else {
$fouten[] = "Er is geen emailadres van de afzender ingevuld";
}

?>
 
Bubblegum NL

Bubblegum NL

25/01/2013 23:45:52
Quote Anchor link
Ik was haakjes aan t tellen en ik heb een ) extra gezet achter $EmailFrom)
maar nu verplaatst de error zich hahahhaa

nu zit hij in regel 56

Ik zal dus eventjes goed gaan lezen morgen :$
Maar zo eerst naar bed denk ik.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

26/01/2013 12:54:10
Quote Anchor link
Op regel 19 was er idd een haakje te weinig. Dat heb je nu opgelost door er een haakje bij te zetten.
Maar welke melding geeft hij over regel 56?

Edit:

Hier is de foutloze code (getest)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?php
$EmailFrom
= trim(stripslashes($_POST['EmailFrom']));
$EmailTo = "[email protected]";
$Subject = "......Monster aanvraag NL";
$plastyn1 = trim(stripslashes($_POST['plastyn35']));
$plastyn2 = trim(stripslashes($_POST['plastyn40']));
$plastyn3 = trim(stripslashes($_POST['plastynsp']));
$bnaam = trim(stripslashes($_POST['naam1']));
$vnaam = trim(stripslashes($_POST['naam2']));
$adres = trim(stripslashes($_POST['straat']));
$postcode = trim(stripslashes($_POST['postcode']));
$plaats = trim(stripslashes($_POST['plaats']));
$land = trim(stripslashes($_POST['land']));
$telefoon = trim(stripslashes($_POST['telefoon']));

$fouten = array();

if(!empty($EmailFrom)) {
    if(!preg_match("/^[A-Za-z0-9._\-]+\@[A-Za-z0-9._\-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/", $EmailFrom)) {
    $fouten[] = "Het ingevulde emailadres van de afzender is niet juist";
    }
}
else {
$fouten[] = "Er is geen emailadres van de afzender ingevuld";
}

if(!empty($EmailTo)) {
    if(!preg_match("/^[A-Za-z0-9._\-]+\@[A-Za-z0-9._\-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/", $EmailTo)) {
    $fouten[] = "Het ingevulde emailadres van de ontvanger is niet juist";
    }
}
else {
$fouten[] = "Het emailadres van de ontvanger is niet ingevuld";
}

if(!empty($Subject)) {
    if(strlen($subject) < 3) {
        $fouten[] = "Het onderwerp is te kort";
    }
}
else {
$fouten[] = "Er is geen onderwerp ingevuld";
}


if(empty($bnaam)) {
$fouten[] = "Er is een veld niet ingevuld"; // Aanpassen naar eigen melding
}
if(empty($vnaam)) {
$fouten[] = "Er is een veld niet ingevuld"; // Aanpassen naar eigen melding
}
if(!empty($adres)) {
    if(strlen($adres) < 3) {
        $fouten[] = "Het ingevulde adres is niet juist";
    }
}
else {
$fouten[] = "Er is geen adres ingevuld";
}

if(!empty($postcode)) {
    if(strlen($postcode) < 3) { // Lengte aanpassen
        $fouten[] = "De postcode is niet juist";
    }
}
else {
$fouten[] = "Er is geen postcode ingevuld";
}

if(empty($plaats)) {
$fouten[] = "Er is geen plaats ingevuld";
}

if(empty($land)) {
$fouten[] = "Er is geen land ingevuld";
}

if(empty($telefoon)) {
$fouten[] = "Er is geen telefoonnummer ingevuld";
}


if(count($fouten) > 0) {
    echo '<p>De volgende fouten zijn gevonden</p>';
    echo '<ul>';
    for($i = 0; $i < count($fouten); $i++) {
        echo '<li>'.$fouten[$i].'</li>';
    }

    echo '</ul>';
    
}
else {
    $Body = "";
    $Body .= "De aanvraag van een Plastyn monster. ";
    $Body .= "\n\n";
    $Body .= "Soort Plastyn Monster: (on betekend monster gewenst) ";
    $Body .= "\n";
    $Body .= "Plastyn 35%: ";
    $Body .= "\n";
    $Body .= $plastyn1;
    $Body .= "\n\n";
    $Body .= "Plastyn 40%: ";
    $Body .= "\n";
    $Body .= $plastyn2;
    $Body .= "\n\n";
    $Body .= "Plastyn SP: ";
    $Body .= "\n";
    $Body .= $plastyn3;
    $Body .= "\n\n";


    $Body .= "";
    $Body .= "Gegevens aanvrager: ";
    $Body .= "\n";
    $Body .= $EmailFrom;
    $Body .= "\n\n";
    $Body .= $bnaam;
    $Body .= "\n";
    $Body .= $vnaam;
    $Body .= "\n";
    $Body .= $adres;
    $Body .= "\n";
    $Body .= $postcode;
    $Body .= "\n";
    $Body .= $plaats;
    $Body .= "\n";
    $Body .= $land;
    $Body .= "\n\n";
    $Body .= $telefoon;
    $Body .= "\n";


    $success = mail($EmailTo, $Subject, $Body, "From: <$EmailFrom>");

    if($success){
      header('Location: ok_nl.html');
    }

    else{
      header('Location: error_nl.html');
    }
}

?>
Gewijzigd op 26/01/2013 12:58:06 door Mark Hogeveen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.