Wegschrijven naar DB gaat niet, Stapgewijs hulp ? van blz 1 -> 12

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 11 12 volgende »

Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 15:15:00
Quote Anchor link
Aan een <input> kun je geen action meegeven. Ik denk daarom ook dat het makkelijker is om gewoon een link te gebruiken die je laat verwijzen naar bijvoorbeeld delete.php?id=...

Op de ... vul je de variabele in die het id van het huidige bericht aangeeft, $row['id'] waarschijnlijk. Verder kun je op delete.php deze waarde uitlezen met $_GET['id'] en het juiste bericht verwijderen...
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 09:25:35
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 15:20:00
Quote Anchor link
pff , ik zie het niet direct wat je bedoelt sorry dat ligt wel aan mij.

Ik zal de linken dus verwijderen maar ik zou graag het laten verwerken door een pagina, ..Kan even niet volgen :(
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 15:23:00
Quote Anchor link
Dus iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($res))
{

    echo $row['afspraak'].' met '.$row['naam'].' <a href="delete.php?id='.$row['id'].'">Verwijderen</a>';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 15:59:00
Quote Anchor link
Jup ideaal wat ik dus zocht :)

en wat zet ik dan juist in de deletefile ?

$row = $_GET['afspraak'];
$row = $_GET['naam'];
$row = $_GET['id'];


// sql met delete..

//echo het resultaat

//Stuur terug naar de showafspraak.php


...

En kan ik dan soms voor de link afb gebruiken ? want ik he het nog niet gedaan dus de ahref rond de img ? :) even testen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 16:05:00
Quote Anchor link
1 ding tegelijk? Zorg nou eerst maar eens dat het verwijderen met een normale link werkt. Dan kun je daar later altijd nog een afbeelding voor in de plaats zetten...
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 16:06:00
Quote Anchor link
OK, maar dat is dan toch niet zo moeilijk ? je smijt gewoon een link over een img (standaard html ? )

>Maar klopt die $row = .. ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 16:09:00
Quote Anchor link
wouter schreef op 21.12.2007 16:06:
>Maar klopt die $row = .. ?
Lijkt me niet. Je overschrijft de variabele $row 3x, dus dat gaat niet werken.

Bedenk eens hoe de url eruit ziet waarmee je de delete pagina aanroept en welke variabelen daarin staan. Ga vervolgens met die variabele(n) aan de slag om het bericht te verwijderen.
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 16:11:00
Quote Anchor link
??
Sorry dit loopt wat boven mijn verstand over dit. De link word zo,
http://wouter.php-design.be/Grootsysteem/delete.php?id=1

Dus ik denk dat je met de GET moet kijken hoe de url is niet ?

en hoe roep je juist de URL op met php ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 16:14:00
Quote Anchor link
Je gaat niet de hele url opvragen, maar enkel de GET variabele uit de url. En dat is er in dit geval maar 1: ?id=1

Dus met $_GET['id'] kun je het id uit de url uitlezen...
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 16:15:00
Quote Anchor link
$id = $_GET['id']

dus als ik enkel het id verwijderd verwijderd hij dan ook de rest van de afspraken ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 16:16:00
Quote Anchor link
Wouter, probeer ook eens wat zelf. Sla de mysql handleiding erop na als je niet precies weet hoe een DELETE query werkt.

Van proberen is nog nooit iemand slechter geworden...
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Ik heb de sql voor het deleten al ik vraag me alleen af hoe ik het id ophaal , maar geduld ik ga even kijken naar i-cey.net staat hij wel beshreven d8 ik.

Edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
= $sql = 'DELETE id FROM afspraken ';
if(isset($_GET['id']) && !empty($_GET['id']))
{

   mysql_query($sql);
}


?>


zo dan ,?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 16:19:00
Quote Anchor link
Quote:
hoe ik het id ophaal
OMG, waar heb jij de afgelopen 5 posts met je hoofd gezeten? Volgens mij moet het toch wel duidelijk zijn dat het id uit de url komt. Waarom zou je er anders ?id=1 achter hebben staan?

ps. Doe voor de grap op delete.php eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_GET['id'];
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/12/2007 16:23:00
Quote Anchor link
wouter schreef op 21.12.2007 16:18:
maar geduld

Ja inderdaad Blanche, je mag wel eens wat meer geduld hebben ;-)
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 16:27:00
Quote Anchor link
Jan, soms slaap ik , soms weet ik het niet

En die soms word af en toe altijd, :)
Hij helpt me wel Jan ;) de enigste die wel wil helpen over dit topic ;p waarvoor ook mijn dank.

ik zal dus enkel die echo doen zien wat het geeft !

ik heb een vista-kruisje gebruikt voor het deleten :p dat kan ik dan toch nog wel zelf :)

Ok ik zal eens kijken :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 16:28:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 21.12.2007 16:23:
Ja inderdaad Blanche, je mag wel eens wat meer geduld hebben ;-)
Oh zou dat het zijn? Nou dan kruip ik maar weer even in mn holletje... :-)
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 16:31:00
Quote Anchor link
blanche nog eentje !
 
Frank -

Frank -

21/12/2007 16:31:00
Quote Anchor link
Offtopic: Ik denk dat Blanche met dit topic nog wel meer posts gaat krijgen dan dat Jan nu heeft... Al 8 pagina's volgeschreven, petje af!
 
Wouter K

Wouter K

21/12/2007 16:32:00
Quote Anchor link
idd, nu weer terug ontopic :)

pgfrank : ik was dus in het begin bezig met sql ;p maar ik zag je niet :p
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2007 16:32:00
Quote Anchor link
wouter schreef op 21.12.2007 16:31:
blanche nog eentje !
Eh wouter, ken je het begrip 'sarcasme'? Die opmerkingen van Jan en mij waren 'sarcastisch'.

ps. @Frank: hmm, zojuist door de 5000 grens heen. Ben inderdaad goed op weg :-/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

Pagina: « vorige 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 11 12 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.