Wegschrijven naar DB gaat niet, Stapgewijs hulp ? van blz 1 -> 12

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 volgende »

Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 21:10:00
Quote Anchor link
Eh, de tweede $row['dag'] moet natuurlijk wel $row['uur'] zijn :)
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 11:43:56
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 21:12:00
Quote Anchor link
Bolt hij nog steeds niet, Ik behoud nog steed 00.00

Nu wil ik ook nog de ID uitlezen dit kan zonder problemen of heb je enkele tips ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 21:14:00
Quote Anchor link
En zo?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $row['dag'].' om '.$row['uur'].':00 uur';
?>

wouter:
Nu wil ik ook nog de ID uitlezen dit kan zonder problemen of heb je enkele tips ?
Zou je niet eerst eens iets afmaken, voordat je aan het volgende begint?

Edit:
typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 21:17:00
Quote Anchor link
$rowp bestaat niet =) ik denkt dat beter gaat zonder die extra functie's

Hier staan alle afspraken : om 0000-00-00 00:00:00:00 uur.Donderdag om 0000-00-00 00:00:00:00 uur.Woensdag om 0000-00-00 00:00:00:00 uur.Dinsdag om 0000-00-00 00:00:00:00 uur.Maandag om 0000-00-00 00:00:00:00 uur.

Delete alle gegevens.!


DIT is de output
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 21:19:00
Quote Anchor link
Aha, je hebt het nu in een DATETIME veranderd, dan moet je natuurlijk ook wel een hele andere aanpak hanteren!

Dan moet de invoer in de database eerst aangepast worden, want daar gaat het nu fout! De input moet nu natuurlijk we bestaan uit een combinatie van een datum en een tijd, niet meer uit een dag en een uur!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 21:22:00
Quote Anchor link
En wat moet ik dan invullen , want met die datetime lost het al een stuk op,

Maar moet ik nu in de form dit doen ?

Naam : test
Dag : jaar-maand-dag
uur : 00:00
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 21:24:00
Quote Anchor link
Jep, maar je zou bijvoorbeeld ook een lijst met beschikbare data en uren kunnen genereren en dat in een select box proppen.

Als je die lijst aan de hand van de database genereert, weet je ook zeker dat de getoonde opties nog vrij zijn.
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 21:31:00
Quote Anchor link
pff dit lukt me niet wegschrijven naar select, terwijl ik het ergens op het forum in een ander topic had gevraagt :(
dit is wat ik heb, met error erbij

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

//we maken eerst even de sessie aan van het inloggen
session_start();
//we includen de config pagina
include('db_config.php');
?>


<html>
<head>
<title></title>
</head>
<body>
<form action="verwerk.php" method="post">
<p> Kies hier de klant :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$sql
= 'SELECT     username
        FROM     members '
;

$res = mysql_query($sql);

if ($res && mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        echo 'Kies hier de klant :';
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            echo $row['username']';
 <select name="naam">
echo $row['
username'];
?>

</p>
<p>Kies hier de dag van afspraak :
<select name="dag">
<option>Maandag</option>
<option>Dinsdag</option>
<option>Woensdag</option>
<option>Gesloten</option>
<option>Vrijdag</option>
</select>
</p>
<p>Vul hier het uur van afspraak in:
<input type="text" name="uur">
</p><br>
<input type="submit" value="Opslaan" name="submit">
</form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 21:46:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            echo $row['username']';
 <select name="naam">
echo $row['
username'];
?>

Hier klopt vrij weinig van. Kijk nog even naar andere voorbeelden hoe je dat ook al weer doet...
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 22:04:00
Quote Anchor link
Ik heb het inmiddels ;)

Nu,
Ik ga zien of ik de gegevens van de afspraken correct krijg,
Ik ga kijken of er andere dingen niet werken of aan te passen moeten worden
alle afspraken nummers geven

En dan afwerking ;p

alle users zien hun afspraak,
Admin krijgt speciale rechten, dit moet ik even spieken ergens ;p

Ik ga er aan beginnen ik schatte dit op 1 maand werk alleen ;p
maar blijkbaar gaat alles sneller door jullie ,p
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 22:05:00
Quote Anchor link
Nou succes dan ;)
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 22:16:00
Quote Anchor link
Ok , ik bots op het eerste, omdat ik het zeker wil weten vraag ik het best ?

Voor de index pagina moet ik dus manueel de gegevens laten invullen ipv een select optie ?

En dit hetzelfde voor het uur..?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 22:24:00
Quote Anchor link
Het hoeft niet, alles is mogelijk. Maar om te beginnen is dat wellicht wel het makkelijkst. Dan zou je het op een later tijdstip altijd nog kunnen veranderen/uitbreiden.

Houdt er rekening mee dat het tijdstip als yyyy-mm-dd hh:ii:ss in de database ingevoerd moet worden. Maar dat je voordat je dat doet wel controleert of er een geldige datum en tijd ingevoerd is.

Het makkelijkst zal het waarschijnlijk gaan om verschillende inputveldjes te gebruiken voor het jaar, de maand, de dag, en het uur...
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 22:26:00
Quote Anchor link
Ok, het begint me te lukken ik krijg al een fatsoenlijke datum dit krijg ik al

2007-08-09 (zelf ingevoerd, nu voor uur is het dus hh:ii ?)

2007-08-09 17:55 uur. zo wil ik het maar dan blijven er nog 3x2 00 over ..oplossing (stamptime ?)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 22:31:00
Quote Anchor link
Voor de invoer in de database kun je die er natuurlijk ook gewoon handmatig aanplakken...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$datumtijdstring
= $datumtijdstring.':00';
?>
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 22:32:00
Quote Anchor link
? dit snap ik even niet :s

Dat met die verschillende velden laat ik weg vallen,.

Enkel zoek ik voor de tijd maar ik snap niet wat je net poste.

mvg
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 22:35:00
Quote Anchor link
Het formaat dat je uiteindelijk moet krijgen: yyyy-mm-dd hh:ii:ss

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$datum
= '2007-12-19';
$tijd = '22:34';

$dbFormaat = $datum.' '.$tijd.':00';
echo $dbFormaat;
?>
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 22:39:00
Quote Anchor link
Kan je dit soms even toepassen hier of moet ik dit in de verwerk zetten

$datum = $_POST['datum']
$tijd = $_POST['tijd']


$dbformaat = $datum.' '.$tijd.':00;

Ok; ik heb de output nu zo in de verwerk pagina, nu hoe sla ik deze dan op naar DB want dit gaat nog steeds fout,!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 22:45:00
Quote Anchor link
Die echo is natuurlijk enkel een voorbeeldje, zodat je uiteindelijk ziet dat het formaat klopt. Wat jij moet doen is $dbformaat gebruiken om dat datum naar de database te schrijven...

Vergeet alleen niet om met checkdate() te controleren of er wel een geldige datum ingevuld is.
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 22:53:00
Quote Anchor link
$sql = "INSERT into afspraak(dag,uur) VALUES('".$dag."', '".$uur."')";

? dit moet nu 1 kolom worden ? of hoe sla ik dan appart terug op..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(checkdate($uur == YYYY-MM-DD)){
echo $uur.';
}
else{
echo '
Het ingegeven uur is fout ! ';
}

?>

zo , ? want ik zou het echt nu nietmeer weten.

Zucht , zit hier al de hele dag , ik probeer enkel ervaring op te doen .

mvg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.