ZoekScript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 14:57:41
Quote Anchor link
ja dat klopt maar ik heb er wel van geleerd en daar gaat het om.

voor de volgende keer weet ik het nu haha.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 03:29:30
 
Michael -

Michael -

27/10/2017 15:03:03
Quote Anchor link
Snap dat je beginnend bent, maar als je je code overzichtelijk houd scheelt dit je zelf een hele hoop werk. Je accolades ({ }) staan maar wat in het rond. Welke hoort bij welke?
Ik zal ipv voornaam tussenvoegsel achternaam deze gewoon samen voegen, dat maakt het zoeken ook wat makkelijker en je hoeft maar 1 variabele te tonen en je hoeft niet te controleren of de tussenvoegsel uberhaupt bestaat.

Edit:

Gebruik trouwens nooit SELECT * maar zeg gewoon welke tabellen je nodig hebt, dit is sneller en overzichtelijker. Je hebt ook niet altijd alle tabellen nodig.

En % tekens toegevoegd


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
include('config.php');
$db = mysqli_connect(DB_SERVER,DB_USERNAME,DB_PASSWORD,DB_DATABASE);
?>

<h1>Zoeken</h1>
            
<form method="POST">
    <label>Zoek</label><input type="text" name="zoekwoord" />
    <input type="submit" name="searchBtn" value="zoek!" />
</form>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

    if($zoekwoord = mysqli_real_escape_string($db,$_POST['zoekwoord'])) {
  
        echo '<p>Resultaten voor <b>'.$zoekwoord.'</b></p>'
            .'<h1>Resultaat:</h1>';
        
        // Zoekfunctie:
        $sql = "SELECT
                    CONCAT_WS(' ',
                        IF(LENGTH(voornaam), voornaam, NULL),
                        IF(LENGTH(tussenvoegsel), tussenvoegsel, NULL),
                        IF(LENGTH(achternaam), achternaam, NULL)
                    ) volledigenaam
                FROM
                    klantenregister
                WHERE
                    (CONCAT_WS(' ',
                        IF(LENGTH(voornaam), voornaam, NULL),
                        IF(LENGTH(tussenvoegsel), tussenvoegsel, NULL),
                        IF(LENGTH(achternaam), achternaam, NULL)
                    ) LIKE '%"
. $zoekwoord . "'%";
        $result = mysqli_query($db,$sql);
  
        // Resultaten weergeven:  
        if(mysqli_num_rows($result)> 0) {
            while($res = mysqli_fetch_assoc($result)) {
                echo '<p>' . $res['volledigenaam'] . '</p>';
    
                echo $res['adres'] . ' ' . $res['huisnummer'] . '<br>';
                echo '-----------------------------------------------------'; // Hier hebben we ook een <hr> voor

              
            }
        }
else {
            echo 'Geen resultaten';
        }
    }
else {
        echo '<p>Wat jammer nou er is niks gevonden, hoe kan dat?</p>';
        
        echo mysqli_error($db); // Niet laten staan bij uiteindelijk versie
    }
}

?>
Gewijzigd op 27/10/2017 15:06:51 door Michael -
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 16:18:11
Quote Anchor link
hmm toch nog niet helemaal over sorry.

als ik een index aanpas naar fulltext dan kan hij hem als nog niet vinden.

dan krijg ik dit.
Can't find FULLTEXT index matching the column list

Terwijl de index fulltext staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 16:26:19
Quote Anchor link
Welke engine gebruik je nu? MyISAM? InnoDB?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 16:26:46
Quote Anchor link
MyISAM gebruik ik nu
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 16:31:47
Quote Anchor link
Voer dit eens uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
ALTER TABLE klantenregister ADD FULLTEXT(voornaam);
ALTER TABLE klantenregister ADD FULLTEXT(achternaam);


Ik heb al een tijdje niet met FULLTEXT gewerkt (moet ik misschien maar weer eens doen), dus of het werkt is een kwestie van uittesten.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 16:32:49
Quote Anchor link
dat werkt maar ik wil tussenvoegsel toe voegen aan MATCH() maar dan krijg ik fulltext fout hahah en als ik die weg haal doet voornaam en achternaam het wel super raar.

terwijl tussenvoegsel wel fulltext index bevat hahah.

ik heb beetje een idee dat phpmyadmin bugg is ofzo.
Gewijzigd op 27/10/2017 16:36:37 door nick van der heijden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 16:39:29
Quote Anchor link
Lijkt me sterk, want phpMyAdmin is geen databaseengine.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ALTER TABLE klantenregister ADD FULLTEXT(tussenvoegsel);


Zet anders eens je databasestructuur-dump hier eens neer.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 16:52:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
CREATE TABLE `klantenregister` (
 `klantennummer` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
 `voorletters` varchar(3) NOT NULL,
 `voornaam` varchar(20) NOT NULL,
 `tussenvoegsel` varchar(30) NOT NULL,
 `achternaam` varchar(30) NOT NULL,
 `adres` varchar(20) NOT NULL,
 `huisnummer` int(4) NOT NULL,
 `toevoeging` varchar(4) DEFAULT NULL,
 `postcode` varchar(20) NOT NULL,
 `plaats` varchar(40) NOT NULL,
 `huistelefoon` int(15) DEFAULT NULL,
 `mobiel` int(15) DEFAULT NULL,
 `email` varchar(30) DEFAULT NULL,
 `geboortedatum` varchar(12) NOT NULL,
 `lid` varchar(3) NOT NULL,
 `lidsinds` varchar(12) DEFAULT NULL,
 `teamviewer` varchar(3) NOT NULL,
 `iban` int(25) DEFAULT NULL,
 `opmerkingen` text NOT NULL,
 UNIQUE KEY `klantennummer` (`klantennummer`),
 KEY `voorletters_2` (`voorletters`),
 FULLTEXT KEY `voornaam` (`voornaam`),
 FULLTEXT KEY `achternaam` (`achternaam`),
 FULLTEXT KEY `tussenvoegsel` (`tussenvoegsel`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=7 DEFAULT CHARSET=utf8


ik werk met iemand anders samen die heeft de DB gemaakt en nu moet ik het oplossen haha
 
Toms Diner

Toms Diner

28/10/2017 23:34:23
Quote Anchor link
<Mieren-penetreer modus aan >

Het gaat om Nederlanders? Lengte postcode max 20?
Huisnummer toevoeging mag langer, want Kerkstraat 34-2 hoog is al iets langer...
Telefoonnummers als int opslaan vraagt om conversie, denk aan (+31)6-123 456 78.
Datums had ik niet als varchar verwacht. (Maar het kan wel, als je dat wil)
IBAN kan volgens mij geen INT zijn, daar zitten toch ook de letters van de banknaam in?
Tussenvoegsel NOT NULL betekent dat alleen mensen mét een tussenvoegsel klant mogen worden?
Adres met een maximale lengte van 20 is ook erg krap (Denk ook een beetje aan de mensen op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg!!)

<Mieren-penetreer modus uit >

Ja, lekker flauw, een beetje schieten op een project in wording. Waarschijnlijk moet je hier nog naar kijken "voor het eggie", en dan zitten anderen(moi) het al af te zeiken. Maar volgens mij heb ik wel eens lijsten met standaard validaties en properties gevonden op internet, die het inregelen van zo'n tabel in een keer sluitend kunnen maken... Dus ik denk: ik meld het even. Speciaal voor al die mensen op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/10/2017 00:21:45
Quote Anchor link
>> Speciaal voor al die mensen op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg!

Laten we ook de mensen op de Ingenieur Meester Doctor Van Waterschoot van der Grachtstraat in Heerlen dan niet vergeten.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/10/2017 00:52:13
Quote Anchor link
Wat ik mij altijd afvraag als mensen naar zoekfunctionaliteit grijpen is of ze vantevoren hebben gekeken of zij dit op een andere manier op hadden kunnen lossen en/of in eerste instantie hun informatie op een zodanig onoverzichtelijke wijze presenteerden zodat je wel gedwongen was om hier bepaalde zoekfunctionaliteit voor te schrijven...

Oftewel, is de informatie van een zodanige aard (of zou uitgebreid) dat het niet anders kan dat je hier echt zoekfunctionaliteit voor nodig hebt? Of zou je bijvoorbeeld kunnen volstaan met een paginering op achternaam-letter (ik noem maar wat) of een andere manier van filtering zodat je ook in 1 of 2 stappen bij de gewenste informatie bent?

Het inzetten van een zoekfunctie zou alleen nodig moeten zijn als je niet anders kan naar mijn mening, nadat andere (en eenvoudigere) oplossingen zijn versleten of simpelweg niet toereikend zijn. Vaak is het volgens mij gewoon een kwestie van je informatie op een overzichtelijke(re) manier presenteren.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

29/10/2017 00:56:53
Quote Anchor link
Hier is mijn oplossing op de vroege ochtend.

Niks geen deftige taal om te laten zien hoe briljant ik ben :

http://adoptive.esy.es/contacts/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/10/2017 20:05:42
Quote Anchor link
Meestal is het handig als je GET gebruikt voor zoekfunctionaliteit.

Oh, je escaped de wildcards % en _ niet in je query ;).
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.