ZoekScript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 14:57:41
Quote Anchor link
ja dat klopt maar ik heb er wel van geleerd en daar gaat het om.

voor de volgende keer weet ik het nu haha.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 18:50:24
 
Michael -

Michael -

27/10/2017 15:03:03
Quote Anchor link
Snap dat je beginnend bent, maar als je je code overzichtelijk houd scheelt dit je zelf een hele hoop werk. Je accolades ({ }) staan maar wat in het rond. Welke hoort bij welke?
Ik zal ipv voornaam tussenvoegsel achternaam deze gewoon samen voegen, dat maakt het zoeken ook wat makkelijker en je hoeft maar 1 variabele te tonen en je hoeft niet te controleren of de tussenvoegsel uberhaupt bestaat.

Edit:

Gebruik trouwens nooit SELECT * maar zeg gewoon welke tabellen je nodig hebt, dit is sneller en overzichtelijker. Je hebt ook niet altijd alle tabellen nodig.

En % tekens toegevoegd


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
include('config.php');
$db = mysqli_connect(DB_SERVER,DB_USERNAME,DB_PASSWORD,DB_DATABASE);
?>

<h1>Zoeken</h1>
            
<form method="POST">
    <label>Zoek</label><input type="text" name="zoekwoord" />
    <input type="submit" name="searchBtn" value="zoek!" />
</form>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

    if($zoekwoord = mysqli_real_escape_string($db,$_POST['zoekwoord'])) {
  
        echo '<p>Resultaten voor <b>'.$zoekwoord.'</b></p>'
            .'<h1>Resultaat:</h1>';
        
        // Zoekfunctie:
        $sql = "SELECT
                    CONCAT_WS(' ',
                        IF(LENGTH(voornaam), voornaam, NULL),
                        IF(LENGTH(tussenvoegsel), tussenvoegsel, NULL),
                        IF(LENGTH(achternaam), achternaam, NULL)
                    ) volledigenaam
                FROM
                    klantenregister
                WHERE
                    (CONCAT_WS(' ',
                        IF(LENGTH(voornaam), voornaam, NULL),
                        IF(LENGTH(tussenvoegsel), tussenvoegsel, NULL),
                        IF(LENGTH(achternaam), achternaam, NULL)
                    ) LIKE '%"
. $zoekwoord . "'%";
        $result = mysqli_query($db,$sql);
  
        // Resultaten weergeven:  
        if(mysqli_num_rows($result)> 0) {
            while($res = mysqli_fetch_assoc($result)) {
                echo '<p>' . $res['volledigenaam'] . '</p>';
    
                echo $res['adres'] . ' ' . $res['huisnummer'] . '<br>';
                echo '-----------------------------------------------------'; // Hier hebben we ook een <hr> voor

              
            }
        }
else {
            echo 'Geen resultaten';
        }
    }
else {
        echo '<p>Wat jammer nou er is niks gevonden, hoe kan dat?</p>';
        
        echo mysqli_error($db); // Niet laten staan bij uiteindelijk versie
    }
}

?>
Gewijzigd op 27/10/2017 15:06:51 door Michael -
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 16:18:11
Quote Anchor link
hmm toch nog niet helemaal over sorry.

als ik een index aanpas naar fulltext dan kan hij hem als nog niet vinden.

dan krijg ik dit.
Can't find FULLTEXT index matching the column list

Terwijl de index fulltext staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 16:26:19
Quote Anchor link
Welke engine gebruik je nu? MyISAM? InnoDB?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 16:26:46
Quote Anchor link
MyISAM gebruik ik nu
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 16:31:47
Quote Anchor link
Voer dit eens uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
ALTER TABLE klantenregister ADD FULLTEXT(voornaam);
ALTER TABLE klantenregister ADD FULLTEXT(achternaam);


Ik heb al een tijdje niet met FULLTEXT gewerkt (moet ik misschien maar weer eens doen), dus of het werkt is een kwestie van uittesten.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 16:32:49
Quote Anchor link
dat werkt maar ik wil tussenvoegsel toe voegen aan MATCH() maar dan krijg ik fulltext fout hahah en als ik die weg haal doet voornaam en achternaam het wel super raar.

terwijl tussenvoegsel wel fulltext index bevat hahah.

ik heb beetje een idee dat phpmyadmin bugg is ofzo.
Gewijzigd op 27/10/2017 16:36:37 door nick van der heijden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 16:39:29
Quote Anchor link
Lijkt me sterk, want phpMyAdmin is geen databaseengine.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ALTER TABLE klantenregister ADD FULLTEXT(tussenvoegsel);


Zet anders eens je databasestructuur-dump hier eens neer.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 16:52:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
CREATE TABLE `klantenregister` (
 `klantennummer` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
 `voorletters` varchar(3) NOT NULL,
 `voornaam` varchar(20) NOT NULL,
 `tussenvoegsel` varchar(30) NOT NULL,
 `achternaam` varchar(30) NOT NULL,
 `adres` varchar(20) NOT NULL,
 `huisnummer` int(4) NOT NULL,
 `toevoeging` varchar(4) DEFAULT NULL,
 `postcode` varchar(20) NOT NULL,
 `plaats` varchar(40) NOT NULL,
 `huistelefoon` int(15) DEFAULT NULL,
 `mobiel` int(15) DEFAULT NULL,
 `email` varchar(30) DEFAULT NULL,
 `geboortedatum` varchar(12) NOT NULL,
 `lid` varchar(3) NOT NULL,
 `lidsinds` varchar(12) DEFAULT NULL,
 `teamviewer` varchar(3) NOT NULL,
 `iban` int(25) DEFAULT NULL,
 `opmerkingen` text NOT NULL,
 UNIQUE KEY `klantennummer` (`klantennummer`),
 KEY `voorletters_2` (`voorletters`),
 FULLTEXT KEY `voornaam` (`voornaam`),
 FULLTEXT KEY `achternaam` (`achternaam`),
 FULLTEXT KEY `tussenvoegsel` (`tussenvoegsel`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=7 DEFAULT CHARSET=utf8


ik werk met iemand anders samen die heeft de DB gemaakt en nu moet ik het oplossen haha
 
Toms Diner

Toms Diner

28/10/2017 23:34:23
Quote Anchor link
<Mieren-penetreer modus aan >

Het gaat om Nederlanders? Lengte postcode max 20?
Huisnummer toevoeging mag langer, want Kerkstraat 34-2 hoog is al iets langer...
Telefoonnummers als int opslaan vraagt om conversie, denk aan (+31)6-123 456 78.
Datums had ik niet als varchar verwacht. (Maar het kan wel, als je dat wil)
IBAN kan volgens mij geen INT zijn, daar zitten toch ook de letters van de banknaam in?
Tussenvoegsel NOT NULL betekent dat alleen mensen mét een tussenvoegsel klant mogen worden?
Adres met een maximale lengte van 20 is ook erg krap (Denk ook een beetje aan de mensen op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg!!)

<Mieren-penetreer modus uit >

Ja, lekker flauw, een beetje schieten op een project in wording. Waarschijnlijk moet je hier nog naar kijken "voor het eggie", en dan zitten anderen(moi) het al af te zeiken. Maar volgens mij heb ik wel eens lijsten met standaard validaties en properties gevonden op internet, die het inregelen van zo'n tabel in een keer sluitend kunnen maken... Dus ik denk: ik meld het even. Speciaal voor al die mensen op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/10/2017 00:21:45
Quote Anchor link
>> Speciaal voor al die mensen op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg!

Laten we ook de mensen op de Ingenieur Meester Doctor Van Waterschoot van der Grachtstraat in Heerlen dan niet vergeten.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/10/2017 00:52:13
Quote Anchor link
Wat ik mij altijd afvraag als mensen naar zoekfunctionaliteit grijpen is of ze vantevoren hebben gekeken of zij dit op een andere manier op hadden kunnen lossen en/of in eerste instantie hun informatie op een zodanig onoverzichtelijke wijze presenteerden zodat je wel gedwongen was om hier bepaalde zoekfunctionaliteit voor te schrijven...

Oftewel, is de informatie van een zodanige aard (of zou uitgebreid) dat het niet anders kan dat je hier echt zoekfunctionaliteit voor nodig hebt? Of zou je bijvoorbeeld kunnen volstaan met een paginering op achternaam-letter (ik noem maar wat) of een andere manier van filtering zodat je ook in 1 of 2 stappen bij de gewenste informatie bent?

Het inzetten van een zoekfunctie zou alleen nodig moeten zijn als je niet anders kan naar mijn mening, nadat andere (en eenvoudigere) oplossingen zijn versleten of simpelweg niet toereikend zijn. Vaak is het volgens mij gewoon een kwestie van je informatie op een overzichtelijke(re) manier presenteren.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

29/10/2017 00:56:53
Quote Anchor link
Hier is mijn oplossing op de vroege ochtend.

Niks geen deftige taal om te laten zien hoe briljant ik ben :

http://adoptive.esy.es/contacts/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/10/2017 20:05:42
Quote Anchor link
Meestal is het handig als je GET gebruikt voor zoekfunctionaliteit.

Oh, je escaped de wildcards % en _ niet in je query ;).
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.